O bahsettigin kısım dedigin gibi komple kullanışsız 1 tane kucuk pet şişe ve kültablası olunca arkadaki gözde bişi varsa alınmıyor, petşişe yada kültablasını cıkarıp oyle almak gerekiyor... arac kullanırken zor oluyor biraz.
Grande Punto nun tasarım hataları neler sizce? Yani ergonomi, dış görünüm ve pratiklikte... herşey olabilir. Kullanıcıları olarak bu aracı bizden daha iyi bilen olamaz. Bir liste yapalım mı ne dersiniz ?
izninizle ben başlıyorum.
1. Konsolun altındaki bardak yerleştirme bölümüne iki kutu içecek yanyana koyulamıyor.
Hiç denediniz mi?Kardeşim GP yi ilk defa İtalya da kullanmış ve bunu bana söylemişti inanmamıştım. Kendi GP mi alınca denedim ve gördüm. Tasarımcılarının bunu gerçekten denemediklerine inanamıyorum. Ama denememişler ki böyle olmuş...
Konu orhanokay tarafından (08/05/2009 Saat 11:14 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla hatası
Orhan Okay
Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi
O bahsettigin kısım dedigin gibi komple kullanışsız 1 tane kucuk pet şişe ve kültablası olunca arkadaki gözde bişi varsa alınmıyor, petşişe yada kültablasını cıkarıp oyle almak gerekiyor... arac kullanırken zor oluyor biraz.
ön köşelerdeki tavanın bağlantı noktaları
virajlarda,dönüşlerde kafayı sağa sola eğmek refleks oldu zaten artıkgörüşü baya kısıtlıyor.
Bence direksiyonun yanında soldaki göz kullanışsız. Ne koysan hemen kayıp düşüyor.
Emniyet kemeri yükseklik ayarlı olabilirdi, boynumu kesiyor...
-Bence görsel olarak GP nun tek eksikliği gösterge grubuydu.Bunu da s2 ile beraber bir miktar iyileştirdiler.Tabi daha da iyi olabilir.
-Kapı içi cepler oldukça dar.
-Mercekli far standart olarak sunulabilirdi.
-Motor no su daha görülebilir bir yerde olmalıydı![]()
Aracin icindeki gozlerin sayisi az, hacimleri kucuk; torpido gozune birsey sigmiyor, kapilarin yanindaki gozlere de...
Benim 3 kapıda oto. cam kontrol tuşları (boyum uzun olduğu için belki) erişirken sıkıntı yaratıyor, mutlaka öne eğilerek basmam gerekiyor, hele birde koltuğu arkaya iyice yaklaştırıp sürmeyi sevenlerdenseniz o zaman 1 kere ayar yap bir daha elleme manası ile o kadar uzağa konulmuş
Kemer yükseklik ayarının olmaması ve direksiyonun solundaki, içine ne tür birşey konulsun diye yapılmış bilmediğim ve maalesef işe yaramyan(insan kapak yapar en azından..) minik göz de en başta akla gelenlerden.
sileceklerin rüzgarla temasını engellemek için kaput bitiminde biraz alta yerleştirmeleri gerekirdi.. sileceklerin rüzgar sesine katkıları var..
Bende direksiyon üstündeki kumanda tuşlarını kullanışsız buluyorum. Şimdiye kadar sadece kiralık araç olarak Grande Punto kullandım gerçi, kendi aracım olunca belki alışırım ama ne zaman ses yaad kanal tuşunu arasam yerinde olmuyor, direksiyonu çevirince tuşlarda döndüğü için bulamıyorum tuşu yerindeBende teyipten ayarlamayı tercih ediyorum.
Bi de bagajı kaldırmak için adam oraya bir tutamak mutamak koyar...
Torpido gözününde aydınlatma lambası olmaması çok basit bir eksik. Maliyetide yok neden koymamışlar anlamdım.
çoğuna katılıyorum cam açma tuşlarına erişmek zor, uzanmak gerekiyor. Ön direkteki cam sert dönüşlerde görüşü tamamen kapatıyor (ama görünüm olarak çok güzel bence), kapı içi cepleri çok dar ve konsolun solundaki cepten hareket halinde birşeyler hep zemine düşüyor.
Torpio ışıklandırması sorununu Koçtaş larda satılan dedektörlü - yapışkanlı lambalarla çözebilirsiniz, 20 lira kadardı.
Orhan Okay
Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri