Bu emisyon meseleleri artık güçlü motor beklememek lazım. Bana göre t-jet iyi bir motor ama anlaşılan emisyon kurbanı oldu :) bizim bu t-jetler euro-3 normuna uygun zaten 152 gr/km olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.
Printable View
Bu emisyon meseleleri artık güçlü motor beklememek lazım. Bana göre t-jet iyi bir motor ama anlaşılan emisyon kurbanı oldu :) bizim bu t-jetler euro-3 normuna uygun zaten 152 gr/km olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.
Walla arda daraltacağa benziyor yakın zaman 6 ay sonrasını biliyorlar . 95 liği bilmediklerine göre yakın bir zamanda gelmez ..
95 lik motor Yeni Astraya bu yaz gelecekmiş. Polonyadaki dziel fabrikası ile ilgili bir durum varsa Puntoya da o sıralar gelebilir bence. Aynı motor çünkü
Punto Evo
Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı
PUNTO EVO 3K ACTIVE 1.4 FIRE 77 HP 28.000
PUNTO EVO 3K ACTIVE Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP 28.750
PUNTO EVO 5K ACTIVE 1.4 FIRE 77 HP 29.000
PUNTO EVO 5K ACTIVE 1.3 MULTIJET 75 HP 33.000
PUNTO EVO 5K ACTIVE Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP 29.750
PUNTO EVO 5K ACTIVE Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC 31.500
PUNTO EVO 5K ACTIVE Start & Stop 1.3 MULTIJET 75 HP 33.750
PUNTO EVO 5K DYNAMIC 1.4 FIRE 77 HP 30.750
PUNTO EVO 5K DYNAMIC 1.4 MULTIAIR 105 HP 32.750
PUNTO EVO 5K DYNAMIC 1.3 MULTIJET 75 HP 34.750
PUNTO EVO 5K DYNAMIC Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP 31.500
PUNTO EVO 5K DYNAMIC Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC 33.250
PUNTO EVO 5K DYNAMIC Start & Stop 1.3 MULTIJET 75 HP 35.500
3k dizel+dynamic yok en azından listede farkımız oldu:):)
Bizimkilere kıyasla 2,500 tl zam yapılmış ,ama bunlarda indirim oluyor yani 1000 tl civarında :)
PUNTO EVO 5K DYNAMIC 1.4 MULTIAIR 105 HP 32.750
bunu arkadaşım 29 a anlaştı yılbaşından önce bence çok iyi yaptı
90 kalmayınca biraz daha seçkin olduk şimdi :)
Bugün Evoyu inceleme fırsatım oldu.Fiat Bayilerini genelde showrooma düşük donanımlı modelleri koydukları için hep eleştiririm:) Yine aynı manzara ile karşılaştım.İçeride active donanımlı bir evo vardı.Araç alacaklar bana göre her marka ve modelin en üst versiyonlarını görmeliler öncelikle.Sonrasında isterlerse baz donanım alırlar.Araçların albenisini arttırmaları lazım bayilerin üst donanımlılar seçilerek,
Evo hakkındaki izlenimlerim:
-Stopları beğenemedim maalesef.Oldukça detaylı bir çalışma olmuş tamam ama stop yüzeyi ve içleri oldukça karışık, aşırı detay var gözü yoran
-Farlar fena değil, fonksiyonel gündüz farı ve sisler sayesinde daha modern bir araç olmuş denilebilir.Ancak Fiat bana göre farları değiştirirken mercekli sistem de eklemeliydi.
-Spor versiyonun (katalogda gördüğüm) önden duruşu oldukça güzel bence.Buna sebep değişik ön ızgara deseni
-Araç active olması sebebiyle yan çıtalar ve ön-arka tampon ekleri siyah plastiktendi.Bence olukça basit görünüyor
-Aracın en güzel yanı iç mekanı:) Tamamen yenilenen ve şekillenen gösterge grubu aracın en güzel yeri bence.Orta konsol dizaynı ve çerçevesi ile havalandırma çerçevesi ve rengi içerideki kalite hissini arttırmış.Eşya gözü ve bardak tutucular daha kullanışlı.Yumuşak dashboard un (kısmi) active de bile olması sevindirici bir gelişme.Kısaca Fiat, Evoda değişen tüm parçaların kalitesini arttırmış diyebilirim.Değişmeyen plastik bölümlerin kalitesi aynı.Orta konsoldaki müzik sisteminin yanında (sağında) yol bilgisayarı kumandaları olmaması (Bravodaki gibi) iyi olmuş.Bunların yeri GP daki gibi aynı
-Logodan açılan bagaj active de yok maalesef,
-Test sürüşü yapmadığım için izlenimlerim bu kadar :)
merhaba arkadaşlar benim aracım gelmedi daa haftaya bulucak galiba..ben hiç dualogic vitesin resmini göremedim cok merak ediyorum nasıl gelicek acaba..siz hiç gördünüz mü?
Dualogiz vitesin kasası aynıdır.Yani bakmış oldugun resimlerden farklı birşey görmiyeceksin bundan emin ol :).Haa motorun içini diyorsan oına birşey diyemem ama galiba dış görüntüsünü kastettin..Aynı olucaktır dış görünüş :)
ilk bakışta fark edeceğin
onda 2 pedal olacak birde vites farklı olacak geri kalan her yeri aynı
he unutmadan allah kavuştursun
Alanlara hayırlı olsun almayı düşünenlerede tavsiye ederim .
Bende aralıkta 25500e Active 5k 77 hp Start&stop aldım ve 2 gündür kullanıyorm daha aracımı cok hoşuma gitti hiç pişmanlık duymuyorum, performans olarakta fena değil 97 hp lik 1.4 megane kullanıyordum fazla bir fark hissedemedim. 2 motorda birinde 3bin devirde 1oo ile giderken diğerinde 90-95 arası gidiyorsun. yokuslardada deneyimlerim olumlu dik bir yokusu 5 kişi ile 2. viteste cok rahat cıkabiliyor. yakıt tüketimininde iyi olacağını düşünüyorum 1oo liralık 97 oktan cektim kac km gitcek paylasırım:=) İnsan memur olunca 1o km yi bile düşünüyor:D
ali aracın 95 oktan a göre ayarlı.fabrika ayarları 95.97 almanın bir espirisi yok boşuna fazla para verme
Evet 97 oktan alıp boştan yere fazla para veriyorsun.Çok performanslı araçlar için iyi 97 oktan.
Bu arada start-Stop özelliğini denedinmi.Çalışma mantığı ve izlenimlerin nasıl ?
hmmm neyse birdahakine 95 lik alırım.
Kağan
start&stop araba sogukken calısmıyor(normal olarak) araba ısınınca boşa alıp ayağını debyajdan cekiyorsun, tekerlerde durunca motor devri sıfıra iniyor. daha sonra debyaja bastıgın anda yeniden az bi titreme ile motor calısıyor. Sistemin nasıl işlediğini tam olarak bilemiyorum nasıll devreye giriyor falan filan. ama yakııtan tasarruf saglayacagını düşünüyorum. stop edince araba debyajdan ayagını kaldır bas yeniden calısıyor anahtara karısmadan. ışıklarda beklerden vites debyaj öne arkaya vites atan birisiydim bu konuda bazen unutup debyaj vitesle oynuyorum arada, ama onada alışırız:D istedigin zaman düğmesi var devredışıda bırakabiliyorsun. daha arabayı tanıyorum 2ookm ye geldim 3. günümde ama tavsiye ederim alacak olan arkadaslara siddetle.