PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kart ücreti (Akbank ne yapmak istiyor?)



pdr42
24/07/2008, 13:45
akbankatan kredi kartı aldım. yakın zamanda aldıgım için 12 punto sozleşmeli yani işlerini saglama almıslar her neyse kart aidatı geldi bende itiraz ettim kartta bonusları harca ara dediler . harcadım aradım direk dedim ben iptal ettirecem neden kart ucreti için dedim. biz size 25 ytl chip para yukleyelim dediler dusundum 2. kart ucreti agustosun sonuna geliyormus ilkini kurtaralım 2. cisi gelince trekrar itiraz edelim dedim görevliye oda oyle dedi . benm anlamadıgım bankanın buradan cıkarı nedir acaba . tamam ufukta yine kart ucreti gorunuyor benm için değişen bişey yok 25 ytl kaybedeceğim kesin acaba ne yapmaya calsııyorlar analamadım
bu arada kadın dediki 1 ytl lik harcamanızdan sonra aktif olacak ve 3 ay kapattrıamazsınız kartınızı dedi..
arkadaslar bunun altında bir hinlik vardır ben bulamadım acaba ne olabilir

41NH773
24/07/2008, 14:18
selamlar mustafa ben sabancı çalışanıyım ve bir akbank kredi kartına sahibim.4 yıldır bizden kart kullanım ücreti kesiliyor ve daha sonra bizim itirazımız sonucunda(fabrika olarak toplu imza)kesilen ücretler chip para olarak geri yatıyor ve bir çekilde kullanıyoruz.cebinde kart olupta 1 yıl boyunca kullanmayan insanlar var fabrikada oların derdi onlardan 25 ytl olsun dahi alabilmek.artık kesin anlaşma yapıldı kart ücreti hiç kesilmiyor sen bana mail adresini ver ben sana bununla ilgili bir dilekçe car onu göndereyim onu ilgili bankaya gönder bu güne kadar kesilen tüm kart ücretlerin iade ediliyor ve bu günden sonra bir daha kart ücreti alınmıyor yargıtay kararı böyle.hatta ben ilgili dosyayı buraya ekleyeyim herkesler kullansın.iyi günler

pdr42
24/07/2008, 19:57
hasan teşekkür ederim dediğin gibi yapacagım. ama sunuda belirteyimki iptal edilen kart ucretleri yada hukuksal acıdan iptal edilen kart ucretlerinin iptal edilme sebebpleri 12 puntodan kucuk tek taraflı muzakere edeilmeden yapılmıs bir sozlemse oldugundan dolayı idi hatta 2 gun once yargıtayın bu kararı emsal olmuyabilri falan dediler. bilmiyorum ama sanki bu kart ucretini yine alacaklar gibi ama ..
tekrar tesekkrü ederim hasan sağolasın.. diğer arkadasşlarda buradan alsınlar:)

HKNZHR
24/07/2008, 20:05
bu kanun sadece kredi kartı icinmi gecerli ? benim garanti bankasında vadesiz ytl japon yeni hesabım var ve 6 ayda bir 30 ytl gibi bir para kesiyorlar buna itraz etme hakkımız varmı? :)

pdr42
24/07/2008, 20:58
hakan senn bildiğin bişey var galiba bizede sole bizde faydaanalım neden japon yeni hesapta tutuyosun:)

EPKAH
24/07/2008, 21:19
bu kanun sadece kredi kartı icinmi gecerli ? benim garanti bankasında vadesiz ytl japon yeni hesabım var ve 6 ayda bir 30 ytl gibi bir para kesiyorlar buna itraz etme hakkımız varmı? :)
zamanında ben de garanti bankasında vadesiz euro hesabı açmıştım. 6 ay sonra bi baktım para azalmış. hadi yükselmemesini anladık da para neden azalıyor. gittik konuştuk defter işleme ücreti imiş. bende hesabı tamamen kapattım iş bankasında açtım. şu ana kadar ne kadar yatırdıysam o kadar duruyor. garanti bu konularda fazla kurnaz. benim kredi kart ücreti 40 ytl mesela.

THuNDeRCoP
25/07/2008, 00:23
Garanti bankası gerçekten çok çakal bu konuda kendi sitesinde şikayet bölümünden bu kesintinin giderilmesi ve ücretinin geri verilmesini isteyen bazı iş arkadaşlarımın hesabına bu parayı bonus para olarak eklemesine ragmen bende bunu yapmadı 4 defa arandım ama yatırmadılar ve bana 900 ytl 6 aylık kullanım yapın dedıler ( bu 900 ytl yalnıs anlasılmasın mesela 1000 ytl ye bı bılgısayar alıyorsun onu taksıtlendırıosun farzedelım bunun sadece ılk taksıdını baz alıyor o ay ıcın ve her ay net 900 ytl lık bı harcama ıstıyor) bunu onaylıyosanız paranızı ıade edecem demezmı.. Kabul etmedım hala cebimde o kartı tasımaya sınır oluyom kısmet olursa dıger ay karttakı tum borcları odeyıp kapayacam. Bunlar soyguncu...

EPKAH
25/07/2008, 00:34
900 ytl mi hem de aylık offf. başka derdiniz var mı diye de sordun mu? :)

kadoku
25/07/2008, 01:06
Bu konu isabet olmuş, bankalar resmen soyguncu oldu yargıtayın ve tüketici mahkemelerinin emsal kararları olmasına rağmen hala bu ücretleri almaya devam ediyorlar, benimde YKB worldkart ekstreme bu ay 50 ytl kart ücreti yansıtmışlar görünce çıldırdım hemen müşteri hizmetlerini arayıp itiraz ettim bunun yasal olmadığını söyleyince kendince kanuni maddelere saydı vs. bende ona karşı atağa geçip ilgili Tüketici Kanunu maddelerini hatırlatınca pes etti ve bankamızın özel müşterilerimiz için geliştirdiği bir kampanyamız var bilgilerinizi bir kontrol edelim filan dedi biraz beklettikten sonra siz bizim özel müşterilerimiz arasında yer aldığınız için eğer 3 ay boyunca toplam 1500 ytl harcama yaparsanız kart ücretinizi iptal ediyoruz demez mi :ohmy0000: tabi benim sinirlerim dahada zıpladı vel hasıl kelam bende ya kart ücretimi iptal edin yada kartlarımı iptal edin alın sizin olsun dedim telefondaki kız bir faks numarası verdi eğer isterseniz şikayetinizi belirten bir faks çekin dedi bakalım o gün bugündür üzerinden 1 hafta geçti henüz bir ses çıkmadı gelişmeleri buradan haberdar ederim.

plastro
25/07/2008, 02:28
Garanti bankasının geçen ayki ekstresinde yıllık üyelik bedeli olarak 50 ytl yazmışlar ama altına tekrar yıllık üyelik bedeli iadesi olarak 50 ytl'yi geri girmişler bende şaşırdım herhalde yeni çıkan kanuna göre yıllık üyelik bedeli kesmiyecek gibiler.

HKNZHR
25/07/2008, 06:34
japonyadan para transferi icin kullanıyorum :) aslında tek şikayetim paranın kesintisi onada cok kızamıyorum cunku garanti bankasının sagladıgı hizmetler okadar süper ötesiki kızamıyorum... sadece yasal hakları varmı ögrenmek istedim...

bir örnek verim ziraat bankası hesabınız varsa kesinlikle şirenizi unutmayın.. basıma geldi 160 ytl adanadan yatırdılar %5 işlem ucreti kestiler hesapta 152 ytl kalmıs bende şifremi unuttugum icin elden cektim %5 daha işlem parası kestiler ve 145 ytl para aldım.. 1 saat banka görevlisiyle tartıstım en sonunda lanet olsun dedim aldım parayı cıktım.. sifreyi almak icin adanadaki subeye gitmem ve ordan sifre talebi bulunmam 15 gun bekleyip yeniden gitmem ve sifremi almam gerekiyormus.. ne internetten ne telefonla nede baska bir şubeden sifre ogrenilemiyormus.. taş devrinin bankası :D böyle bi olayı yaşadıgım icin param oldugunda seve seve garantinin parasını ödüyorum..

Genius
26/07/2008, 19:59
Malesef arkadaşlar 2 gün önce BDDK bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada yıllık kart ücretinin yasal olduğunu duyurdu. Mahkemelerden alınan kararların emsal teşkil etmeyeceğini ve herkesin ferdi olarak başvurması gerektiği söylendi. Bende aynı sıkıntıyı WorldCard ile yaşadım. Şikayet dilekçesi gönderdim ve para iade edildi. Sonra başka bir kağıt geldi ve 3 ay içinde 1800 lira harcadığım takdirde paranın tekrar kesileceğini bildiriyordu. Geçen arayıp sordum ve rakamı geçtiğimi söylediler ve bir kesinti yapılmadı ancak ocak ayında WorldCard'ı kesin kapattırıyorum.

Kredi kartlarındaki yeni uyanıklık ise taksit sayılarını uzun tutmak. Eskiden birşeyi peşin alınca daha ucuza gelirdi. Şimdi kartla böldürünce daha ucuza geliyor. Maksat uzun vadeli borca sokup kartı daha fazla elinizde tutmanızı sağlamak. Eskiden iki kredi kartı normal diyordum şimdi teke indircem ;)