Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni üye/1.4 fire "fun"
herkese merhaba. bugün beyaz bir 1.4 fire active fun sahibi oldum. hevesimi anlatamam, arabanın içinde uyuyabilirim şu an :)
fiat'ta "take off" ve benzeri harika krom-siyah jantlar var. 1-2 ay sonra 4 tane de jant alıp hayalimi tamamlamak istiyorum.
ilk birkaç yüz kilometre için dikkat etmem gereken şeyleri toplu bir başlık halinde bulamadım, birşeyler tavsiye ederseniz çok sevinirim.
İlk hayırlı olsunu ben yapayım. Kazasız belasız kullanmak nasip etsin, şu an yaşadığın duyguyu gayet iyi biliyorum. Daha çok tadını çıkarmak kısmet olur inşallah. Jantı araçla birlikte alabilseydin daha az maliyetli olurdu ama beklemek istemedin galiba. Resimleride bekliyoruz...
Genellikle ilk 1000 km çok sıkıştırma derler ama ben hep devirli kullandım, ilk yağı olduğu için kontrol etmekte fayda var, zaten servis 5000'de çağırıyor. 10000 bakımından önce 1 lt yağ eksilttiğini tespit etmiştik ;)
çok teşekkür ederim, yıllardır kurduğum 3 kapı hayalini ilk arabamda yaşamak da ayrı bir güzellik benim için.
zaten sıkı bir pazarlıkla düşük bir fiyata aldım aracı aylık kredi ödemesini düşürebilmek için. jantlar için de 12 taksit falan dediler ama ilk aşamada lüks bir harcama olacağını düşündüm.. nasıl olsa alırım artık, jant dışındaki kısımları aldım sorun yok :)
satışta zorlanırsın dediler ama en az 4-5 sene binerim, o saatten sonra çok da zarar etmem diye düşünüyorum. zaten ne 35000 ytl'lik focus'lara astra'lara baktım ama hiçbiri bu kadar sevdirmemişti kendini (fiyat olarak da tabi :))
bana da çok değişik şeyler söylendi, hala devirli kullanmazsan araba sağır olur diyenler var, zorlama sağırlık eski arabalarda kaldı diyen var.. yağ konusunda teşekkür ederim, her gün kontrol ederim artık muhtemelen
bu arada 636 axel füme döşeme muhteşemm :))
şekerlioğlu
03/09/2008, 21:12
güle güle kullan.ilk,bin km'de mutlak yağ kontrolünü yap.ve hatta değiştir bence.motorun yeni olmasından dolayı içinde olabilecek madeni çapakların açacağı sorunu önlemiş olursun.ve yine bence ilk bin km'ye kadar aracı fazla zorlama.
zaferkaplan
03/09/2008, 21:21
aramıza hoş geldin keyifli ve aktif forumlar.
aracın hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle...
tolgaank88
03/09/2008, 21:33
aramıza hoşgeldiniz,aracınız hayırlı olsun...siz yinede ilk 1000-2000 km çok zorlamayın aracı,maksat motoru açmaksa zaten onu 2000 km den sonrada yaparsınız...ii günlerde kullanmanız dileğiyle,allah kaza bela vermesin...
Hayırlı uğurlu olsun keyifli sürüşler aktif forumlar dilerim.
krakercocuk
04/09/2008, 00:45
o yavruya bi sticker ister simdi arka cama:D
Hayırlı olsun. Hoşgeldiniz.
erdiyilmaz
04/09/2008, 02:08
aracın hayırLı oLsun onur,
kazasız beLasız keyifLi sürüşLer
Hoşgeldiniz. Aracınız da hayırlı olsun. Buraları bir okuyun sizin için faydalı bilgiler var.
https://forum.grandepuntotr.com/genel/2935-sifir-otomobilde-dikkat-edilmesi-gereken-hususlar.html
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/2139-motor-acma.html
Öncelikle hoşgeldiniz ..
Aracınızın rodaj süresini doldurmadan aşırı yüklenmeyin . ama kanı gibide sürmeyin yağınızı şartlarınız el veriyorsa ilk 2 500 de değiştirin, motor yağını sık sık kontrol edin ,ve sırtınızı yaslayıp o muhteşem gp nizin keyfini çıkarın :)
Aktif forumlar dilerim....
hoşgeldiniz hayırlı olsun
Aramıza hoş geldin Onur, hayırlı olsun aracın... ;)
mustafaf
09/09/2008, 18:27
hosgeldınız keyıflı ve aktıf forumlar...
Hoşgeldin arkadaşım ama bak şimdi hayal kırıklığı oldu bende... sitedeki ilk fun sahibi ben olacaktım ama... :P neyse geyik yeter... hayırlısı oldun güle güle kazasız belasız kullan.. ''bu arada ben fun için take off ları bekliyorum zannediyorum onun için yaya devam'' haa unutmadan funlarda 16'' alışım jant standart diyordu seninkinde durum nedir ? yani alışım varmı yokmu ? ve bir de ayıp olacak ama ne kadar mal oldu arac ?
hoşbulduk merhaba
16" alaşım jant var üzerinde grab, onu değiştirmeyi düşünüyordum ama olmadı malesef. ama 2-3 ay sonra bi take off düşünüyorum şiddetle.
araç 24300'e maloldu masrafları ıvırı zıvırı dahil.
bu arada sitede 3k punto sahibi yok mu benden başka? nedir bu 4 kapı sevdası, hala zorlanmaca mı var yoksa 3 kapı satarken? :)
hoşbulduk merhaba
16" alaşım jant var üzerinde grab, onu değiştirmeyi düşünüyordum ama olmadı malesef. ama 2-3 ay sonra bi take off düşünüyorum şiddetle.
araç 24300'e maloldu masrafları ıvırı zıvırı dahil.
bu arada sitede 3k punto sahibi yok mu benden başka? nedir bu 4 kapı sevdası, hala zorlanmaca mı var yoksa 3 kapı satarken? :)
valla hocam ne diyeyim ben de işte take off lar için bekleme modundayım :) ya take off ları fun için alıcam yada take off lar için tjet alıcam ama bakalım hayırlsı inşallah bu arada fotolarını bekliyoruz.. evet sitedeki ilk fun sahibi sensin tahminimce tabi takip ettiğim kadarıyla... tekrar hayırlısı olsun...
valla fiyat da vermiyolar take off için ellerinde yok çünkü.. ama benzeri siyah-krom çok güzel jantlar var 650 ytl 12 taksit dediler, demir midir artık tahta mıdır..
https://www.fiat.com.tr/Images/Modeller/gpunto/foto/07.jpg
sadece biz değil herkes arıyor bu jantı, ingiltere forumlarını falan gezdim jantı bulabilen yok henüz. jantı alacaksan arabayı alacaksın mecburen.
derviscimli
13/09/2008, 18:24
Aramıza hoşgeldiniz.Aktif forumlar diler iyi vakit geçirmenizi dilerim...Umarım aracınızı kazasız belasız günlerde kullanırsınız...
onur hosgeldın aramıza.yeni fun ile sana keyifli suruşler:)