Erkan, benim aracın döşemesinde herhangi bir leke ya da deforme olma durumu yok.Ancak koltuk döşeme kalitesinin çok iyi olduğu söylenemez tabi.Kılıfın yararı olacaktır kesinlikle...
arkadaşlar bu gün arabam yıkanırken başında bekledim. Aracımı yıkayan arkadaşla soğbet esnasında koltuk kumaşlarının kalitesiz olduğunu çok leke tutabileceğini kılıf taktırmamın iyi olabileceğini söyledi. Bununla ilgili yorumlarınızı merakla bekliyorum.
Erkan, benim aracın döşemesinde herhangi bir leke ya da deforme olma durumu yok.Ancak koltuk döşeme kalitesinin çok iyi olduğu söylenemez tabi.Kılıfın yararı olacaktır kesinlikle...
Hatta daha detaylı bilgi vereyim.
Araç kumaşında aranan özellikler:
anti pilling(boncuklanmama)
su geçirmezlik
güç tutuşurluk
oturulan kısımda kullanılan sünger kalınlığı
aşındırma testleri(bunlar çok çeşitli ve geçmesi güç oluyor)
ışık haslığı (belirli bir saat ;mesela 20 yıla tekabul eden bir süre gün ışına maruz kalıyor)
renk haslığı(solma)
foging testi (arabanın içine bıraktığı kimyasal miktarı)
ayrıca kullanılan kumaşın kalitesi
"What we do in life, echoes in eternity"
Sakın yanlış anlamayın, ben sadece leke konusunda tereddüt yaşadım. Koltuğun kalitesine bir şey demiyorum sonuçta kendi arabam! Belkide gp de en az sorun yaşayan ve ordunun en kötü dağ yollarına giden biriyim. Sadece leke tutmada diğer kumaşlara göre dez avantajı var mı? onu merak ettim. Sonuçta bu araba bana satılırken leke tutmaz, rahat silinebilir dendi.
güzel yorum bende katılıyorum... leke olmayan kumaşmı var siz kola bira vs dökülsün ondan sona leke tutmasın olurmu öle ben kılıf yaptırmayı düşünüyorum(not: leke tutmadan anladığım kadarıyla yorumluyorum)...bunlar olur sonuçta gününü arabada geçiren insanlar var böle urfak tefek kazalar oluyo... geçen yolda gidiyorum arabada 6 kişiyiz bursaya gidiyoruz bide çocuk bi baktım kustu... anneme ve gelenlere bağırıp çağırmaya başladım eğer arabanın kılıfına geldiyse hepinizi arabadan atarım diye hepsi kendini siper ettikılıfa gelmesin diye... ama bu ders oldu kılıf taktırıcam...
2007 Grande Punto Dynamic 1.3 75 hp Titanyum Gri ...
Uno sx ,Tempra ve Tipolardaki kadife türü kumaşlar çok iyi idi...Gp deki kumaşlar naylon gibi...
arkadaşlar ben koltuk kılıfına karşıyım açıkçası. mesela arabayı sattığınızı düşünün. alan adama ben tertemiz tuttum koltukları buyur sefasını sen sür mü diyecez? bence kullanırım kirlendiği yere kadar. çok kaliteli temizleyiciler var onlarla temizlerim kirlenirse. artık gözüme kötü gözükmeye başlarsa ozaman kılıf takabilirim.
Ben de şimdiye kadar hiç kullanmadım ve gerek de duymadım açıkçası.Tabi kılıfın koltuklara faydası olacaktır...
yaw zaten hemen hemen her olayda maksadımızı aşan işler yapıyoruz. araçlarımız amaç oluyor(düğünler bu halde, hac ve bazı ibadetlerimiz bu halde, ve daha başka bi sürü bişi)
adam koltuk koymuş, kumaş koymuş. biz bunları gönlümüze göre kullanmak yerine, korumayı ön planada tercih ediyoruz. adam kaporta komuş. kaporta bi kılıf aslında. sonra onu boyamış kaporta ömrü uzun olsun ve estetik dursun die. biz bi de o boyayı korumaya çalışıyoruz derken işin suyu çıkıyo gibi.
ama tercih meselesi dir, bu tarz ı tercih eden e bişi diyemeyiz.
hoşgörüyle kalın.
hakkaten bende cok dusundum bu oalyı arkadaslar siz koltugu koruyosunuz hiç kılıfsız binmiyosunuz koltuk cok guzel duruyo satıyosunuz bunun ne manası var haa satarken sunu demek içinmi abi bak koltuklar daha yesyeni .. belki değer katabilir ama ne kadar katar oda ayrı bir konu .. boya korumaya gelince arabanı 2 yıl sonra satacaksan bişey demem ama 5 yıl binceksen arabana abklaman lazım neticede beş yıl bineceksin sen
bu arada koltukları temzileyen varmı neyle temziliyorsunuz
ben koltuk kılıflarına çok sıcak bakmıyorum ama arabayı alalı 9 ay oldu... ve kılıflar zarar görmeye başladı binenler tarafından... geçenlerde bi baktım sağ ön koltuğun arka tarafında sigara yanığı deliği acayip sinirlendim... yukardada söledim çocuk kustu... ayak lekesi filan derken ciddi zarar görüyo... ama kılıf yerine bende iç temizlemeye vericem biraz daha maliyetli olucak ama kılıf kullanmak yerine daha mantıklı geliyo...
2007 Grande Punto Dynamic 1.3 75 hp Titanyum Gri ...
koltuk kumaşının leke tutup tutmadığını bilemiyorum... çünkü elinde sıvı, katı, dumanlı, ateşli silah bulunduranları arabama almıyorum,![]()
yalnız, özellikle sıcaklarda koltuklar çok terletiyo yakılıf bu soruna da bi çözüm olur mu
![]()
Konu candan tarafından (20/08/2007 Saat 15:20 ) değiştirilmiştir.
Evet ya arkadaşlar sıcaklarda klima ne kadar da açık olursa olsun koltuklar çok terletiyor.Bunun bir çözümü varmı acaba?Koltukların üzerine konan hasır gibi delikli şeyler çözüm olabilirmi sizce?Yoksa faydasından çok zararı olurmu?Sonuçta koltuğu kayganlaştıyor ve de koltuğun Kaymayı Önleyici (Anti - Submarine) özelliğini etkiler diye düşünüyorum.Bu konudaki yorumlarınız nedir?
Koltuk kılıfı ile ilgili olarak orjinalliğini bozmadıktan sonra güzel koltuk kılıfı kullanılabilir.Gerçi arabayı alırken aldığım yer Ziebart'tan koltuk koruma hediye etmişti...Dolayısı ile ben kılıf kullanmıyorumLekeden şikayet edenlere tavsiye edebilirim.
koltuk kılıflarının ortalama ömrü 2 sene.kaliteli bir koltuk kılıfı 100ytl.
detaylı iç temizliğide ortalama 100 ytl ye yapıyorlar zaten 2 senede bir detaylı iç temizlik yaptırmak daha mantıklı bana göre.
*****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
***MATT MAGNESIO GRIGIO***
*****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****
tam olarak ne döküldüğünü bilmiyrm(şerbet olabilir) bi leke farkettim hafif sabunlu bezle sildim kurudu leke fln kalmamıştıı... Tabi bu emo. nun döşemesi için geçerli diğerlerini bilemem...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri