Fiesta inanılmaz dar bir araç, arkaya biraz uzun bir kişi oturmakta ciddi sıkıntılar yaşar, Tabut gibi hiç geniş değil, kullanmadığım için teknik detaya çok giremeyeceğim ama yakışıklı bir araç. Arkadaşım araçla takla attı şükür ona bir şey olmadı ama araç pert oldu, olmadık şekilde yol tutuşunun kötülüğünden takla attığını ve bi daha asla almayacağını söyledi, bence de lastik ebatları kasaya göre orantısız, sonra gitti c4 aldı.
C3 e gelince, bi hayli kullandım ama 1.4 dizelini,
Kronik sorunları çok ciddi değildir, genelde ses izolasyonu sıkıntısı yaşanır, yüksek hızlarda rüzgar sesini içeriye alır, yedek parçası pahallıdır.
Çok seridir, kullanımı çok tatlı, yol tutuşu fena değildir.
GP lerde CITY modu ile aktif olan direksiyon yumuşaması Citroen in 2005 C3 modellerinde bile var ve düğmeye felan gerek kalmadan fabrika çıkışlı çalışır şekilde geliyor, GP deki CITY den çok daha yumuşak ve kullanışlıdır. Arıza marıza da vermez. Fiestanın direksiyonu klasik Ford direksiyonu şeklinde yani kazık gibidir. Genel anlamda ben Citroen den memnundum.
Yakıt konusunda benzinliyi bilmem ama Citroen HDI motoru Multijet' den çok daha az yakıyor ama daha sesli çalışıyor...