Saatlerin ölçümünde fazla yanılgı oldugunu zannetmem en fazla +-0,01-0,1 arasıdır daha fazla sapma yapmaz..Milimetrik ölçüm istiosak orhanın dediği gibi gelişmiş fabrikalardan faydalanıcazki buda pek mümkün olmasa gerek.
Printable View
Saatlerin ölçümünde fazla yanılgı oldugunu zannetmem en fazla +-0,01-0,1 arasıdır daha fazla sapma yapmaz..Milimetrik ölçüm istiosak orhanın dediği gibi gelişmiş fabrikalardan faydalanıcazki buda pek mümkün olmasa gerek.
murat boş konuşuyorsun ve baştan beri düşündüğüm gibi polemik peşindesin varsa bir sıkıntın gel farklı platformlarda paylaşalım. Benim aracıma yaptırdığım aksesuarlar beni ilgilendirir ve avukatlığını da ben yaparım, sen ertuğun arabası için veya yaptırdığı aksesuar için avukatlık yapıyorsun o yüzden boş konuşuyorsun, boş koşturuyorsun.
kendimde makine mühendisliği okuduğum için söylüyorum ve orhana aynen katılıyorum..bu aletler fabrikadan çıkarken bir kere kalibre edilir ve daha sonrasında bu kalibrasyon ayarı siz ne yaparsanız yapın kayar...bu aletlerin doğru gösterebilme olasığı yok arkadaşlar söylenilen gibi sadece şekil amaçlıdır..en basidinden anlamayan arkadaşlar şöyle düşünsün en basidinden pusula gibi basit bir aletin bile ne kadar kolay ayarı bozuluyorsa,turboyu gösteren cihazı siz düşünün..
Bu anlaşmazlığın sona ermesinin sanırım en güzel yolu, ertuğ un değişik saatlerle de ölçüm yapmasıdır. Uygun bir vaktinde bekliyorum Ertuğ'cum her tarz saatle ölçüm yaparız sonucu paylasırız..
Eger bu işlem sandıgınız kadar hassas ve zor olsaydı, araclarımızın uzerinde manifold basıncını ölçmekle gorevli olan MAP sensorleri de belli aralıklarla kalibre edilmesi gerekip, aracımız ona göre yürümesi gerekirdi.. Şu an neredeyse bütün üretilen araclar MAP sensorden aldıkları bilgilere gore correction yapar ve buna gore aracın gerekliliklerini ayarlarlar.. Yeni nesil bircok boost control saati de MAP sensoruyle birebir aynı sistemde calısır ve bazı durumlarda aracın uzerindeki orjinal MAP sensorunun yeteri kadar olcum yapamadıgı basınclarda da orjinal MAP sensoru sokulup yerine aftermarket olarak satılan bu tarz map sensorleri kullanılır..
(MAP: Manifold Absolute Pressure)
bundan sonra ne ne basınç ne dyno ölçümlerini paylaşmıyorum...merak eden gelsin deneyelim..
konu kilitlenirse sevinirim..
Ertuğcum bir iki kişinin lafıyla niye hareket ediyorsun yapma böyle şeyler lütfen..Motor konusunda tuning konusunda arabaya birçok şey yapan sensin.Değerlerini tabiki paylaşıcaksın mahrum etme bizi (Y)
Ertugcum aracının uzerindeki basınc saatinin dogru olcup olcmedigini aracına servis diagnostik cihazıunı baglatarak o anki verileri izleyerek gorebilirsin.. saatini dogrulayan veriler oldugunu goreceksin.