Benim puntoyuda arayan soran yok daha :) Ocak'ta fiyatlar zamlanmış olmaz mı?
Printable View
Bu benzinli motorun az yaktığını iddia eden tüm firmalar için geçerli bu kadar sinirlenicek bir durum yok ,örnek giullietta 1.4 TCT karma 5.2 lt diyor, ben 7lt ye bile razıydım ancak kullanıcı yorumları 9lt nin altına düşmenin pek mümkün olmadığı yönünde, Wv.nin daha önceki tsi tüketim rakamlarına yaklaşmanın pek mümkün olmadığını biliyoruz , yeni bluemotion motorların tüketim değerlerinide merakla bekliyoruz.
Aynı şeyleri düşünüyoruz Bu durum bütün firmalar için geçerli ve yalan/kandırmaca falan değil Sabit hızla gidilen uzun yol dışında şehiriçi trafiğinde binlerce sürücü içerisinden birbirini sürüş tarzı, kullanılan yol, gidilen km olarak tutturan sürücü yok denecek kadar azdır Örneğin ben işyerime 12 km de ulaşıyorum ama birçok arkadaşım 1-2 km civarı geliyorlar Bazen birbirimizin araçlarına biniyoruz ve hiçbirimizin sürüş tarzı birbirini tutmuyor Onun için firmalar belli şartlar altında bir ölçüm yapıyorlar Örneğin araçta 1 sürücü, sürücü 75kg, hava 20 derece vb gibi Biz alıyoruz arabayı farklı sürüş tarzı, bambaşka yol birsürü değişkenle ölçüm yapıyoruz sonra neymiş firmalar kandırmaca yapıyormuş Bu durum forumlarda da çok yanlış yazılıyor Bir kullanıcı ben şehiriçi şu kadar yaktım diyor, diğer ben daha fazla yakıyorum deyip servisin yolunu tutuyor, diğer birisi de seninki çok yakıyor ben daha az yakıyorum diyor Birisi istanbulda birisi ankara da birisi konyada vb Kendimden bir örnek vereyim forumun eski konularında da mevcut Ben multijet aracımla 7,0 civarı şehiriçi tüketime sahipken aracımı sattığım kayınbiraderim 5,5-6 lt civarı tüketim yakalıyordu Ben yokuşu bol dikmen de oturuyorum kayınbiraderim ise yokuşun y sinin bulunmadığı batıkent te Nasıl aynı tüketimi bulalım Bu mümkün değil Gidip ben çok yakıyor diye servisle mi muhatap oluyum yoksa foruma fiat a lanetler getiren başlıklar mı açayım? Sinirlendiğim nokta bu Hangi firma olursa olsun ister vw ister fiat veya renault Hiçbirisi kandırmaca falan yapmıyor Onların standartı farklı Golf veya vw olarak düşünelim hatta piyasada iyi satılan/tutulan araçları düşünelim Bunların kandırmaca yapıp müşteri çekmeye ihtiyacı var mı? Vw de birçok araç için özellikle otomatik dizel araçlara bugün kaparo verseniz 7-8 ay da teslim ediliyor Kimse az yakıyor diye kanmıyor başka başka nedenler var Gidin bakın bravo satışlarına bakın istediği kadar az yaksın motor güçlü olsun yüzüne bakan yok
Ben golfün 5,9 yakacağına eminim demiyorum çünkü test etmedim Başkasının testleri de benim için önemli değil çünkü ben kendi yolumda kendi sürüş tarzımda test ederek ölçüm yapmak isterim başkasının da kendi mantığı ile şöyle böyle demesini de doğru bulmuyorum
Geçen hafta kia sportage test ettim Forumlarda aracı kullanmayan, test etmeyen, işkembeden sallayanlar aracın kendi mantıklarına göre 75-80 kuruştan aşağı kesinlikle yakmayacağını ve kia nın çok sahtekar olduğunu yazmış Kullananlar ise ortalama 8lt civarı tüketimleri olduklarını belirtmiş ama nafile Kullanmayan test etmeyen işkembeciler kullananların yanlışı olduğu konusunda ısrarlı Aracı teste çıkarken km, tüketim yol bilgisayarında ne varsa sıfırladım Araçta 3 kişiydik konya yolunda teste çıktık yol 2 km sonra tıkandı ve yan yoldan devam ettik ama orada da trafik çok kötüydü Yaklaşık yarım saatte bayiye geri döndük test süresince 60km/saati hiç geçemedik buna rağmen bayiye döndüğümüzde tüketim 9,0lt/100km gösteriyordu
acikcasi 1.2 tsi vs farketmez vw'e para verilmez.o paraya gidip mis gibi ceed dizel alinir.hem az yakar.hem cok kacar.
2011 1,2 tsi seat leon fren geri kazanım sistemi dahil herşey var araçta. iki tane kullanan arkadaşım var hiç agrasif kullanmazlar şuan genel ortalamaları 8,8 ve 9,2 . araç sehir içi kullanılıyor... örnek teşkil etmesi adına paylaşıyorum...
Suat, Ceed bence de çok güzel bir alternatif.Gerek görünüm gerekse kalite olarak önemli aşamalar kaydetti ama Golf e de para verilmez demek pek doğru değil.Özellikle uygun fiyatı ve marka imajıyla çok iddialı.Bir de hızlanma ve son hız verilerini bilmiyorum ama 1.2 lik Golf 1.6 lık dizel Ceedden daha iyidir bence,
Neticede araç arayanlara Ceedi de tavsiye ederim...
2.el konusunda golf,ceed'e gore avantajli olabilir ama acikcasi daha once yasadigimiz vw grubu araclardaki problemler,yuksek servis ucretleri,cevremdeki vw kullanicilardan gelen sikayetlerden dolayi vw'e para verilmez dedim.tabiki kalite konusunda vw 'e lafim yok(2 tane passat tecrubesinden sonra)tabiki tercih,kim ne derse desin alici arkadasimizin gonlunde yatan marka ve modeldir.insallah hayirlisiyla en kisa zamanda yeni araciniza kavusursunuz.