ERA nın benzinlisi 1.4 95 hp 16v sanırım,yokuşta salmıyor kendini
Printable View
ERA nın benzinlisi 1.4 95 hp 16v sanırım,yokuşta salmıyor kendini
valla bilemem
yol yapımından sonra yokuş ortasında şerit değiştiriyoruz araba durma seviyesine geliyor hemde elmadağın en dik yerinde sayılır. sonra gaza oturtup topukluyorsun, iki şeritte tüm arabalar sağdan giderken ben soldan basıyorum dinlemiyor, eracıdan arkadan basıyordu, arayı açmıştım baya 100 mt vardı yoktu.
erayı kullanan basmamıştır bence dediğim gibi zaten eraya bindiyseniz anlarsınız nasıl bir motora sahip olduğunu hani 1.3 mjet 90 hp felan dinlemiyor valla geçen gün arabada şoförle beraber 4 kişi vardı 180 gördü dahada çıkardı ama eve gidiyorduk yol ayrımına gelmiştik o yüzden yavaşladık(yol düz yol hiç yokuş felan yok beylikdüzü-b.çekmece arası beko fabrikası önü bilen bilir)
https://img35.imageshack.us/img35/7942/78402163.jpg
Era ile 3 kişi hız 150 ye geldiğinde otobandaki hafif bir kasis yüzünden savrulma tehlikesi atlattık.Araç savrulmaya çok müsait ve hızda güven vermiyor şahsi görüşüm.
ben daha yeni gp ci olduğum için, arabanın rampa çıkışı beni çok etkiledi. antalyanın çubuk belini bilen bilir, punto yüklü arka oturaklar bile dolu aşağıdan kapattık 110-120 araba hiç hız kesmek bilmiyor daha yokmu diyor. sağda ne arabaları solladım , hatta 2000cc motor reno 21 concorde bile benimle atıştı ama dikiz aynasından baktığımda çok gerilerde kalmıştı, daha sonrada kayboldu. işte o zaman biraz korktum nasıl olur 1300 motor 2000 motoru geçebilir dedim kendime. Allah korusun motoru yemeyelim diye 4-3 düştüm. daha önce ben hiç böyle bir araba kullanmadığım için bana gp nun bu şekilde yokuş çıkması mantıksız geldi, halende mantıksız geliyor ama çıkıyor.
10 Temmuz Cumartesi günü Ankaraya Yozgattan konvoyla gelin almaya geldik.Elmadağ yokuşunda bizim konvoydakilerin tozonu attım.Sonrasında Elmadağda onların gelmesini bekledim. Ankaraya gelince konvoydan bir tane LPgli Opelci bana: Yahu bu araba kaç beygir'' dedi.
Güzel güzel arabamızın gücü kuvveti çok güzel.Fiat iyi motor yapıyor gerçekten.
ben kendi aracımda 170-180 rahatlıkla gördüm yokuş aşağı deildi düzlüktü lastik iyi değildi dahada basmadım. bayır düz yokuş aynı ama yokuş yukarı azda olsa oynama oluyor arabanın gidişine diyecek yok ben bilmem era mera :)
pazar gecesi bolu dagını (otobandan) çıkarken yanımdaki mercedescinin arabaya bakışını hala unutamıyorum.140 la yanından geçtim.adam bu da neymiş böyle gibisine bakıyordu.tünelde 90 lara düşsem bile hemen topluyor.gp ler.10 üzernden 10 tam puan rampaya
Kedi gibi maşallah
Yalova Bursa arası tırmanışta 110 -120 arası girdiğim rampalarda en fazla 5-10 km hız kaybederek tırmanışı bitiriyorum...Araçta fire motor var...Bu performans benim için yeterli ancak 2 dezavantaj var...
1 .Yakıt 13-15 lt. lerde geziniyor...
2. Bir kamyon önüme kırar da devrimi düşürürse bazen yavaş hızlanma hissini yaşıyorum...
Ama genel olarak fire motordan memnunum...Benim beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor...
Bugün 1.4 benzinli 2010 civic hatchback'e binme fırsatım oldu, 100 beygir otomatik vites ama yokuşlarda çok bitik, boğuluyor resmen, sahibinin de ilk yakındığı durum oydu.
75'lik kızıl fırtınam ise asıl yokuşlarda aşka geliyor, daha fazla sürüş zevki veriyor, multijete aşığım :)
Tekir yokuşunda arabayı yeniden test ettim dün.Hız 140.Araçta 4 kişi,bagaj yok.Mütiş kefiyli bir olay :D