10 hava yastıgı olan 2010 Model Aracımız 4-5 aylık iken kaza yapıyor 24 metre boyunca takla atmasına ragmen 10 hava yastıgından 1 tanesi bile acılmıyor... Hyundai Assan Yetkilileri ile görüsmemiz neticesinde aldıgımız cevabı aynen yazıyorum.. ARAC KAZA ESNASINDA ALTTAN DARBE ALACAK VE HAVA YASTIKLARI AÇILACAK... Simdi... size soruyorum Kaza yaparken aracının önünü kaldırıp alttan darbe almasını sağlayan kaç baba yiğit var... O halde söyle bir sonuç çıkıyor... 2011 model hava yastıklı bir araca binmekle 89 model hava yastıksız bir araca binmek aynı sey deilmi.... BU ARAC HYUNDAİ İ 30 İŞTE HYUNDAİ KALİTESİ İŞTE HYUNDAİ MODELİ AİLENİZİ CANINIZI TAŞIDIĞINIZ ARACI ALIRKEN SEÇERKEN DİKKAT EDİN... PAYLAŞINKİ HERKES GÖRSÜN... HYUNDAİ KALİTESİNİ...
![]()
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Bunun örnekleri var maalesef.Tabi burada hiçbirinin açılmaması ve alttan darbe açıklaması biraz garip.Sonuçta sensörler darbe almazsa hava yastıkları açılmaz ama alttan alınacak darbeden ziyade tamponlardan, tavandan ve yanlardan darbe alınca hava yastıklarının (Tabi donanıma göre yeri ve sayısı değişmekte) açılması gerekmekte,
Geçmiş olsun, en azından bu araçtan sağ çıkmışlar..
bende otobüse çarptığımda 2011 model golf te hava yastıkları açılmadı...
Bu aracın diğer fotoğraflarınıda görmüştüm..
Emniyet kemeri takılı değildi açılmamasının sebebi budur.
╔═════╗ ╔╗
║╔════╝ ║║
║╚════╗ ║║
║╔═══╗║ ║║
║╚═══╝║ ║║
╚═════╝ ╚╝
aracın önden resmi olsaydı keşke...bu arada emniyet kemeri olayı hikaye....
Keyif BMW'Dir...
Vay be
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
Ben de 2-3 yıl önce15000 km'deki VW Bora araçla Ankara Çiftlik kavşağında, kırmızı ışıkta duran üç arabaya birden arkadan çarptım. Hızım 80-90 civarıydı. fren yapmıştım ama çarptığımda da oldukça hızlıydım. Kullandığım Bora'nın önü aküye kadar dağılmıştı, şöför kapısını açıp inemedim. O araçta bile hava yastığı açılmadı... Bu arada, emniyet kemeriyle hiç alakası yok. Onu diyen arkadaş yanlış biliyor. Benim kemerim de takılıydı yani. Maalesef açılmadı. Eğer böyle kazalarda açılmayacaksa ne zaman açılıyor bu hava yastıkları cok merak ediyorum valla. Yine de Allah göstermesin.
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
Hava yastıkları tetikleyen sensörlere darbe gelmezse açılmıyor maalesef.Bir de denildiği gibi emniyet kemeri takılı değilse olası yaralanmaları önlemek için hava yastıkları açılmamakta..
araba satmak için konulmuş bunlar.alfa romeların bi modelinde 12 tane var ama kazada hepsi açılmış....
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
Hyundai hala accentle euro'n'cap e girmeye cesaret edemeyen bir firmadır.... Hava yastığının açılmaması gayet normal.
Konu byspayn tarafından (06/12/2011 Saat 02:57 ) değiştirilmiştir.
4 ay önce gp dynamic aracımla ön soldan kafa kafaya çarpıştım, bilenler bilir, kemerlerimiz takılı idi, ben hızımı epey azaltmıştım, karşı taraf biraz hızlıydı, GP min ön hava yastıkları açıldı, o yüzden tekrar GP aldım, yani şu yukarıdaki görüntüye bakılınca daha ne olsun kardeşim bu araç bu kazada airbag lerini açmıyorsa yazıklar olsun... geçen hafta ABS devreye girmese öndeki araca selamın aleyküm diyecektim. GP ler, Ncap da boşuna 5 yıldız almadığını gösteriyor. Seviyorum lan seni GP...
"İki şeye hakkım olduğuna karar verdim: Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez."
Bu firmayı kötülemek için pek çok sitede forumda yayılmış bir görüntü, araç kusurlu olabilir dava edilir.Pek çok firmadada benzer şikayetler olabiliyor.Bizim forumdada benzer bi başlık açıldı.
Bu arada emniyet kemeriyle hava yastığının bir bağlantısı yok en azından bizim araçlarda öyle.Örneğin parka halindesiniz araç MAR konumunda teyp açık kucağınızda çocuğunuz direksiyonla oynuyor,o sırada bir araç gelip size çarptığında hava yastıkları açılabilir, kontak kapalı olmadıkça yastıklar açılabilir,kemerle bir bağlantı yok..(kullanıcı kitabında alıntıdır)
arkadaşlar az önce hyundai'nin konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamayı okumuş bulunmaktayım. bence hyundai'ye bu konuda gerçekten haksızlık yapılıyor. çünkü açıklamayı okursanız hava yastıklarının neden açılmadığını anlayacak olduğunuzu düşünüyorum. okumak isteyenler Hyundai yazısına tıklayabilir.
benmde arkadaşımın basına aynısı gelmısdı 307 ıle takla attılar hiç bir airbg açmadı allahdan yaralanmadan çıktılar mahkemelık oldular firma ıle arac kusurlu cıkdıgı ıcın maddı manevi tazmınat artı bırde 407 vermıslerdı..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri