Ben asıl esseesse kit'ini merak ediyorum içerisinde jant lastik yay gibi ilaveler var ama tam olarak hepsini bilmiyorum ama normal abarth tan daha hızlı onu biliyorum
vizyon derken ?? tofaşın bir televizyonu var ama onu kasdetmediniz sanırım :)
Printable View
Ben asıl esseesse kit'ini merak ediyorum içerisinde jant lastik yay gibi ilaveler var ama tam olarak hepsini bilmiyorum ama normal abarth tan daha hızlı onu biliyorum
vizyon derken ?? tofaşın bir televizyonu var ama onu kasdetmediniz sanırım :)
Esseesse kitinin sonradan alınırsa 5000Euro gibi bir fiyatı vardı.Fren+yay sistemi, turbo ve yazılım içermekte.Araca katkısı ise +25bg :) Ben standart 155bg lik Abarth a çoktan razıyım,
Tofaş, sadece maliyet kaygısı güderek Tr de aleyhine gelişen Fiat Önyargısını kesinlikle silemez.Zaten bu Abarth konusunda bahse girerim maliyet kaygısı kadar bilgisizlik de mevcuttur.Bir çok Tofaş çalışanının (üst düzey dahil) Abarth ın ne olduğunu bile bilmediğine eminim:)
Piyasada rekabet ettiği birçok markanın (VW, Ford, Peugeot, Opel, Renault, Seat...) kendi segmentlerinde spor versiyonları gelirken Tofaş hala yerinde saymakta.İnsanlara Fiat Grubunu, tarihini en basitinden Abarth ı tanıtmazsanız onlar da markaya en azından hakettiği değeri bile vermezler.Tofaşın, Tr de 1 tane bile Abarth satamasa bile yine de buraya getirmesi marka prestiji açısından bence kaçınılmaz bir durum.Zaten hiçbir markanın spor modelleri kendi model yelpazesi içinde önemli bir orana sahip değil.Tofaş elini taşın altına koymadıkça Fiat Marka değerini kesinlikle arttıramaz, değil arttırmak mevcut değeri bile korumakta yetersiz kalıyor bence, bütün bunlara vizyon ya da vizyonsuzluk diyebiliriz:)
Bakın VW e.Bence güzel araçlar üretiyor, yani standart.Ancak Tr deki marka değeri o kadar yüksekki aracın ötv indirimli fiyatı önceki fiyatından bile yüksek :)
Cengiz, yanlış anlama sakın sözüm genel...
esseesse kiti 92 adet parçadan oluşuyormuş. Komple egsoz da değişiyormuş. Bilindiği üzere 2 sandıktan oluşuyor. İş bitince eski parçaları bu sandıklara koyup size geri veriyorlarmış :)
İngiliz Abarth forumunda, GP'nin bagajına sığıyor mu bu sandıklar, yoksa bir kamyonet mi kiralayayım diye soranlar vardı :D
Bunlar esseesse kitinin ana parçaları:
- Springs: Brembo performance
- Brake pads: Fedoro Racing
- Brake discs: Brembo Performance
- Wheels: Brembo Performance
- Turbo: Garrett
- Air filter: BMC Air Filter
- ECU: Bosch
Bu linkte Assetto (daha makul bir kit :)) ve esseesse kitinin genel içeriği ve bazı fotolar var. Ayrıca sonunda perf. artışı ile ilgili grafik var. Döküman Almanca.
https://www.fiatauto.at/downloads/Ab...n_esseesse.pdf
Bu linkte ise kitin tüm parçaları ayrıntılı olarak listelenmiş ama maalesef bu da Almanca.
https://www.fiatauto.at/downloads/Ab...esse_Teile.pdf
Burada da İngilizce olarak Abarth tanıtım broşürü var.Kitlerin içeriği ve teknik özellikler gibi şeyler, güzel bir broşür.
https://www.myabarth.co.uk/wp-******...th-leaflet.pdf
***** çıkan yere con.tent ekleyin ama aradaki . işaretini kaldırın, sanırım bu sözcük için engelleme var.
Yok arda bey yanlış anlayacak bir durum yok haklısınızda zaten kaldı ki abarth'ın fıat'la hiç te hafife alınmayacak bir mazisi var ve inanıyorumki şimdi getirse sadece istanbul'da 5 adet kesin satar ama maalesef :(
1- cengiz AKYOL
nasıl ki 207 RC varsa hatta ve hatta RC Le Mans bile var ise Fiat ın Abarth'ı neden olmasın ki Türk şampiyonumuz bile oldu zamanında bu araçlarla düşünün.