Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto mu Polo mu?
ozgurdag
26/11/2008, 10:14
Arkadaşlar merhaba,
benim biraz yardıma ihtiyacım var. birkaç aydır araba almayı düşünüyorum ve yıl sonu kampanyalarını bekledim. Şu an için aklıma gelen ve hoşuma giden bütün araçları araştırdım ve en son iki seçenek arasında kaldım. biliyorum sizler gp kullanıcısısınız ama bana en mantıklısını da siz söylersiniz gibi geliyor. ( bu arada; bir kaç gündür forumunuzdayım, paylaşımlarınız çok güzel )
Konuma döneyim; WV ve Fiat satıcılarıyla telefonda görüştüm. Belki biraz indirim yaptırabilirim ama verdikleri fiyatlar:
1. Grande Punto 1.4 Fire 75 Hp Dynamic = 25.500 YTL
Ayrıca 12000 YTL'ye 12 ay %0,99 faizle kredi veriyor. ( toplam 12947 YTL'ye geliyor ) ve Fiat Kasko hediye ( bunu da reklamlarda yeni duydum )
2. Polo 1.4 Trendline + ABS = 25.310 YTL
Şöyle bir durum söz konusu: ben zaten 13-15 bin arası verip gerisini 12 ay kredi düşünüyorum.
GP'nin bana toplam maliyeti ( kredi faiziyle) kasko dahil yaklaşık 27bin olacak.
Polo'nun toplam maliyeti kasko ve kredinin faziyle 28 binin biraz üzerinde olacak.
Polo'nun adı ve GP'ye göre daha güçlü ikinci el piyasası var. GP'den fazla yakıyor. Motoru daha eski. Donanımları daha zayıf. Ama kendini ispat etmiş daha oturaklı bir araba.
GP'nin görüntüsü daha yeni daha hoş. Ama forumdan da gördüğüm kadarıyla ikinci el fiyatı düşük ve kronik sorunları var.
Ne dersiniz arkadaşlar? Siz olsanız ne yapardınız? Hangisini almak daha mantıklı?
Forumumuza hoşgeldin. Tabiki GP'yi tek geçerim. Polo, GP'nin görüntüsünün yanına bile yaklaşamaz. Ayrıca dediğin gibi Polonun fiyatı GP'den yüksekken donanımı daha düşük. Ayrıca kronik sorunların çoğu giderildi. Sana Allah kolaylık versin.
Polo mu gp deseniz hakikattende gp derim neden derseniz iki aracıda kullandım rahatlıkta emin olun gp bir adım öne gelir yakıt konusunda 1,3 dizel ve multijet anlatmaya gerek yok sanırım :)
Gp de dynamic dolu bir araçtır city direksiyondan tutun ,dijital çift yönlü klimasına kadar aynı sınıf araçlardan kendini ayıran bir çok özelliği var ,Tamam wv nin adı var ama emin olun gp hiç altta kalacak bir araç değil ..Fiat artık tam gazla ilerliyor ,Grande punto ,Bravo ,Fiat 500, Linea, Artık eski doğan şahin devri kapandı .:)
Bu kronikte sıfır araçlarda kaldırıldı artık yeni araçlarda eskiye oranla çok az arıza çıkıyor buda her araçta olabiliyor..
ozgurdag
26/11/2008, 10:35
Arkadaşlar bir üçüncü seçenek daha:
Fiesta kasa değiştiriyor. Dolayısıyla eski kasa fiyatlarını düşürmüşler.
Fiesta Collection 5K 1.4 TDCi , 2009 model , 25.435,00 YTL.
Bir çok ilde kalmamış ama Otokoç bir kaç ilde var, buluruz diyor. Tamamen kararsızım.:agri::agri:
Aynı fiyata mı indirmişler??? Hatta VW daha da ucuz. Hocam kaçar mı VW bu durumda allahaşkına yaaa..Aklında bulunsun ben 2008 model 90 HP dizel aracımı koç indirimi ile 1 sene önce alırken, ABS' li Trendline 1.4 benzinli Polo benim arabamdan daha pahalıydı. Şimdi fiyatı gerçekten iyi görünüyor. Ben olsam bir saniyeliğine bile düşünmezdim. Sonra gelir yazarsın burada 1 aylık arabanın davlumbazları parçalandı, yok yol sesi, yok klima, yok direksiyon sesi yok şu yok bu...)))
Hayırlısı olsun şimdiden. Ben senin yerinde olsam son pazarlığı eder VW' i kaldırırdım. Maalesef ki Fiat' ın imaj problemi de hangi modeli çıkartırsa çıkartsın bitmeyecek görünüyor. Neye biniyorsun Fiat' a, neye biniyorsun VW' e. Bu problemin zaten ikinci ele yansıması da herkesin malumu.
annemde 2004 polo var ve ona dayanarak kesinlikle gp diorum.bu arada oturakli derken neden kastettiniz aciklarmisiniz?
ozgurdag
26/11/2008, 11:06
oturaklı derken:
model olarak daha eski, çizgilerini koruyan, kabul görmüş, kasası sürekli değişmeyen, kendisini ispatlamış, kendisi ve ikinci eli bilindik....
aklıma gelenler bular...
anldim sizi ama kesinlikle gp cidden ayrica polonun yeni kasasinin eli kulaginda...emre bey magdem ole neden gp aldiniz cok merak ediyordum siz alirken vw polo yokmuydu sanki de burda bole dert yaniyorsunuz.polo alsaydiniz da rahat rahat binseydiniz...
ozgurdag
26/11/2008, 11:19
benim için yeni-eski kasa çok da problem degil. hangisini alırsan alayım en az 3 yıl bineceğim. o zamana kadar her marka yeni bir kasa çıkarır nasıl olsa. ayrıca fiesta için ne diyorsunuz?
Fiesta Collection 5K 1.4 TDCi , 2009 model , 25.435,00 YTL. Tabii ki yeni fieasta degil. eski kasa. ama en az 3 yıl da yeni kasa çıkartmaz sanırım. değişen birşey olmayacak sonuçta.
....ve bir an önce karar vermem lazım! :agri:
anldim sizi ama kesinlikle gp cidden ayrica polonun yeni kasasinin eli kulaginda...emre bey magdem ole neden gp aldiniz cok merak ediyordum siz alirken vw polo yokmuydu sanki de burda bole dert yaniyorsunuz.polo alsaydiniz da rahat rahat binseydiniz...
Neden GP aldım bunu açıklayayım. Ben kesinlikle dizel araba almak istiyordum ve koç indirimimle 26.000 YTL' ye GP 90 HP dizeli alabiliyorken, VW' nin dizeli 31.000 YTL' ye geliyordu. Yani arada 5.000 YTL fark vardı. Bu herhalde VW alamamamın çok mantıklı bir açıklaması oluyor sanırım.
O vakitte Polo' nun 1.4 benzinli ABS li modelini 27.500 YTL' ye veriyorlardı. Ayrıca Fiat' ın sıfır faizli kredi imkanı da mevcuttu ve ben bunu da kullandım.
GP' 1.4 benzinliden daha ucuza VW' in 1.4 benzinlisini alabilme imkanı varken benim fikrime göre gidip de Fiat alınmaz.
Aynı fiyat politikasını dizel için de yapsalar dizel için de geçerli bir durum bu.
ozgur kesinlikle baska birsey dusunme al gp pasa psa bin fiesta nin ici cok dar ayrica hic bulasma derim.tasarim olarak konusmak hakaret olur biri alman biri italyan zaten.polo nun de ic mekani gp kadar zevkli degil ama malzeme kalitesi bir basamak ustte.yol tutus olarak ise cidden cok tedirgin ediyor pololar.14 jant var gp de 15.gp alirsan pasa pasa garanti 2 yil kasa degistirmez daha.
danismentus
26/11/2008, 12:56
Arkadaşım 1 sene önce "0" km Polo benzinli trendline+ABS aldı. Arabada ne yol bilgisayarı, ne dijital klima, ne sis farı ve hatta uzaktan kumandalı merkezi kilit bile yok. 1 senelik bakımına VW 380 YTL istedi (araba 8000 km de). Sürüş keyfi olarak puntonun yanına bile yaklaşamaz. Dış görünüş deseniz kıyas kabul etmez. Ben yaklaşık 1 ay önce arabamı aldım ve her bindiğmizde arkadaş neden punto almadığını soruyor kendi kendine. Kuş serisi sendromundan kurtulamayan bazı arkadaşlar halen GP gibi bir aracı kötülemekle meşguller. (Kendileride genellikle GP kullanır bu arkadaşlar ve her zaman bir bahane üretirler neden GP aldıklarıyla ilgili olarak). Sanırım benim cevabım belli oldu. Alacağın GP şimdiden hayırlı olsun.
Ziyaretçi047
26/11/2008, 13:08
Dış görünüş olarak polo gp ye yaklaşamaz. Benzinli kıyası yapıyorsunuz. Performansı bilmem de polo gp nin yakıtına yaklaşamaz. Donanım olarak gerekenler söylenmiş. Araç büyüklüğü belli. Daha ne sayabilirim ki. Karar sizin.
Dizel kıyası olsa idi vag motor ses dezavantajı dışında 1-2 gömlek önde olabilirdi.
polo alırsanız servisine de çok fazla para vereceksiniz..
ozgurdag
26/11/2008, 15:37
arkadaşlar,
fiesta comfortline için ne diyorsunuz? donanım olarak gp ile hemen hemen aynı. fazlası TDCi motor.
bulması zor ama şansımı deneyeyim mi?
açıkçası gönlüm gp'den yana. görüntüsü çok hoşuma gidiyor ama daha çok mantıgımla arabamı seçmek istiyorum.
danismentus
26/11/2008, 15:42
Araba aşk meselesidir.:wub00000: Mantığınla değil kalbinin sesiyle yap tercihini. Gerçi yukarıda saydığım gerekçelerden ötürü mantık da GP diyor.:thumbup1:
Yeni fiesta diyorsanız bunun için pek bişey söyleyemeyeceğim araç henüz çok yeni ben yollarda bir kaç tane gördüm ama gidişat felan nasıl bilmiyorum .. Düşünülebilir.
öncelikle forumumuza hosgeldiniz,
polo ile gp arasında GP derim dediginiz gibi fiyat aynı gp ile, donanım az polonun o fiyata...
WV isim yapmıs tmm dogru ama parçaları alınacak gibi degil fiyatları yuksek ayrıca polo nun piyasası kadar gp nin piyasası da yuksek, fiat marka turkiyede zarar etmez...
Fiestanın görünümü çok hoş ama içi motoru konforu kullanımı performansı felan nasıl bilemiyorum birisi cıksa deseki yeni kasa fiesta 10 numara inanmam cunku yeni cıktı daha 3-5 ay kullanmadan yeni kasa degiştirmiş bi araba için yorum yapmak mantıklı degil...
grandecaglar
26/11/2008, 15:49
boş wv alacağıma dolu fiatı tercih ederim :busted_b:
yeni çıkan bir arabayı hemen almamak gerekiyor (cidden riskli) çünkü bazı sorunlar çıkabiliyor. Mesela GP.. 2006 model olanların hepsinin city motoru bozuldu,:whip0000: daha sonraki modellerinde bu sorun giderildi.. Polo ve Gp her şeyi bilinen araçlar, :cool:Fiesta'yı kesinlikle önermem
ozgurdag
26/11/2008, 16:02
ben fiesta'nın yeni kasasından bahsetmiyorum. yeni kasa fiesta TDCi motor 30.300 YTL'den başlıyor zaten. eski kasa Fiesta Collection 5K 1.4 TDCi , 2009 model , 25.435,00 YTL donanım GP ile hemen hemen aynı. hatta yağmur sensörü falan filan da var ve de dizel. 4,5 lt/km den az yakıyor şehir dışında. babamda 2005 fusion var. ordan biliyorum.
hadi şimdi alacam desem ford bayiilerinden birinin elinde kalmışmıdır. hangi renktir. bulunur mu bilmiyorum. ama gp ile kıyaslayınca sanki daha ağır basıyor. bir şansımı denesem mi diyorum haftasonu? ama fieastayı bulamazsan kesin gp:)
Polo nun Gp dan tek üstün yanı var.O da Tr deki marka imajı.İkinci elde Polo daha değerlidir.Bunun dışında tasarım, donanım, güvenlik, motor olarak GP daha üstün.Bunları tamamen objektif olarak söylüyorum.
Seçiminiz dizel olacaksa aradaki GP lehine olan fark daha da açılıyor.VW her fırsatta övdüğü pompa-meme teknolojili dizelden vazgeçerek common-rail e dönüş yapıyor Fiat ın kullandığı.Zaten Polo nun 1.4 lik 3 silindirli dizel ünitesi 1-9/2.0 Tdi lerin motor bloklarının bir silindir çıkarılmış hali :) Kesinlikle aynı bloktan türetilmiş çok gürültülü ve titreşimli çalışan bir makine.Mjtd her açıdan daha gelişmiş bir makine.Tr deki Pololarda kullanılan 1.4 lt lik benzinli motor ise fazla problem çıkartmaz ama çok da ekonomik değil.Zaman zaman yakıt besleme sisteminde ve gaz kelebeklerinde problem çıkabilmekte.1.4 lt lik Fire ise bana göre daha modern bir üretim ve bir miktar tüketim avantajı var.
Polo fazla arıza çıkartan bir model değil.Zaten bu da beklenmemeli.Oldukça eski bir tasarım ve donanım zenginliği yok.Bu yüzden arıza çıkartacak parça sayısı da az.İç mekan işçilik kalitesi Gp dan çok az da olsa iyi denilebilir.Ancak malzeme kalitesi kesinlikle iyi değil.Ben bayide incelediğimde bazı yerlerde montaj hatası bile görmüştüm.
Sadece ikinci el kaygısı nedeniyle bir seçim yapılacaksa Polo derim kesinlikle.Ancak bunun dışında GP çok daha fazla avantaj sunuyor kullanıcısına.Yeni Fiesta ise bence kayda değer bir seçenek ama eski Fiestayı pek düşünmezdim,
Hayırlısı olsun...
ozgurdag
26/11/2008, 16:15
eski dediğimiz bir kaç ay öncesine kadar ( yenisi ne zaman çıktı tam bilmiyorum ) yeni kasaydı. sonuçta benim düşüncem de şu: hangi arabayı alırsam alayım elimde iken kasa değiştirecek. sonuçta da aynı kapıya çıkacak. hem sizlerin de söylediği gibi yenisi daha kendini kanıtlamadı ama ( bir ay öncenin yenisi, şimdinin) eski kasa(sı) biliniyor. ben şansımı denemeyi düşünüyorum. hatta arkadaşa söyledim bugün ford bayiine ugrayıp eski kasa 2009 model Fiesta Collection 5K 1.4 TDCi hangi illerde bulunabilir. bulunursa rengi, özellikleri nedir öğrenecek. akşama size de haber ederim.
eğer fiesta olmazsa gp olacağı kesin. gp'ye polo'dan daha keyifle binebileceğimi düşünüyorum. benim için donanımlar gerçekten önemli. hele ki dünyanın parasını verip aldığım arabanın arka camlar otomatik değilse deliririm herhalde. ( ki bu ne saçmalıktır anlamam) derdim para kazanmak da degil. zaten hangi arabayı alsam ikinci eli değer kaybedecek. bir kaç bin ytl de işin keyfine değer:)
Arkadaş eski Fiesta alabileceğini belirtmiş o yazdığı paraya. Fiesta dizel, Peugeot 206 ile aynı dizel motora sahip, gerçekten çok az yakan, ikinci eli de hızlı ve değerli bir araba. Yol tutuş olarak zaten sınıf lideri diye tahmin ediyorum. Ama artık yeni kasasının bile satışı başlamış bir arabayı sıfır olarak almak çok da mantıklı değil. Fakat bir yandan da benzinli 1.4 bir araba yerine Dizel Fiesta almak da var. Beklentilerinizi hesaplayıp öyle karar vermek en güzeli. Beklentiniz ekonomi ise, bu tercihlerin en iyisi durumuna geliyor fiesta dizel.
toggykaya
26/11/2008, 16:27
kesinlikle gp derim ben.. birde yedekparça fiyatlarını ve servis masraflarını araştırman yararına olacaktır..
batuhann80
26/11/2008, 16:47
bu benim görüşüm.
tek kelime...
wv motordan uzak dur derim...
dizel uzun yol yapanlar için uygun.Dizeller 5 senede el degiştirilmeli..
Dizelde elektronik pompa oldugu için pompa arızaları pahalıya patlıyor..
az kullananlar benzini tercih etmeli.
not:gp yi ford fabrikasında calısan arkadasım ısrar etti almam için.gerisini siz düşünün.
Tabiki kendi bileceğin bir iş ama yenisi çıkan bir aracında eski kasasına bidolu para verilmez... BKZ eski puntolar sıfırı çıktığında ben eskisini sormuştum bana sıfırla hemen hemen aynı fiyat vermişlerdi şimdi bir grandenin ikinci eline bakın birde eski kasanın...:)
ozgurdag
26/11/2008, 17:41
yeni kasanın dizeli 30.300 ytl'den başlıyor. eski kasa donanımlı dizel 25.450. şöyle bir netten baktım: 2008 Fiesta Collection 5K 1.4 TDCi 24.000-26000 arası fiyat istiyorlar. ben 25.000'e aldıgım arabayı kullanıp 23000'e bırakmaya razıyım:)
donanım olsa ne yazar adam gibi çalışmadıktan sonra.bir yıllık araba önce klima bozuldu şimdi city motoru her gün bişey çıkartıyor.bazı arkadaşlar sorunlar giderildi diyor benim araç 2008 model ama aynı sorunlar devam ediyor.şansızlık demeyin artık.arkadaş sen polo al boşver gerisini...
Merhabalar, aramıza hoşgeldiniz..
Gp için aldıgınız fiyata bakarak söylüyorum eger fiat, fiat.com.tr'deki fiyatlara 2.000 ytl civarında indirim yapmadıysa sanırım koç personeli yada ögretmensiniz..
Birçok konuda arkadaşlar gerekli açıklamalar yapmış ama deginilmeyen bir nokta var. Fiat'dan araçı indirimli alacaksınız ve kredi faiz oranı ciddi anlamda düşük.İleriyi düşünmüssünüz 2. el piyasa durumunu kendimden örnek veriyorum 2007 yılında 08 model u 21.600'e aldım koç personel indirimi ile 1 yıl kullandıktan sonra 19.500'e sattım. Bu demek oluyorki 1 yıl boyunca araçı kiraladım olarak düşünürsem 12ayda 1.100 ytl ödemeye denk geliyor.
Düşündüklerimi yazıya dökememiş olabilirim, sonuç olarak demek istedigim polo veya fiestada 1 yıl kullandıktan sonra 1.000 zararla satabileceginizi zannetmiyorum.
donanım olsa ne yazar adam gibi çalışmadıktan sonra.bir yıllık araba önce klima bozuldu şimdi city motoru her gün bişey çıkartıyor.bazı arkadaşlar sorunlar giderildi diyor benim araç 2008 model ama aynı sorunlar devam ediyor.şansızlık demeyin artık.arkadaş sen polo al boşver gerisini...
Benim 2008 model araçımda boya sorunundan ( İthal araçlarda normalmiş ) başka hiçbir sorun çıkmadı ne klimam bozuldu ne city motorum.Ekonomik ayrıca ekonomik oldugu kadar donanımlı olmasından memnun kaldıgım için geçen 2008 model araçımı satıp, 2009 model fun aldım.İstiznalar kaideyi bozmamalı, üretimi bu kadar fazla olan bir araçta normal bazı hataların olduguna inanıyorum.Burasıda sonuçta cogunlugu fiyat olan bir forum oldugu için sadece fiatın hataları gözümüsün önünde, dier markaların wv ve ford kullanıcılarının oluşturdugu bir site var ise ki vardır elbet oradada bu tür aksaklıklardan bahsediliyordur. Her yıl bir önceki yıldan ders alıp hatalarını kapatıyor fiat.
Donanımlı araçtan bahsetmişsiniz.Dynamic ile aynı fiyatta Fun diye bir seçenek daha var onada bakmanızı tavsiye ederim.
Tercihiniz grandepunto olmasa bile sizi sürekli aramızda görmek isteriz.
ben aracı alırken 22 bin active gp 27 bin en dusuk baz ww idi fiyat tan dolayı gp tercih ettim ama gordumki ww donanım olarak cok dusukk. ww nin elbette bir adı var ama gp de fena deiil gorunut olarak gp super vw den cokonde donanım olarak bayagı bir eksisi var diye biliyorum. sen yazarsan karsılastırma imkanımız olabilir bennmle beraber arkadasım vw aldı uzaktan kumandası yoktu abs icin ekstra para vedigini soyledi.. uzaktan kumanda 750 ytl opsiyonelmş bunlarıda dusunmek lazım
fiesta icinse donanım aynı diyosan dizel oldugu icin onu tercih ederdim sonucta torku var ama gp yinede gorunum olarak daha guzell yahuuuu
bu arada ben alırken 22 bine dize gets vardı ben yineded 22 bine gp benzinli aldım
ustelik getz 4 cam otomatikti:)
ne istisnası bu sorunlar hemen hemen herkezin başınan geldi.arkadaşlar yanlış anlamayın ama kendimizi avutuyoruz.
evet bazı sıkıntılar cıkarmıyor deil ama sadece fiatta olan bi durum deil polosundan tut tum diger marka modellerde de var sşkayetvarı inceleyin. ama bizim gp de biraz daha fazla cıkmıs olabilir yaw acmayın su konuyu zaten canım sıkkın:)
1-Bu bahsettiğiniz city motoru ve diğer kronik problemleri servis garanti kapsamında değiştirmedi mi?
2-Benzer sorunlar bir WW'de yada Ford'da çıksa Fiat'ta olduğu gibi sorun çıkartmadan değiştirecekler miydi?
1. sorunun cevabı evetken ve 2. sorunun cevabından emin olamıyorken neden bu feryat anlamıyorum. Sorun her yerde her zaman çıkabilir, çıkan sorunlar kullanıcıya ek sorun çıkartmadan gideriliyor mu giderilmiyor mu ona bakmak lazım.
Gerisi teferruat.
Arkadasim, fiesta cok mukemmel bir arac, yeni kasasi da cok hos olmus hatta. Eski kasa fiesta'nin sana avantaji dizel ve ekonomik olmasi ve cok ama cok iyi yol tutusa sahip olmasi. Ancak arabanin yuzu cok eski, bir kere tum sirket arabalari ve reprezant arabalari neredeyse bu marka. Grande Punto alirsan herkese kendisine baktiran bir araba bir kere ve verdiğin paraya bu kalite tasarim ve yol tutuşta bir araba daha yok. Ford fiesta'nin bahsettiğin kasasi sorunsuz bir kere ama tasarimi ve albenisi eksik GP ye göre.Ben de yeni aldim Grande Puntomu bir ay oldu tam. Bazi ufak problemler ciksa da, yol tutuşu, hiç farketmeden ve farkettirmeden bir anda 160-170 ile gidiyor olduğunu fakat 70-80 ile gittiğini zannettirmesi yani oturaklılığı ve tola yapışması ile Sürüş keyfi açısından GP 10 numara. Zaten tasarım olarak da hepsinden üstün. ESPli bi tane al gir viraja sağ lastikler 50 tur dönerken sollar 100 tur dönsün savrulma önlensin. Yani mükemmel araba. Polo bi kere yol tutuşu daha zayıf hiç düşünme. Karar vereceksen virajlarda "çok" üstün yol tutuşu ile ve banal kasasi ile fiesta - virajlarda " " üstün yol tutuşu il ve çekici kasa tasarımık ile GP arasında tercih yap.
P.S. Ben olsam senin yerinde dizel bi GP alırdım. İzmir Birmot'ta 26 bin civarı fiyat veriyolar pazarlık bile yapmadan 75 HP lik'e. Git zorla alırsın rahat rahat düz hesap 26 bin e sonra da bas gaza yavrum bas gaza :D
ne istisnası bu sorunlar hemen hemen herkezin başınan geldi.arkadaşlar yanlış anlamayın ama kendimizi avutuyoruz.
İyi ama sende sorun çıktı diye şimdi en kötü araçmı oldu ,Wv alsaydın ondada bu tip problemler hatta motor hatası verseydi (pololar sürekli yağ yakmadan şikayetci) O zaman ne diyecektin wv almayın mı peki hangi aracı alacağız ,
Bunlar birazda kısmet işidir ben 2006 da aldım maşallah tek bir sorun bile çıkarmadı ,Ne city ne kalorifer ne başka bişi Demekki benim arabayı özel yapmışlar ;)
gp derim başka birşey demem...
fiat filan diyerek küçültmeye çalışıyorlar ama...
türkiye çapındaki ülkelerde binilecek en uygun araba...
madem çok lüx meraklısı insanlar diyelim...
en fazla honda civic alınır bu ülkede..
daha lüx modellere ise gerek yok...
sonuçta biri gelir vurur...yollar bozuk ne rot kalır ne balans
al gp yi gaza bas :)
mustafaf
27/11/2008, 10:18
İyi ama sende sorun çıktı diye şimdi en kötü araçmı oldu ,Wv alsaydın ondada bu tip problemler hatta motor hatası verseydi (pololar sürekli yağ yakmadan şikayetci) O zaman ne diyecektin wv almayın mı peki hangi aracı alacağız ,
Bunlar birazda kısmet işidir ben 2006 da aldım maşallah tek bir sorun bile çıkarmadı ,Ne city ne kalorifer ne başka bişi Demekki benim arabayı özel yapmışlar ;)
ozel Femolı Serısı :D:D
batuhann80
27/11/2008, 11:26
fordun gögüs kısmı oyuncak gibi.emniyet kemerinin baglantı demirini filan halka borularla kapamıslar.dolgunluk yok.
o sony cd calar cok komik duruyor.(ben buraya ait degilim diye isyan ediyor gibi,birde arabesk cd koydun mu tam isyankar olur.:D)
Ziyaretçi047
27/11/2008, 11:45
gp den alacağın zevki başka araçtan alabileceğini sanmıyorum. ara sıra sorunlar çıkar ve çözülür bu da normaldir. her güzelin kusuru var. fiesta alırsan normal bir araca binmiş olursun. polo alsan biraz goal serisi gözüme güzel duruyor ama o da normal araba gibi artık. ama gp bir gp :)
kardeş gp lerde kronik problemlerin bir çoğu garantiden halledilenibiliyor. garanti bittikten sonra ise ne olur bilemiyorum.
Ama senin yerinde olsam yani sıfır araç alacak olsam HYUNDAİ ACCENT ERA 1.5 VGT alırım.
aracın testini yaptım gerçekten yol tutuşu ve gidişi çok güzel.
bende puntodan önce hyundai accent vardı 1.5. gls benzinli. inan arcın yağı dısında hiç bir şeyini değiştirmedim. tabi lastik akü gibi zamanı gelenler hariç.
hyundai masrafsız ve bi o kadar da yedek parçası ucuz bi araç.
Bİ GİT Bİ DENEME SÜRÜŞÜ YAP DERİM.
Şimdi hyundai era nın segmenti ile gp nin ki bir değil tamamen farklı bir araç ona kalırsa daha nice araçlar var,
Ama hyundai nin gerçekten sağlamlığına ve arıza olaylarına katılıyorum ,Hemen hemen sorunsuz bir araç diyebilirim ;)
Polo ve Gp arasında donanım olarak çok fark olduğunu gördüğüm için ben Gp tercih ettim.
En basiti polonun standart modelinde sadece 2 hoparlör var ve standart modelinde abs yok.
Senin vermiş olduğun fiyat abs dahil fiyatı ama o fiyat aralığındaki bir gpde olan birçok şey poloda yok.
MASALLAH senin araçlar sorun çıkarmıyo sen puntoya binmeye devam et.birgün aracın sorun çıkarırsa o zaman beni anlarsın.
punto daha guzel ama polo daha saglam bana gore
turboprop
27/11/2008, 23:47
benim henüz bir otomobilim yok son 2 aydır deliler gibi aranıyorum neredeyse her markayı iceledim. donanım ve estetik olarak uygun fiyata gp yi tercih ettim. poloyla kıyaslamam bile gp nin içine girdiğimde çok daha farklıydı. belki bana öle gelmiştir ama gp de beni çeken bi şey var. yere daha sağlam basan bir görünüşü var donanım da iyi bence GRANDE PUNTO...............
Little F.K
28/11/2008, 00:44
Önüme 2 tane araba koysalar.
Birisi sıfır km multijet Dynamic paket Punto,diğeri de Sıfır km dizel polo olsa,
Duygularım Punto der Mantığım Polo der.
İşin bence özeti budur.
Birisi marka imajı,sorunsuz,az elektronik donanım,sağlam ikinci el;
Diğeri tasarım,yeni teknoloji motor,ucuz servis.Ama en önemlisi tasarım.
MASALLAH senin araçlar sorun çıkarmıyo sen puntoya binmeye devam et.birgün aracın sorun çıkarırsa o zaman beni anlarsın.
Ben mutlaka sizi anlıyorum ateş düştüğü yeri yakar ama ,Gerçekten memnunum şuanda ama ileride ne olur bilinmez tabiki benimle yaşamayacak mutlak arızalar çıkacak günden güne yaşlanıyor..
Gerçektende bu işler birazda kısmet işidir ..
Özgür bey son durum ney?
Tercihinizi yapabildinizmi?
Ama bu forumdakilerin hepsi GPci.Ben tamamen tipi flan herşeyi bıraktığım zaman,sadece motor ile GP daha iyi.Ama yemin ederimki bi GPci olmayarak söylüyorum bunu.
narkoz30
13/12/2008, 01:22
Ben 6 aydır bakıyorum tüm arızalar diğer firmalarda da var GP de alsanız Polo da alsanız işiniz şansa kalmış arıza çıkmaya bilir de çıkabilir de benim mesela city yeni değişti aracım 2007 GP 90 beygir şansıma değişimi galeri yaptı öyle teslim etti bu demek değil ki 2 yıl içinde arıza yapmayacak. Şansa bakalım gerisi boş. Birmot hariç tüm servisler size kaliteli hizmet verir bunu sakın unutmayalım ve araçları garantisi bitene kadar mümnkün mertebe yetkili servislere götürelim.
grande puntoda poloyla kıyaslarsan
tasarım daha iyi
donanım daha iyi
yakıt daha iyi
güvenlik 5 yıldız daha iyi
servis ve yedek parça, kasko fiyatları daha iyi
alırken fiyat daha iyi dolayısıyla
poloyla kıyaslanmaz bile....tabiki g.punto
ama yeni corsa puntoyla kıyaslanabilir...
Bahsedilen fiyatlara göre
1.fiesta
2.gp
3.polo alırdım....
Fiesta dizel olduğu için 1. olacağını düşünürdüm...Yoksa fiestaya bindim...Aynı özellikte ve aynı ücrette olsalar bile fiesta yerine gp yi tercih ederdim...
Polo için ise..Polonun baz donanımı ile gp nin dynamic'i arasında çok fark var...dijital klimadan sis farına kadar...Ama aynı karşılaştırma yani aynı donanım ve aynı fiyat Polo ile gp de geçerli olsaydı poloyu tercih ederdim...
narkoz30
14/12/2008, 14:58
GP al derim polo ve fiesta bisiklet gibi duruyor yan yana geldiklerinde ben de otoparklarda görerek bu yorumu hissettim. GP ler etli budlu duruyor. :) dahası içi sıkıcı değil
ozgurdag
16/12/2008, 11:24
Arkadaşlar, ne yazık ki tercihim dizel olması sebebiyle fiesta oldu. Ayrıca sıfır da almadım. Sıfırları araştırırken çok temiz, ikinci el bir araç buldum. 2007 model, 30.000 km'de , çizik bile olmayan (gerçi aldığım gün kapımın önünde çizdiler), 1.4 TDCi. Kredi falanla da uğraşmaktansa bunu almayı tercih ettim. Diyeceksiniz ki neden 2. el bir GP almadın. O paraya 2006 model GP'ler vardı. 2006 modellerdeki problemleri düşündüm ve garanti süresinin dolduğunu... Açıkçası güvenemedim.
Ben şantiyede çalışıyorum.Ciddi problemler dışında, sizler gibi ufak bir problemde dahi servise gitmem zor. Aldığım araç donanım olarak GP ile yarışamaz biliyorum ama temiz kullandığım müddetçe bana hiçbir problem yaşatmadan 3-4 yıl bineceğime eminim. GP'de bu güveni hissedemedim.
Bütün bunların dışında yardımlarınız için çok teşşekkür ediyorum. Her ne kadar bir GP kullanıcısı olmasam da bu forumda varlığımı sürdürmeyi düşünüyorum.
Tekrar teşekkürler...
mustafaf
16/12/2008, 11:29
hayırlı ugurlu olsun.Allah kaza bela vermesın...
yalcin670
16/12/2008, 12:53
Kalite diyorsanız wv. Görünüş aslında bizi yanıltmasın. Kullandıkça kalitenin bütünde değil ayrıntıda gizli olduğunu görürsünüz. Kapı fitilleri, plastik aksamdaki eklentiler vs..ince işçilik ve sağlamlıkta wv diyorum. Fiat kendini değiştiriyor,harika modeller üretiyor ama alman kalitesini yakalaması için biraz daha var sanıyorum.
yalcin670
16/12/2008, 12:56
Hayırlı olsun kardeşim. o da güzel...
En güzel tercihi yapmışsınız dizeli seçmekle. Hayırlı uğurlu olsun.
Arkadaşlar, ne yazık ki tercihim dizel olması sebebiyle fiesta oldu. Ayrıca sıfır da almadım. Sıfırları araştırırken çok temiz, ikinci el bir araç buldum. 2007 model, 30.000 km'de , çizik bile olmayan (gerçi aldığım gün kapımın önünde çizdiler), 1.4 TDCi. Kredi falanla da uğraşmaktansa bunu almayı tercih ettim. Diyeceksiniz ki neden 2. el bir GP almadın. O paraya 2006 model GP'ler vardı. 2006 modellerdeki problemleri düşündüm ve garanti süresinin dolduğunu... Açıkçası güvenemedim.
Ben şantiyede çalışıyorum.Ciddi problemler dışında, sizler gibi ufak bir problemde dahi servise gitmem zor. Aldığım araç donanım olarak GP ile yarışamaz biliyorum ama temiz kullandığım müddetçe bana hiçbir problem yaşatmadan 3-4 yıl bineceğime eminim. GP'de bu güveni hissedemedim.
Bütün bunların dışında yardımlarınız için çok teşşekkür ediyorum. Her ne kadar bir GP kullanıcısı olmasam da bu forumda varlığımı sürdürmeyi düşünüyorum.
Tekrar teşekkürler...
Özgür, güle güle kullan aracını.Fiyatı uygun ve problemsiz bir araçsa iyi bir tercih diyebilirim.Özellikle tüketim konusunda oldukça iddaalı bir motor...
En iyi karar verilmiş karardır...Hayırlı olsun güle güle kullanın..
fiesta dizeli 130.000 km kadar kullandım.çok dayanlı bir araçtır.özellikle şantiye içinse çok doğru tercih