Vergi cenneti ülkemde 21.000TL lik arabayı vergiler sayesinde 35000TL ye alıp daha sonra Litresi 65kuruş olan (dağıtım mailiyetleri dahil) mazota 3,10TL vermek çok güzel bir şey. hergün dua ediyorum..
Akaryakıt dağıtım şirketleri motorinin satış fiyatına 4 kuruş zam yaptı. İstanbul'da satılan mazotun litre fiyatı 3.06 TL'den 3.10 TL'ye yükseldi.
Zammı sabah petrol istasyonlarında gören vatandaşlar tepkilerini dile getirdi. Bundan sonra otomobil kullanmanın çok lüks olduğunu belirten vatandaşlar zamlara artık dur denilmesi gerektiğini söylediler.
Yakıt masraflarının aşırılığından yakınan taksi, minibüs ve kamyoncu esnafı iş yapamaz duruma geldiklerini ve artık çarelerinin kalmadığını söylediler.
I ' m c a p u l i n g . . .
Vergi cenneti ülkemde 21.000TL lik arabayı vergiler sayesinde 35000TL ye alıp daha sonra Litresi 65kuruş olan (dağıtım mailiyetleri dahil) mazota 3,10TL vermek çok güzel bir şey. hergün dua ediyorum..
enflasyon hesaplanırken nedense akaryakıt gıda ve giyim hafife alınmıştır hep. belki haytımızın % 80 nini bunlara yatırırız. hükümet enflasyonu biz yutturmaya çalışmasın. dünyanın en pahalı akaryakıtı türkiye'de.
Arkadaslar dayanin biraz daha....Butce acigini odedigimiz vergilerler ile yari yariya azalttik.
Kaldi diger yarisi...3.10 yetmez 4 lira falan olmasi lazim...
https://www.haber7.com/haber/20100316/Turkiyenin-butce-acigi-yari-yariya-azaldi.php
Yurt disinda yasadigim bir ornek ten bahsetmek istiyorum....Ulke kanada orada oldugum donemde benzin fiyati bir anda artis gostererek 0.95 cent den 1.1 dolara cikti litre fiyati....
Sonrasinda insanlar 1 hafta olayi boykot ettiler...Kimse benzin almadi ve benzin istasyonlarinin civarinda eylemler yapildi. Herkes toplu tasimaya yoneldi. Sadece 1 haftanin sonunda fiyatlar tekrar eski haline geldi.
Simdi kissadan hisse biz bunu turkiyede yapabilir miyiz? Hayir. o zaman durmak yok yola devam 4 liraya kadar yolu var....
Bu kadar bencil olmayalım arkadaşlar, devletimizin vergi gelirlerinden başka nesi kaldı ki?
Onlar naapsın, bütçe açığı bir türlü kapanmıyor (!)
bütçe açığı neden oluyor acaba devletin parasını şahsına kullananlar olmasa durum böle olmaz bizim paramızı kandi şahsına yiyenlerin boğazında kalsın Allah bildiği gibi yapsın onları. Haram zıkkım olsun başka bişey demiyorum. Bu kadar vergi başka ülkede yok. Bizim yaşamamız bile tesadüf bu şartlarda bu ülkede.
Sonuç vereceğini bilsem değil 1 hafta 1 ay kontak kapatırım.
Bir akım baslatmaya ne dersınız
En uzun yollar bile küçük bir adımla başlar.
Eğer katılacaklar varsa samimi diyorum 1 ay kontak açmam.
bu günlük arac kullanan insanlar için uygulaması kolay ancak iş için kontak kapatmak nerdeyse kimsenin kabul etmeyecegi bişey.zaten vergi borçu sigorta borçu vs.... olan insanlar bu şekilde daha ayrı bir bataga doğru gider ürettiği işi sevk edemeyen esnaf bunu kaldıramaz.bu sefer dimiyata pirinçe giderken eldeki bulgurdanda olurlar.benim içinde bu durum gecerli.bunun başka bir çözümü olmalı.kaçağamı başlasak![]()
Sabah gelirken gözüme çarptı 3,77 yazıyordu benzinde yardırrrr mürsel
Bazen hesaplıyoruz ya " arabam nasıl yakıyor çok mu az mı? "
arabalar napsın be kardeşim 4 tl ye dayanmış litresi,normal yakıyorlar ama litre fiyatı fazla olduğu için saçmasapan bir ilişki doğuyor arada
Rapidshare ye crack li benzin mi yüklesek napsak ;
https://www.resimler.tv/data/media/2...eken-bebek.jpg![]()
1998 de 5-TL ye şahin deposu doldururduk hey günler
Esnafa simdilik sözumuz yok aracıyla ekmek kazananlara...
Biz yapıca vatandas olarak bız..Eger biz olabılırsek nihat sırdarın dedıgı gıbı...Bütün kazlar toplandık
Hopppp !!!!! Allah devletimize zeval vermesin, padişahım çok yaşa, padişahım çok yaşa, padişahım çok yaşa...
![]()
Tolga bey o devirleri arar olduk ....
bunun adı zam değil olsa olsa gemi cikteki gibi.yani zam cık.
yanlış anlaşılmasın.
daha önceki zamlardada bu protesto fikrini söylemiştim fakat kimse bişey dememişti..
bence bütün illerde eş zamanlı olarak forum üyeleri tarafından protesto yapabiliriz benzinliklerim önlerinde durup..
hatta ufak çaplı bi broşür hazırlanıp benzin almaya gelenlere verilip,ilerki bir tarihte geniş çaplı bir eylem yapılabilir..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri