Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhaba Arkadaşlar, Aranızda Yeniyim
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle araba konusunda teknik anlamda çok az bir bilgiye sahip olduğumu belirtmek istiyorum.
Bu forumu yaklaşık 2,3 aydır takip ediyorum ve gerçekten Gp kullanıcıları için bilgi paylaşımı anlamında çok yararlı bir forum olduğunu düşünüyorum.
Bu haftasonu Gpme kavuşacağım inşallah.
Rock Siyahı - GRANDE PUNTO 5K 1.4 FIRE 77 HP DYNAMIC 4AB ABS ECC + 15" OLLIE ALUMİNYUM JANTLAR + CO-PILOT KIT
olucak inşallah.
Yeni bir gp sahibinin bilmesi ve yapması gereken şeyler nelerdir acaba? Biliyorum çok genel bir soru oldu ama dediğim gibi teknik anlamda bilgim olmadığı için sizlerin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum.
15" OLLIE ALUMİNYUM JANTLAR ( çelik jant anlamına mı geliyor, bu janta sahip arkadaşlar varsa resmini foruma gönderirse sevinirim. )
Şimdiden herkese teşekkürler. :cool0000:
Romeo_er2
22/11/2008, 23:37
öncelikle hoşgeldin onur..aracın hayırlı olsun güle güle kullan ..aracın yeni sonuçta ben maddi durumun varsa boya döşeme motor vs komle araca koruma yapmanı öneririm ziebart-sonax vs gibi biryerde..sorduğun 15 ollie çilik jant oluyo..
Aracının jantları bundan aşşağıdaki mavi gp ninkiyle aynı..
https://img222.imageshack.us/img222/6259/fiatgrandepunto002ee1.jpg
Aracınızın resimlerinide en kısa zamanda görmek isteriz..
zaferkaplan
22/11/2008, 23:52
aramıza hoşgeldin keyifli ve aktif forumlar
FeaRLeSsHunTeR
23/11/2008, 00:03
Hayırlı olsun,gp dogru seçim ;)
öncelikle hoşgeldin onur..aracın hayırlı olsun güle güle kullan ..aracın yeni sonuçta ben maddi durumun varsa boya döşeme motor vs komle araca koruma yapmanı öneririm ziebart-sonax vs gibi biryerde..sorduğun 15 ollie çilik jant oluyo..
Hoş bulduk.. Teşekkür ederim jantlar hakkında bilgi verdiğin için...
Boya döşeme dediğin, dış boya koruma mı oluyor? Yani arabanın dışı ile ilgili bir koruma anladığım kadarıyla... Siyah renk almanın bazı dezavantajları da oluyor sanırım. Çizik gösterme gibi...
Bu arada 77 hp ile 95 hp arasında çok kaldım.... 95 için siyah renk bulamadığım için 77 aldım... Sen 77 hp'den performans olarak memnun musun?? Çok genel sorular soruyorum farkındayım :)
aramıza hoşgeldin keyifli ve aktif forumlar
hoş buldum... Bundan sonra mümkün olduğunca forumu takip edicem.
Hayırlı olsun,gp dogru seçim ;)
Teşekkür ederim :)
boya ve döşeme birbirlerinden ayrı... boya koruma her sıfır araca yapılmalı...Sonax'ı öneririm.. Döşeme koruması koltuklara yapılıyor ve herhangi bir şey dökülmesi durumunda işe yarıyor, temizlenmesini kolaylaştırıyor.. hoşgeldiniz..
boya ve döşeme birbirlerinden ayrı... boya koruma her sıfır araca yapılmalı...Sonax'ı öneririm.. Döşeme koruması koltuklara yapılıyor ve herhangi bir şey dökülmesi durumunda işe yarıyor, temizlenmesini kolaylaştırıyor.. hoşgeldiniz..
Hoş buldum...
Bunların ortalama maliyetleri ne kadardır acaba? Bilginiz var mı?
Burdan sanırım aradığım bilgiye ulaşabilirim. Sağolun :) kendim buldum..
https://forum.grandepuntotr.com/arac-bakimi-ve-temizlik/2111-boya-korumada-sonax-mi-ziebart-mi.html
döşemeyi bilmiyorum ama boya koruma 300ytl falan tutar.. ayrıca tercihim Sonax'tır...
Aramıza hoşgeldiniz keyifli forumlar aracınızda hayırlı uğurlu olsun
aramıza hoşlgeldin aracın hayırlı olsun.sen merak ettiklerini sor arkadaşlar cevaplandıracaktır.rahat rahat sor yani.:cool:
Hoşgeldin Onur, aracın hayırlı olsun...
Boya döşeme dediğin, dış boya koruma mı oluyor? Yani arabanın dışı ile ilgili bir koruma anladığım kadarıyla... Siyah renk almanın bazı dezavantajları da oluyor sanırım. Çizik gösterme gibi...
Bu arada 77 hp ile 95 hp arasında çok kaldım.... 95 için siyah renk bulamadığım için 77 aldım... Sen 77 hp'den performans olarak memnun musun?? Çok genel sorular soruyorum farkındayım :)
illa siyaha takılmasaydın keşke. ben de senin gibi siyaha kafayı takmıştım ama şimdi bakımı zor, en ufak çiziği gösteriyor diye pişmanım. ufacık bir toz üzerine birkaç yağmur damlası damladımı tamam araba rezil oluyor. o yüzden 95lik alabiliyorsan al. boşver siyahı.
mustafaf
23/11/2008, 13:34
illa siyaha takılmasaydın keşke. ben de senin gibi siyaha kafayı takmıştım ama şimdi bakımı zor, en ufak çiziği gösteriyor diye pişmanım. ufacık bir toz üzerine birkaç yağmur damlası damladımı tamam araba rezil oluyor. o yüzden 95lik alabiliyorsan al. boşver siyahı.
kesınlıkle katılıyorum +1 :cool0000:
Teşekkür ederim herkese.
Valla bağlantıları yaptığım için artık vazgeçemem. Zorlukları olduğunu bilerek aldım arabayı. Artık zorluklarına katlanıcam.
Arkadaşlar kış lastiği almak istiyorum. Hangi marka lastik tavsiye edersiniz. Lastik alırken dikkat edilmesi gereken şeyler var mı acaba? Almış olduğum lastiğin üretim yılını nasıl görebilirim. Yıllarca yatmış lastik almak da sanırım iyi değilmiş. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkür ederim herkese.
Valla bağlantıları yaptığım için artık vazgeçemem. Zorlukları olduğunu bilerek aldım arabayı. Artık zorluklarına katlanıcam.
Arkadaşlar kış lastiği almak istiyorum. Hangi marka lastik tavsiye edersiniz. Lastik alırken dikkat edilmesi gereken şeyler var mı acaba? Almış olduğum lastiğin üretim yılını nasıl görebilirim. Yıllarca yatmış lastik almak da sanırım iyi değilmiş. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Lastiğin üretim yılı üzerinde yazar. Kış lastikleri ile ilgili bu konuya bir bak.
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/121-kis-lastikleri.html
Gerçi pek güncel değil ama.
bu resimdeki jant16'' HALFPİPE JANTTIR.OLLİE 15'' janttır.resim ekledim
Romeo_er2
23/11/2008, 21:04
evet hem boya koruması hemde aracın iç döşemelerinin koruması yapılıyor..bende 95 hp istiyodum fakat stokta hiç bulunmadığı için 1 ay beklemek istemedim 77 hp aldım..performans olarak yeterli geliyo bana ama ufak tefek modifikasyonlar yapmayı düşünüyorum yinede..tabiki isterdim tjet olsun :D ama idare ediyoruz :D
Romeo_er2
23/11/2008, 21:08
bu resimdeki jant16'' HALFPİPE JANTTIR.OLLİE 15'' janttır.resim ekledim
Tam tersi olmuş senin resmini koyduğun jant 16 =) zaten ben türkiyede o janttan olan bi punto hiç görmedim..fiatın aksesuar sitesinde 16 yazıo o jant için..gerci ülkeden ülkeye çeşitlilik değişiyo..burda sadece 16 sı varsa orda 15 i de olabiliyo yada replika vs..bu arada benim resmini koyduğum jantın 15 ide var 16 sı da..
buradan bakabilirsin..
Fiat Grande Punto 16" Alloy wheel kit (https://www.fiat.com.sg/default8e42.html?MenuId=168)
Bu arada flood yapmış olmayım modlar mesajlarımı birleştirirse sevinirim =)
ollie15'' jant zaten yeni geldi önceden yoktu trde.ancak avrupada vardı.senin gösterdiğin jant 16'' gp ilk çıktığından beri vardır,cihanın garajına bak orda var hatta kendisine sorabilirsin.bu jantın 15'' yoktur.aksesuar jantıdır.sen yanlış biliyosun yada karıştırıyosun.
Romeo_er2
23/11/2008, 23:05
doğrudur o zaman ollie 15 türkiyede ben hiç görmemiştim yeni gelmiş olabilir..benim resmini koyduğum jant zaten eskiden beri hep var..ben onu bircok gp de 15 olarak gördüm o yüzden öyle dedim..
FeaRLeSsHunTeR
23/11/2008, 23:52
yalnız ertug şöylede bişe var senin dedigin 15" jantta 5 kalın 5(çift) ince bacak var ama resimdekinde 7şer ince & kalın bacak:) peki bu senin resmini koydugun jant hangisi oluyo bilen biri yokmu acaba:D
Romeo_er2
24/11/2008, 00:31
benimkinde 6 kalın 7 ince :D ama 16 gibi görünmeye başladı gözüme sanki..ooo iice karıştı işler valla :D
FeaRLeSsHunTeR
24/11/2008, 00:46
16" de cihanın araçtaki gibi 5 bacak olan türü,17" de imzandakinde mevcut ztn:D
Romeo_er2
24/11/2008, 01:18
anladım :D açıklığa kavuştu çok şükür :D
Ben de bugün arabamı gördüm fakat cuma günü elime ulaşıcak sanırım... heycanlı bir bekleyiş içerisindeyim :) Jantları gördüm yani. Hoş gözüküyordu.
Ben de bugün arabamı gördüm fakat cuma günü elime ulaşıcak sanırım... heycanlı bir bekleyiş içerisindeyim :) Jantları gördüm yani. Hoş gözüküyordu.
Allah kavuştursun :)
Allah kavuştursun :)
Sağol inşallah :)
gaziantepunto9676
29/11/2008, 15:16
Aramiza hoşgeldin inşallah yeni aracinila güzel günler geçirirsin
Teşekkürler. Arabamı aldım bu arada :).
hoşgeldin bende yeniyim aktif forumlar aracın hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle..
Teşekkür ederim arkadaşlar : )
merhaba
Arabanın Ollie jant lı halinin resmini ekleyebilir misin?
Teşekkür
merhaba
Arabanın Ollie jant lı halinin resmini ekleyebilir misin?
Teşekkür
buna bende sevinirim....
sait onur
05/02/2009, 02:13
way adaşım!!!!!! aramıza hoşgeldıin.hayırlısı olsun inşallah senin adına...
dostum hos geldın oncelıkle eger boya koruma gıbı bı durum dusunuyosan sonax derım kendı ısletmecılıgımızden dııl sahsen bızde sonax ısletıyoruz ama sanırım ankarada oturuyosun ordan ıstanbula gelıcek alın yok sana sonax dememı acıklıyım eger bıldıgın bı sonax sakesınlıkle tavsıye ederım cunku bazıları var 3-5 tl lık madde kullanıyolar sonax ın nano guard teknolojısı dunyada 1 numara fakat 800 tl bıraz pahalı aracına hemen koruma yaptır derım cok faydasını goruceksın sana tavsıyem sonaxtır kesınlıkle;)