gecmis olsun arkadaslar...ama dolu gocuklerınde vakum cok saglıklı yanı cozum olmuyor...ama yınede bır baktırmakta fayda var...
Printable View
gecmis olsun arkadaslar...ama dolu gocuklerınde vakum cok saglıklı yanı cozum olmuyor...ama yınede bır baktırmakta fayda var...
bence bırak öyle kalsın .....
geçen sene benim başıma da geldi skydome kırılacak zannettim..
hızı kesip kuytu bir yere kaçarak sıyırdım..
autoking'e sorabilirsiniz.. satarken pek anlayacaklarını zannetmiyorum..
çok geçmiş olsun
arkadaşlar şimdi otoking le görüştüm.hiç bir sorun çıkmadan ve orjinalliğini bozmadan yapabiliyoruz dediler.ama tabi görmeleri lazımmış tam netlik kazanması için.8 adet e kadar mini onarıma giriyor.daha fazlası için kasko bozulacak.canımız sağolsun kasko bozulsun ama içimize sinsin.
Arkadaşlar geçmiş olsun, doludan sonra arabanın yanına hiç gitmedim merak ettim bende ne var diye şimdi.
banada arka sağ stop lazım dolu parçalamış:(
yüce rabbim bu doluyu yağdırırken fiatları neden düşünmezki. ama o da haklı 50 tane otomobil markasından bir tek fiatlara olan oldu doluda. suç doluda değil demekki. ah bu italyanlar yokmu... benim tavanda da 2 tane göçük mevcut. hiçbişey yaptırmıyacam. oto kingde vakumlamada belli oluyor. satarken debelen dur sonrasında.
hepinize geçmiş olsun üzücü bir durum
ben bugün vakum işini yapan bir kaportacıya gittim ve işlemi nasıl yaptığını gördüm.küçük çivi şeklinde ağzında silikon olan parçaları göçüğe yapıştırıp çektiriyor. aracın boyasına herhangi bir zararı olmayacağını söyledi. ancak aracın daha önceden boyanmamış olması lazımmış.
daha sonra yetkili servise sordum kaporta ustalarına. boya kalkmadığı için herhangi bir sıkıntı olmayacağını ve yaptırmamda bir sakınca olmadığını söylediler.
fiyatına gelince 400 tl gibi bi fiyat çıkardı. kaskoyu devreye sokarsan hasarsızlığı bozuyor. fiyatı oldukça pahalı geldi. o yüzden biraz daha beklicem.
bende kaskoyu bozdurmak istemiyorum.şu anda %50 indirimim var seneya eğer kaza yapmazsam %60 olacak.ama kaskoyu bozdurursam seneye %40 a düşecek.tahiminme göre 150 200 lira arası ilk yıl sonra yine %60 a gelene kadar bi 150 200 lira daha zararım olur diye düşünüyorum.maalesef beim kasko axa oyak.mini onarım paketi yok.en azından belki bir miktarı oradan yaptırılır diye düşünüyorum.
bende mini onarım var. ama benim için önemli olan yapan ustanın becerisi. zaten bulunduğum ilde autoking yok. git gel randevu al yine aynı masrafı yapacam.kararsız kaldım şu anda.tavan sakat yer. satacak olduğum zaman bunun tavanıyla oynanmış deseler hiçbişey anlatamam alıcıya.temiz bir işçilik gerektiriyor.
Tüm herkese geçmiş olsun.
Tavanı vakumlatmak ya da boyatmak neden bu kadar zararlı görülüyor ülkemizde anlamak gerçekten zor. Sizin için söylemiyorum ama, sonuçta bu araba takla atıp bu hale gelmemiş sebebi belli. Önemli olan aracın önemli bir kazasının olup olmaması.
Boya ya da vakum işlemini yaptırmadan önce birkaç resmini çekip alıcıya gösterebilirsiniz. Böylece onların da kafası rahat olur sizin de. Doğal afetin ne zaman geleceği belli olmuyor ki. Allah beterinden korusun.
iş yerinde arkadaşlarla konuştuk, zarar görmeyen marka yok malesef, en pahalı araçlar bile zarar görmüş.
herkese geçmiş olsun
arkadaşlar vakum olayını biraz daha araştırdım.hatta gidip işlemi izledim. ilk önce göçükleri tespit edip işaretliyorlar. daha sonra ucunda ısıtılmış silikona benzer bir madde olan vantuzları göçüklerin üstüne yapıştırıyorlar.biraz bekledikten sonra matkapa benzer bir alet yardımıyla vantuzları çekiyorlar.silikon soğuyup vantuzda kalıyor. eğer göçük tam düzelmezse aynı işlemi 2. kez yapıyorlar.
kaporta ustası ve servisteki boya ustaları herhangi bir zararı olmadığını söyledi. ama zamanla boyada bir incelme ya da çatlama yapar mı bilemiyorum. işlem çok ince bir işçilik gerektirdiği için fiyatları da yüksek.
tereddütlerim ortadan kalkarsa yaptırmayı düşünüyorum. ekstra bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.