Bu hızı Adana-Gaziantep otobanında, bence uzun sağlam bir iniş olmayan biraz virajlı otobanda denedim. Yol bilgisayarı iniş olduğuna dair evet ipucu veriyor tabiki. Devre gelince o süratta tabiki devre yada ibreye değil yola bakmak durumunda oluyorsunuz. bildiğim kadarıyla dizel araçlarda 5000 devirde devir sınırlayıcı mevcut. Aracım 75' lik değil 90'lık. Burada maksadım kimseyi kandırmak yada herhangi birşey ispatlamak değil sadece paylaşım idi.
Süratın düzde olduğunu iddia eden bir mesaj yazdığımı hatırlamıyorum. Devir saatine gelince ise 4000' in üstü diye hatırlıyorum yazdım ama kesinini hatırlamıyorum. yolculuk esnasında tek olduğumdan fotoğrafı o süraatte rastgele 3 adet çektim. Sadece 3-4 km lik bir aralıkta deneme yaptığımdan dolayı aracımın üst limitlerini zorladığımı düşünmüyorum. Kısa bir deneme idi ki normal zamanlarda, düzlükte bu süraate zaten araçlarımızın ulaşması bencede mümkün değil.
bir cahillik ettik :) forumdaki dostlarımızla da bunu paylaştık. 90' lık araç bu sürati yapabiliyormuş. Diğer arkadaşlar denemesin :). Çünkü araç 170 km den sonra hakimiyet güvenini bence azaltıyor/kaybediyor.