1.6 SR diye bir versiyon duymamıştım.
Sizin fsi golf kaç modeldi , motor gücü kaç beygirdi, ve son olarak ne marka LPG takılıydı?
Printable View
tsi 140 hp modeli şuan bende war bastınmı gidio ama çokk yakmıo ama basınca ve motor soğukken kısa mesafe kullnımında(1 km git kapa kontağı şeklinde) ve hızlan yavaşla şekilde kullnımında çok yakıo (9-11 lt lere kadar çıkıo)punto t-jetim wardı onunla (sehir içi)aynı yolda 8 lt tükettğim yerde tsi 7,5- 7,0 tüketiyo :)çok kasarsm 6,5 kadr düştü sehr dışı rekorumda 4,7 lpg sadece vialle firması sorunsuz takıyo ama pahalı bide bende lpg ye karşı bi fobi var lpg yerine dizele geçmeyi tercih ederim :)
Vialle'yi bilmiyorum ama dediğim sistemde herhangi bir sorun yok ve landirenzo firması 100bin km veya 2yıl kullanım içinde LPG kaynaklı bir arıza olması durumunda masrafı kendisi karşılıyor. araca takılacak kit motora göre kalibrasyonu yapılmış şekilde geliyor sadece montaj yapılıyor burada. Yeni bir sistem şimdiye kadar takılanlarda bir sorunla geri dönüşte olmadı bize.
2005 modeldi golf prins marka gaz vardı 1.6 sr dediğim mpi motor aynı sadece kaputu acınca sr yazısı gorceksin o yüzden sr dedim
teşekkürler...
fsi lara lpg takılıyor. ama her babayiğit kolay kolay takamıyor.takanlar da zaten pek verimli olmadığını ,aracın sık sık benzin tükettiğini söylüyorlar.eğer fsi tercih edilecekse benzinle binebilmeyi göze almak gerekir ki tanıştığım birkaç fsi kullanıcısı 1.6fsi ların yaktığı kadar gitmediğini söylediler bana :(
1.6 fsi motoru modern 1.6 şahin motoru olarak görüyorum işin açıkcası..azda yakmaz gitmezde bi halta yaramaz..
LPG de minimum %10 benzin %90 gaz çalışıyor bazen bu benzin oranıda artabiliyor. Yani tam bir uyum ve LPG dönüşümü olmuyor. Onun dışında da ağır kanlı vasat bir motordur. Bir önceki nesil hitler motoru denen 1.6 8v 102lik araçlar bile çok daha iyi bunun yanına. Hem matah bir motor olsa üretimi bitermiydi ? :)
Fsi motor sorunsuzluk bakımından zaten 1,6 102bg yerini kesinlikle tutamaz Özellikle benim gibi performans beklemeyen ve lpg dönüşümü yaptıracaklar için 1,6 102bg çok iyi bir motor Yalnız bu motoru yaklaşık 3 yıldır hem 2 bora aracımda hemde şimdiki golf6 aracımda kullanıyorum tsi kadar performanslı olmasa da abartılı performans düşüklüğü göremiyorum Size bir örnek vereyim
Şu anda vw nin en çok alınıp satılan/tutulan motorları 1,6 102bg-1,4 tsi 112bg-1,6 tdi 90bg-1,6 tdi 105 bg
Bunların 0-100km/saat hızlanmaları;
1,6 mpi 102bg 11,3 saniye
1,4 tsi 112bg 9,5 saniye
1,6 tdi 90bg 12,9 saniye
1,6 tdi 105bg 11,3 saniye
Tamam 1,6 102bg birçok kişinin beklentilerini karşılamayabilir ama çokta kötü bir motor değil
Ülkemizde bir gerçek var.Birçok marka model ve motor seçeneği tamamen kusursuz ve randımanlı çalışmasına rağmen insanımız tarafından tutulmuyor.En ufak sorun yaşayan bir kişi etrafına fazlasıyla abartarak anlatıyor yaşadığı talihsizliği.Zamanla söylentiler çıkmaya başlıyor.FSI motorda buna bir örnek.Ama mutlaka bir gerçeklik payı vardır diye düşünüyorum.Örneğin ülkemizde Laguna ve Marea nın değersiz oluşu olabilir.Ben multijet puntomu sattıktan sonra (sırf yol sesi ve sert süspansiyondan) önce bir Wv Bora ardından geçen haftada 2005 Golf 1.6 102 hp lik motordan aldım.Lpg ye uyumu oldukça iyi.Sessiz sedasız yeterli bir motor.FSI lar LPG ile uyumsuz sorun çıkartıyor diye duydum.Karar sizin ama bana kalırsa FSI düşünmeyin derim.
Benzinde kullanacaksa sadece FSI güzel.