PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kredi mevzuatları hakkında yardım.

EPKAH
20/07/2008, 20:22
aracımı satmak için anlaştım yarın devir için buluşacağız.
ama bi sorun var sattığım kişi banka kredisiyle alacak arabayı.
şimdi bu kredi olayı nasıl işliyor banka satış olmadan parayı vermez e ben paramı almadan satış yapmak istemem.
böyle bir olayla karşılaşan mutlaka olmuştur. kredi kullanımda ben paramı ne zaman ve nasıl alacağım?
arabayı kaptırmayalım :)

Linos
20/07/2008, 20:35
Bankanın mı, noterin mi, bu duruma karşı bir önlemi vardı ama net olarak hatırlayamadım... Dilersen önce onlardan yardım al!

EPKAH
20/07/2008, 22:22
banka kredi ödemesini noter satşından sonra mı yoksa yeni ruhsat çıktığında mı verecek acaba?

Linos
20/07/2008, 23:30
banka kredi ödemesini noter satşından sonra mı yoksa yeni ruhsat çıktığında mı verecek acaba?

Bildiğim kadarıyla, noter satışından sonra veriyor krediyi... Dediğim gibi, o arada bir şey yapman gerekiyordu ama hatırlamıyorum. Bir arkadaşım almıştı seninki gibi, ondan aklımda kalmış biraz...

hazardous
24/07/2008, 14:55
arkadaşım ben sana hemen yardımcı olıyım çünkü yaklsaşık 20 gün önce aynı şekilde aracımı aldım:)biz şöle yapmıştık;notere gidip satış işlememizi yaptık gerekli belgelieri dopladıktan(noter satışı temiz kağıdı) sonra muamelecime götürdüm.satış sırasında ödiceğim turarın kredi dışında kalan kısmını satıcıya verdim.sonra muameleci aracı benm üstüme aldıktan sonra ruhsatı alıp bankaya götürüyosun ve banka parayı ödemez isen araca rehin koyuyo. yani ruhsatı alıcı üstüne almadan banka parayı ne alıcıya ne de satıcıya vermiyor. ruhsatı götürünce parayı karşı tarafın hesabına gönderiyor...şöle bi durum vardı ama senin içinde geçerli bu,ben arabanın tutarının bi ksımını vermiştim,karşı tarf bana arbayıda ruhsatıda vermişti.geri kalna kısmı vermesem bişi idda edemezlerdi ama.bunuda karşı tarafa güzven yada yazıyla yada arabayı vermeyerek sağlayabilrisin.

EPKAH
24/07/2008, 17:04
teşekkürler pazartesi satış yapılacak inşallah bi problem çıkmadan hallederiz. verdiğin bilgiler için teşekkürler çok aydınlatıcı olmuş.