2,5 senedir kullanıyorum ama şimdiye kadar önünü içerden hiç göremedim bende :D :D alışılıyo ama ;)
Printable View
2,5 senedir kullanıyorum ama şimdiye kadar önünü içerden hiç göremedim bende :D :D alışılıyo ama ;)
benim de 1.5 sene oldu önünü hiç göremedim ama şu var gp de acaba kurtarır mı dediğim her manevrada da kurtarmıştır :):)
valla alalı 2 ay oldu aracı, ilk bende öyleydim :) hemen hanım aşağı inip yardım ediyordu 10 gün öncesine kadar, yavaş yavaş alışıyorum
Arkadaşlar bende araba araştırıyorken bu işe kafamı epey takmıştım önünü göremem trafikte seyrederken park ederken sorun olur diye. Hatta puntoya karar verdikten sonra bi kere denedim ve hiç bitşey diye göremiyorum diye az daha vazgeçiyordum :) iyiki geçmemişim, neyse öğrendiğim kadarıyla yeni arabalarda neden ön tarafı göremiyoruz onu açıklamaya çalışayım.
Arkadaşlar yeni nesil araçlarda kaputun görünmeme sebebi, yolculuk esnasında hem kaputun hem yolun aynı anda görüş açısında olup gözü yormasının engellenmesi içindir, ayrıca kaputtan yansıyan güneş ışınlarıda göz için yorucu faktör olacaktır. Bu nedenle yeni nesil araçlarda kaputu görünmeyecek şekilde tasarlıyorlarmış.
Bir yetkili serviste sohbet ederken ustadan duyduklarım bunlar bana mantıklı geldi.
Bunun dışında yaya güvenliği, tasarımın modern olması zorunluluğu gibi faktörler de var tabi...
Fiat bravo kullaıyorum ben de önümü göremiyorum daha önce punto kullanıyordum yine önümü göremiyordum ama aracın tahmini uzunluğunu bildiğim için spotan oluşuyor alışkanlık. Mercedes kullanırken aracın ön ucunu tam ve net görebiliyorum bu inanılmaz bir görüş açısın sunuyor ancak bizim araçların özgün tasarımlarında araç burnunun ve ön kaputun uzunluğunun görünmemesi aracın aerodinamiğini etkilememesi için bu şekilde tasarlanmış olmalı. Ne de olsa özgün italyan tasarımı.
usta boy bilgilerini girersen iyi olur koltuğun altına berber minderi düşünebilirsin mesela :) kamyon kullanmıoz GP bu 1 karışlık kaportayı görsen nolur görmesen nolur koptum yaa xD