Sayfa 1/3 123 SonSon
43 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Focus 3 izlenimlerim..

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

Teknik Konu Focus 3 izlenimlerim..

Arkadaşlar merhabalar forumda bu aracı almak isteyenler olacaktır belkide diyerekten babama bundan 3 ay kadar önce aldığımız Focus 3 TDCİ hb style paket 14000 km araç ile geçirdiğim 10 günü anlatmak isterim...

Arkadaşlar öncelikle aracın dış görünümü gerçekten çok güzel arabanın hatları sert duruyor..araç çok geniş hb olmuş yani bagaj ve arka koltuklar bence hb araç içi oldukça güzel ve geniş..16" jantlar ile birlikte 215 genişliğinde lastik kullanılmış ben direksiyonu çok sert beklerken inanılmaz hafif buldum ve çok şaşırdım(Astradan sonra kuş tüyü geldi). Arabanın içine girdiğimizde çok büyük bir göğüslük bizi bekliyor..direksiyon üstündeki tuşlar ile arabayı tamamen kontrol altına alabiliyorsunuz ayrıca bas konuş mükemmel birşeymiş gerçekten hiçbirşey yapmadan istediğinizi arayın konuşun istediğiniz şarkıyı çaldırın gerçekten süper..hız sabitleyici benim Astraya göre daha kullanışlı neden derseniz sabitlediğiniz hızı ekranda yazıyor..sürüş keyfine gelince aracın 115 beygir olması sayesinde her viteste hemen hemen aynı seriliği sağlamışlar bu çok önemli çünkü uzun yolda araç geçişlerinde kesinlikle yığılma yada gitmeme durumu olmuyor fakat araç bariz bir şekilde benim astrama göre 0.5-1 litre arası fazla yakıyor motor benden kesinlikle geçer not aldı ayrıca 6 ileri..araç style yani en dolu olan titanium paketin bir altı olmasına rağmen digital klima kol dayama park sensörü gibi şeyler maalesef standart olarak sunulmuyor..yeni çıkan 2013 modellerine ek olarak park sensörü-park yardımı ve ASR devre dışı butonu eklenmiş fakat bas konuş çıkartılmış. şehir içi de aracın seriliği sayesinde hiç zorlanmıyorsunuz. aracın göğüslüğünden yada başka biryerinden çok kötü yollarda hafif de olsa zırıldamalar falan geliyor..15 bin bakımına götürdük servis söylediğimiz bütün sorunları halletti ve bu bakım 330 lira tuttu. (ben astranın 15 bin bakımına 410 lira vermiştim.) hatta 250 liraya halledenler bile varmış yani bakım fiyatları ford da uygun arkadaşlar..aracın sessizliği çok hoşuma gitti gerçekten PSA grubu ses konusunda çok iyi arkadaşlar araç inanılmaz sessiz çalışıyor uzun yolda dizel olduğunu anlamıyorsunuz bile..aracın yalıtımına gelince focus 2 den sonra resmen çağ atlamış ford. çok iyi yalıtımı var aracın heryerinde yalıtım malzemesi kullanılmış içeri yol sesi ve motor sesini neredeyse almıyor. benim gördüğüm bir kötü yanı var arkadaşlar amortisörler çok sert çukurlardan takur tukur geçiyorsunuz bu hiç olmamış..iç aydınlatmayı beğenmedim daha çok atraksiyonlu yapabilirlerdi. ayrıca bizim meşhuuuurrr tutamaç meselesi maalesef bu sıfırı 58 milyara satılan araçta da var arka koltukların tutamaçları yok!! sadece askı aparatı var..şöför koltuğuna bile tutamaç konmuş ama arka koltuğa konmamış..aracın göstergeleri çok güzel renklendirilmiş ibreler mavi diğerleri beyaz arabadaki çoğu malzeme bu maviden esinlenilerek yapılmış..usb aux girişleri gibi artık standart sunulan şeyler bu araçta da mevcut ve bas konuş sayesinde istediğiniz şarkıyı dinleyebiliyorsunuz ki ses sistemi standart bir araca göre çok iyi..arkadaşlar araç bizim araçlarımıza ve benim astrama göre biraz yüksek duruyor..alacak arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim özellikle motoru ile sizi üzmez bakımı da uygun kronik arızası şu ana kadar tespit edilmemiş sanırım..ford bayiilerinin ilgisi de hoşuma gitti..

Benden bu kadar birdahaki araç incelemem de görüşürüz araç ile ilgili soru olursa alabilirim gerçi Ozan bey bu konuda benden daha tecrübeli o da tecrübelerini eminim aktaracaktır)
    Konu tayfux tarafından (10/02/2013 Saat 23:47 ) değiştirilmiştir.

2. Bu mesajı için 11 kişi tayfux'ye teşekkür etti:

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

fotoları da paylaşayım..fotolar temsilidir ama aynısı..

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Oğuz ben oluyorum sanırım eh madem konusu açıldı bende yazayım bir iki birşey

öncelikle sesli komuta ilave yapayım, klimada ses ile kontrol edilebiliyor.

Tayfun abi bence sen motoru astradan geçtiğin için beğenmişsin çünkü ben pek memnun değilim motordan özellikle 1. ve 2. vites çok zayıf arabayı sırtımda kaldırıp götürüyorum sanki. Sürüş keyfi olarak puntoyu daha çok seviyorum ben.

Birde bu araca hep dar deniliyor ancak bence dar değil, en fazla o hissi yaratıyordur. Geçenlerde golf 7 ye baktım, ön koltuğu kendime göre ayarlayınca arkada kalan yer focusla aynı idi.

Kol dayama ve deri direksiyon titanium dışındaki donanımların en büyük eksiği. Titaniumdada el freni konumu ve duruşu kötü.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, ilave olursa yazarım yine. Soru varsa onlarıda cevaplayabilirim.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oğuz ben oluyorum sanırım eh madem konusu açıldı bende yazayım bir iki birşey

öncelikle sesli komuta ilave yapayım, klimada ses ile kontrol edilebiliyor.

Tayfun abi bence sen motoru astradan geçtiğin için beğenmişsin çünkü ben pek memnun değilim motordan özellikle 1. ve 2. vites çok zayıf arabayı sırtımda kaldırıp götürüyorum sanki. Sürüş keyfi olarak puntoyu daha çok seviyorum ben.

Birde bu araca hep dar deniliyor ancak bence dar değil, en fazla o hissi yaratıyordur. Geçenlerde golf 7 ye baktım, ön koltuğu kendime göre ayarlayınca arkada kalan yer focusla aynı idi.

Kol dayama ve deri direksiyon titanium dışındaki donanımların en büyük eksiği. Titaniumdada el freni konumu ve duruşu kötü.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, ilave olursa yazarım yine. Soru varsa onlarıda cevaplayabilirim.
    pardon Ozancığım özür dilerim kardeşim yanlış yazmışım motor konusunda ben bazı viteslerin daha güçlü olupta diğerlerinde torkun düşmesini sevmediğim için benim hoşuma gitti tork dağılımı yani her viteste canlılık istiyorum onun için bu arada bas konuş ta klimayı nasıl kullanabiliyoruz? bizim ki tamamen manuel klima bildiğin eskisi gibi bizim klimada da geçerli mi dediğin olay?

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Salih y
    mike51 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 20

yeni modelini denemedim ama focus 2 tabut gibi arabaydı sanki süspansiyon koymayı unutmuşlar focus 1 daha iyiydi yani o derece tip olarak ta hiç sevemedim şu aracı
    paylaşım için tşkrler

Mehmet Erduru
    RedLine effect1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 396

Tasarımı güzel olmadı focus 3'ün. Birazda görecelidir tabi zevkler de farklıdır ama ben hala c sınıfı hb'ler arasında bravo dan güzel ve spor araba göremiyorum, birde yeni kia ceed çok güzel olmuş. Ama teknolojik olarak focus yine focus tabi ki, teşekkürler paylaşım için.

Güneş Doğar
    GUNES - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 129

şu meşhuur tutamaç olayı ... çok güldüm hocam hep diyorum renault - ford - fiat komik işler yapıyorlar...58bin tl araç tutamaç yok...sırf bu yüzden almayabilirim aracı

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Focus, piyasada alınabilecek mantıklı araçlardan birisi bence.Özellikel 1.6 Tdci ve yeni küçük motorla (1.0 ecoboost) son derece iddialı.Ancak -sanıyorum birçok kişi benimle hemfikirdir- araç, ilk modelinden sonraki tüm versiyonlarında şirket aracı havasını üstünden çok zor atacak gibi...

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı mike51 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeni modelini denemedim ama focus 2 tabut gibi arabaydı sanki süspansiyon koymayı unutmuşlar focus 1 daha iyiydi yani o derece tip olarak ta hiç sevemedim şu aracı
    paylaşım için tşkrler
    maalesef süspansiyonlar halen daha kötü..
    Alıntı effect1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tasarımı güzel olmadı focus 3'ün. Birazda görecelidir tabi zevkler de farklıdır ama ben hala c sınıfı hb'ler arasında bravo dan güzel ve spor araba göremiyorum, birde yeni kia ceed çok güzel olmuş. Ama teknolojik olarak focus yine focus tabi ki, teşekkürler paylaşım için.
    hocam zevkler ve renkler diyorum yeni ceed gerçekten çok güzel ama yeni astra yada yeni focus un tasarımları bence bravoya göre çok iyi..
    Alıntı GUNES Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu meşhuur tutamaç olayı ... çok güldüm hocam hep diyorum renault - ford - fiat komik işler yapıyorlar...58bin tl araç tutamaç yok...sırf bu yüzden almayabilirim aracı
    kardeşim alırken bayii den ekletip al titaniumlarında vardır sanırım..

Kanber Taştan
    Kanber Tastan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 34

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Focus, piyasada alınabilecek mantıklı araçlardan birisi bence.Özellikel 1.6 Tdci ve yeni küçük motorla (1.0 ecoboost) son derece iddialı.Ancak -sanıyorum birçok kişi benimle hemfikirdir- araç, ilk modelinden sonraki tüm versiyonlarında şirket aracı havasını üstünden çok zor atacak gibi...
    Şirket aracı konusunda size katılıyorum.Bu aralar birde Punto evo görüyorum şirket aracı olarak hemde baya fazla
    KarŞıYaKa

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pardon Ozancığım özür dilerim kardeşim yanlış yazmışım motor konusunda ben bazı viteslerin daha güçlü olupta diğerlerinde torkun düşmesini sevmediğim için benim hoşuma gitti tork dağılımı yani her viteste canlılık istiyorum onun için bu arada bas konuş ta klimayı nasıl kullanabiliyoruz? bizim ki tamamen manuel klima bildiğin eskisi gibi bizim klimada da geçerli mi dediğin olay?
    rica ederim abim manuel olunca olmuyor tabi onu atlamışım. titatiumda sıcaklık otomatik fan vs hepsi kontrol edilebiliyor sesle.
    Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende olduğundanmıdır bilmiyorum ancak ön tarafa parlak panjurlar + mercekli far, arkaya st spolier kimse şirket arabası demez sanırım

Ne Mutlu Türküm Diyene!

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Seninkine demezler Ozan tabiki Diğerlerine belki

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

rica ederim abim manuel olunca olmuyor tabi onu atlamışım. titatiumda sıcaklık otomatik fan vs hepsi kontrol edilebiliyor sesle.

Bende olduğundanmıdır bilmiyorum ancak ön tarafa parlak panjurlar + mercekli far, arkaya st spolier kimse şirket arabası demez sanırım

eyvallah kardeşim..bu arada şu avrupa yol bilgisayarından bizim peder görünce çıldırdı arabanın borcu bitsin düşünüyoruz almayı

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

9500 km dedir 1.6 tdci titanium olanını kullanıyorum en ufak bir sıkıntım yok...tek olumsuz yanı 6 ileri olması...maalesef performansı öldürmüş.. Liste fiyatlarını görmezden gelirsek herkese tavsiye ederim...
    Keyif BMW'Dir...

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı takres Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    9500 km dedir 1.6 tdci titanium olanını kullanıyorum en ufak bir sıkıntım yok...tek olumsuz yanı 6 ileri olması...maalesef performansı öldürmüş.. Liste fiyatlarını görmezden gelirsek herkese tavsiye ederim...
    titaniumlar maalesef biraz tuzlu kardeşim style alabildik anca

Yalçın OYNARGÜL
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. coll34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 417

güzel araç olmuş 2 gün sedanını kullanma fırsatım oldu gerçi benim kullandığım en boş versiyonu idi ama hoşuma gitti henüz 400 km belki motor henüz açılmadığı için olabilir performans konusunda pek tatmin etmedi

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

Alıntı takres Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fotoğraflara bakta pişman ol pugla geçipte bunla geçilmene şaşırdım açıkçası. Pisikolojik heralde ama 109luk cmaxle pek fark hissetmiyorum ben hatta bi gıdım benimki iyi diyebilirim, belkide ağırlık farkındandır.
    Alıntı coll34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güzel araç olmuş 2 gün sedanını kullanma fırsatım oldu gerçi benim kullandığım en boş versiyonu idi ama hoşuma gitti henüz 400 km belki motor henüz açılmadığı için olabilir performans konusunda pek tatmin etmedi
    onlar 95ps
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

fotoğraflara bakta pişman ol pugla geçipte bunla geçilmene şaşırdım açıkçası. Pisikolojik heralde ama 109luk cmaxle pek fark hissetmiyorum ben hatta bi gıdım benimki iyi diyebilirim, belkide ağırlık farkındandır.

onlar 95ps
    Baktım ya güzel geçmiş baya resmen focus 3 buluşması olmuş o konuya hiç açma pug ile nerdeyse tur bindiriyordum
    Keyif BMW'Dir...

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

görkem koçsan
    görkem koçsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 162

baba gibi araba maşallah çok hoşuma gitti benimde focus 3

c®ax .........
    krakercocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1512

bu araç benımde takıbımde bakalım ılerde belkı
    ----------Captain Crax ------------
    gün gelecek benimde puntom olacak

29. 12/02/2013, 15:13

Sebep
    18.02.13'den itibaren bu platformda yazmama kararı aldım.

Sayfa 1/3 123 SonSon