direksiyondan radyo kanallarını tarama olması lazımdı. sadece kayıtlı kanallar arasında gezebiliyoruz.
Printable View
direksiyondan radyo kanallarını tarama olması lazımdı. sadece kayıtlı kanallar arasında gezebiliyoruz.
Yol bilgisayarını tek yönlü geziyoruz, ileri-geri şeklinde olsa çok daha pratik olurdu. Trip A ve B bilgileri açıkken X ekranından Y ekranına geçtikten sonra tekrar X ekranını görmek için 10 defa felan tuşa basmak gerekiyor...
tavan ön kısımda aydınlatma lambalarının hemen arkasında bir kabarıntı var. gayet estetik ama keşke gözlük koyma cebi felan olsa yada bi başka amaçla kullanılabilse daha iyi olmazmıydı?
Ön kapıdaki küçük kelebek camı görüşü kısıtlıyor. Ayrıca Sağ ayağım ile orta konsolun sol tarafı arasında sürekli bir kavga var. Uzun yolda belli bir süre sonra canım acıyor. Bende diğer arkadaşlara katılıyorum cep telefonumu koyacak bi yer bulamıyorum. Allahtan Blue me var telefonu elime almıyorum. Yan gözlere güneşliği sığdırmak için güneşliğin ır..na geçtim:). Yağmur sensörü cama ilk su geldiğinde çalışmıyor. Bir kere silecek kolunu yukarı kaldırmam gerekiyor. Ondan sonra devreye giriyor.Ama herşeye rağmen arabamı çok seviyorum....
aracı kullanırken kesinlikle;
* ön cam direkleri saga yada sola dönerken kafamı bir ileri bir geri hareket ettirip yolu görmeye calısıyorum...
*torpidonun sadece torpidoyu andırması ve üst rafına ne koysam kapatırken kayıb sıkısması
*soldaki boslugu ne amaca yönelik koyduklarını hala anlamadım
*kapı cepleri cok dar
*arka tarafta iç aydınlatma yok
*arka cama su fışkırtırken ön camada azda ollsa su gelmesi
*göz sayısı az cd ler için alan yok(yan koltuk dısında)
*önden görünüş biraz daha agresif olabilirmiş
*bagajda tutamak yok
*ön camı yıkayınca suyun gidecegi yan tahliye olukları yetersiz(cam acıksa içeri atlıyor damlalar)
*kemer yükseklik ayarı yok
*direksiyondan kanal arama yok
yolcu olarak ise
*arka koltuklardaki baş dayama kapalıyken sırtımı rahatsız etmesi
Bu sorunların hepsi beni de rahatsız ediyor ayrıca depo kapağının kontak anahtarıyla açılması, bir de el freninin arkasındaki 4 5 çizgi şeklinde yer var orasını hala çözebilmiş değilim cd fln koyuorm olmuyor?* yakıt deposuı için içerden düğme yapabilirlermiş...
Hatırladığım kadarıyla,ön camlar açıkken 80 km ve üstü hızlarda silecekleri kullandığımda,suyun cam aralığından içeri girmesiydi.
Birde arka cam suyu sıkıldığı zaman,kanal yetersızdı,butun bagajı ıslatıyordu.
bugün arkadaşın gp siyle 1 saat falan dolaştık.ben önde yolcu koltuğunda oturuyordum.klimanın sol tarafındaki çıkıntı sol dizimi mahvetti.çok rahatsız edici bir durumdu.
Bu arada eklemekte fayda var, bizim başka araçlarda gördüğümüz ve beğendiğimiz, keşke GPde de olsa dediğimiz bazı tasarımlar "fikir patent" leri alındığı için kopyalanması zor/imkansız veya pahalı olabiliyor.
Kornanın yeride çok saçma bence kullanması zor oluo keşke klasik sol koldan basılabilseydi :(
bencede tavandan arabanın motor kısmına doğru uzanan ön camı tutan sağ sol dirsekler çok kalın yol görüşünü engelliyor 2 gün önce sola dönerken dirseklerden dolayı 2 kişiyi göremedim az daha vuruyodum ALLAH korudu
Aracımı yeni aldığım için bazı şeyler yeni yeni gözüme çarpıyor. Bunu da bugün farkettim. Direksiyonun arkasında göstergelerin altında sanırım airbagle ilgili buruşuk deri gibi bir kısım var. Aslında dikkat çekmiyor ancak oraya güneş gözlüğünü koyayım derken farkettim ve beni bu görüntü rahatsız etti. Yakınlarda bir arkadaşımın daha G.Puntosu var hemen gidip camdan onda da aynı şey var mı diye kontrol ettim, olduğunu gördüm. Bundan büyük ihtimalle daha önce forumda söz edilmiştir ama ben bulamadım, o yüzden yazma gereği duydum.
O buruşuk deri direksiyon ayarıyla alakalı airbagle bi ilgisinin olduğunu sanmıyorum ;)
El freninin yanındaki yarıkların bozuk para için olduğunu dün keşfetmiş bulunmaktayım :P
evet o buruşuk deri kısım direksiyon ayarı ile alakalı, öyle bol olmasının nedeni direksiyon aşağı yukarı ileri geri hareket edince orda bi boşluk olmamasını sağlamak..
Sinyalle ilgili olan problem arada sırada bende de oluyor. Yani bazen sinyal kolu nötr pozisyonuna geri atarken hızını alamayıp diğer yöne sinyal veriyor. Bunu engellemek için sinyal kolu eski haline dönecekken sol elimin orta parmağıyla kola destek oluyorum, artık buna alışıp farketmeden yapmaya başladım :)
50 km/s üstünde silecek suyunu püskürtünce su rüzgardan sadece camın alt kısımlarına ulaşabiliyor
Yağmurlu havalarda veya arabayı yıkattıktan sonra bagaj kapısını açarsam kapının içinde alt yanlardaki siyah plastik yerlerden musluktan boşalır gibi su akıyor bi süre. Islanmamak için kendimi geri çekiyorum.
:ermm: Anladım ama keşke kapak gibi birşeyle kapatılsaymış. Neyse çok da dikkat çekmiyor zaten.
O kısımlar kullanma kılavuzunda kartlık ve CD'lik olarak gösterilmiş. Haa CD'yi nasıl koyacağız oraya, koysak duracak mı ya da tek CD'yi oraya koysam ne koymasam ne gibi soruların yanıtı yok maalesef..:D
ne zaman yanıma yolcu koltuğuna biri otursa tavanda tutma yerini arıyor :) bende kapının ordaki yere tutunun diorm ama alışkanlık işte insanlar yukarda istiyor. keşke koysalarmış :) öteki aracımda sürücüye bile koymuşlar korkarsa tutunsun die :) eheh
Benimde en çok canımı sıkan olay metal kaputun cama uzandığı yer,, yani su atıcıların plastik aksama tutturulmuş olması,bence kaput biraz daha uzatilabilir o attırgaçlarını kaput içine gömebilirlerdi diye düşünüyorum....zaman geçtikçede çok kirli ve solgun bir görüntü vereceğini bekliyorum....ayrıca ön panelin üzerine bir şey koymak yada bir şey atmak için bir boşluk olabsaydı hoş olurdu böylece elimdeki ufak kağıt ve kalemi falan yandaki koltuğun üstüne atmak zorunda kallmazdım ve ön panelin gereğinden fazla alan işgal ettiğini düşünüyorum....el freni altındaki sanki eşya koymak içinmiş gibi dokulanan boşluk gibi birşey panel üstüne güzel olurdu.
ayrıca söyleyen arkadaşlara katılıyorum bardaklıklar çok iyi değil ve onun arkasındaki boşlukta bence fuzuli gibi.geçen çakmak koydum oraya yolda langırdayıp durdu önündede bardaklar vardı bi türlü çıkaramadım yaww...Herşeye rağmen kontağı çevirdiğim zaman bu takıntılarım yok oluyor. :) BU arada yeni birşey öğrendim PUNTO latincede nokta anlamına geliyormuş arkadaşlar...
Grande si ne ?
punto'nun anlamı nokta da matbaada da harflerin boyutuna verilen isim. grande de büyük demek. evet şimdi toparlıyoruz, grande punto = büyük nokta :D
tasarım hatası olarak kabul edılmeyebılır ama, egzoz cok rahatsız edıyor benı.az bıraz tozlu bır yoldan gecerken, hafıfte gaza dokunursanız, acayıp bır sekılde toz kaldırıyor yerden.kalkan tozlarda dırek arka cama konuyor.o da ayrı bır dert zaten...
bence kapı gözleri hiçbir şey koyulmuyor.
sürücü koltuğu yükseklik ayar koluna, otururken ister istemez temas ettiğimiz için ayarı alçalıyor..
Bu olay benide başta rahatsız etmişti.. sonra nedenini öğrendim..
1. Başlıklar katlanmayacak hep orada olacak boyutlarda olursa arka görüşü engelliyor.. Bu yüzden kullanılmayınca indirilmesi gerekli
2. Başlıklar inik vaziyetteyken yolcuyu rahatsız etmezse yolcu o başlığı kaldırmaz ve kaza durumunda boynunu sakatlar.. o yüzden rahatsız edicek şekilde konulmuş ki yolcu onu yükseltip düzeltsin.. bu durumda byunda kamçı etkisi denilen sakatlanmayı yaşamasın..
GP'mi alalı bir hafta civarında oldu gözüme çarpan tasarım sorunlarını -birkısmı yazılmış gerçi ama- hazır meydan bulmuşken yazayım :sp_ike00:
1- Cam açma düğmeleri çok uzakta (5Klardan bahsediyorum). Yani ne bileyim, iki santim yanımdaki camı aralamak için motor kaputuna uzanmak gibi birşey :no000000:
2- Ön sol ve sağ tavan bağlantıları çok kalın ve görüşü engelliyor.
3- Torpidonun üst kısmındaki raf. Halen ne işe yaradığını anlayabilmiş değilim. Öne doğru meyilli olması sebebiyle koyulan şeyi muhafaza edemiyor netekim :)
4- Paspaslar... Sürücü paspasının sağ ayak topuğuna gelen kısmı resmen ağlıyor. O kısma takviye bir madde konabilirdi.
5- Bagaj kapısında şifa niyetine bir tutamak olmaması. Bagajı açarken tırnağımla tamponun üst kısmını çizmemek için hayli zorlanıyorum.
6-Silecek suyu haznesinin kapağının ekleme değil tek plastik olması. Eminim bi süre sonra açıp kapadıkça ve de sıcağın etkisiyle ara ek kısmından kopacak o kapak.
Eh, bu kadar kusur kadı kızında da olur :innocent:
Puntoman, cam açma düğmeleri 3k larda daha da uzak :) A ve c sütunları bence de kalın.Torpidodaki üst kısma ben araç kıtapçığını koyuyorum...
benim torpido kapağım yamuk duruyor oturmuyor tam..kendımce bıseyler yapmaya calıstımda olmadı en cok gozume batan o şimdi..bi yolunu bulsamda duzeltsem..
ben oraya cd çantasını koyuyorum. cuk diye oturuyor. ama çantanın dolu olması lazım. :)
Bence arka kapı kolları güneşin altında ısındığından mıdır bilmem ama benden başka biri açamıyor mecbur benim açmam gerekiyo ve bu durum komiğime gidiyo :)
Evet her zaman, özellikle de City modunu kapattığımda, 90 derece dönüşlerden sonra hızlıca gaza basıp direksiyonu ser bırakınca sinyal kolu öyle hızlı geri atıyor ki kendini, sonrasında diğer tarafa sinyal vermeye başlıyor. Alışana kadar çok güreştim sinyal koluyla, şimdi bırakıyorum artık. Nasıl olsa ters yöne sinyal atmaya başladıktan 3 saniye sonra susuyor.