gaziantep- birecik gidiş dönüş 128 km bir miktar şehir içi 3,9 lt/100km ortalama chip yok
bu nasıl ?
Printable View
gaziantep- birecik gidiş dönüş 128 km bir miktar şehir içi 3,9 lt/100km ortalama chip yok
bu nasıl ?
170bg gözünü korkutmasın tork aynı, kiloda 1500 + 90kg seviyesinde :D
Aracın motoruna ekstra birşey yapmadan önce görmek istiyorum.
Neyse şaka yapıyorum bende zaten.
Sürat tehlikeli birşey trafikte lütfen kurallara uyun, uymayanı uyarın :D
Hız:33 km/h -- Yakıt Tüket:6.1 iyi mi :D
21 kmh ort. ile 9.0 lt şu anda... 60kmh ort . ile 5.0 oluyor
:)
benim aracımda power box var uzun yolda sakin kullanım ile 80-90 km.tek kişi 3,6-3,9 arası gidiyorum
cemal abi aynı araca düsünüyorum.alanyadayım.nasıl yapalım?punto evo 75 hp multijet.
5,5 ortalamanın altına ilk defa düştüğünü söylemişsin alica 14000 km de aracım uzun yolda şehir içinde ortalamam 3,9 u gösteriyor yol bilgisayarım anacak depo yu doldrup ölçtüğümde 5,1 5,2 gibi çıkıyor değerler bu ortalama dada depoyu doldurup ölçtüğünde aynı değerlere ulaşbildin mi?
Henüz depoyu doldurup ölçmedim dostum. Malum mazot pahalı ben hep 100 liralık alıyorum onun icin :)
Dün aksam aynı yolu siverek Antep arasi basa basa geldim, ort. Hız 96km/h ort. Tüketim 4.5lt/100km oldu. Galiba bu chipte bastıkca az yakıyor. ;)
Sent my iPhone using
bende 75 lik var evo chipsiz şehir içi 5.3 - 5.5 çıkar depo dolumunda dolumuna kullanımına bağlı olarak sadece şehir içi şehir dışında 1 kere uzun yola gittim Mayıstan beri onda da Adana Antalya Antalya Adana + orada gezdiğimle 4.7 çıkmıştı.
bu sabah ömer06 beni aradı
ailecek eskişehire gitmişler
17 jantlarla...3.5 ortalama yapmış...
eve geldim doğrudur bilgiler 3 kişi + 17 jant :) ortalama hiz 94 gözüküyodu ekranda :) 100-120 bandımda gittim sürekli
ömer kardeşim...17 jantla gerçekten çok güzel değerler...
yine antep birecik arası yolda sakin(90km/h-100 km/h) kullanım ile 126 km lik yolda 3,5 lt/100km ortalamaya düştüm. daha ne isteyeyim. araç chipsiz.
doğrudur yağız kardeşim...
bir çok etken var...
en başta şoför etkeni
sonra yakıt
sonra aracın bakımı
sonra yol ve hava şartları
lastik jant vs derken iş uzar gider...
dikkat edersen zaten ...herkes aynı değerleri yakalayamıyor...
biri 7 litreden bahsederken diğer 5 litre diyebiliyor...
ömerin aracın 17jant lastik var...205 ebatta...
herkes bilir ki...15 jantla 16 arasında veya 17 arasında yakıt farkı olur güç kaybı olur...
senin değerlerin herkesin başaramayacağı değerlerdir...
100 kişi de 1-2 kişi ya çıkar ya çıkmaz...
cemal kardeş söylediklerinizin tamamına katılmamak mümkün değil .
bende bu değeri görünce çok şaşırdım. çünkü aynı yolda 4,3- 4,2- 3,9 gibi ortalama değerleri gördüğüm oldu.
Abiler, bisey kafama takıldı, yeni dualogic fiorinolar da 95hp mı? Eğer öyleyse cemal abiye tekrar cok tesekkur edip saglam bı dynoya çıkmak istiyorum. 0-210km/h bandinda otoyolda rampa yukari ve asagi toplamda 130km'lik yolda... nasıl derler?... Boy boy :D
Sent my iPhone using
Chip Tuning öncesi hafif bakımsız kalmış motor da hata paylarını ihmal edersek ; 68.5 BG güç ile 6.2 lt /100 km yakıt vardı. Chip Tuning sonrası ise 93 BG güç ile şu anda 5.7 / 100 km yakıtım var ki chipten sonra Active'ime bişiler olduğu için baya bi yardırmaktayım :D Tüm Active sahiplerine tavsiye ederim,aracınızı tanıyamayacaksınız ;)
Sehiricinde 6.8 sehirdisi 6.0 bi chip de bana lazim sanirim :)
Selamlar,
Bende chip tuning yaptırmak istiyorum ama pek bilgi sahibi değilim. Bir kaç firmayı aradım biri uygulamamızdan sonra 12-14 beygir artış yapar dedi tavsiye etti bir başkası o araca uygulama yapılmaz dedi.
Artış olur mu, olursa performans ve yakıta etkisi nasıl olur yaptırmaya değer mi ?
Değerli yorumlarınızı merak ediyorum....
Aracım 2008 Grande Punto 1.4 Fire Dynamic Manuel Benzinli
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Ben daha sorumu düzenlerken cevaplamışsınız bile :) çok teşekkür ederim.
Teknik bilgim yetersiz olduğu için sorularımı mazur görün lütfen ...
Yani 7-8 beygirlik bir artış olur diyorsunuz.
Tavsiyeniz ne olur peki bu artış için yaptırmaya değer mi ?
Diğer arkadaşların aldığı performans artışı ve düşük tüketim sonucunu alır mıyım anlamında soruyorum.
kesinlikle tavsiye ederim...tabi şuan siz...benim satıcı olduğum için böyle yazdığımı düşünebilirsiniz...
bende size...gidin recebin yanına...yazılım yaptırın...beğenmezseniz...iptal edin...diyorum.... :)
tüketim...atmosferik araçlarda oluyor...ama istanbul da şehir içinde ne kadar düşür ?? orası bir muamma...
vw polo 1400 16v 75hp....benzinli...45 kuruştan...38 kuruşa düştü...
Yok öyle bir şey düşünmüyorum :)
Forumdan takip ettiğim kadarı ile samimiyetinize ve dolayısı ile yorumlarınıza güveniyorum.
Yalnız bir noktayı tam anlayamadım, eğer memnun kalmazsam iptal ettirirsem ücret alınmıyor mu demek istediniz ?
Anladım çok teşekkürler ilgin için.
Uygun bir zamanda referansın ile Recep'le iletişime geçeceğim :)
Tekrar teşekkürler...
hocam power box uyguluyor musunuz? avantaj - dezavantajları nedir acaba? (daha önce sorulduysa kusura bakmayın) ( aracım 1.3 70 hp albea )
box takmıyorum ve de satmıyorum
sizce 2 dk sürmeyen bir işlem varken ben neden yazılımla uğraşıyorum :)
box bana göre sonra çare...iyisini alırsanız..kullanabilirsiniz. piyasada çok sayıda taklit kopya ürün var.
box sadece rail basıncı artırarak güç kazandırıyor başka hiç bir sisteme müdahale etmiyor.
Cemal abi yaptığın chip tuning için teşekkür ederim. Antalya'ya seni tekrar bekleriz ama bu sefer tatile... :)
Her neyse sormak istediğim bazı hususlar var;
Güç artışını 1-2. viteslerde pek hissedemiyorum. Daha ziyade 3-6. vitesler arasında artış daha belirgin. Bunun nedeni nedir sence?
Ayrıca yakıt tüketimi ortalamam normalde 6-6.1lt'den şu anda 5.5lt seviyelerine düştü... Ben şahsen bu kadar düşmesini beklemiyordum. Bu normal mi?
aracın manuelmiydi ???
cevabın evet ise...alt devirlerde torku biraz daha açabiliriz...
aslında her araç için 1 saat ayırmam lazımdı...
önce birlikte aracı nasıl sürdüğünü görmem lazımdı...
sonra yazılım hazırlayıp tekrar teste çıkacaktık.
varsa bir şikayetin yada isteğin...ona göre tekrar bir düzeltme yapacaktık...
ancak araç sayısı çoktu...herkesin vakti pek yoktu...bu yüzden biraz acele oldu...
şahsen...1-2 araçta ....duman atma...yada beklentiyi karşılamama...yada daha fazla güç isteği gibi bir geri dönüş olacağını düşünüyorum...
bu yüzden antalyaya haziran ayında tekrar gelip...olabilecek tüm sorunları yada istekleri gidermeyi düşünüyorum...
yakıtı ekrandan ziyade depoda takip et...
yüksek viteslerde üretilen beygir altlardaki gücü perdeliyor...
ancak alt devirde tork artışı ile bu beklenti giderilebilir...