ben geçtiğimiz yaz bu motorla ankara-ayvalık-kuşadası-didim-ankara yaptım ve ortalama 5.3 lt...üstelik çokda yavaş gitmedim genelde ortalama 110 km/s diyebiliriz..
Printable View
ben geçtiğimiz yaz bu motorla ankara-ayvalık-kuşadası-didim-ankara yaptım ve ortalama 5.3 lt...üstelik çokda yavaş gitmedim genelde ortalama 110 km/s diyebiliriz..
hocam dedimya bende 4.5 lt ortalamayı gördüm. mümkün yani.
ama dediğim gibi çok az gazla.(90km/h süratle) :ok:
bu arada yol boyunca önüme hiç araç denk gelmedi, yol bomboştu şansıma..
60 la falan gtmiş olmayasınız hani cok az bi rakam bu
zaten önceki mesajda yazmıştım bu değeri 50 km lik mesafede yakaladım ve dediğim gibi yol bomboş ve düzdü belki yol biraz daha uzasa değerler muhtemelen artardı.
Valla arkadaşlar sizlerle bu değerleri paylaşmak istedim.Yalan söyleme,dalga geçme gibi bir amaç kesinlikle yok.
valla benzinli bir arabada bu rakamlar bana mantıksız geliyor.sürekli yokuş aşağı gitsen ancak ozaman bukadar yakar herhalde.ama gerçekten doğruysa babandan sürüş dersi almak isterim walla...
az önce eve geldim ve gelirken de değerlere baktım ;
arabaya en son 125 ytllik benzin koymuştum ve sayacı 0 latmıştım. arabayı tam park edeceğim zaman benzin lambası yandı (kullanma klavuzunda lamba yanınca depoda 7 lt yakıt kalmıştır yazıyordu) benzini 2.9 dan hesaplarsam 43 lt 7 lt çıkartırsam 36 lt yaptığım yol 587 km...
yani yaklaşık olarak 100 km de 6.0 - 6.1 lt yakmışım şehir içinde
şehir içi değeri bu iken senin şehir dışında 3.5 yakman gerçekten de mucize :D
babanı tebrik ederim... :ok:
valla kardeş helal olsun..bende de aynı motor var bu işlerede(min tüketime) kafa yoran biriyim aldım alalı gördüğüm en düşük değer 4.6 idi ama hız çok düşüktü..70-80 arası idi...otoyolda kullanmışştım....ama öyle yakacak diyee o yolculuk çekilmezdi..normal bir gidiş 85-100 arasıdır bence o hızlarda da araç 5-5,5-6.0 arası değerlere imza atıyor...
5 in altina iniyor bende sahidim. ama yol dümdüz olacak cok sakin gidilecek 80-90 arasi hizlarla gidince ortalama 4.5-5 arasini bende tutturdum . ama 4 ün alti zor sanirim bir hesap hatasi var.
yol giderken yokuş aşağıydı. demek ki dönerken de yokuş aşağıydı. ilginç bir yolmuş vallahi :D
Ali, senin güzel hatırın için 5.5 lt/100 km. olsun!.. Maksat ayağın alışsın :D :D
Yol koşullarına bağlı olarak bu değerin yakalanması mümkün olabilir bence! Yokuş aşağı bir yol, kısa düzlüklerle olabilir, neden olmasın! E bir de eski toprak tabii ;)
benim görüşüm şöyle
bu değerler olabilir aşağı yukarı 4 lt dersek
arkadaşım ın babası giderken ve gelirken şans eseri rüzgarı arkasına almış
gerçektende rüzgarı arkanıza aldığınızda yakıt önemli oranda düşüyor
bence olabilir ama çok zor
eski toprak için saygılar
Abi kesinlikle bu pederlerden korkulur walla benimkide öyle mucizeler yaratabilen bir adamdır yani ben inanırım.. :)
bu 68 kuşağının anlamadığı görmediği bilmediği bişey yok kardeşim...özelliklede acayip nostradamus kılığında geziyorlar.. :)