Dun 158 liralik mazot ile 780 km yol yaptim(80 kmsi cok kisa mesafe sehir ici)
Sent my iPhone using
Printable View
Dun 158 liralik mazot ile 780 km yol yaptim(80 kmsi cok kisa mesafe sehir ici)
Sent my iPhone using
Dün depoyu tekrar doldurdum. Trip A'ya göre 810 km yapmışım bir depoyla. 1.5 110 beygir için iyi diye düşünüyorum. Bir de bu deponun yarısı kışlıkla geçti.Değiştirince ortalama da doğru tutmadı diye düşünüyorum. Bütün göstergeleri sıfırladım bakalım.
Arabayı ilk aldığımda yazlık lastiklerle 5.4 ortalama görüyorduk.Şimdi 6.4 ten aşağı inmedi hiç.Yazlık gelsin,havalar ısınsın bakalım neler olacak :)
(Bu arada mazot parasını cebimden ödemiyorum,babamın çalıştığı şirket karşılıyor,benimki maksat motorun ne yapabileceğini görmek)
Kusura bakmayın hocam,içerledim bu lafınıza.
Şirketin Türkiye ayağını kurmaya gelen yabancı birine çevirmenlik yaparak girdi oraya Babam bahsi geçen şirkete.9 yıldır çalışıyor ve ofis müdürü olarak başladı işe. 9 yılda tek katlı 2 göz odalı ofisi şu anda Elmadağ'da bir fabrika olarak çalıştırıyor. Türkiye'nin en büyük 3 Jeokimya laboratuarından biri.Öyle her şey ne güzel değil.
Benim babam 18 yaşından beri çalışıyor ve genç yaşta asker babasını kaybettiği için annesine de,bize de bakıyor. 20 yaşımdayım çok şükür hiç eksiğimiz olmadı.Fakirlik te gördüm.Hala kira evde oturuyorum. Ama öyle söylediğiniz gibi ''ne güzel şirkette çalışıyormuş,ekmek elden su gölden'' şımarıklığını hiç bir zaman kendime yakıştıramıyorum.
Siz böyle yazınca kendimi züppelik yapmış gibi hissettim o parantez içini yazarak..
Slm arkadaşlar
Sahibinden com da 1.3 line a, 1.6 linea, 1,6 ford fokus tdci, cmax tdci, 1.5 dci symbol ve karsilastirmasi yaptım. Linea 1.3 ile diğer 1.5 ve 1.6 lar aynı. Birazcık punto fark ediyor. Teorik mi bu araçtan fark eder ama böyle bir gerçeğe şaşırdım
LG-E612 cihazımdan gönderildi
Hangi konuda karşılaştırma yapdınız?.... kilometredeki yakıt tüketimlerini mi karşılaştırdınız veriler nedir tam olarak anlayamadım ben......
Lpgde 40lt gaz ile 530km uzun yol gittim yaklaşık 60-70kmsi şehir içiydi güzel değer bence.........
Gelde bunu dizelcilere anlat iste. 2 depo lpg 200 tl yapar 1000+ yol yapar sanki kendileri 1400 km yol yapio
Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "
henüz 1 depo benzini bitiremedim ama şuan tam çeyrek depo var ve sanırım 150-200 km daha yaparım. şuan 450 km yapmışım ortalama yakıtım 8Lt. Ama tamamı İstanbul Trafiği. 20 dakikalık yolu e-5 de 1.5-2 saatte gittiğim oluyor bazen. Birde arabaya alışma süreci var :)
Sanırım ortalamam 1 depo 600 km olacak tamamen ist şehir içi genel olarak sakin kullanım.
Gayet basarili kardesim
vallahi günümüzdeki yakıt fiyatlarında dizel & lpg arasında fark kalmadı satocuğum.Dizelin tek avantajı torku yüksek ama.Tjetle de aynı yakacaksam LPGli tjet alırım.Bizimki 230 liraya fulleniyor 900km kabaca yol yapıyor....Üstüne bir de kalkışta üzüyor :(
Xperia L ile Pro'dan gönderdim.Olası yazım hatalarım için Özür Dilerim...
Ama bunlar roll yaparken 2 boy arkadan yetişip Satoyu üzüyor nabeer hehehehe
LG-D802 cihazımdan gönderildi
Kalkisa katilmadik ta,rollda bunlar onden basladi,yapistirdim arkadan satoyu gectim. Simdi soru,3 kisi yarisiyor. 3. Kisiyi gecersen kacinci olursun ? Puhahahahaha
Olm basmadik lan 3000 de vites attim femoliye sor
Kac tork olm qq?
Tjet 206 tork galiba ve devir araligi yüksek 2 de 100 3 de 150 diyo nerdeyse
Sendeki 206 ve 2000devirde basıyor 206 torku.
Bendeki 1750 devirde 240 tork basıyor.
Bi deneyelim lan merak ettim ben.
Tamam deneriz
Depoyu doldurdum uzun yolda 1100 km gittim yakit aldim ve 43,5 litre yakit aldi aracim grande punto 1.3
Uzun yol ve gittigim yerlerde sehir ici karisik olarak 5 kisi ve bagaj tavana kadar full ve arka koltuk onleri kismi dolu, hizim 90,140,150 lerde ve ara ara klima acik 2920 km yol yaptim. 580 tl yakit harcadim. Aracim 2007 model 1.3 multijet 75 hp
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
2004 palio 1.3 multijet le 42 lt mazot la şehirler arasında 850 km yol yapmıştım, yol boyu klima açıktı. Şu an GP 90 bg 6 ileri var aynı yolu yapsam muhtemelen 1000 km civarında yaparım. 6. vites uzun yolda çok işe yarıyor. Henüz çok uzun bir yola gidemedim GP ile
Fire puntom Şehiriçi yaklaşık 650 km arası. Uzun yol 830 km. Deponun dibine kadar kullanıyorum. Bunlar yakaladığım en iyi değerler
aracım 2009 1.3 punto. 100.000'de, bu konuyu geçen bende 110'u geçmeyecek şekilde test ettim. aynı istasyondan önce ve sonra doldurarak yakıt aldım. 230 kilometrede 9,5 litre yakıt yaktı. uzun yolda 1000km civarında yol yapacağını tahmin ediyorum. ş.içi urfa sıcağında klima süreli açık 650-700 km yapıyor
Bende kurban bayramında 40 bin bakımı sonrası yola çıktım 2 kişi + bagaj uzun yolda 110 geçmedim istanbul bursa izmir didim marmaris bodrum ege sahili yani 1047 Km de dip deydi ibre 1,3 multijet 75 lik
Dizel punto evoyla şehir içi 1 depoyla 840 km gittim. Or-an-başkent Üniversitesi arası çoğunlukla.
Diğer arac fire fun ile 1 depo lpg 376 km gittim. Çoğunlukla bastım
2004 punto 1.4 16v dynamic.
+1 yolcu ile
47 litre alan depomdaki benzinin 46 litresini kullanmışımdır sanırım, 1 depo ile 970 kilometre. tamamı uzun yol.
Merhabalar 2008 Model 1.3 Multijet 90 Beygir Grande Punto Sahibiyim Aracım 123.000km'de Geçtiğimiz Yaz Ben Eşim Ve Arkaşlarım (Toplamda 4 kişi ) Bagaj Azına Kadar Full Çakılı Bir Vaziyette Üstüne Üstlük Ara Ara Klima Çalışır Halde İstanbul'dan Full Depoyla Balıkesir Sarımsaklıya Gidip Oradan'da Tekrardan İstanbula Dönüş Yolunda Toplam Katettiğim Km 1236km Olup Toplamda Harcadığım Yakıt 230 TL
1150 km uzun yolda yaptım 2007 1.3 90 ile yakıtim shell vpower idi :).
Arkadaslar cok merak ediyorum 1.2 punto nekaar yakar ?? Benim aracim daha rodaj doneminde oldugu icin suanda fzla yakar diye dusunuyorum.
Aracımı Ağustosta aldım. Grande Punto 1.4 Fire Dynamic 2008 model. 1900 km uzun yol yarısı klima açık bir yolcu + bagaj ortalama tüketimim 5.6 idi. Arabayı aldığımda denemek için depoyu benzin görünene kadar tam doldurdum. Tamamı Edirne içerisinde şehir içi kullanımda 310 km yaptım. Tekrar aynı şekilde depoyu doldurduğumda 19 lt. benzin aldı. Buda 6.2 gibi bir değere tekabül ediyor. Sanırım en sağlıklı ölçüm bu olmalı. Şimdi de depoyu yine fulledim ama bu sefer pompa atana kadar doldurdum. Yine Edirne'de yalnızca şehir içinde kullanıyorum aracımı. Havalar soğudu. Doğrusu kış şartlarında nasıl bir değer yakalayacağımı ben de merak ediyorum. Aracı sakin kullanırım ani hareketlerden her zaman kaçınmışımdır. Grande Punto ailesinin yeni bir üyesi olarak yorumlarınızı merak ediyorum bu değerlerle ilgili.