golf kullanmadım focus 3 kullanıyorum bu sefer PSA grubunu tebrik etmek lazım gerçekten sesi çok az torklu güzel yürüyen bir motor yapmışlar kasa bakımından yukarıda Ozan'ın da dediği gibi trim sesleri var ufak tefek ama servis hallediyor ayrıca servis bakımı bizim araçlarımıza göre çok uygun yıllık bakımı ortalama 250(+-30tl) liraya mal oluyor yetkili serviste!! arabanın hb modelini kullanıyorum 1.6 TDCİ 115 HP 6 ileri style paket ona rağmen doluluğu yeterli geliyor..kasa büyük iki araç arasından geçerken acaba sürtermiyim diye düşünüyorum ki kendi aracım astra aynı segment araçları olmasına rağmen..yakıt uzun yol dahil bizim araçlar gibi 4 ün altına düşmüyor..1.3 multijetlerden bariz 1 litre fazla yakıyor şehir içi ve dışı için aynı..ama arabanın içine binince gerçekten güzel..ayrıca bluetooth özelliği bu araçta çok başka gerçekten..klimayı aç diyorsunuz açıyor şu şarkıcıyı çal diyorsunuz çalıyor..(titanium için) ...golf e hiç binmediğim için birşey diyemiyorum ama herzaman demişimdir wv araçlarına hakettiğinden fazla para istemiştir herzaman ayrıca bakımları biraz tuzlu..ama tabiki golf ekol bir araç..hoş fordun focusu opelin astrası wv nin golf ü bunlar ekoldür zaten..