Servisin fiat ile görüşmesi sonucu %60 parça ve %60 işçilik den indirim yapılacağı bildirildi. Parçanın 11 bin 700 TL olduğu söylendi. Duruma itiraz ettim. Üretim hatalı bir parça ve kullanıcı hatası olmayan bir durumdan dolayı böyle bir faiş fiyat verilmemesi gerektiğini bildirdim. Müşteri temsilcisi kendilerinin de fiat/tofaş a itiraz edip oranın daha yukarı çekilmesini isteyeceklerini bildirdi.

Haber bekliyorum en son ne kadar diyecekler diye. Eğer %80 desteğe çıkarlarsa o zaman 2300 TL civarı bana düşüyor. Bunu makul sayıp yaptırabilirim. Fakat bunun altındaki herhangi bir oranda direk hakem heyetine başvuracağım. Avukatımla görüştüm. Sadece şu anda verecekleri resmi teklifi bekliyorum ki aslında olması gereken bir kereye mahsus bu parçanın ücretsiz değiştirilmesidir.

Aynı arıza değişimden yıllar sonra tekrar olursa o zaman iyi niyet kapsamında oran konuşmak gerekir. Hukuken avukatımın duruma ilk verdiği tepki mahkemeyi her türlü kazanırız oldu. Gidişata göre bilgi vermeye devam edeceğim.