Orijinalini görmek için tıklayınız : Kartuş dolumu
oguzhan ozcan
03/12/2008, 11:44
Arkadaşlar gittigidiyor'da kartuş dolum malzemeleri satılıyor ve bu şekilde dolum gerçekten çok ucuza geliyo ama kalite bakımından nasıl olur acaba ? Aramızda bu şekilde dolum yapan varsa görüşlerini açıklayabilirmi ? Bu arada yazıcım HP D4260 İNKJET.:Ç
oguzhan ozcan
04/12/2008, 17:45
Arkadaşlar hiç kartuş dolduran olmadımı yaws :) Bi tek benmi doldurucam yoksa :) Bu türlü çok daha uyguna geliyor ve dolumu basit galiba internetten araştırdığım kadarıyla.Haftasonu alıcam bakalım üsküdardan sonuçları size söylerim. :)
FeaRLeSsHunTeR
04/12/2008, 21:22
biz bu işin ticaretini yapıyoruz ama mal sattıgımız insanlar dolum işleriyle urastıgı icin biraz yardımcı olim sana..
inkjet kartusların dolumu aslında basit ve ucuz bir işlemdir fakat kimse lazerler(tozlu olanlar) varken inkjetle urasmaz:)
inkjet kartuslarda siyah ve renki ayrıdır ztn biliosundur,siyahda tek delik,renklide üç delik vardır..
bu delikler nerde diye sorarsan üstlerindeki etiketlerin altındadır..
öncelikle bitmiş veya bitmek üzere olan kartusu alıyosun,sonrasında AGIZ ACICI solüsyonu ısıtıp şırıngaya çekerek kartusa dolduruyorsun güzelce,sonra boş bi şırıngayla tekrar cekiosun ki agızdaki tıkanıklık acılsın..tabi evde kullananlarda genelde agız acıcı solüsyon olmadıgı icin onlar bu işlemi yapmazlar ama sen yinede en azından bi boş şırıngayla kartusların icerisindeki mürekkebi fln icini güzelce bi çek,boşalt..tabi bunun icin birde sana bi dolum aparatı lazım:D
yalnız bu işlemleri yaparken dikkat et renklide üç delik oldugu icin içlerini boşaltırken nerenin ne renk oldugunu not et,mürekkepleri yanlış basarsan başa dönmek zorunda kalırsın:)
sora boş şırıngaya mürekkepleri çekerek temiz kartusa basıyorsun tekrardan,varsa deliklerin üzerine yine etiketini cekiyosun önceki hali gibi..aslında bunlar ucuz işlemlerdir ama işte :))
mesela sna şöyle diyim 1lt Caria marka mürekkebi kdv dahil ortalama 15 ytl'ye satıyoruz,OCP marka var bir de o da 35 ytl civarı,kaliteli mürekkeptir kendileri:)(dolar'a göre deişio fiatları)
sana tavsiyem eger dolum yapacaksan her zman için SİYAH mürekkebi kalitelisinden al renklileri normal bi mürekkeple doldurabilirsin hiçbişey olmaz..
yalnız bu fiatlara da aldanma,bu fiatlar bizde sadece BU İŞİ YAPAN kartuscular,dolumcular firmalar için geçerlidir yani:) sen daha pahalıya alırsın mürekkepleri..
o 1 lt mürekkep ortalama 95-100 dolum cıkartır bunuda hesaplayacak olrsak 95 x 5YTL = 475 ytl sana geri dönüşü vardır o 1lt. mürekkebin:) (ort. inkjet dolum fiyatları 5ytl)
istersen bu şekilde ekonomi yapabilirsin,yada istedigin yerde 5 ytl'ye doldurtursun her seferinde hic urasmadan:))
ayrıca lazer yazıcı hakkında yardıma ihtiyacın olrsada yardımcı olrm sana bu yazıcılar,dolumları vs. hakkında..
şimdilik bu bilgiler yeterlidir sanrm sana,ii aksamlar ;)
oguzhan ozcan
04/12/2008, 21:49
Detaylı açıklamaların için çok çok teşekkür ederim.Bende gittigidiyordan alıcaktım.HP Vivaro 350 ve 351 kartuşları için alıcam.Yani evde rahatlıkla yaparım.Dolumculara sordum 7 ytl diyorlar 2 tane kartuş 14 lira ve hemen bitiyo :( ondan dolum daha karlı olucak benim için.Cescesor HP 342-343-351 Vivera Kartuş Dolum Seti, #14163785 Gittigidiyor.com (https://urun.gittigidiyor.com/Cescesor-HP-342-343-351-Vivera-Kartus-Dolum-Seti_W0QQidZZ14163785)
Bu marka iyimidir bide...
FeaRLeSsHunTeR
04/12/2008, 22:10
valla hiç duymadım bi tane alıp dene istersen:)
dedigim gibi basit bi işlem 100ml'lik 4 renk mürekkep temin et bi yerden,4 tane şırınga,içlerini güzelce boşalt deliklerdeki rengi karıstırma bu arada tabi:),yeni mürekkeplerden 10'ar ml doldur (ort. bu kadar alır) 1-2 defa dene böyle,ha hoşuna gitmesse 7 ytl verip her defasında doldurtacan:) 7ytl'ye isyan etme Lazer yazıcın olsa bir de renkli olsa ki bunları doldurmak coooook zor, en az her bi renk için 30-40 ytl vermen gerekirdi:)
Nasıl doldurulacagını okurken ömrümden, 7ytl lik ömrüm gitti :D
Allah sabır versin size, okurken en çok hoşuma giden yer 95 x 5YTL = 475 ytl burası oldu. Evde kartuş dolumunamı başlasam pazar günleri yada akşamları felan ek iş.
FeaRLeSsHunTeR
04/12/2008, 23:02
valla hiç fena olmaz:) ii para kazanırsın halil,demedi deme :P
Mürekkep lekesi geçmez diyorlar hep ben elime yüzüme bulaştırırım kesin =) sonra evdekilerin çenesinden kurtulamam.
Bir yerden 475 ytl kazanırken diger yandan 1000 ytl lik ömrümü yer bizimkiler :D
Şaka bir yane ufak bir sermaye ile güzel bir para kazanma işi, eli yatkın olan kişiler evlerinde yapabilir ve güzel para kazanırlar..
Peki lazer yazıcılarda toner dolumunu kendimiz yapabilir miyiz? Bunun ucuz bir yolu varmıdır? Bu konuda yardımcı olacak, bilgi verecek bir arkadaş var mı?
oguzhan ozcan
05/12/2008, 17:44
Valla ben araştırırken onlarıda gördüm.Gerçekten kartuşlar gibi değil dolumu daha zor.Onların drum ünitelerinin değişmesi gerekiyo bazı durumlarda ondan onları ehline bırakmak en iyisi diye tahmin ediyorum.
FeaRLeSsHunTeR
05/12/2008, 19:10
dolumu kolay olan lazer yazıcılarda var ama o kadar da basit deil:) kartuşu 12A olan lazer yazıcılar cok meşhurdu ama onlarında artık makinasının sıfır satışı kalktı..lazerler biraz urastırır insanı..o da en basitleri:) renklileri fln doldurmak icin baya urasmanız gerekir..
ama siz doldurmak istediginiz kartusun modelini fln sölerseniz ben bildigim püf noktaları size anlatırım..içine koyacagınız tonerin gramından kullanacagınız drum,chip,pcr vs hepsini söylerim..
yeni lazer yazıcı alacagınız zmnda benden mutlaka fikir alın..misal Samsung 1610 lazer yazıcıları 20 ytl civarı doldurtursunuz dolumculara,fakat hp 1005/1505 tarzı bişe alırsanız bu yazıcıların chipi pahalıdır,drumları pahalıdır bu yüzden dolumları 2 kat daha fazla para ister..o yüzden masrafı az olan yazıcıları almanızı & özellikle chipsiz yazıcıları kullanmanızı tavsiye ederim...
son birşey daha ekleyim,siz siz olun OKİ yazıcı almayın:D
bendede 5110 hp all in one var ,Beş para etmez bir makina ,Keşke başka marka alsaymıştım ,Bunun da mürakkebi 5 ytl ama orj gibi olmuyor .Sanki dağıtıyor gibi..
FeaRLeSsHunTeR
05/12/2008, 19:22
mürekkepli bi yazıcıdan daha fazlasını beklemeyin abi:) alın bi lazer keyfinize bakın..hem daha cok kopya ceker,hem seridir,hemde daha saglıklıdır ;) inkjetler out,lazerler in :cool0000: