Orijinalini görmek için tıklayınız : Sis farı taktıranlar
arkadaşlar benim aracımda sis farı yok taktıranlar varmı ...servis te yaptıranlar neye mal etti .yardımcı olursanız sevinirim...
serviste yapildi 210 ytl siyah tabanli...
serviste yapildi 210 ytl siyah tabanli...
O kadar düşmüş mü ya sis farlarının ücreti.
mustafaf
24/12/2008, 19:31
sanırım Ercan'ın bahsettıgı ayrı bır dugmeyle yada arka sıslere paralel sekılde baglatılırsa gecerlı.ben orjınal sekılde olanı sordum yanı, kumanda panelı degısıyor ek olarak xenon kıtle beraber 550-600YTL arası maal olur demıslerdı.(ben bu fıyatı alalı 2 ay kadar oldu)
bunlarda konuyla alakalı lınkler.daha fazla yardımcı olur sanırım...
https://forum.grandepuntotr.com/gorsel-modifikasyon/9717-xenonlu-sis-fari-konusu-tecrubelerim.html
https://forum.grandepuntotr.com/gorsel-modifikasyon/7876-sis-fari-xenon.html
https://forum.grandepuntotr.com/servis/3376-sis-fari-dugme-elektrik-tesisati-vs-vs-vs.html
https://forum.grandepuntotr.com/gorsel-modifikasyon/5705-sis-fari-taktirmak.html
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/7373-sis-fari-montaj-active.html
mustafacim ve halil ben sisleri tam 1 sene once taktirdim ve arka sise bagli xenon lada bi alakasi yok benmkinin sonra uygulattim xenonu...
Ercan bende aşağı yukarı bir sene önce taktırdım arka sise bağladılar rakamı tam hatırlayamadım ama 300'ün üzerinde diye hatırlıyorum sen iyi taktırmışsın o fiyata.
Bana kızmayın ama ön sisleri arka sislerle birleştirilmesini anlamıyorum ayrı bir düğme daha mantıklı bence
Hem arkadan gelene eziyet (Hadi bizimkiler altta kalıyor ) ama trafikte görüyorum uzaktan yaklaşırken önde ki frene basıyormuş gibi hissediyorsun insan bocalıyabiliyor
210 yenımı taktırdın ben en az300 fıyat aldım nerede taktırdın öğrenebılırmıyız
Punto_Can
25/12/2008, 02:04
ben ankara kartaş'da geçen yaz taktırdım, yaklaşık 210 civarı bişey tuttu. Ancak xenon fln yok sislerde, normal ampullü...
yuzuakyener
25/12/2008, 15:59
Benim de kredi kartı hesap kesimim gelir gelmez ilk yapacağım işlerden biri. Bakalım kaça mal edebileceğiz. Önleri arkalardan ayrı kullanmam. Yani gerekli olmadığında kullanmam ama acaba havasına girer de kullanmak ister miyim diye tereddüt ediyorum. Sonra içimdeki iyi yanım arkaya bağlat da gereksiz yere kullanma diyor. Kendi içimde çelişiyorum yani. Arabaya ek düğme taktırmak da hiç işime gelmiyor. Öyle birşey yaparsam aklımda tek bir yer var o da sigorta kutusundaki boş yer. Oraya montaj yapabilirlerse olur ama başka yere vidalama yaptırtmam :D
buremir nasil arka sisleri yanik araba nin frene basiyormus gibi anliyorsun anlamiyorum gp lerde fren lambalari ustte hatta 2.sirada.bu arada on sisleri arka sislerle birlestirilmesinde neyi anlayamadigini da ben anlamadim ben:)zevk meselesi ne olabilir ki:)
mustafaf
25/12/2008, 18:45
arka sıslere paralel baglantılı olarak yapıyorlar.ıcerıden arka sıs dugmesıne bastıgınızda, arka sıslerle beraber ondekılerde yanıyor.saglıklı bır olay degıl aslında.cunku ben arka sıslerını yakanlar ıcın hıc ıyı dıleklerde bulunmuyorum :Dacıklayıcı olmustur umarım...
mustafa on sislerini yakiyor msn peki?
Benim bir düşüncem var acaba uygulanabilirmi sisleri uzun farlara bağlayıp istediğimde ayrı bir düğmeyle sisleri direk yakabilirmiyim xenonlarda uzunlarda ışık biraz dağılıyor gibi onu sislerle destekleyebilirmiyiz bir sıkıntı olurmu acaba
mustafaf
25/12/2008, 22:33
mustafa on sislerini yakiyor msn peki?
valla Ercan'ım bnm sıs farlarım daha mevcut degıl.baya bı kafa yormustum bı aralarda, Cıhan aklıma gırdı vazgecırdı sımdılık.bu arada Cengız'e bır konuda katılıyorum, bızımkıler gıbı sıslerı altta degılde, arka sınyallerın altında olanlar ıcın, gercekten cok rahatsız edıyor arkadan.benı en cok rahatsız eden ozellıkle, ford ler.aksamları cok rahatsız edıyor ozellıkle...
çıkmacılara , oto yedek parça satanlara bir sorun.. bildiğim kadarıyla bir orjinali birde yan sanayiisi var, yanlış hatırlamıyorsam da 'fiyatlar tam aklımda değil' 150-200 ytl fark olması lazımdı.. ama yukarıda dediği gibi sis farının orjinalinin 210 ytl oldugunu hiç zannetmiyorum, belki bir kapmanyadan falan yararlanmışlardır yada serviste çıkma sis farı vardır onu almıştır.
sis farlarının çifti 160 ytl olması lazım 210 değil
buremir nasil arka sisleri yanik araba nin frene basiyormus gibi anliyorsun anlamiyorum gp lerde fren lambalari ustte hatta 2.sirada.bu arada on sisleri arka sislerle birlestirilmesinde neyi anlayamadigini da ben anlamadim ben:)zevk meselesi ne olabilir ki:)
ercan kardeş sen beni hiç anlamıyorsun zaten mustafa gerekli açıklamayı yapmış gerçi ama ben tekrar edeyim
Ben bizim araçlar için demedim zaten arkadaşımızın da belirttiği gibi ve ya onun gibi fren lambasına yakın olan ve sis farları çift olan araçlar hem arkadan geleni şaşırtır hemde gözünü alır diye düşünüyorum
katılmayabilirsin bizim araçlar için demedim bunu
Ve neyi anlamadığıma gelince ben özellikle bizim ülkemizde sisli havalar için değilde güzel görünmesinden dolayı yakmış oldumuz sislerin arka sislerle birleştirilmesini saçma buluyorum (şahsi fikrim) kimseye lafım yok
çünki arkada sis lambası zaten tek + görüntü olarak bir hoşluğu yok + önler gibi dayanıklı olmadığı için uzun kullanımlarda plastik deformasyonu, ampul kesmesi,gibi sorunlar da çıkarabilir en önemlisi ise onu seyehat esnasında sisli bir yola girdiğimizde yakmalıyız ki arkamızdan gelen görebilsin diye devamlı yanarsa bir espirisi olmaz dimi umarım bu sefer anlamışsındır yada beni anlayan birileri vardır..
şunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz ve bir çok arkadaşımızda paylaşıyor bizimle Trafikte ummadığınız en ufak bir dikkatsizlik yada kuralsızlık çok ağır sonuçlar doğurabiliyor. Herkese kazasız keyifli sürüşler
hangi servis acaba istanbul da
Buremire katılıyorum, bizim araçlarda fren yapıyomuş hissi olmasa bile çok güçlü olduğundan rahatsız edici oluyo, işin kötü tarafı genelde derimi anlatamıyorum bi fırsat bulup önüne geçene kadar çektiğim işkence bana yediği küfürler ona kalıyo...
arkadaşlar bu gün serviste sis farı taktırdım hersey dahil 27350 tl arka sis e baglıyorlar worl kard 8 taksit .erkay ototmotivde
arkadaşlar bu gün serviste sis farı taktırdım hersey dahil 27350 tl arka sis e baglıyorlar worl kard 8 taksit .erkay ototmotivde
Hayırlı olsun fiyatı 273.50 tl mi yoksa
fiyat fena sayilmaz...keyifli surusler...!!!
evet fiyat dogru teşeşkurler
MehmetFrt
28/01/2009, 00:38
gereksiz bi ayrıntı sis farları zenonsuz olduu sürece:D
sisler ayrı bir düğmeyle bağğlanıca direk aküye mi bağlanıyor?böyle olursa sıkıntı olmaz mı?
Bana kızmayın ama ön sisleri arka sislerle birleştirilmesini anlamıyorum ayrı bir düğme daha mantıklı bence
Hem arkadan gelene eziyet (Hadi bizimkiler altta kalıyor ) ama trafikte görüyorum uzaktan yaklaşırken önde ki frene basıyormuş gibi hissediyorsun insan bocalıyabiliyor
arka sıslere paralel baglantılı olarak yapıyorlar.ıcerıden arka sıs dugmesıne bastıgınızda, arka sıslerle beraber ondekılerde yanıyor.saglıklı bır olay degıl aslında.cunku ben arka sıslerını yakanlar ıcın hıc ıyı dıleklerde bulunmuyorum :Dacıklayıcı olmustur umarım...
Buremire katılıyorum, bizim araçlarda fren yapıyomuş hissi olmasa bile çok güçlü olduğundan rahatsız edici oluyo, işin kötü tarafı genelde derimi anlatamıyorum bi fırsat bulup önüne geçene kadar çektiğim işkence bana yediği küfürler ona kalıyo...
(Buremir) (mustafaf) (OzzY) Arkadaşlarıma aynen katılıyorum arka sisleri yakmak istemiyorum ama servis aracım active olduğu için ayrı düğmeyle bağlanmadığını arkayla paralel olacağını söyledi
gereksiz bi ayrıntı sis farları zenonsuz olduu sürece:D
Farlarım xenon olduğu için sisleri açamıyorum en kısa zamanda sislere xenon düşünüyorum ama arka sisleri bir şekilde iptal etmem lazım
sisler ayrı bir düğmeyle bağğlanıca direk aküye mi bağlanıyor?böyle olursa sıkıntı olmaz mı?
Yanılmıyorsam servis ayrı bir düğmeyle bağlanması için active olan araçlara extra birşeyler takıldığından bahsetmişti fiyatı ikiye katlıyordu.
Sisleri takarken bağlantı kablolarını aracın içine nereden geçirdiklerini bilen var mı?
mustafaf
29/01/2009, 09:41
(Buremir) (mustafaf) (OzzY) Arkadaşlarıma aynen katılıyorum arka sisleri yakmak istemiyorum ama servis aracım active olduğu için ayrı düğmeyle bağlanmadığını arkayla paralel olacağını söyledi
servıs eksık bılgı vermıs abı.sol taraftakı kumanda panelı komple degıserek o ıslemı orjınal dugme ıle gerceklestırebılıyorlar.yalnız burda maalıyet bıraz artıyor.600TL cıvarıydı en son...
yok valla ben koblo filan göremedim arka sisi dügmesine baglanıyor garanti de bozulmuyor işcilik cok iyiybence...
Ziyaretçi047
29/01/2009, 18:57
Sis mevzu da amma karıştı ya. Ek bir düğme nin maliyetli olacağını pek düşünmüyorum aslında ama servisse inadı inattır ne dendiyse onu yapar. Panel değiştirme parça değişeceğinden ötürü pahalıya gelebilir doğru dur.
Bir de ben şunu merak ediyorum.
2 çeşit sis lambası görüyorum. Birisi dikdörtgenimsi karemsi bir lamba pek hoşuma gitmiyor. Diğeri ise yuvarlak olan sis farı o daha bir sportif duruyor.
Bunların farkı ne? Biri eski biri yeni mi yoksa diğer sport tarzı model GP lerde felan mı kullanıldı.
Ben bağlatırsam yuvarlak olanı alırım. Arkalarla beraber yakma olayı bana da çok hoş gelmiyor. Ekstra düğme konması daha mantıklı. Sonuçta bağımsız olur. Ben serviste değil de dışarıda yaptırabilirim. Ama komple far yuvaları, gereken kablolar, switch ve lambalar gerekiyor sanırım.
Cihan, takip edebildiğim kadarıyla ilk Gp larda parlak çerçeveli sis farı kullanıldı.Sonra siyah çerçeveli olan kullanıldı.En son çıkan modellerde ise yine parlak olana dönüldü...
Not:Benim aracımda (s2 değil) siyah çerçeveli sis mevcut.
Ziyaretçi047
29/01/2009, 19:03
Çerçeve değil de dikkatimi çeken farın daha minik ve yuvarlak olmasıydı. Siyah dediğin o sanırım. Ve daha güzel. Diğer büyük olan kaba bence. Sportifliği bozuyor. Yani o olacağına hiç olmasın bence...
İyide iki çeşit var biri siyah biri chrome olan tek fark içerisindeki aydınlatma kısmı yani yuvarlak haric etrafının siyah olması uzaktan yuvarlak bir sis olarak görükebilir ama sis aynı sis sadece kenarları siyah çercevesinden ayaklarına kadar aynı , Benimkilerde chrome idi ben içlerini açtım etrafını boyadım aynı yeni yuvarlak sisler gibi oldu :)
Aşağıdaki link'te sis farları + yan sanayi parçalar var sayfanın en altında siyah zeminli sis farı var ama foto koymamışlar.
.com (https://www..com/index.php?option=com_&task=arac&aracid=11532&filtre=06.01.01)
Mehmetin de belirttiği ve benim de yazmış olduğum gibi sisler aynı fakat çerçeve renginin farklı olması sonucu siyah olan yuvarlak, diğeri ise çeyrek daire gibi anlaşılıyor...
sislerde aydınlatma kısmı hariç hiç bir farklılık yok biri siyah biri krom
maliyeti servis fazlaca abartmış sonuçta sislere bağlayacağı kabloyu sigorta kutusunun içindeki arka sis rölesine girmek yerine aracın içine kadar uzatıp küçük bir anahtar takacak o kadar basit
Linkteki sislerde yan sanayi ancak orjinalinden pahalı :) maşallah
Ziyaretçi047
30/01/2009, 02:06
Anlaşıldı teşekkür ederim. Demek ki ben siyahı beğeniyorum.
ama gerçekten de daha şık duruyor siyah
hayırlısı ile bi takdırda resimlerini eklersin
Ziyaretçi047
30/01/2009, 13:31
Çabucak olacak bir şey değil malesef. Uğraşacak gücüm kalmadı artık. Hazıra konmak istiyorum :)
arkadaslar 160 yada 210 tlye warsA NERSİ BANADA SOLESİN BEN ALANYADA SERVİSE SORDUM 300 TL DEDİLER
arkadaslar 160 yada 210 tlye warsA NERSİ BANADA SOLESİN BEN ALANYADA SERVİSE SORDUM 300 TL DEDİLER
Sadık ben 3 gün önce bir arkadaşıma aldım orjinal ve içi siyah olanlardan 01.04.2009 tarihinde zam gelmiş olması halinda çifti 220 tl servisten aldık
tyrant86
07/05/2009, 02:08
bizim araçlar'ın sis farı ampül tipi H1 Mİ?
EnginBERK
07/05/2009, 12:08
farla h4
sisler H1
Blue_Dream
26/06/2009, 01:12
merhaba arkadaşlar sis farlarını istanbul anadolu yakasında nasıl ve nerde taktırabiliriz..
siyahinci83
26/06/2009, 01:59
2009 araçlarda activlerde dahil yeni gösterge panelleri var biliyorsunuz benimde 2009 active aracım var gösterge paneline dikkatlice baktım sis lambası işareti var acaba serviste taktırsak aracın beynine ekletebilirler mi? hiç dikkat eden oldu mu?
ben taktırdım hic bişey olmadı
mustafaf
27/06/2009, 10:04
2009 araçlarda activlerde dahil yeni gösterge panelleri var biliyorsunuz benimde 2009 active aracım var gösterge paneline dikkatlice baktım sis lambası işareti var acaba serviste taktırsak aracın beynine ekletebilirler mi? hiç dikkat eden oldu mu?
ben taktırdım hic bişey olmadı
sanırım arkadasın bahsettıgı farklı bırsey."sıs farlarını taktırdıgım zaman ayrı bır dugmeyle baglanırsa, orjınalı gıbı, gosterge panelınde on sıs farı ısıgıda yanarmı?" dıye sormus sanırım.bu sekılde oluyor ama, maalıyet cok yukselıyor.sıs farlarını genelde arka sıslerle paralel baglıyorlar.dolayısıyla tek tusla ıkı(on-arka) sıs farı bırden yanıyor.sızın ıstedıgınız sekılde yapabılmek ıcın, sol taraftakı kontrol panelının komple degısmesı gerekıyor.orjınallerde olan panelı monte edıyorlar.bu sekıl oldugunda, dedıgınız gıbı beyne baglıyabılıyorlar.ama dedıgım gıbı cok maalıyetlı oluyor.ben uzunca bır sure arastırdım.en uygun fıyat veren servıs 700TL demıstı.bende arka sıslere paralel baglattırdım, gayet memnunum ;)
Ziyaretçi047
27/06/2009, 20:02
Ooo mustafa sislisin :)
zaferkaplan
28/06/2009, 21:39
bende sisleri yeni taktırdım siyah olanlardan sol taraftaki sadece kumanda panelinin olduğu kısmın servise geliş fiyatı 200-220 tl civarında ben konsolun altında ufak bi cep var oranın iç üst kısmına düğme ile bağlattırdım kontağa bağlı hem parklarla hem kısalarla yanıyo kontak kapanınca kapanıyo bu haftada sislere 8000k xenon bağlatıyorum serviste bağlattım orjinal fiyat olarak 300tl buldu ama kumanda panosunuda değiştirip tam olsun olsun derseniz fiyat 700-750 tl yi buluyo. sanırım o zaman sigorta kutusununda değişmesi gerekiyo baya külfetli oluyo
hotflush
02/07/2009, 17:21
ben sisleri aksaraydan aldım cift i 120 tl kore malı orjinaller den daha sağlam duruyor sanayide kablosu rölesi işcilik dahil 65 tl verdim elektirikçiye on numara oldu yalnız arka sisle birlikte çalışıyor
nemss1306
04/07/2009, 01:06
ben 150 liraya taktrmıstım servisten bırıne orgınal resmlerıme bakarsan gorursun hayrlı olsn bu arrada
arslanbicakci
10/07/2009, 11:19
ben sisleri aksaraydan aldım cift i 120 tl kore malı orjinaller den daha sağlam duruyor sanayide kablosu rölesi işcilik dahil 65 tl verdim elektirikçiye on numara oldu yalnız arka sisle birlikte çalışıyor
aldıgın yerin adresini verebilirsen yada kargo yapma şansı varmı bir başka yada marka model gibi bir ibare.
memnunsun degilmi fikrin degişmedi hala orjinalle yan yana geldiginde bir fark varmı? bende alacam artık sis yeter hep kafa karışıyor okudukca:whip0000: