PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel araçlara LPG - Turkiyede!

ugurozer
03/08/2008, 11:24
Dizel araçlar da Dizel araçlar LPG taktırmaya başladı
Benzinli araçlardan sonra dizel araçlara da LPG takılmaya başlandı. Milano Sıralı Otogaz Sistemleri tarafından hayata geçirilen projenin tanıtımı Baltalimanı'nda bir Renault marka minibüs üzerinde yapıldı.
Dizel araçlara takılan tüp sayesinde yakıttan yüzde 30 tasarruf sağlanacak. Baltalimanı'nda Portaxe restoranda yapılan "Dizel araçlarda LPG uygulaması" projesi tanıtım toplantısına Milano Sıralı Otogaz Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demirhan ve ünlü Hollywood yıldızı Janet Edward's katıldı. Toplantıda konuşan Erkan Demirhan, "Dizel motorlar günümüzde ortalama yüzde 70-80 verimle çalışmaktadır. Geride kalan yüzde 30 oranında yanmamış dizel, hem egzozdan hem de motor yağına karıştırılarak dışarı atılır. Milano D-gas LPG sistemi yanma odasında temiz, çabuk ve tam anlamı ile karışım sağlayarak bu yanmamış mazotu yakar. Bir petrol birikintisine kibrit attığınızda çıkan flaş ateşlenme gibi yanma olanağı sağlar. Yanmamış dizelin yanmaya ortak edilerek yapılan ateşleme sonucunda hem ekstra güç hem de tasarruf elde edilmektedir. Milano LPG motorunuzu daha etkili ve güçlü hale getirmektedir" dedi.
Yeni sistemin artan petrol fiyatlarına alternatif oluşturduğuna dikkat çeken Demirhan, "Petrolün fiyatı 150 dolara kadar yükselmiştir. Bu yıl için olabilecek en düşük seviye ise 120 dolar civarında olabileceği tahmin edilmektedir. Geçen yıl bu fiyatın 70 dolar civarında olduğu düşünülürse sektörümüzün çok parlak bir geleceği olduğu şüphesiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Dizel araçlar da LPG taktırmaya başladı | Ulaşım Online (https://www.ulasimonline.com/ENERJI/1981/Dizel-araclar-da-LPG-taktirmaya-basladi.html)

ugurozer
03/08/2008, 11:27
Kurulan cumlelere bakınca bilgisiz birisinin konustugu apacık ortada, buda sisteme guveni alt ust ediyor.

Ziyaretçi047
03/08/2008, 13:09
Zaten takılabiliyordu. Yeni bir olay değil.

makeles
03/08/2008, 16:37
Likit Petrol mu kullanıyor yoksa yanmayan yakıtı yakan bir sistem mi belli değil.. kafa karıştırıcı cümleler kurulmuş.. bizim motorlar LPG kadar ekonomikler bence gerek yok.. deli gibi içen 4X4 ler düşünebilir..

SerhanOz
03/08/2008, 17:11
panelvan lara lpg takilabilir mi?
ben hic gormedim

akin78
03/08/2008, 18:18
Hiç işim olmaz lpg ile falan.Satarım binmem yinede dizele lpg taktırmam şahsen ben.

Ziyaretçi047
03/08/2008, 18:40
Performansta artış sağladığını duymuştum.

CaGRi
04/08/2008, 16:54
ankarada takan birisiyle konuşmuştum. tavsiye edilen bi sistem olmadığnı söyledi ve fiyat olarak 4-5 bin ytlyi buluyormuş....

ekorkut
04/08/2008, 16:55
Yaptıran var mıdır acaba??

EPKAH
04/08/2008, 19:07
aklı olan dizel araca lpg taktırmaz. petrolün varili 150 dolara çıkmışmış. sanki lpg yerden çıkyor. o da petrol ürünü. ben sırf lpg kullanmamak için aracımı sattım dizel aldım şimdi dizel araca lpg taktıracağım. eksik olsun.

arslanbicakci
05/08/2008, 01:06
performans artışı burdaki kilit kelime dikkate deger bir oran gibi ama bizim motorlar nekadar uygun buna sonuçta 4-5 bin tl gibi bir masraf benim zaten 5 senelik ana yakıt param yaw

ilker
09/08/2008, 17:16
ya arkadaşlar hesap yapın litresinden yakıtından ben lpgde kullandım dizel araçta benzinlide. dizelin fiyatı benzinle aynı bile olsa genede lpgden ucuza gelir 100 kmdeki yakıtlardan hesaplayın. olur olmadık konuşuluyor insanlarda yanlış yönleniyor. hali hazırda en ucuz ulaşım şekli dizel sonra lpg sonra benzin. emin olun 100kmde 7ltden aşağı yakan bi aracınız varsa benzinli araca lpg taktırmakta hikaye haberiniz olsun. hesap ortada

Ziyaretçi047
09/08/2008, 17:25
Arkadaşa katılıyorum. Her zaman derim. LPG benzinden daha çok yanar. Sadece alırken ucuzdur.

ufukbzk84
11/08/2008, 09:00
onu bırakın hadi %20 lik bi avantajı bile olsa bizim araçlara takılmaya değmez tvde izledim tamamen tvye para ödemiş bi girişimci reklamını yapıo... binek araçlarda 4000 ytl zaten dizel araçlara 2000-3000 arası para verdik bide lpgye 4000 ytl verirsek hiç bi anlamı yok kaldıki %20 için aracımın orjinalliğini değiştirmem değiştirmem için en az %50 lik bi avantajının olması gerek...

femoli
11/08/2008, 09:12
Kesinlikle %30 için kimse bu dönüşümü yapacağını zannetmem sadece şehirlerarası yada halk otobüsleri buna rağbet gösterebilir ..Hem dizel için ekstra para ödeyeceksin hemde 4 000 ytl verip lpg taktıracaksın hemde % 30 oranında ekonomi alacaksın 50 sene sonra kara geçerim herhalde :D

Ziyaretçi047
11/08/2008, 14:35
ehehe yorumlar mantıklı. lpg yi çok seviyor ve çok istiyorsanız benzinli alacaksınız tabi ki de. hem de 2. el :) hatta 2. el hazır lpg li alın kara geçin :)