-
Zeynel'cim. Yukarıda anlatılan yorumların hepsini okudum. Coşkun kardeşim tamamiyle doğru yaklaşımları anlatmış. Tüm anlatılanların sonucunda benim tek ekleyeceğim söz ARKADAŞLAR LÜTFEN GEREKSİZ YERDE ve ZAMANDA HIZ YAPMAYIN olur. Yüksek hızlarda karşınıza ne çıkarsa çıksın kesinlikle hasarlı kaza yaparsınız. Canınızı ve malınızı kolay bulduysanız lafım yok tabii. Geçmişte ben de yüksek hızlar yaptım. Bende bir sürü kaza atlattım. Eskişehir'den Ankara'ya 1,5 saatte geldiğim de oldu. Ne kadar gereksiz, ne kadar saflık olduğunu daha iyi anladım. Özellikle uzun yollarda şimdi oğlumla yolların keyfini çıkarıyorum.
-
120-130 km hızla giderken önümde ki araç köpeğe vurdu,yüksek bi araçdı ticari birşey doblo tarzı.onun altından kurtulup yuvarlana yuvarlana benim arabaya geldi ve sonuç kaçınılmaz.olan biten herşeyin farkındaydım bırakın direksiyonu kırmayı fren dahi yapmadım.sadece ayağımı gazdan çektim.nihayetinde köpek tamponu parçalayıp,arabanın altına girdi.hasar:tampon parçalandı,far tırnakları kırıldı,torbo radyatörü ezildi.buna da şükür,malımızı yerine koyabiliriz ama can...
-
yeni başıma geldi..
marmara ereğlisi - çorlu arasında kaymak yolda 110-120km/h arası ilerliyordum.. akşam 22:00 suları
karşıdan bir kamyon ve arkasında birikmiş 7-8 araba vardı..
gelen şeridi ve yan aynayı kontrol ederken eşim dikkat köpek, dedi.
o anda benim şeridimin tam ortasına kadar ilerlemiş köpek..
sola ani bir manevra ve ardına ani sağa manevra yaptım..
tekerleklerin sesi duyuldu köpeğin etrafından dönebildim..
sağ arka kapı belki burnuna sürtmüştür..
başına gelince refleksler doğru çalışıyor..
kamyon yeterli uzaklıkta olmasaydı köpek ve muhtemelen tampon meftaydı..
-
-
-
Resimdekiler köpekmı emınmısın
-
bir tanıdığımız 2008 model honda civicle 180 km hızla köpeğe çarptı ve Allaha şükür ne takla attı ne başka bir şey sadece araçta hasar büyüktü köpek ise paramparçaydı..
-
-
Yolda giderken bir sefer at sürüsü önüme çıktı kaçma şansım yoktu.Allahtan fren yaparak durdum.(Puntoyu bunun için daha çok seviyorum). Ama hayvanlara çarpan çok araç gördüm.benden tavsiye kesinlikle kaçmaya çalışmayın hayvanın ne yapacağı belli olmuyor sen ne tarafa gidersen oda o tarafa geliyor ve direksiyon manevra yapmışken çarpışmanın sonucu genellikle takla oluyor.frenle durabiliyorsan durucan yada fren yapıp en az hızla çarpmaya çalışacan hızını 30-40 km bile düşürsen zarar o kadar az olacaktır.benim düşüncem böyle
kayınpederin aracına yolda giderken köpek çarpmıştı.araç giderken ön tekerleğim ordan arabaya giriyor köpek.jant kapağı ön tampon ve davlumbaz mefta.
-
eğer gece bir hayvan çıkarsa sakın seklektör yapmayın çünkü olduğu yerde donup kalıyor.