Alıntı barlasburak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
:loveya: önce hayırlı uğurlu olsun kazasız günler dilerim aracı alan arkadaşa....:loveya:

sonra..

ya yazık bize :icon_cry: , bizim gibi satış elemanlarına ve bayilere... arkadaşlar sektörün içinde olan biri olarak söylüyorum bunları birincisi bir boya korumanın maliyeti 137 ytl + kdv ( en azından birmot ankara olarak başka marka boya koruma daha ucuzdur bilmiyorum ) , uzatılmış garanti +1 yıl 280 ytl , yangın söndürücü 50 ytl + kdv bunlar hep maliyet... aracı alırken birmot ankara paspas + trafik setini aracın içine koyuyor.:ok: aracın karlı satışına göre değişir ama bu piyasada zannetmiyorum çok karlı bir satış gerçekleşsin ama ortalama bir bayinin punto satışından kazandığı para 350-400 ytl yi geçmiyor. inanın samimiyim... ek kar marjları ve tofaşın 3 ayda bir ödediği rakamlar hariç.. onlarda 3 ay sonra ödeniyor ve yaklaşık 100 ile 250 arasında değişiyor. bilginize.... bu bilgilerden sonra yeni aracını teslim almaya giden her müşteri çıkarıp ekstradan bir 1.000 ytl atar artık.:ok:

artık bayiler araç satışından zaten para kazanamıyor ama servis olayıyla zaten işi bitiriyorsunuz