bu linki incelemeni tavsiye ederim
Herkese merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.:flag:
Öncelikle böyle bir paylaşım sitesini kuran arkadaşlara çok teşekkür ederim.Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.Benim henüz bir gp m yok ama en kısa sürede olacak inşallah:ok:
Sıfır veya ikinci el bakıyorum.Yardımlarınızıda bekliyorum.Şu sıralar kafama takılam en önemli soru.1.4 fire motorlar neden 16 değilde 8 valf? 16 olsa performans daha iyi olmazmıydı.Bunu fiyat servislerine de sordum kimse doğru düzgün cevap veremedi.Arge çalışmaları falan zırvaladılar.Bilgisi olan arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum.Teşekkürler
bu linki incelemeni tavsiye ederim
Konu erdiyilmaz tarafından (27/02/2012 Saat 11:05 ) değiştirilmiştir. Sebep: Update
zaten 16 V olanı mevcut,adı bilindiği gibi starjet,fire olan ise 8 V ve daha ekonomik bir tercih,yani alım gücüne göre seçenekler sunulmuş,mantıklı olanda bu değil mi?
Aramıza hoşgeldin!.. Umarım tez zamanda GP'ya kavuşursun!..
Uzman abinin dediği gibi, ne kadar para, o kadar köfte
fiyat performans ilişkisi
8valf 77 hp
16valf 95 hp
Zaten alırsan dynamic ten aşagı alma bence 2000 lira fazla verirsin ama arada dağlar kadar fark olur..
canın 16valf istiyosa 16valfliside mevcut.95hp ....servis zırvalamamıştır bence soru enteresan..neden 8valf yerine ...bu araçların 16v lisi var mı diye sorsaydın cevap bulurudn serviste...
8 valf motorda alt devirlerde daha canlı ve ekonomik olur. 16v ise farkını özellikle üst devirlerde gösterir.
vw grubu bile 102 hplik 8 valf motorda ısrar ediyo. bi çok marka da böyle. arkadaşların dediği gibi fayda/maliyet çerçevesinde 8v de tercih edilebilir bence.
Arkadaşların da dediği gibi 8V alt devirlerde daha canlı bir motordur.Üstelik çok az yakıt tüketim değerleri vardır ve 16V ye göre tabi ki daha ucuzdur.Ayrıca yeni geliştirilen FIRE motorda yeni yanma odası vardır ve en yeni teknoloji kullanılmıştır.
Ben kesinlikle 1.4 FIRE 77hp (yani 8V) yi öneririm.Saygılar.
...because failure is not an option.
Elektronik Mühendisi @ BOTAŞ
Kesinlikle 1.4 Fire den şaşma hocam... memnun olmayanı duymadım. Geçenlerde 206 km yol yapıp 31,00 YTL ye depoyu doldurdum.pompacılar bile şaştı kaldı. Ki gidip geldiğim yol Antalya-Finike bilenler varsa rampası,virajı çok bir yol.... Hele otobanda kokluyo abi..... saygılar
ŞEhirler arası kullanılacaksa ve hız yapmayı seviyorsa bence gidip 16v alsın ...sakin ve yavaş kullanırım diyosa 8v ideal
ya anlamıyorum bu FIREdan bitek benmi memnun değilim
performansı çook yetersiz bence
Ne Mutlu Türküm Diyene!
BENCEDE 8V COK GUZEL BENZINI KOKLUYO SEN YINEDE BAK BIR SITEVAR ORDA VAR PUNTO www.arabam.com a gır bır suru punto var
Ozan aracin güclü bir hiz araci olmadigini bilerek kullanacaksin. bende 1.6 103 hp paliodan inip buna biniyorum eskisine bakarsam performans diye bir sey yok ama aracimin üretilis amacinin performans olmadigini bilerek kullandigim icin canim sıkılmıyor
Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ
sorma şirketin 1.6 albealarina binince banada öyle tuhaf hisler geliyor
Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri