o zaman biran önce şehir dişi yapmak lazim.
Printable View
1,4 multiair 105 lik olan motor devirli kullanımda gerçekten çok üst düzeylerde yakıt tüketimine kavusuyo.Sakin kullanımdada bir okadar az yakıt tüketimi var.Ama 105liğin gücünü hissetmek için illaki yol yol gaza yüklenmek zevk vericektir diye düşünüyorum..
ben aracı alalı 1 hafta oldu ortalama tüketim 7.2/100km yazıyor
Benim aracım da şu anda 1250 km de ve ilk 1000 km için hiç dokunmadıgım trip a verisini resimde görebilirsiniz. B trip de en son depomdaki veriler...Şu anda ise genel ortalam 8.3 lt/100 km gösteriyor...
https://s10.upload.gen.tr/uploads/91..._Cep--0073.jpg https://s10.upload.gen.tr/uploads/91..._Cep--0072.jpg
benim evo 7.2/100km 1 hafta oldu alalı...
Emrah ve Halit kardes araba yenı benımkıde aynen cok yakıyor du suanda 5.2 lerde falan sıfır aracın yakması normalmıs oyle denılıyor.
Ben aracı atü ye gore kullanıyorum atüye gore vıtese gecırıyorum ve genelde dur kalk olmadıgında 90 km jız 2800 devırde 3- 4 olarak gozukuyor fakat sunu fark ettım arac 3 vıteste atıyorum 2800 e cıkana kadar 7.9 gosterıyoru 2800-3200 arası bu ınıyor zaman zaman 3.0 hatta olduguda oluyor kısa mesafeler benzının ıcıne edıyor bunu fark ettım ben cukuranbardayım ıstanbul yolundan batıkente gıder ıken anlık yakıt tuketımım 3 lerda falan ortalama ıse genelde 4 -5 arası fakat cukuranbardan bahcelıye gıder ıken bu rakam 8-9 a kadar cıkıyor
Siz iyisiniz yaw,benim araç 9-10 arasi
Ben de zamanla düşeceğini biliyorum. Zira 1000 km de 8.5 idi şimdi 8.3 ve bu kadar aynı güzergahı kullanan başkası olamaz benden başka :) 10 bin km baz alınıyor, yazılanlara bakıyorum da, eğer öyleyse en az bi 7-8 ay bekleyecez demektir...Ama şunu damerak ediyorum. Bu adamlar fabrika verisindeki misal 6,9 ş.içi 4,9 ş.dışı tüketimlerini yazabilmek için 10bin km mi sürmüşler arabayı ? :) Bana garip geliyor bu rodaj hikayesi...
Düşer o düşeeeer
5.2 cok iddaalı bir rakam dikkat et :) Bir sürü eleştiri gelir şimdi :) Ama düz yola çıkıp ayağını hafifce gaza dokundurarak 80-90 hızlarla gittiginde anlık tüketimde gercekten de 3-6 lt gibi yakıyor...yani tamamen güzergaha bağlı...Ben 7 lt lere gelsin başka bisey istemem...Süper olur vallahi...
onurhan kardeş benim adımda onurhan adaşım :) aynı arabadan aldım bakalım benimki ilk 10,000 de kaç yakacak..sonucu paylaşcam
Benzinli araba ezelden beri çok yakar zaten..aracın multiair versionu sitesinde 7.5lt gösteriyo şehir içi..demek ki multiair olmasa 8.4lt yakıcak %10 u tekrar eklersen.çok tasarruflu degil bence gözüken.Rolantideyken devir saati normal duruyosa bi problem yoktur diye dusunuyorum.Arac dogası gereği yakıyor demek ki o kadar benzini.ortalama bi depo ile 500km falan yapıyo olman lazım şehir içi.fazla yapıyosan gayet iyi.
Arkadaşlar dün bi deneme yaptim,
araci 5.vites te 2000-2250 devirde sabit kullandim,anlik tüketim değeri 3,5 lt'ye kadar düştü ve sabit kaldi,
anladiğim kadariyla 1,4 firelerin şehiriçinde ekonomik olmasi için yüksek vites-düşük devir'de kullanmak gerekiyor.
merhaba arkadaşlar 2011 punto evo 1,3 multijet active aracım var. aracı alalı yaklaşık 20 gün oldu. aracı aldığımda 8.690 km deydi. ve 30.000 bin lira para verdim. benim şikayetim araç gerekten fazla yakıyor. ilk nesil punto ve grande punto kullandım hemde fazlasıyla. onların yakıt değerleri çok düşüktü. bu araç ne yaparsam yapayım 6,4 litrede aşağıya düşmüyor. servise gittim konuyla ilgili olarak inanın açıklıyıcı ve sağlıklı bir bilgi vermediler. konu hakkında bilgili kişilerin yorumlarını bekliyorum. sizce bu tüketm normal mi.
benim 1 ay öncesine kadar 7.4 tü şimdi 5.4 5.8 arasında
senin aracın ilk yağ değişimine kadar çok yakar bu normal. ilk bakım ve yağ değişiminden sonra yakıtı çok düşecek hem de çekişte hızda canavar gibi olacak sabırla bekle ilk yağ ve bakımı. ondan sonra her şeye normale dönecek. pistonlar yatağına tam alışmadığından bu durum normal. bir de benzin aldığın yere çok dikkat et temiz yakıt al . aracın daha emeklerken felç olmasın sonra
ben de multiair aracı ilk aldığımda çok yakıyordu. 9.5-10 arasında gösteriyordu sürekli değerler. 11000 e geldiğinde 7.5 8 arasına yerleşti. sizinki de azalacaktır merak etmeyin. tabi şehiriçi kullanım miktarı da önemli