Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Debriyaja basmaktan olmus !!!

canberk
03/01/2009, 14:32
Merhaba arkadaslar ben sitenizi takip ediyorum. 2008 model gp 75 dizel dynmc aracim var.01.01.2009 gunu 2008 model 30.000 deki aracim kirmizi işik ta dururken yeşil isik yandiktan sonra 1. Vitese takip kalktim ancak 2 . Vitese geçiremedim.debriyaj basiyorsunuz ama vites geçmiyor sağa çektim sigortaci olduğum için anadolu sigortanin çekici servisi ucretsiz çekti.aksam saat 17.30 siralarinda olduğu için ariza servis yarin bakariz dedi tamam dedim.ertesi gun saat 10.00 gibi arayip debriyaj takiminin değşmesi gerektiğini ve arizalandiğini söylediler.

Kaskodan zaten yapamazdim 1 yil daha garantim olduğu için garantiyi devreye sokamazmisiniz dedim. Hayir dediler 8.000 km baska fiat araclarin bile debriyaj takimi değişebiliyormus. 30.000 DE OLDUĞU İÇİN BAKIMDA YAPTIRDIM 619 TL YENI YILIN İLK GUNU HEDİYE OLDU.Faturam ekte bana yardimci olun bu garantiden olmuyorsa ozaman buyuk sehirlerde yasayan insanlar durmadan debriyaja basiyorlar onlarin bozulmuyor mu ? Bir de 2 secenek var ya otomatik vites alicaz yada debriyaja basmadan kullanicaz bu mu demek ?

Not : Fatura da 75 beygir arac 90 olarak yanlis yazilmis dikkate almayin...

Ah-MeT
03/01/2009, 15:16
çok geçmiş olsun, kötü bir hediye olmuş:(

ekorkut
03/01/2009, 15:23
Öncelikle geçmiş olsun. 30.000 kmde bir arabanın debriyaj takımı hiçbir zaman garantiye girmez. Debriyajı fazlaca kullanıyorsanız bu km lerde de görevini yapamayacak hale gelebilir. Fakat faturanızda belirtilen miktar yani 198 + 140 YTL = 338 YTL + KDV = 398 YTL bana oldukça hesaplı geldi. Tek ödemeyle %10 gibi bir indirim de yapıyor servisler. Böyle birşeyi de kullanabilirdiniz.
NOT: Grande Punto' nun otomatik modeli de bildiğiniz manuel sistemdeki debriyaj baskı balatalı aksamın otomatikleştirilmiş hali ve yoğun trafikte kullanımda bence manuel arabaya göre aynı zamanda debriyaj revizyonu gerektirir.
Tekrar geçmiş olsun.

canberk
03/01/2009, 15:29
teşekkür ederim ama moral 0 yok boyle bır sanssızlık :(

femoli
03/01/2009, 15:40
Evet bu birazda şansızlık 60 000 , 80 000 kullananlar var hiç baskı balata değişmeden olacağı varmış ,Garantiden değiştimezler malesef çok geçmiş olsun ..

iongun
03/01/2009, 17:33
Geçmiş olsun..

Ziyaretçi047
03/01/2009, 18:08
Benimki de bitti ama çaktırmıyorum. Olur böyle şeyler debriyaj bu.

Fuzuli
03/01/2009, 18:38
Durumunuza üzüldüm ama bildiğim kadarıyla debriyaj ömrü kullanım alışkanlığı ile doğru orantılı...Bu sebeple garantiye almayacaklardır..
Hatta 06kaymak isimli müslüm bey'e danışmanızı öneririm...

10 sene önce...98 de tipo 1.4s almıştık 1 yaşında..Önceki sahibi bayandı ve araç 3500 km.de idi..
Aldıktan 500km sonra debriyajı değiştirmek zorunda kaldık...
Sonra aracı 50.000km kullandık..İstanbul'da şehir içinde...Sıkıntı çıkarmadı...

canberk
03/01/2009, 20:02
çok teşekkür ederim benım ıcın en onemlisi servisin cıdden garantıye sokup sokamadığıydı.sizlerdende servisin dogru soyledığı anlaşılıyor yardımınız için teşekkürler

ERC
03/01/2009, 20:45
gecmis olsun...

JASMINE
03/01/2009, 23:18
Geçmiş olsun. Yeni yılın ilk günü kötü bir sürpriz olmuş fakat Allah beterinden korusun. Bundan sonra kazasız, belasız ve cezasız sürüşler...

detay
04/01/2009, 00:27
Geçmiş olsun. Debriyaja basmaktan bitmiş derken, yani çok dur kalk yapmaktan mı, yoksa araba viteste iken debriyaja basılı halde beklemekten mi olmuş? Biraz daha açıklar mısınız?

ABNEW
04/01/2009, 00:38
Yılmaz, her şekilde baskı balata aşınır.Aracı aşırı sert kullanmak, sık vites değiştirmek, yarım debriyaj gitmek...

Canberk geçmiş olsun...

detay
04/01/2009, 00:56
İllaki aşınır da, arkadaşın ki epey erken bitmiş. Zamanla eski performanısını kaybedip, sonra tamamen yolda kalma gibi bir durum değil. Mesela Cihan, kendi balatalarının da zayıfladığını belirtiyor, ama aracını kullanmaya devam ediyor. Ben arkadaşın balatalarının bu kadar erken bitmesinde anormal bir durum mu var kullanımla ilgili, onu öğrenmek istedim. Bizde de benzer bir durum varsa önlemimizi alalım değil mi?

vtec368
04/01/2009, 01:29
benim debriyaj 25000 de bitti anadolu otomotiv yetkili servis garantiden değiştirdi hiç sorun çikartmadılar bu kilometrede debriyajmı biter ya ilk kez araba kullanmıyoruzki punto benim beşinci arabam ilk kez böyle birşey oldu anladığım kadarıyla bizim arabalarda bir hata var cok fazla bu sorunu yasayan arkadas gördüm dostum ben senin yerinde olsam para vemezdim bu arıza için hakkımı arardım ki daga önce bravomda trıgerle ilgili bir sorun olmustu bir hafta uğraştim adamlarla sonunda seve seve servis garantisi var dediler düzelttiler arabamı tüketici haklarını unutmamak lazım birde serviste bir usta ayarlayıp kanka olmak lazım olay serviste bitiyor hatta benim arabanın askı rotlarını garantiden değiştidiler unutmayalım 60000 kilometre kadar bütün parçalar amortisörler bile garanti kapsamında fiat kullanıyoruz arkadaşlar her sorunda tofastır olur diyoruz en azından bizi serviste üzmezinler abiler

detay
04/01/2009, 01:43
Ben de Vedat Çevik arkadaşa katılıyorum. Eğer ilk defa araba kullanmıyorsanız, yani kendinizi acemi sürücü olarak görmüyorsanız, hakkınızı aramanızı tavsiye ederim. Hani ilk defa araba kullanıyorsundur, kalkışlarda sorun yaşıyorsundur, çok debriyaja basarsın vs. kullanıcı hatası derler. Ama öyle bir durum yoksa 20-30 bin km'ler debriyaj için çok erken sayılır.

ABNEW
04/01/2009, 15:59
Zaten acemi sürücü 1000kmde de debriyaj bitirebilir.Normal şartlarda debriyajın ömrü her ne kadar kullandıkça aşınsa da oldukça fazladır ve kolay kolay yolda bırakmaz...

canberk
04/01/2009, 17:16
benim debriyaj 25000 de bitti anadolu otomotiv yetkili servis garantiden değiştirdi hiç sorun çikartmadılar bu kilometrede debriyajmı biter ya ilk kez araba kullanmıyoruzki punto benim beşinci arabam ilk kez böyle birşey oldu anladığım kadarıyla bizim arabalarda bir hata var cok fazla bu sorunu yasayan arkadas gördüm dostum ben senin yerinde olsam para vemezdim bu arıza için hakkımı arardım ki daga önce bravomda trıgerle ilgili bir sorun olmustu bir hafta uğraştim adamlarla sonunda seve seve servis garantisi var dediler düzelttiler arabamı tüketici haklarını unutmamak lazım birde serviste bir usta ayarlayıp kanka olmak lazım olay serviste bitiyor hatta benim arabanın askı rotlarını garantiden değiştidiler unutmayalım 60000 kilometre kadar bütün parçalar amortisörler bile garanti kapsamında fiat kullanıyoruz arkadaşlar her sorunda tofastır olur diyoruz en azından bizi serviste üzmezinler abiler

vedat 25.000 de garantiden değiştirdiğine dair bana herhangi bir evrak gonderebilir misin ? bu benim 3. aracım uno , ford fiesta benzinli şimdide punto arabayı düzgün ve dikkatlı kullandığımı dusunuyorum debriyaj ile ilgili yaptığım hata sadece sunu sayabılırım,kırmızı ışıkta bırayagım debrıyajda diğeri frende beklıyor yandığı gibi vıtesı değiştirdikten sonra kaldırıyorum ayağımı vedat kardeşim bana gonderebileceğin bir evrak umarım vardır onu ornek teskıl edeceğim

Türker
04/01/2009, 19:33
Benim debriajda da sorun var, üstte bariz bir şeklide boşluk oluştu ilk fırsatta servise göteceğim ama ben Mersin deyim arabam Ankara da :(

Fuzuli
04/01/2009, 20:04
vedat 25.000 de garantiden değiştirdiğine dair bana herhangi bir evrak gonderebilir misin ? bu benim 3. aracım uno , ford fiesta benzinli şimdide punto arabayı düzgün ve dikkatlı kullandığımı dusunuyorum debriyaj ile ilgili yaptığım hata sadece sunu sayabılırım,kırmızı ışıkta bırayagım debrıyajda diğeri frende beklıyor yandığı gibi vıtesı değiştirdikten sonra kaldırıyorum ayağımı vedat kardeşim bana gonderebileceğin bir evrak umarım vardır onu ornek teskıl edeceğim

Bence yeterli bir hata :(
Debriyaja bastığımız müddetçe kullanıyoruz zaten...
Araç dururken vitesi boşa alarak sadece frenle beklerseniz aracınızın debriyajı çok daha uzun ömürlü olur...

OzzY
04/01/2009, 20:05
Araç dururken vitesi boşa alarak sadece frenle beklerseniz aracınızın debriyajı çok daha uzun ömürlü olur...
tam basılırsa bi sorun yaratmaz diye biliyorum. yanlışmı?

Fuzuli
04/01/2009, 20:18
Tam basmak ya da az basmak diye bir fark yoktur herhalde.
Benim bildiğim bastığın müddetçe debriyaj balatasının aşındığı...
O yüzden vites değişimi haricinde debriyaja uzun süre basılı tutmak iyi değil diye biliyorum...
Debriyaj sonuçta sadece vites değiştirmeyle çabuk aşınacak bir alet değil ama 1 kırmızı ışık süresince basılı tuttuğunuz zaman belki de 2 günlük vites değişim aşınmasına bedel...
O yüzden uzun yol kullanan araçta şehiriçinde kullanılandan daha uzun ömürlü..

OzzY
04/01/2009, 20:46
benim bildiğim kadarıyla tam basıldığında balata tamamen ayrılıyo zaten ayrılmasa vites geçişi çok ve sesli olurdu...

az basıldığında ise (yarım debriyaj) kavrama tam değil ancak tamda ayrı değil konumda oluyo ve sürtünmeden dolayı aşınma gerçekleşiyo diye biliyorum...

eğer dediğim gibi tam basınca tamamen ayrılıyosa bunun hiç bi zararı olmaması gerek.

canberk
04/01/2009, 22:17
yalnız yazılanları okuyun bısey farkedeceksınız butun millet "bildiğim kadarı ile " diyerek konusmasına baslıyor bılır kişisi yok mu boyledir soyledir diyen :) :)

muratde
06/01/2009, 01:58

ben bildiğim kadarıyla demiyorum kardeşim biliyorum.anlatıyım size.

ne alakası var ki şimdi.ha ayağınız debriyaja basılı ha vites boşta.ikiside aynı şey değil mi.debriyaja basınca zaten baskı balatayı boşa çıkarıyor.haaaa öyle değilse debriyaj pedalına neden basıp vites değiştiriyoruz.baskı balatayı boşa çıkarsın diye değil mi.arkadaşımızın bu konuda bence kusuru yok...bizde servisçilik yaptık garantide olan her arabanın garanti süresi içinde debriyajı garantiden değiştirdik.ayrıca balatanı kontrol et yanma falan yoksa senden kaynak lı bir arıza olma ihtimali yok gibi.

Fuzuli
06/01/2009, 21:21
kusuruma bakmayın o zaman...
bilmiyordum...
öğrendim...

SteinGP
06/01/2009, 22:56
Ben 2 sene önce debriyaj sıyırmasıyla yolda kalmıştım o zamanlar babamda transporter vardı 2 yaşında ve 182.000 km deydi 30.000 km çok erken geldi bana

vtec368
07/01/2009, 01:21
fiat servisleri bazı parçaların garanti süresini 60000 kilometr ile sınırlandırmışlar bununda sebebi arabanın tüm parçalarının garantide olması yani geçen hafta 30000 bakımı için servise gittim firen balatalarının 1500-2000 kilometre daha gider sonrada diski bozar dediler bende değiştirmek istemediğimi söyledim servisteki usta bizim 30000 de sizi uyarmamız gerikiyor siz degiştirmezseniz aracın disklerinde olabilecek bir arızanın garanti kapsamına girmediğini söyledi ben şimdiye kadar garantiden askı rotları direksiyon mili ve tıkırtı burçları direksiyon simidi debriyaj setini değiştirdim şuanda araka koltuk sırtlığı ve amortisör takozlarını değiştiriçem serviste bakıldı koltuk kilitleri ses yapıyor tamir edilemedi takozlarıda biliyorsunuz işte kronik problem ama ben gittiğim servisten çok memnunum beni hiç üzmediler bu konuda

muratde
07/01/2009, 19:28
Ben 2 sene önce debriyaj sıyırmasıyla yolda kalmıştım o zamanlar babamda transporter vardı 2 yaşında ve 182.000 km deydi 30.000 km çok erken geldi bana

ama can kardeşim transporter ile karşılaştırma yanlış olur kanaatindeyim.birisi ticari kapsamda birisi binek kapsamda.yani ticarilerin parçaları biraz daha farklı ve dayanıklı oluyor.

anvil
08/01/2009, 09:58
bana da 40bin bakımında 5bin daha idare eder dediler. ne kadar ki acaba fiyatı?

ekorkut
08/01/2009, 11:08
bana da 40bin bakımında 5bin daha idare eder dediler. ne kadar ki acaba fiyatı?

Konuyu açan arkadaş ilk mesajında faturasını da eklemişti. Yanlış hatırlamıyorsam 400-450 arası birşeye çıkıyor.

Genius
09/01/2009, 09:57
Fiat tüm araçlarına mekanik garanti vermiyor mu? nedir acaba bu mekanik garanti kapsamına giren parçalar çok merak ediyorum.

Tekrar geçmiş olsun, iyi günlerde kullanın.

06kaymak
09/01/2009, 20:02
debrıyaja basılı tuttugunuzda balata ıslevını tam olmasada yerıne getırmıs oluyor yanı balata calısıyor...baskı balata ıse bırden bıtmez...mutlaka oncesı vardır...yanı asınmıstır...ve baskı balata sokuldugunde uzerınde yaglama yok ıse veya baskı balatadan ayırmıyorsa garantıden degısır...dıger sartlarda ucretlı degısır..

Fuzuli
09/01/2009, 20:28
ben bildiğim kadarıyla demiyorum kardeşim biliyorum.anlatıyım size.

Müslüm bey'e teşekkürler..
Kulaktan dolma da olsa doğru biliyormuşum...

Ah-MeT
09/01/2009, 21:06
Müslüm bey'e teşekkürler..
Kulaktan dolma da olsa doğru biliyormuşum...
Fuzili senin dedigin tamamen Doğru zaten. vites Boştayken Debriyaja basılmamaması bile kavrama tertibatının ömrünü uzatır.

Kavrama tertibatı Sadece Baskı ve balatadan oluşmaz bunun bilyası var yay tertibatı ıvırı zıvırı var ee sen araç çalışıyo boşu boşuna araç boştayken debriyaj a basarsan bu parçaların işlevlerini tam yerine getirme özelligini zayflatmış olursun boşu boşuna debrijaya basmaktan, bu durumda ne olacak Debriyaja bastiginda kavrama tertibatı görevini tam anlamıyla yapamayacagı için biraz biraz balatadan yiyip balatanın bitmesine sebep olacak...

Bazı arkadaslarımız 2 nci viteste aracını kaldırarak (yarım debriyajla) balatalarını bile bile çabuk bitirir. o ayrı bir konu....

Muhendis06
15/01/2009, 21:26
Manuel vites kutularindaki uygulamalarda, vites bosta iken debriyaka basildiginda, gobek bilyasina eksenel yuk biner (baski yayinin gerilimi) ve baski yayi gerilmis konuma gelir. Ancak bu esnada normal sartlarda (debriyaj pedali sonuna kadar basili iken) balata yuzeyinin aynaya temas etmemesi gerekir. Balata icin ölümcül hata ise, egimli yollarda (yokus yukari gibi) araci sadece frenleyerek sabit tutmak yerine, viteste yarim debriyajla durmaya calismaktir. Bu sekilde, debriyaj balatasini dahi yakmak mumkundur.

canberk
15/01/2009, 23:06
ben tofas a sıkayetımı bildirdim bana parçaları gonderın ınceleyelim dediler bende parçalar bende yok dedim.Müşteri hizmetleri ise eğer parçayı garantıden değiştirmiyorsanız para verıyorsanız servıs ın muhakkak bu parçaları sıze vermesi gerekiyor dedi.bende alın sızın meshur servısınızden bır hata daha dedim. neyse servis benım parçaları gonderecekmıs ne mağlum servisin baska bir aracın parçalarını gondermediği birde telefonla baska bir fiat servisini aradım olayı anlattım bana yooo garantıden karsılanır sorun olmaz dedi hadı buyur delirmemek elde değil parçalara baktıktan sonra eğer yıne olumsuz derlerse bu sefer bir servis baska bir islem yapıyor diğeri baska bir sey soyluyor diyeceğim .ve ADAMINA GORE BU MUAMELEYI YAPIYORLAR :(

hugur1979
05/12/2012, 01:16
bende 2011 triptronık vıtes var benım aracımda da baskı bılyasından ses gelıyor dedıler garantıden değiştirdıler fakat arac garantıden değişim olurmu biliyormusunuz tesekkurler

tayfux
05/12/2012, 01:20
bende 2011 triptronık vıtes var benım aracımda da baskı bılyasından ses gelıyor dedıler garantıden değiştirdıler fakat arac garantıden değişim olurmu biliyormusunuz tesekkurler
hocam ne güzel değiştirmişler..başka neyi değiştirmek istiyorsunuz anlamadım..bu arada güzel hort olmuş :)