Badboy, yeni kasa evo evet. ancak senin aldığın fiyat inanılmaz. bu gerçekten bayi fiyatımı?
Printable View
Badboy, yeni kasa evo evet. ancak senin aldığın fiyat inanılmaz. bu gerçekten bayi fiyatımı?
Benim aldığım fiyat park sensörlü 1.4 active modeli için 27000 TL ve start/stop ve multiair motor yok :( işin komik yanı, fiatın sitesinde evo için fiyat listesinin olmaması. demek ki bayiler tuttuğunu öpüyor. ben yarın baskına gidiyorum :))
1.4lt 135hp güzel olmuş
yarın almaya mı gitsem :D yok bu durumlarda en güzeli beklemek araç tam otursun hataları çıksın yorumlar gelsin öyle hareket etmek lazım. Bir de bakmışım ki araç tutulunca 35.000 TL'ye vuruyormuş :D. Şaka bir tarafa bu araç tutacak ama şu an ki aldığım fiyattan daha yukarı vurmaz +1000 - 1000 TL gider. Ne olursa olsun kabul etmeliyiz ki aracın markası FIAT. Aynı aracın üstünde OPEL TOYOTA HONDA yazsaydı fiyat otomatikman +5000 TL olacaktı kabul edelim.
Yarın da baskına git mutlaka, aksiyon almak lazım :D
Badboy, ben sadece fiyat bilgisi almadım. aracı aldım, hatta 2/3 ünüde ödedim tutarın. yani baştada söyledim. memurum ve bütçemi fazla zorlamakta istemem ama aradaki fark can sıkıcı. bir de şunu belirteyim; yine 1.4 fire active 77 bg., dynamic ve start/stop lu evo için de 29300tl fiyat verdiler, ellerinde acayip gıcık bir yeşil vardı. cidden kafam karıştı...
maalesef bu işler başımıza sabırsızlıktan geliyor kabul etmek lazım. Eğer bugün akşama doğru yaptıysanız ve işlemlere başlamadılar ise, durumu izah edin ve aracın üstündeki "satıldı" ibaresini kaldırsınlar. Para iadesi alamazsanız bile şase numarası belli olan ve ayırttıkları bir arabayı sipariş edin derim ben. O araba da hemen hemen Ocak ortaları gibi gelir sadece renk için veya o kadar peşinat vermişken 2000 TL yüzünden bu kadar özellik ve tasarruflu bir araçtan (multiair+start&stop+dynamic) araçtan vazgeçmek mantıklı değil gibi duruyor.
Karar sizin yine de. Saygılar
Badboy gece uykularım kaçtı ve düşündügm biraz :)) Sana verdikleri fiyat şu an kullandığın aracı (15000TL demişin ki ölü fiyat) onlara bıraktığın haldeki fiyat mı? Çünkü eğer öyleyse bayiler arasındaki fark kalkar. neden dersen senin araçtan ikinci elde nerden baksan temiz 5000TL karı olur. Yanlış mı düşünüyorum...
mustafa hayırlı olsun.puntolanman guzel..sertanın aldıgı fıyat bence harıka.takas ıcın verılen fıyat uzucu ama.gercı ana bayıler hep boyle 15000+3500 aracın gercek fıyatı olur dıye dusunuyorum.multı aır ve start stop ısı tutacak gıbıme gelıyor..bendemı degıstırsem acaba??:)
Hiç bir bayi alacağı aracı indirimini sıfıra yansıtmaz aracı vermese dahi söz verdikleri fiyata vermek zorundalar , aracı düşük tuttular diye sıfır aracıda düşük göstermezler ama yinede aradaki anlaşma nedir onu tam bilmiyorum ..
Araç alacak arkdaşlar lütfen bir kaç bayiye sorduktan ve test sürüşü yaptıktan sonra kapora verin geri dönüşünüz olmaz sonra istemediğiniz bir versiyon ve motor seçeneğini almayın :)
Bencede acele etmeyin.Bekleyin test arabaları gelsin yada geldiyse bir test sürüşü yapın.Özellikle Start-Stop özelliğine bakın ne derece etkili.Artıları ve eksileri nelerdir.Bunlara bir bakın ondan sonra alın aracınızı.Acele etmeye luzum yok bence.
Valla teknik özelliklerine baktım da EVO 1.4 105 multi-air motor gayet başarılı duruyor. Benim 95 lik starjet motorumdan şehiriçinde 0,7 lt daha az (7,5lt) yakıyor. 105 bg olmasına rağmen, sanırım bir dahaki gelişmiş motorda artık dizellerin gürültülü motorlarına ve yüksek servis maliyetlerine muhtaç olmadan benzinli araçların zevkini süreceğinize benziyor:D
Valla Mustafa Bey 15000 TL gibi komik bir fiyata verecek kadar aracıma gıcık olmadım veya EVO'ya o kadar aşık olmadım :D
Benim kafamdaki fiyat 18.500 gibi. Hatta yakında satışa çıkarabilirim. Ellerinde siyah renkte ve cruize kontrollü bir araç olmadığından fazla üstünde durmadım ama aklım açıkçası EVO'da ama siyah olmadan asla. Fiyatların normale oturmasını bekleyeceğim.
Evet arkadaşlar bugün evoyu aladım 1.4 77 hp diynamic modeli 30 milyar araç istediğim renk olan siyah şans eseride olsa bayide siyah varmış beklemedik :)
araçın yol bilgisayarı ne işe yarar bir bilgisi olan varmı açıkçası yabancısıyım renault19 puntoya binince teklonojik geliyor insanın gözüne :) ayrıca bu start-stop özelliği nedir yaa alırken böyle birşey söylemediler ki benim aracımda varmı acaba :S
birde son olarak aracı eve kadar getirdiler ve benzin lambası yanıyor malesef çünki opeten benzin alıncak bir zarar gelmesini istemiyorum ve 15 km uzakta kalıyor benzinci yarı yolda bırakırmı :)
Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız kullanın..
Son sorudan başlıyım.
15 km gidicek kadar benzin bulunmuyor içinde.Birde sizin evinize kadar ketirmişler.Bir bidonla alıp sonra benzinliğe gitmekte fayda var.Aracın benzinini sonuna kadar kullanmayın.
İkinci olarak Start-Stop özelliği şehir içinde akıt tüketimini azaltmak için konulmuş bir özellik.Ne işe yaradığına gelincede,trafikteki uzun beklemelerde motoru susturup gaza basınca tekrardan hareket etme gibi bir özellik ama daha kullanan olmadığı için ne yönde nasıl çalışıyor bilmiyoruz. :)
Yol bilgisayarına gelincede dynamic modeli olduğu için büyük ihtimal 3 Satırlı bir ekrandır..O ekranda anlık yakıt tükeimi,ortalama hız,lt/100km yakmış olduğun benzin.Aracı aldıktan sonra yapmış olduğun toplam km,saat tarih vs.. bunları görmene yarar.
Eğerki aracında Blue-me tom tom varsaki bu eco drive ve navigasyon ihtiyacını görür.Onu detaylı olarak yazarız daha sonra...
Tekrardan hayırlı olsun.Güle güle kullanın.
START STOP özelliği
siz trafikte durakladığınızda debriyaja bastığınızda vitesi boşa alınca aracın motoru duruyor vitese takmak için tekrar debriyaja bastığınızda motor otomatik olarak marş durumuna geçiyor ve çalışmaya başlıyor
bu sistemi isterseniz devre dışı bırakabiliyorsunuz size bağlı
ayrıca sistemi üreten BOSH firması
her araçta varmı onu bilmiyorum bazı modellerde yok sanıyorum
Bu gün Trabzon'da Forum AVM de inceledim. Ön tamponun üst kısmındaki krom çıtayı beğendim. Ön ve arka tamponlardaki siyah plastik parçayı herkes gibi ben de beğenmedim. Emanet duruyor gibi. İç kısımda CD çalar bölümü değişmiş. Aux çıkışını göremedim. Belki de vardır, fakat ben göremedim. Ön konsolun yarı yumuşak malzeme, fakat camdan tarafki kısım yine plastik. Kapılardaki kumaş miktarı artmış. Kapı plastikleri de eskisi gibi sert malzeme. Keşke bravodaki gibi daha kaliteli malzeme olsaydı. Benim baktğım active modeliydi. Dinamik modeli nasıl bilmiyorum. Gören arkadaşlar yorumlarını yazarsa iyi olur. Ayrıca oradaki satıcı görevli süspansiyon sisteminin iyileştirldiğini söyledi, ne derece doğru bilemem... Dikkatimi çeken bir şey de, arka kapıların açılıp kapanması sanki iyileşmiş gibiydi. Benimkine göre daha rahat açılıp kapanıyor. Belki de yeni olduğu içindir. Alan arkadaşlara hayırlı, uğurlu olsun. Kazasız, cezasız sürüşler...
Teşekkürler Mehmet, demekki GP da olmayan çıtalar EVO da standart:)
Çıtaların standart olması iyi olmuş.Orda burda aramıcaz demekki :)
Bugün gazetede okuduğum bir habere göre Türkiyeye gelen 250 adet Evonun hepsi satılmış:) 2000TL lansman indirimiyle beraber arıcın henüz tanıtımı bile yapılmadan hepsinin satılmış olmasından Fiat Yetkilileri son derece memnun,
Sahiplerine kazasız sürüşler dilerim...