Kabataslak dusunursek trafık cezaları parayla sınırlı kalmamalı adam 300 bınlık jeep ıyle ceza yese nolur yemese nolur...
Printable View
Kabataslak dusunursek trafık cezaları parayla sınırlı kalmamalı adam 300 bınlık jeep ıyle ceza yese nolur yemese nolur...
Sigorta şirketleri ve özel ehliyet kursları sahiplerine kıyakdan, batırmış oldukları kamu ekonomisine gelirden öteye gidemeyecek tamamen ekonomik kaygıların hafifletilmesine yönelik,gerçek sorun olan trafik terörü sorununa ise ülkemiz şartlarında asla merhem olamıyacak yapmacık bir uygulama olacağını düşünüyorum...
Trafik terörü sorunun çözümü; iki üç yasa ithal etmek,para cezalarını arttırmak gibi, bir ekonomi bakanının piyasalara yön vermek için yaptığı para politikalarına benzeyen yöntemlerle çözülseydi keşke.
Aslen trafik bir toplumun sosyo ekonomik durumundan, eğitim durumundan tutun,o toplumdan yaşıyan insanların birbirlerine olan tolerans ve saygısına kadar pek çok görünürde alakasız sayılabilecek aslen dolaylı olarak çok daha fazla alaka arz eden olguyla şekil bulur.Özlemini çektiğimiz Avrupa ve diğer gelişmiş ülkelerdeki trafik işleyiş ve düzenine ulaşabilmemiz genel anlamda gelişmişlik düzeyimizle yakından ilgili olucağı şahsi fikrimdir.
Saygılar...
birde amerikadaki eğitim sistemini türkiyeye getirseler.
önce eğitim, gerisi zaten çorap söküğü gibi gelir.
Bukadar yobaz cahil insanımız varken bu ülke bi 40-50 sene sonra belki adam olur onu bizde görmeyiz...Allahtan yeni yetişen nesil birazdaha kültürlü yetişiyo..
aynen burda da var. "sağa dönerken yayaya yol ver" yazıyo yani biliyo kabahatini :) o zaman ışık niye koyuyosun!!
aynen katılıyorum. sorun trafik problemi değil kültür problemi..
eğitim sistemi dandik ama insanlarda kendini geliştirmiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=6nREUfNUFp4
şu videoyu bir izleyin adamlarının sistemini bir görün.
insan kıyamazki kuralları çiğnesin..
bence önce köstebek cukuru olan yolları düzeltsinler ,araçları milli servet sayarsak asıl bunlar zarar...vallahi millet yolda kuyuya düşmesin diye aracın burnuna bakıyor ,kimse kafasını kaldırıp önüne bakamıyor ki...amerikada yollar hava alanı gibi herifler 200 ile giderken bile direksiyon başında ekmeğine tereyağı balı sürüp kahvaltı yapabiliyor,
istisnalar kaideyi bozmaz tabiiki,ama işin içinde olan biri olarak (nacizane öğretmen) yeni yetişen nesille ilgili çok iyimser olduğunuzu söyleyebilirim,keşke bende sizin kadar iyimser olabilsem,olmayı çok isterim,ama olamıyorum malesef...............,okulda öğrettiğimiz şeylerin çoğu evin kapısından girdikten sonra tam ters yönde siliniyor malesef,okuldayken pırlanta gibi olan,cıvıl cıvıl olan çocukların çoğunu mezun olduktan 2 sene sonraki durumlarını görünce kahroluyoruz
arkadaşlar şöyle bir düşündümmü şu andaki görüntü git gide durumun daha da kötüye gittiğini gösteriyor bana
halkımız özellikle yeni yetişen nesil kurallara uymak konusunda daha da isyankar oluyor ve yetişiyor
düşünüyorum da benim zamanımda yani bundan 20 sene önce gençler arasında
ne yanlama konuşuluyordu ne lastik yakma konuşuluyordu ne drifft yapılıyordu caddelerde ama şimdiki gençlik altına arabayı aldımı ne kuarl kalıyor ne trafik ortalığın canına okuyorlar
her geçen gün keşmekeş artıyor kazalar artıyor sadece araçların güvenlik donanımları arttırıldığı ve geliştiği için ölümlü kazalarda azalma görülüyor o kadar
Önce eğitim sonra aile abiler...Sen 18 yaşındaki çocuğa 200 milyarlık araba verirsen o cocuk kazada yapar ölürde.İşin kötü tarafı başkalarınında canına kıyıyolar.Sonra tvye çıkıp ağlayıp zırlıolar.Ben hiç üzülmüyorum öyle ölenlere insan tamam ama yinede üzülmüyorum hatta ailelerini boğasım geliyor..O cocuğun altına ya bu arabayı vermiceksin yada adam akıllı eğiteceksin ne sen üzüleceksin ne başka aileler...
Okuldan sonra iş ailede bitiyo...Ama nolursa olsun bu ülke kolay kolay adam olmaz...