PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Park sensörü, egzoz ucu, spoiler, abarth sticker yaptıracağım fikir lazım

Elmedin
24/10/2008, 16:13
selam arkadaşlar,

öncelikle yeni üye olduğumu belirtmeliyim. ayrıca böyle güzel ve faydalı bir forumla karşılaştığım için çok sevindim.

gelelim derdime profilimde göreceğiniz üzere iyi denebilir bir gp aracım var. belli nedenlerden dolayı sport alamadım mecburen dinamik aldım:agiskavgasi:. dolayısıyla aracın üzerinde yapılması gereken çok işim var. öncelikle boyayı korusun diye özel cila bakımı yaptırıcam sonra motor kaputu ve farlar yoldaki taşlardan zarar görmesin diye şeffaf film ile kaplatıcam (malum istanbul yolları). bunları yarın yaptırıyorum.

işte asıl iş bundan sonra başlıyor. şimdi sayacaklarımı nerde, nasıl, ve kaç paraya yapmam gerektiğini bilmediğimden sizlerin görüşlerinizi almak istiyorum. cila ve kaplama işi bittikten sonra ilk işim park sensörü yaptırmak olacak. kesinlikle dandik ve ucuz olsun istemiyorum. kaliteli olsun ama öyle pahalı da olmasın. mesela birkaç arkaşta gördüm lcd ekranlı park sensörleri taktırmışlar. hangi markayı tavsiye edersiniz ve kime yaptırayım? yaptırırken neye dikkat etmem lazım?

ikinci adım spoiler olacak. orjinal mi bilmiyorum ama GP'nin birinde gördüm stop lambalı, çok güzeldi. siz ne dersiniz? özellikle tavsiye ettiğiniz bir marka var mı ve yine nereye yaptırayım? fiat servise mi vereyim?

üçüncüsü egzoz ucu meselesi. önce remus komple egzoz falan yapayım dedim ama sonra vazgeçtim pahalı olur diye. bu yüzden sesi toklaştırıcak yani daha sportif bir hava verecek bir egzoz ucu nerden alabilirim ve fiat bunu takar mı?

son olarak abarth sticker yapıcam. 2009 modeller ile birlikte orjinal abarth sticker da yapabiliyorlar. kendi sitelerindeki ve kataloglardaki stickerlar çok güzel ama ne yazık ki son sorduğumda halen daha getirtmemişlerdi. bekleyeceğiz napalım.

şimdiden cevap yazanlara teşekkürler:cool0000:

az önce fiat servis ile görüştüm lcd ekranlı park sensörü için 200YTL dedi. ellerinde stop ışıklı spoiler yokmuş. ayrıca abarth stickerlar da daha gelmemiş. egzoz ucunu da sormadım. yorumlarınızı bekliyorum ;)

Ah-MeT
24/10/2008, 20:28
slm elmedin ilk yapacagın işlem boya koruma ve kaput filmi en iyi başlngıç budur bence:)spolier ben meliset inkini taktırdım cok abartı gorunumu yok sade ve hoş gorunuyor, senin soyledigin spolierde stop lambası oldugunu soylemişsin bizim gplerde orta stop lambası oldugu içiin bence 2inci stop lambasına gerek yok:) ama zevk senin:)eksoz ucu fiatta felan bence bakma fiyatları biraz pahalı oluyor bir eksozcuya gidip bir suru cesit bulabilirsin fiyatına gore ama sana tavsiyem krom oranı yuksek olan ucu tercih et, Lcd ekranlı park sensoru kullanan arkadaslarımız var forumda onlara danısarak bir tercih yapabilirsin benim park sensoru ekransız ben gayet memnunum aracımda KP paketi ile gelmişti, Abarth logo orginal istersen E-bay da bulabilirsin...

Elmedin
25/10/2008, 12:58
bu sabah verdim arabayı. boya koruma ve motor kaputuna bide farlara film kaplama yapacaklar. bu iş bitsin bidahaki adımım park sensörü olacak. foruma bir sorayım park sensörü olarak ne kullanıyorlarmış. konuyu nereye açayım? yine görsel modifikasyona mı?

anvil
25/10/2008, 14:54
bu sabah verdim arabayı. boya koruma ve motor kaputuna bide farlara film kaplama yapacaklar. bu iş bitsin bidahaki adımım park sensörü olacak. foruma bir sorayım park sensörü olarak ne kullanıyorlarmış. konuyu nereye açayım? yine görsel modifikasyona mı?

Hayır yeni konu açma gerek yok. Aynı konundan devam edebilirsin. Yada arama kısmına "park sensörü" yazarsan istediğin bilgilere daha çabuk ulaşırsın.

adilll
05/04/2009, 00:47
merhaba arkadaşlar bu kaput filmi ne oluyor bende aracımı yeni aldım koruma gibi bişeymi?

ABNEW
05/04/2009, 01:18
merhaba arkadaşlar bu kaput filmi ne oluyor bende aracımı yeni aldım koruma gibi bişeymi?

Adil, kaput filmi, yoldan sıçrayan taşların kaput boyasına zarar vermemesi için kaputun ön kısmının şeffaf ve sağlam bir filmle kaplanmasıyla uygulanıyor.Bu kaplama kaputun tamamını değilde sadece önde sanıyorum yaklaşık 25-30cm lik bir şerit halinde (yani iki farın ortasında kalan kısım gibi) uygulanıyor.Şu anki fiyatı tahminim 150TL civarıdır...

erdiyilmaz
05/04/2009, 01:21
Adil, kaput filmi, yoldan sıçrayan taşların kaput boyasına zarar vermemesi için kaputun ön kısmının şeffaf ve sağlam bir filmle kaplanmasıyla uygulanıyor.Bu kaplama kaputun tamamını değilde sadece önde sanıyorum yaklaşık 25-30cm lik bir şerit halinde (yani iki farın ortasında kalan kısım gibi) uygulanıyor.Şu anki fiyatı tahminim 150TL civarıdır...

Ben ilk aldigimda yaptirmadigima pisman oldum. Kaputta irili ufakli tas izleri var. Dikkatli bakinca hayli rahatsiz ediyor, yaptirma imkani olan varsa yaptirsin derim : )

siromar
05/04/2009, 02:33
park sensörü olarak cenmax öneririm. garaj resimlerimde var tipil ekranlılar gibi degil daha detaylı ve 150 civarında bir maliyeti olur serviste daha pahalı olur tahminim

tombalak
05/04/2009, 08:15

Kaput filmini yaptırın derim benim önkaput delik deşik oldu :)

Buremir
05/04/2009, 10:46
Abarth sticker'ları 5 kapılı araçlarda yok 3 kapı için var biliyorum sadece yanılıyormuyum ??

AC2315
05/04/2009, 14:09
Arkadaşlar Ankara'da kaput koruma filmini yaptırabileceğimiz neresi var. Bir de kaput filmi yaptırdık diyelim, zaman içerisinde film çekilen yer ile diğer bölgeler arasında ton farkı oluşurmu, kaput filmi ne kadar zaman dayanır, kaput filmi birkaç yıl sonra sökülürse boyaya zarar verirmi.

Erdem Bozdağ
05/04/2009, 14:26
ben de aracı aldıgımda ön kaput filmi taktırmadıgıma çok pişman olmuştum aracın önünde irili ufaklı taş izleri oldu çünkü
benim park sensörü aracı aldıgımda takılıydı ama şuan piyasada park sensörü taktırcaksan MTEC marka park sensörleri çıktı.mtec hem kalite hem marka olarak çok kalitelidir.Arkadaşıma taktırdık geçenlerde ses olarak orjinal bir sesi var.görüntü ekranı da gayet tatminkar.montaj dahil 120 ytl ye taktırdık arkadaşa.
spoiler konusunda araçlarımızda zaten 3.stop lambası oldugu içinm spoilerda da stop lambası olması bence fazlalık gibi olur gibime geliyor.melisetin veya mehmet abinin(femoli) elindeki spoiler bence iş görecektir.
egsoz konusunda servis değilde iyi bir egsozcuya gidip çeşitlere bakıp kafana yatan bişi seçmeni tavsiye ederim

zetalpzet
09/04/2009, 12:56
AUTOMANN PARK SENSÖRÜ 4 LÜ LED EKRAN ŞOK FIRSAT, #16828277 Gittigidiyor.com (https://urun.gittigidiyor.com/AUTOMANN-PARK-SENSORU-4-LU-LED-EKRAN-SOK-FIRSAT_W0QQidZZ16828277) ben bunu aldım dün de araca monte ettirdim sorunsuz çalışıyor piyasa da fiyatları 70 ile 100 lira arası bi bak derim