2.5 ay süren , herşeyiyle yenilediğim lada niva 4x4 aracım
Astar işlemleri
Taban sacına galveniz sac astarı atıldı.Araç içi ve dışı bütün birleşim yerlerine , Teroson marka henkel alman ürünü karoser mastiği ile kapatıldı.
![]()
2.5 ay süren , herşeyiyle yenilediğim lada niva 4x4 aracım
Astar işlemleri
Taban sacına galveniz sac astarı atıldı.Araç içi ve dışı bütün birleşim yerlerine , Teroson marka henkel alman ürünü karoser mastiği ile kapatıldı.
![]()
Araç içi tüm sac aksamına ve bileşim yerlerine astardan sonra sika marka poliüretan esaslı korozyona ve suya karşı koruyucu ayrıca ses izolasyonu sağlayan pütür atıldı
Araç içi tüm sac aksamına ve bileşim yerlerine astardan sonra sika marka poliüretan esaslı korozyona ve suya karşı koruyucu ayrıca ses izolasyonu sağlayan pütür atıldı.
Ayrıca bu pütürü resimde görünen araç alt kısımlarına atılacak.Taş çarpmalarına karşı mukavemet sağlayacak
![]()
Aracın taban sacındaki zift temizlendiği için ilk iş olarak çok iyi kalitede taban sacını korumak ve sesi minimize etmek için ziftli keçeleri yapıştıracaz.Bunun üzerinede daha sonra taban kısımlarıda dahil olmak üzere aracın tüm sac aksamına keçeleri ve araç içine yapıştıracağımız ziftli keçeyi , sac kısımlarını sudan korumak araç içindeki sac kısımlarındaki vibrasyonu dahada minimize etmek ve ısı yalıtımı için bir tarafı zift diğer tarafı alüminyum malzemeyi kullanacaz.
Taban sacı için kullanılan kendinden yapışkanlı ve ısıl işlemle yapışan ziftli keçe
Malzemeyi saca alıştırma
Malzeme saca alıştırıldıktan sonra yapıştırılması ve ısıl işlemle birbirine tek tek aralarındaki boşluk kalmayacak şekilde malzemenin birbirine kaynatılması
Torpido iç izolasyonu
Motor içi göğüs sacı izolasyonu
Torpido altına sesi yutan yanmaz , su tutmaz ve bu özelliklerini belirten sertifikası olan ses yutan malzeme kullanıldı.
Taban kısmınada yine yanmayan ve su tutmayan sertifikalı malzeme poliüretan esaslı ses izolasyon malzemesi kullanıldı
![]()
Yeni yapılan tavan döşemesi
Taban kaplaması
Cam kenarlarına mum uygulaması.Çürümeyi ve paslanmayı önlemek amaçlı.Cam takılmadan önce uygulanması
![]()
Taban sac üzerinde bulunan tüm bileşim yerleri teroson mastik ile kapatıldı üzeri pütür ile 2 kat kaplandı
![]()
Konu kaner tarafından (14/04/2011 Saat 12:05 ) değiştirilmiştir.
Şaka mı bu yaLadanın haberi varmı bu arabadan. Tek kelimeyle mükemmel. Valla bi lada alıp insanın bu hale getiresi geliyor. Tebrik ederim süper ötesi bir çalışma.
Artık Fiorinolu
bravo çok fena olmuştırtıl kelebeğe dönüşmüş misali
![]()
2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic
abi cidden helal olsun.resmen baştan yaratmışsınız.ama maliyeti nedir bu işin onu merak ettim.zevkin bedeli olmaz ama.sonuçta lada nivanında bir bedeli var.bence lada türkiye distribitörüne göndersen bi resimleri.belki kendileride yapar bu uygulamayı
Gerçekten araç çok güzel olmuş. Yaklaşık 3 sene Lada Samara kullanmış biri olarak zaten Lada'ya karşı bir sempatim var. Hele hele Niva'lar gerçekten çok hoşuma gidiyor. Piyasada 100 bin TL ve üzerinde satılan birçok arazi aracı müsveddesi araçtan çok daha fazla arazi yeteneği olan, sağlam, dayanıklı, masrafsız, problemsiz bir araç. Bu şekilde hepten çok güzel olmuş.
Elbette maliyeti de yüksek, uğraşması da zahmetli olmuştur. Keşke yeteri kadar bütçe ve zaman olsa da bir tane de zevk için ben yapabilsem.
StarJet Dynamic 1.4 95Bg.
türkiyede nadir görülen çalışmalar bence..rusyada kaldığım yıllarda bu tur araçları görmeye alışmıştım..araç yerli olunca modifiyede sınır tanımıyorlardıı...ama bu nıvalar gercekten çok iyi görünüyorlarr
onrky
1.4 starjet 95hp
iki aracın bir arada olduğu resmi sanki sahibindende görmüştüm bir ara meraktan niva fiatlarına bakıyordum da...
araca gelince tek kelime ile mükemmel olmuş aracı kaça aldınız ve yaklaşık ne kadar harcadınız...
Keyif BMW'Dir...
Çoook emek harcanmış.. güle güle kullanın
_NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ben bir Türküm!!!
Ben;
Orta Asyadan Türeyen,
Anadoluda Büyüyen, Avrupa iclerine Yürüyen TÜRK´üm.
Ben;
Atillayi, Yavuzu, Fatihi var eden, krallari, imparatorlari kendisine Yar eden, Düsmanina dünyasini dar eden TÜRKüm.
Ben;
Damarlarinda asil kanin aktigi irkim, Benden bahseder destanim,Agitim,TÜRKüm,ben TÜRKüm,
taa iliklerime kadar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`üm!!!
Ya Siz Kimsiniz ???......____
resimleri gönderin rusya ya bi kaç bişy öğrensinler onlarda![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri