FoGGy Nickli Üyeden Alıntı
O 4-5 bin TL fark boşa gitmez. Depozito olarak durur. Satarken 5000 fazlasına satarsınız benzinliye göre. Dizel her türlü yakıtta avantajlıdır. Performansta da öyle. Dizel aldınız mı kullanırsınız. Bende Jazz varken sadece yılda 12-13bin km yapıyordum. Şimdi 28-30bin yapıyorum rahatlıkla. Hemde rahat rahat düşünmeden basıyorum. Dizelin tek dezavantajı kullanmazsanız bakım masrafları biraz daha fazla olduğundan o masraflar sizin yakıttan kurtardığınız kısmı karşılamıyor olcaktır. Şöyle izah edeyim. Senede 8000 km yaparsanız, her 8000de bir yağ değiştirmiş olacaksınız çünkü 1 sene motorun içinde kalmış yağ özelliğini kaybediyor. Buda benzinliye göre 50-100 lira arası değişen bakım masrafını her 8000 kmde bir vermiş olacaksınız demektir. Ancak multijet motorun bakım aralığı 15000 km sanırım. Yani 15000 km de gidebilirsiniz o yağla. Bi senede 15000 km yaparsanız, o 50-100 lirayı zaten yakıt tasarrufuyla kurtarmış oluyorsunuz benzinliye göre.
Tabi bide benzinliye LPG takılması var, ben LPGyi oldum olası seven bi insan değilim ancak benzinli alıp 1000 lirayada LPG takarsanız araç hem 4000 lira ucuza gelmiş olur hemde dizelle aynı yakarsınız. Bakım masrafıda az olmuş olur.
Sonuç itibariyle, LPGli benzinli daha avantajlı. Ama LPG sevmem derseniz Dizelide alınca kullanırım derseniz dizel daha avantajlı.