Orijinalini görmek için tıklayınız : 2009 Yılı Trafik Cezaları
Yeni yıl ile birlikte yep yeni trafik cezalarıda beraberinde geliyor yeni yıl hem cezaları hemde araç vergilerine zam getiriyor. Kazasız, belasız ve cezasız bir yıl dileğiyle :)
Kanunun 47/1 b maddesi Kırmızı ışık kuralına uymamak : 128 TL
78/1 a Emniyet kemeri bulundurmamak ve kullanmamak : 61 TL
78/1 b Motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve gözlüğü yolcuların ise koruma başlığı bulundurmaması ve kullanmaması : 61 TL
48/5 Alkollü içki alarak araç kullanmak 1.defa:537 TL
ikinci defa :673 TL
3 ve 3 ten fazlasında ise 1078 TL.
61/1 a-b Taşıt yolu üzerinde duraklamanın ve park etmenin trafik işaretleri ile yasaklandığı yerlere parketmek : 61 TL
51/2 a Hız sınırlarını % 10 dan % 30’ a kadar aşmak : 128 TL
51/2 b Hız sınırlarını % 30 dan fazla aşmak : 265 TL
91 Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamak : 61 TL
34 Araçların muayene sürelerini geçirmek : 61 TL
36 Sürücü belgesiz araç kullanmak : 265 TL
44/1 Araç kullanırken sürücü belgelerini yanında bulundurmamak: 128 TL
65/1 f Gabari dışı yük yüklemek ve yük üzerine veya
araç dışına yolcu bindirmek uymayan işletenlere :1293 TL
Yük gönderenlere : 2.588 TL
65/5 Yük nakli yapılan araçlara azami toplam ağırlıklarının üzerinde yükleme yaptırmak : 2704 TL.
kurallara uyduğumuzda hem riske girmemiş hemde para vermemiş olacağız....En iyisi kurallara uymak
öncelikle iyi yıllar
bu cezalarla ilgili olarak bölünmüş yollarda hız sınırı 110 olacaktı.
oldumu ya da ne zaman olacak?? bilgisi olan varmı acaba?
öncelikle iyi yıllar
bu cezalarla ilgili olarak bölünmüş yollarda hız sınırı 110 olacaktı.
oldumu ya da ne zaman olacak?? bilgisi olan varmı acaba?
Tüm yollarda hız sınırların artacağı ile gilgi bir haberi internette birkaç ay önce okudum. Konu hakkında ne çalışma ne de herhangi bir haber duymadım.
mesmes61
02/01/2009, 22:40
merhaba tabiki trafik kurallarına uymak gerekli. Ama trafik polislerininde yanlı tavırları insanı çileden çıkarıyoryor. Hız sınırının 55 olduğu yerde 56 yla ceza yazılması demek insanın yüzüne küfredilemsi gibi bir şey. Birde bize derler bir puanla öğrenci bırakılırmı diye valla trafik polisi olursa ben bırakırım bundan sonra :)
merhaba tabiki trafik kurallarına uymak gerekli. Ama trafik polislerininde yanlı tavırları insanı çileden çıkarıyoryor. Hız sınırının 55 olduğu yerde 56 yla ceza yazılması demek insanın yüzüne küfredilemsi gibi bir şey. Birde bize derler bir puanla öğrenci bırakılırmı diye valla trafik polisi olursa ben bırakırım bundan sonra :)
hız sınır aşımında %10 a kadar izin yok muydu?? ben olduğunu biliyordum.
55 km de 56 ile ceza yazılması normal mi yani.
yasemin hanımın yazısından da öyle anlaşılıyor.
Punto_Can
03/01/2009, 02:06
arkadaşlar bu sabah yeni yılın ilk cezasını yedim. Konu tam buraya cuk diye oturdu bence :)
sabah mamak tarafına işim düştü. akköprü tarafından mamak tarafına geçerken aydınlıkevler kavşağına radar kurmuşlar. Yolda yapılması gereken azami sürat 50 km/h!!!! yol 3 şerit ve bölünmüş!!!!
Buraya dikkat!!!!
radara 88 km/h ile girmişim....
Sonuç: 265 TL Yorum sizin arkadaşlar...
hız sınır aşımında %10 a kadar izin yok muydu?? ben olduğunu biliyordum.
55 km de 56 ile ceza yazılması normal mi yani.
yasemin hanımın yazısından da öyle anlaşılıyor.
55 olarak bi sınır yok zaten bildiğim kadarıyla bence 50 + %10 olarak 55 olmuş :D
55 olarak bi sınır yok zaten bildiğim kadarıyla bence 50 + %10 olarak 55 olmuş :D
mesmes61 arkadaşın mesajında yazan 55 di.
mesmes61 arkadaşın mesajında yazan 55 di.
benimde tahminim 50 olan sınıra %10luk toleransın eklenmesi ile 55 olduğu
ozel_egt
06/01/2009, 23:34
kurallara uymalı ...
bende ilk cezamı yedim sislerden 61tl 15gün içinde yatırırsam 45tl
SERDAR_AJZ
17/01/2009, 22:25
arkadaşlar dün radara girdim.265 lira ceza yedim.bu cezayı bir hafta yada 15 gün içerisinde peşin ödesem her hangi bir indirim söz konusu olur mu?
Serdar, sanıyorum 1 hafta içinde ödersen %25 indirim olmakta, geçmiş olsun...
Ben de 09.01.2009 akşamı saat 22:00 da bilenler bilir Mustafa Kemal Sahil Bulvarında 90 la giderken 128 lira yedim. İçime oturdu vallaha.
Ben de 09.01.2009 akşamı saat 22:00 da bilenler bilir Mustafa Kemal Sahil Bulvarında 90 la giderken 128 lira yedim. İçime oturdu vallaha.
Tunç orada hız limiti maalesefki 70. Araçla seyir halinde iken hiç hissetmiyorsunda ceza makbuzunu eline alınca anlıyor insan. Benimde geçen seneden kalma 160 ile yediğimin 280 kusur TL'lik bir cezam var orada. Ödeme ihbarı henüz gelmedi. Bekliyorum. Bu güne kadar yediğim hem ilk ceza hem de gördüğüm en yüksek ceza o nedenle uzunca bir süre aracın hız uyarısını 70 te bırakmıştım :) Sanada geçmiş olsun...
Tunç orada hız limiti maalesefki 70. Araçla seyir halinde iken hiç hissetmiyorsunda ceza makbuzunu eline alınca anlıyor insan. Benimde geçen seneden kalma 160 ile yediğimin 280 kusur TL'lik bir cezam var orada. Ödeme ihbarı henüz gelmedi. Bekliyorum. Bu güne kadar yediğim hem ilk ceza hem de gördüğüm en yüksek ceza o nedenle uzunca bir süre aracın hız uyarısını 70 te bırakmıştım :) Sanada geçmiş olsun...
Teşekkür ederim sana da geçmiş olsun, beterin beteri varmışhttps://forum.grandepuntotr.com/images/icons/icon7.gif.İhbar henüz gelmediyse ceza aldığını nerden anladın?
Karataş'taki ekip yetişememiş fakat Üçkuyular girişindeki ekip durdurup, cezayı yazıp makbuzu verdiler. Yaklaşık 10 ay oldu. Şu ana kadar da ödeme ihbarı gelmedi. Bende gelmediği için ödemiyorum. Belkide ilk cezam olduğu için acımışlardır. :)
arkadaşlar belki bazıları bana kızar ancak ben alkollü araç kullananlara ve emniyet kemeri cezasına seviniyorum ara sıra kendim de takmadığım halde bu cezaların daha da yüksek olmasını dilerim arabamda uyarı sesini kapattırabileceğim halde yaptırmadım şimdi unutsam bile ses kulağımı tırmalıyor ve takıyorum umarım herkes takar
Birde şu hız tutkusundan kurtulabilsek daha güzel olcak
Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum
En kötü günümüz böyle olsun be :)
arkadaşlar belki bazıları bana kızar ancak ben alkollü araç kullananlara ve emniyet kemeri cezasına seviniyorum ara sıra kendim de takmadığım halde bu cezaların daha da yüksek olmasını dilerim arabamda uyarı sesini kapattırabileceğim halde yaptırmadım şimdi unutsam bile ses kulağımı tırmalıyor ve takıyorum umarım herkes takar
Arkadaşım dediklerinde sonuna kadar haklısın.Ancak; adamlar arabaları yapmış, yolları da yapmış sonra da sürat yapma diyolar.Kaldı ki 90 la gidiyordum bence şehir içi bölünmüş yollarda maksimum hız sınırının 90 olması daha uygun olur bence.
Karataş'taki ekip yetişememiş fakat Üçkuyular girişindeki ekip durdurup, cezayı yazıp makbuzu verdiler. Yaklaşık 10 ay oldu. Şu ana kadar da ödeme ihbarı gelmedi. Bende gelmediği için ödemiyorum. Belkide ilk cezam olduğu için acımışlardır. :)
160 km/hızla Karataşta'ki ekibin yakalamaması normalir. Üçkuyulardaki nasıl yakaladı acaba?https://forum.grandepuntotr.com/images/icons/icon3.gif Şaka bir yana, hız olayını da abartmamak lazım.
Daha önce spor bir arabam olmasına rağmen asla hız yapmazdım. GP benide yoldan çıkarttı :)
Cengiz haklısın tabi.Ancak cezaların çok yüksek olması rüşvet ihtimalini de arttırmakta.Bu yüzden en ideali sanırım rüşvete yöneltmeyecek kadar az, insanları caydıracak kadar çok olmalı ceza tutarı...
Cengiz haklısın tabi.Ancak cezaların çok yüksek olması rüşvet ihtimalini de arttırmakta.Bu yüzden en ideali sanırım rüşvete yöneltmeyecek kadar az, insanları caydıracak kadar çok olmalı ceza tutarı...
teşekkürler bende size katılıyorum ancak inanın bizim ülkede galiba çok zor örneğin tv de bile bir kaç sefer izledim ekip çevirip ceza yazıyor gazeteci röpörtaj yapıyor alkollu araç kullanmaktan bilmem şu kadar ceza yediniz falan derken,
Adam öderim kardeşim diyor içerim de öderimde keza emniyet şeridini kullanan bir adamda aynısını yaptı kameranın önünde 80 ytl lik cezayı ödedi ve ardından emniyet şeridinden bastı gitti neyse
demek istediğim cezalar çok yüksek olsun ama tabii rüşvet engellemekle beraber olsun
hız konusunda söylediklerim en önce benim için geçerli zaten
poyraz3538
08/04/2009, 20:08
Daha önce spor bir arabam olmasına rağmen asla hız yapmazdım. GP benide yoldan çıkarttı :)
merhaba ama gp insanı yoldan çıkarmıyacak gibi degilki bence sınıfının en iyisi
predator_ant
22/05/2009, 01:44
51/2 b Hız sınırlarını % 30 dan fazla aşmak : 265 TL Bu maddeyi bizzat deneme şansım oldu dün. Hakikaten 265 miş. 15 günde ödersek 198 e falan düşüyor. Bence duble yollarda hız sınırlaması 120 olmalı. Katılırmısınız?
Gidiş-Geliş yollarda 90, Duble yollarda 110, Otobanlarda 130 yada 140 olmalı. Geniş yoldan dar yola geçişlerde birkaç km tolerans olmalı, otoban çıkışı bir anda 90km sınır zorlayabiliyor insanı (yüksek hıza alışma v.b.) Ama bu hızların üstüne çıkıldığı zaman caydırıcı miktarda ceza olmalı.
Bunların dışında viraj v.b. durumlarda gösterilen hızların da gerçekçi olması lazım. Bazen 30/50 felan yazıyor 80/90 ile rahat alınan virajda, asıl insan o kadar yavaş girse arkadan biri çarpar diyesi geliyor insanın...
Geçen kırıkkaleden ankaraya geLirken 97 yle radara yakalandım 265 tl ceza aldım:(
Bene geçenlerde eve geldi makbuz sirkeci de 47/c ihlali yapmışım.. 61tl
gecen hafta ısparta yolunda sabah 06:16'da 142 ile radara girdim 265 tl!!!
sanki herşey bu ülkede doğru gidiyorda bi ben yanlışım sabahın köründe!!!
142 yine iyi en azından hızlıydım da yazdılar dersin, bana kızılcahamam yolunda 121 le 265 yazdılar...
geçmiş olsun :) arkadaşa 102ye yazdılar ankaraya gelirken :)
efsane19
20/06/2009, 20:36
128,00 lira kırmızı ışık ta geçme cezası ödedim geçen gün vatana millete hayırlı olsun :D
makineman
14/07/2009, 17:19
142 yine iyi en azından hızlıydım da yazdılar dersin, bana kızılcahamam yolunda 121 le 265 yazdılar...
142 ymiş , 121 miş. Bana 88 le giderken 265 TL yazdılar naber. Neymiş hız sınırı 50 ymiş. Hem de şehirlerarası yol.
101 le yedik hayırlı olsun hiç acıma duygusuda yok polislerde
rodopian16
14/07/2009, 17:38
olduk olmadık yerlere fi tarihinden kalma hız sınırlaması levhaları koymuşlar yolları 3 şerit kaymak asfalt yapmışlar o levhalara uyarsak arkadan gelenlerden biri bindirmese diğeri bindirecek bir de radar koysunlar bir de suyundan koysunlar bir bizi avrupa birliğine koysunlar...
cuma günü itibariyle 265 TL'nin tadına ben de baktım. 93 ile radara girdim Kandıra yoluna girerken. hız sınırı 70'miş. 91'le girseydim 128 ödeyecekmişim. eski bir öğretmen olması sebebiyle muhabbet kurmaya çalıştım ama radara girdiğin için hiçbirşey yapamam dedi. ilk defa ceza yedim, pek koydu.
ocean_1919
02/08/2009, 18:26
olduk olmadık yerlere fi tarihinden kalma hız sınırlaması levhaları koymuşlar yolları 3 şerit kaymak asfalt yapmışlar o levhalara uyarsak arkadan gelenlerden biri bindirmese diğeri bindirecek bir de radar koysunlar bir de suyundan koysunlar bir bizi avrupa birliğine koysunlar...
Fi tarihinden kalma hız sınırlaması levhaları demişsiniz. Aynen katılıyorum. Sanırım hacı muratlara göre belirlenmiş o sınırlar.
2 gün önce Erdem Caddesi'nde ,Buca'yı bilenler bilir, telefonla konuşurken 61 lira +10 ceza puanı yedim; saat sabahın 9 buçuğunda. Bucalı arkadaşlar Erdem caddesinde pusuya yatıyolar dikkat. Nerden çıktıklarını anlamadım bile.
subaru sti ıle 260 ıle radar cezası geldi 340 tl(erken odeme ındırımı de ıcınde ) bmw 6.30 ıle kapısıyorduk sanırım onada gıtmıstır:):):)
serdar2362
26/09/2009, 15:29
subaru sti ıle 260 ıle radar cezası geldi 340 tl(erken odeme ındırımı de ıcınde ) bmw 6.30 ıle kapısıyorduk sanırım onada gıtmıstır:):):)
İyiki sende Bugatti filan yok. Yoksa vay yolların haline.:)
StrawBeeRy
26/09/2009, 23:33
ocak ayından buyana
47/1 b maddesi Kırmızı ışık kuralına uymamak : 128 TL
51/2 b Hız sınırlarını % 30 dan fazla aşmak : 265 TL
51/2 a Hız sınırlarını % 10 dan % 30’ a kadar aşmak : 128 TL
= 521 TL
9 ayda yaklaşık 10 kere önde plaka takılı olmadığı için ceza yemişizdir
onunda cezası 62 lira=620 lira toplamda zaten 1.700 liraya yakın birikmiş ceza var
belli bir hızın üstünde ise ehliyete geçici el konulmuyor mu?
StrawBeeRy
27/09/2009, 00:02
1/2 b Hız sınırlarını % 30 dan fazla aşmak : 265 TL antalya yolunda gece konya civarında hafifde yokuşu yakalamışken 200 ün üstündeydi.ama azami hız 140 mış biz görmedik sonra antalya girişinde polis durdurdu.ama ehliyeti felan almadı.gece saat 4.30 du.genelde çok yakalanıyorlar öyle sonradan kaldırdılar zaten dinleyen yoktu şu anda hız limiti yok o yolda antalyadan konya yolunda yeni yol dümdüz bir yol