peki hangi araçlar gelecek ? yeni bir model yada kasa değişimi yapacak bir model var mı ? mesela punto yine devammı edecek ? bravo kalkacak mı?
Printable View
Viaggio guiletta platformu üzerine geliştirilmiş bir araç değildir..
Fiat&Chrysler ile evliliğinin mont'tan sonra ikinci ürünüdür..
aracın orijinali ''dodge dart'' tır..tıpkı montta olduğu gibi
farklı pazarlar için motor ve iç görünümde Fiat tarafından değişiklik
yapılmıştır..
Yanlış hatırlamıyorsam Viaggioda Dodge Dart platformu kullanılmakta.Giuliettada ise geliştirilmiş Stilo platformu mevcut...
Hayır, Giulietta ile birlikte gelen standart platform Dodge Dart'a uyarlandı. Viaggio ise aynı araç Dart ile.
Geliştirilmiş Stilo platformu diye birşey yok. Stilo platformu denen şey FGA'nın Bravo Stilo ve Lancia Delta için kullandığı platformdu. Stilo'dan Bravoya uyarlama yapıldı, biraz uzatılarak ise Delta yapıldı.
Kısacası Dart,Giulietta,Viaggio aynı platform(underbody)'nin araçları. Arada tabiki farklar vardır süspansiyonları farklı çünkü. Ama temel olarak aynı.
evet yeni aracı güzel yapıyoruz :)
Arkadaşlar sanrım bu araç Türkiye'ye gelecek tofaş fabrikasında kalite kısmında çalışan bir abiyle konuştuk geçenlerde. Şu an tofaş fabrikasının içinde bir tane tanıtım amaçlı viaggio geldiğini söyledi...
öyle diyorsunda mont epey bir sattı bence adam gibi olursa bence veren olur renault latitute tutmaz demişlerdi ama iyi sattı o fiyatına rağmen
internetten bulabildiğim kadarıyla latitude en son mart satışları ile 3 aylık satış toplamı 488 fakat monta ulaşamadım :D lakin ayda ortalama 155-160 adet satış rakamları gördüm nette.