PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2. El Grande Punto Alınır mı ?



eser_83
16/11/2008, 17:16
Arkadaşlar merhaba. Kurban bayramından sonra 2. el dizel bir araç almayı düşünüyorum. Bütçem ise maksimum 20.000 ytl. Aklımda ilk zamanlar c3 veya getz vardı ancak küçük geldiği için grande punto düşünmeye başladım. Ancak bu arabanın çok sorunlu olduğunu sağda solda duymaya başladım. Özellikle City motoru sorunu kronikmiş ve çok arıza yapıyormuş. Bana hersene 2.000 ytl city motoruna ayır diye dalga bile geçiyorlar. :ohmy0000: O yüzden aslında benzinli megane 2 alıp lpg taktırmayı düşündüm. Ancak lpg nin fiyatıda artık dizele yaklaştı birde malum sebebler alışveriş merkezlerine girememe sorunu vs. O yüzden aklım hala dizel Grande Punto da. Puntdaki sorunları en iyi siz sevgili Grande Punto kullanıcıları bildiği için size sormak istedim. Sizce bu araç dedikleri kadar problemlimi ? City motoru bu kadar dandik ve hersene 2.000 ytl ye mal olucak kadar sorunlumu ? Sizce alınacak arabamı yoksa hiç bulaşmayayımmı ? Maddi durumdan dolayı alacağım arabayı en az 4 - 5 sene kullanmak zorundayım. Sizce beni bu araç bu kadar sene götürür mü ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İlginiz için şimdiden çok teşekkürler...

halilim
16/11/2008, 17:26
Puntoyu tavsiye ederim kendi sınıfında bir numara bi araç.
Bir yıl boyunca kullandım bazı sorunları çıktı ama o kadar ciddi sorunlar degildi forumu karıştırırsan daha çok bilgi sahibi olabilirsin.
Bir yılın sonunda araçımı satıp model yükselttim.Salı günü yeni araçımı teslim alacam.
Yakıt tüketimide çok kötü degil 1.4 benzin 77bg eski aracımda ortalama 100 kmyi 20ytl yapıyordum..
Umarım yardımcı olmuşumdur..

İstersen https://forum.grandepuntotr.com/ilanlar (https://forum.grandepuntotr.com/ilanlar/)buradan 2.el fiyatlarına ve modellerine bi bak derim..
(https://forum.grandepuntotr.com/ilanlar/)

ABNEW
16/11/2008, 18:19
Hoşgeldin Eser,

20000YTL civarı düşük donanımda 2006 model dizel GP bulabilirsin.İlk modellerde city motor arızasıyla sıkça karşılaştık ama yeni modellerde bu durum pek yok.Önemli olan ikinci el aracın servis bakımlı olup olmadığı.Eğer serviste city motoru değiştirilmişse satın alıp sorunsuzca kullanabilirsin.Ben Gp yu tavsiye ederim.Hatta benzinli GP alıp lpg dönüşümü ile daha ekonomik olarak da kullanabilirsin.Seçim senin, hayırlısı olsun,

Gp ile ilgili birçok başlıkta sorularına yanıt bulabilirsin.

İbrahimKC
16/11/2008, 19:49
Merhaba Eser,

Düşündüğün modeller arasında Grande Punto (GP) tabiki en iyisi. City moduyla ilgili çok fazla problemle karşılaşan yok aslında. Yani her yıl 2000 lira ayırmak gibi bir durum, olayı çok fazla abartmak olur.

Tabiki arızalar olabilir ama sana önerim, uzatılmış garantili bir GP bulursan yada aldıktan sonra garantiyi uzatmak gibi bir imkan,böylece kafan çok rahat olur. Ayrıca diyelim ki city modu arıza yaptı ve değiştirmek zorunda kaldın, değiştirilip yerine takılan da zaten 2 yıl garantili olacak..

Ufak tefek problemler her modelde vardır ve çevrende GP kullanmayan kişilerin söylediklerinede çok fazla itibar etme bence.. GP'yi sadece kullananlar bilir.

Uzun
16/11/2008, 19:57
gp ikinci el alınmaz esercim :)
20000 ytl ye 3 ytl daha ekle
0 km benzinli al derim ben
hiç sorun çıkmayacağına emin olabilirsin...
dizel alsan ve 4 sene satmasan kendini amorti etmeyecektir...
koy 4000 ytl daha bir active al derim ben...
4 sene boyunca ayda iki depo harcasan ki harcar mısın bilmiyorum
ikinci el aldığına pişman olursun diyeyim...
yine de tercih senin
hayırlı olsun..

ibrahim in dediğine sonuna kadar katılıyorum
gp sadece kullananlar bilir..
ayrıca bir ek daha yapayım
ilk 0 km aldığımda allahım iyi mi yaptım filan diye tereddüte düşmüştüm ama sonrasında doğru seçim yaptığımı anladım...
biraz daha bence kendini zorla 0 km al derim...

FeaRLeSsHunTeR
16/11/2008, 20:01
city motoru tamir edilmişse veya garantisi uzatılmışsa gönül rahatlıgıyla alabilirsin..ztn bu city sorunu 2006 modellerde var,2007 ve 2008 modellerde nadir..

byrvo
16/11/2008, 20:41
illa dizel diyorsanız GP alınacak araç.. Sadece servis bakımlı olmasına ve değişenine dikkat edin.. Her yıl 2.000ytl ayır diyen arkadaşlara da selam söyleyin:cool:

halilim
16/11/2008, 21:12
Ömer bey'e katılıyorum. Çok fazla km yapmıyorsan benzinli 0km 2009 model alabilirsin biraz farkla bende benzinli kullanıyorum çok büyük bi sorun yok yakıt konusunda.

Av.Efe
16/11/2008, 21:59
Arkadaşım,ben inan grande punto alamadan önce çok araştırdım, ford fiesta ile grande punto arasında gidip geldim ve sonunda 0 km bir grande punto aldım. Ama sana şunu söyleyebilirim rahatlıkla;grande punto kullanmadan ne kadar mükemmel bir yol tutuş ve performansa sahip olduğunu anlayamazsın,inan. Sakın benzinli alma,bakımları sağlam yapılmış 2006-2007 model bir Grande punto multijet alırsan emin ol yıllarca binersin çünkü hem tasarımı yarının tasarımı hem de motoru. Simdiden hayırlı olsun asla tereddüt etme derim ;)

kukart
16/11/2008, 22:12
.... Bütçem ise maksimum 20.000 ytl. Aklımda ... Ancak lpg nin fiyatıda artık dizele yaklaştı birde malum sebebler alışveriş merkezlerine girememe sorunu vs...

Sana araba buldum kardeş Ancak Grande Punto değil
Aslında arabayı bi akrabama düşünüyodum fakat o biraz daha çıtayı yüksek tutmak istedi Wv bakıyoz ona...
Aracı çıplak gözle gördüm içi dışı tertemiz kullanılmış bir araç...
(Arabanın sahibi veya galeri ile uzak yakın alakam yok)
Ben arabayı beğendim özellikle temiz ve DİZEL olmasından dolayı..
Her neyse araç
KİA
Cerato (Confor modeli)...
38bin km
DİZEL 1.5 105 beygir
Siyah...(içinde sigara falan içilmemiş)
ilan linki: Fiyatına 21 diyor galerici ama iyi bi pazarlıkçı fiyatı düşürür sanırım..
Benden bu kadar gerisine karışmam... ;)

Semiz Otomotiv Galeriden Kia Cerato , Fiyatı: 21.000.000 TL (https://semizotomotiv.araba.com/kia/Cerato/1620231.html)

Haaa araç Samsun da :)


Bu arada :
önxceki aracım Getz 1.5 dizel di sakın alma demiycem ama araç dengesiz :)
arabayı yerinde tutamıyon gaz basınca kaplan gibi Ama Dur deyince Dinlemiyo tutmayın birazdaha gidecem diyo (yane fren sistemi berbat)

c3 dersen kullandım; bi araç bu kadarmı içeri gürültü alır...

Mesajımı son kez değiştiriyom... :)
bazı arkadaşlar sıfır al falan demiş...
sakın ha kısıtlı bütçenle sıfır alıpda kendini sıkıntı etme ben onu ettim 1 sene sonra arabadan sıkıldım 2. senemde sattım 24.5 a aldığım getzi (2006) faizle 27 ye geldi gözünün yaşına bakmadım, sıkılmıştımda şakasına ilan verdim teklif geldi 3 saatte işlemleri tamamladım sattım (18,5'a) ... KISACAsı:
sıfır alıp 4 sene bincem falan bincem kar etcem ...hikaye
Sıfır arabamı sattım 2. el Punto aldım Memnunum :)

(https://semizotomotiv.araba.com/kia/Cerato/1620231.html)

eser_83
16/11/2008, 22:43
Cevaplarınız ve ilginiz için teşekkürler. Bu kadar ilgili ve aktif bir site bulacağımı hiç sanmıyorum. Sanırım gp kardeşliği dedikleri bu olsa gerek. Arkadaşlar dizel istememdeki amaç şehir içi kullanacağım genelde. Ve genelde çok uzun mesafeler değil. Önceki aracımda benzinli idi. Kısa mesafelerde çok yakıyor velet. Oyüzden dizele yöneldim. Benzinli sıfır alsam lpg taktırsam gene garanti gidecek. Bu araçta en çok korktuğum city motoru aslında ama okonudada içimi rahatlattınız. Peki kısa mesafeler için benzinlimi dizel mi iyi . Neredeyse aynı paradalar. Benzinlini dinamiğini dizelin ise aktifini alabiliyorum. Sizce hangisi daha iyi benzinli sıfır yada 2. el alıp Lpg taktırmak mı ? Yoksa dizel alıp kullanmak mı ?

ABNEW
16/11/2008, 23:34
Bence benzinli lpg daha iyi bir seçenek.Hem daha donanımlı hem de daha ekonomik olur dizelden.Kısa mesafelerde hem dizel hem de benzinli çok yakar.Yani sadece kısa mesafe kriterine göre dizel alınmaz kesinlikle.Lpg ile aracın orijinalliğini bozmak istemiyorsan ve senede çok fazla km yaparım diyorsan dizel öneririm.Sınıfının en gelişmiş makinesi mjtd dir...

MACHINE
17/11/2008, 19:59
Benim önerim ikinci el almandan yana çünkü sıfır alıp kısa süre sonra satarsan kafadan 5000 ytl zarar edeceksin.Mümkünse garantisi devam eden bir araç olması.Elbette lpg li olursa yada sonradan taktırmağa niyetin varsa benzinli yada az km yapmış dizel olup vergi avantajınıda görürsün.Ben benzinli dynamıc kullanıyorum ayda ortalama 2 depo ile 2.5 senede ancak 36500 km yapabildim.Benim gp 2006 ağustos çıkışlı ne city bozuldu nede burcunda sorun yaşadım.

ORACLE
18/11/2008, 01:44
Valla Arkadaşım bu cty olayına kesinlikel kafanı takma derim. Benim aracımda 2006 model ve direksiyon ile ilgili en ufak bir problem yaşamadım. Kronik dedikleri şeylerden sadece ilk aldığımda tıkırtı burcu değişti ki şu an zaten 2006 da olsa bu parçası değişmeyen araç yok ve 2006 dan sonrakilerde zaten bu problem yok. Hatta benim araç içinde özelden konuşabiliriz. Zaten istanbul day mışsın. Bu arada benim aracın 2010 nisana kadar garantisi devam etmektedir.

zaimkaan
18/11/2008, 08:39
Bencede city olayını kafana takma derim. Benim aracım da 2006 model, direksiyonla ilgili hiç bir sıkıntım olmadı çok şükür. Zaten eğer garantiside uzatılmış bir araç bulursan, servislerde her türlü ilgiyi gösteriyorlar. Grande Punto Fiatın göz bebeği konumunda bir araç. Fiatın son zamanlarda atağa kalkmasının yeniden doğrulmasının, sebebi grande punto. O yüzden servislerde kolay kolay sıkıntı çekmezsin, garanti kapsamında. Diğer bir konuda, sağda solda grande punto çok sorunluymuş diyolar, demişsiniz. Halısın ama bence onuda kafana takma :). Çünkü grande punto gerçekten insanların sevgisini kazanmış bir araba. Bu sınıfta çok araba var, ama onun gördüğü ilgi ve alakayı gören araba yok. Durum böyle olunca, duydukların biraz normal. Aslında diğer markalarda da çok benzer sıkıntılar var. hatta mekanik anlamında insanların yaşadığı daha beter sıkıntılar var. Ama onlar fazla duyulmuyolar :). Sonuç olarak diyeceğim, ben aldım memnunum. severek biniyorum. Eğer içine siniyosa, araba seni cezbediyosa, fazla düşünmeden alabilirsin.

ocean_1919
18/11/2008, 13:16
Ben ikinci el aldım. üç ay oldu ve bir arızayla karşılaşmadım çok şükür. Arıza sandığım vites geçme problemi debriyaj baskı balatasının azalmasından kaynaklanıyomuş ki buda arıza değil zaten. Kullanımı çok zevkli bir araç. Arkadaşlarında dediği gibi bakımları eksiksiz problemsiz bir araç bulursan alabilirsin.

femoli
18/11/2008, 14:34
O kadar güzel şeyler yazılmışki hemen herkese katılıyorum ama recepe iki kere katılıyorum o her sene city değişecek diyen arkadaşlara benden de selam söyleyin :)

Araç gerçekten sorunsuz diyebilecek kadar az sorunlu bir araç ben mesela 2006 kullanıyorum ama ne bir city nede başka bir sorun yaşadım sadece tıkırtı değişti oda mecburi olduğu için.

Şehir içi çok fazla kullanacaksanız dizel (ortalama 150 km) az kullanacaksanız (50 ,75 km )benzinli alın derim çünkü amorti biraz uzun sürüyor dizelde hem benzinliler 20 000 de bir servise uğruyor dizeller 10 000 de :) benzinin 10 000 bakımı 100 ytl 20 000 bakımı 350 ytl toplam 20 000 de 450 vermiş oluyorsunuz ,benzinlide 20 000 de 150 , 200 arası veriyorsunuz bakım avantajı:)

ekorkut
19/11/2008, 09:16
Femoli arkadaşım. Bu amorti olayını dizelle benzinli araba arasındaki fiyat farkının kapanması olarak düşünüyorsan yanlış hesap yapıyorsun. O fark belli bir seneden sonra elbette kapanır fakat, dizel satarken de çok hızlı ve daha pahalıya satılıyor. İlan sitelerine de bakarsanız satılıkların çoğu (%85 i gibi) dizel. Yani talep ortada. İkinci bir konu da servis konusu. En basitinden dizelin triger kayışı gibi en maliyetli olan servis işlemi gibi sıkıntısı yok. Ne bileyim buji derdi yok. Ayrıca senede benzinli 628 YTL vergi öderken dizel 393 YTL ödüyor. Arada 235 YTL fark var. Bu da senede 2 defa yağ, yağ filtresi, hava filtresi değişimini rahatrahat karşılar ki çoğu arkadaşımız senede 1 defa servise gidecek kadar az araba kullanıyor. Bunun dışında dizelin performansı da cabası. Arabayı yükle ver gazı gitsin.

femoli
19/11/2008, 09:36
Emre triger demişsin ama triger zırt pırt değişen bişi değilki forumda kim değiştirdi şimdiye kadar olduki değiştirdi maliyeti 400 ytl (en az 100 000 km de ) Vergi demişsin arada 200 lira oynuyor :( (Yeni vergiler böylemi onuda bilmiyorum ) bakım zaten amorti ettiriyor 20 000 bakıma kadar kaç para verdik bir düşün :) birde benzinlinin verdiği para bujiler demişsin bujiler takımı 30 ytl felan olması gerek :) birde dizele fazladan 4000, 5000 ytl fazladan vereceksin .Dizeli kötülediğimden değil ama hakikatten az bir kullanıcıysan benzine yönel demek istiyorum dizel düşmanı değilim bende bir dizel kullanıyorum :) Ve Arabamı seviyorum :)


Bu arada emre basket maçına gelde orada iyice tartışalım :D ne buluşmaya geliyon ne maça sadece alinin yanına gidiyormuşsun haberini alıyorum :D

ekorkut
19/11/2008, 09:55
Haklısın Mehmet. Ama bir yandan sabahın köründen gecelere kadar, hatta evde de devam eden iş durumları, bir yandan evliliğin getirdiği sorumluluklar ve evle alakalı işler, hiçbirşeye zaman yetmiyor. En yakın aktiviteye ben de katılmak istiyorum. Umarım görüşürüz. Valla Ali' ye de sor, toplamda 2-3 kere görüştük görüşmedik yani kendisiyle de. ))

Uzun
19/11/2008, 11:49
bu zamanda 30000 ytl ye kadar olan hiçbir aracın bence ikinci el alınması taraftarı değilim...20000 ytl yi gözden çıkaran bir insan bu kadar da herşeye karamsar bakıyorsa biraz daha faiz ödesin sıfır km alsın derim :)

iongun
19/11/2008, 12:05
Bence sıfır km almanın bı anlamı yok ertesı sene fıyatındakı dusus ınsanın içini karartır.Benim arabam 2006 ama citye bişe olmadı.İkinci el dizel ile benzinli arasında 1500 2000 arası fark olcagını tahmın edıyorum.Tabı satarkende aynı farka satacaksın.60 ytl ye 500 km yapmıs bırı olarak dızel al derım.(şehir dışı)

iboo51
13/09/2009, 23:17
arkadaşlar bir takım sorularım olcak sabahtan beri forumda geziyorum gezmez olaydım :)bu city arızasını biri tam olrak doğrusunu bir açıklasn ltfn bozlnca yolda kilitlnyr mu yoksa sadece sertleşyr mu 2006 larda kesin bu arızayı veriyor mu detaylı olarak anltrsnz svnrm bunlar ilgili başlıkta kmn ne yzdığı blli değil kafayı yicem

bir diğeride 2006 model 1.3 multijet active 80.000 de ve garantisi devam ediyr 18.500 istyr annemn paliosunu satp almayı dşnyrz önerilereiniz nelerdir..city arızası ypmşmdr var mdr nerdn öğrnblrm servis bakımlı diyor adam ...veya puntolarda 80.000 civarı ağır bakım var mı dr vardr da ne zmndr fiyat nedir?city dışında ki arızaları nedir şimdiden çok tşk edyrm ...

ABNEW
14/09/2009, 18:18
arkadaşlar bir takım sorularım olcak sabahtan beri forumda geziyorum gezmez olaydım :)bu city arızasını biri tam olrak doğrusunu bir açıklasn ltfn bozlnca yolda kilitlnyr mu yoksa sadece sertleşyr mu 2006 larda kesin bu arızayı veriyor mu detaylı olarak anltrsnz svnrm bunlar ilgili başlıkta kmn ne yzdığı blli değil kafayı yicem

bir diğeride 2006 model 1.3 multijet active 80.000 de ve garantisi devam ediyr 18.500 istyr annemn paliosunu satp almayı dşnyrz önerilereiniz nelerdir..city arızası ypmşmdr var mdr nerdn öğrnblrm servis bakımlı diyor adam ...veya puntolarda 80.000 civarı ağır bakım var mı dr vardr da ne zmndr fiyat nedir?city dışında ki arızaları nedir şimdiden çok tşk edyrm ...

İbrahim, city arızası genellikle direksiyonu çevirirken duyulan ses veya boşuklardan, kendi kendine sola dönme eğiliminde olmasından ya da arıza ışığının yanmasından anlaşılmakta.Giderken direksiyonunun kilitlendiğini söyleyen bir iki arkadaşımız da olmuştu ama esas belirtiler yukarıda söylediğim şekilde olmakta.

2006 modellerde arıza çıkma ihtimali yüksek ama değişim yapılmış da olabilir tabi.Bu servis kayıtlarından kolayca anlaşılır.

80000 bakımda rrutin kontrol ve değişimlerin yanında sübap ayarları ve carbonclean yapılmakta ekstradan...

fluent
14/09/2009, 23:39
arkadaşım tam 4 ay boyunca gp baktım, alınır mı alınmaz mı derken en sonunda yaz geliyo diye kafam attı, gittim 2007 dizel dynamic gp aldım. Sıfır almış olsaydım 29 milyardı, şimdi satsam 21-22 ye satacaktım, ikinci el aldım şimdi satsam kendini amorti ediyor. Yakıt desen şahane, süper yakıt sarfiyatı başlığıma bakabilirsin. Fazla kilometre yapmam benzinli alayım felen diye düşünme, ben aldım alalı kısa bir süre olmasına rağmen 15 bin kilometre yaptım, arabana binerken aman fazla yakar arabayla gitmeyeyim lafını söylemek istemiyosan dizelden şaşma :)) Çünkü benzinli olan arkadaşlar hep bunu söylüyorlar :DD Şu an 20 milyar verseler kendine bir araba d aha al deseler yine punto alırdım ve hiç diğer modellere bakmazdım bile çok samimiyim, özellikle city rahatlığını yaşadıktan sonra. Şimdi diğer arkadaşların arabalara bindiğim zaman sanki toros kullanır gibi oluyorum, zaten fazla kuvvetli de değilim döndürecem diye canım çıkıyo :D

Uzun lafın kısası araba servis bakımlıysa çok rahat alınabilir

aykuting
15/09/2009, 00:02
Bencede sınıfının en iyisi tavsiye ederim hele hele bi getz'e göre aralarında ki farkı görmek için lastik ebatlarına bak yeter:D

rande
15/09/2009, 21:34
Arkadaşlar merhaba. Kurban bayramından sonra 2. el dizel bir araç almayı düşünüyorum. Bütçem ise maksimum 20.000 ytl. Aklımda ilk zamanlar c3 veya getz vardı ancak küçük geldiği için grande punto düşünmeye başladım. Ancak bu arabanın çok sorunlu olduğunu sağda solda duymaya başladım. Özellikle City motoru sorunu kronikmiş ve çok arıza yapıyormuş. Bana hersene 2.000 ytl city motoruna ayır diye dalga bile geçiyorlar. :ohmy0000: O yüzden aslında benzinli megane 2 alıp lpg taktırmayı düşündüm. Ancak lpg nin fiyatıda artık dizele yaklaştı birde malum sebebler alışveriş merkezlerine girememe sorunu vs. O yüzden aklım hala dizel Grande Punto da. Puntdaki sorunları en iyi siz sevgili Grande Punto kullanıcıları bildiği için size sormak istedim. Sizce bu araç dedikleri kadar problemlimi ? City motoru bu kadar dandik ve hersene 2.000 ytl ye mal olucak kadar sorunlumu ? Sizce alınacak arabamı yoksa hiç bulaşmayayımmı ? Maddi durumdan dolayı alacağım arabayı en az 4 - 5 sene kullanmak zorundayım. Sizce beni bu araç bu kadar sene götürür mü ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İlginiz için şimdiden çok teşekkürler...
Dizelden Şaşma xD ****

34ozkankurtuldu34
15/09/2009, 23:41
merhaba eser bende bir hafta oldu alalı punto 1.4 active 77 bg aldım ve lpg taktırdım memnunum 2007 17ooo km aldıgım araba tavsiye ederim ben

pdr42
16/09/2009, 01:58
city sorunu 2006 modellerde yogun bir sekilde oldu herhalde butun 2006 lar asagı yukarı yasadı o sorunu ama yasamayanlarda var tabii. bbu konuda forumda anket var. adıgın kiişye bu konuyu sor hic işlem gormusmu benm iki defa degisti ama her sene yapar demek yanlıs olur ben 4 .seneye yakın oldu kullanalı 2006 model benmkisi

agabey3838
24/09/2009, 01:34
1-alınır
2-ciyt mode senede 2 milyar ayır diyenlere slm söylemiş yukardaki msjlarda arkadaşlar.bende söylüyorum.
3-4 5 sene binerim demişsin bence dizel al yaklaşık 3 hafta önce bende 2. el 1.3 75 mjet aldım memnunum

gp sınıfının başarılı bi arabası......

savrun
18/06/2013, 11:13
2008 grande punto 1,3 multijet i 5 yıl boyunca kullandım ve hiçbir zaman city problemi yaşatmadı bana, şimdi onu satıp 1.4 105 bg easy aldım çok memnunum...

outlife
18/06/2013, 16:54
ben 2 ay önce aldım puntomu. inan araba baktığım 1 yıl zarfında son aya kadar hiç aklımda yoktu punto. tesadüf arkadaş bi bak diye link gönderdi. öyle böyle derken ben kendimi sadece punto bakarken buldum :) şuan gayet memnunum. ikinci el aldım. 2009 model 90 binde lpg li. pişman değilim. belki bi kaç sene sonra dizel sıfırını bile alabilirim. tavsiye ederim. ayrıca ucuz diye boş model alma. donanımlar gerçekten çok işe yarıyor. konforu farkediyorsun.

bora.sen
18/06/2013, 16:56
şuan 2. puntoma biniyorum,bugün yarın arkadaşımıda aldırıyorum,iki araç arasında kaldık tercih yapıp sonuçlandırıcaz;puntoya severek biniyorum,fiyat performans olarak herkezede tavsiye ediyorum,yalnız alırken mümkün olduğu kadar donanımlısına yönelmek lazım..

tyilgin
18/06/2013, 18:49
4 yıllık bir hort :D