PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sky dome hakkında

darqclown
02/07/2008, 15:10
Merhaba arkadaşlar,

GP alacağım ancak Sky dome konusunda kararsız kaldım. Fiat sitesinde de sky dome la ilgili yeterli bilgi yok. Sky dome tam olarak nasıl bir şeydir, nasıl çalışır, kaç parçadan oluşur (2 parça cam var sanırım), kapanırken nasıl kapanır, güneşli günlerde tepemde güneş olmamasını istersem cam sorun olur mu ya da onu da örten başka bir şey var mı, kapsamlı bir şekilde anlatabilir misiniz sky dome u olanlar?

ugurozer
02/07/2008, 15:24
Bu tur seyleri canlı canlı gormek gidip dokunmak calistirmak en iyisidir.

femoli
02/07/2008, 15:39
Sky dome iki parcadır kademeli olarak açılır tek tuşla kapatılır ,istenmeyen güeşler için sky dome nin altında güneşlik vardır istemeyen durumlarda çekip kapatabilirsiniz..

mustafaf
02/07/2008, 16:16
fotolarda skydome gorunuyor belkı bıraz yardımcı olur...

https://forum.grandepuntotr.com/vbgarage.php?do=view&id=287

darqclown
02/07/2008, 18:26
Teşekkürler bilgiler için. Kafamda epey canlandı. Bayiiye gidip görmek en iyisi olacak tabi. Peki bu 2 parça tamamen açılıyo mu diye sorsam? Yoksa 1 tanesi diğerinin üstüne falan mı geçiyor?

femoli
02/07/2008, 18:45
hayır arkadaki görüntü öndeki yukarı doğru kalkıp arkadakinin üstüe geliyor

Auto engineeR
02/07/2008, 20:17
skydome camları çok koyu filmli. yani tek başına güneşi baya kesiyor, ama yine de yeterli bulmayanlar için delikli kumaş-naylonumsu malzemeden parça yapmışlar. çekip onu da örtebiliyorsun. delikli dememden kasıt güneşi %100 kesmiyor diğer arabalardaki gibi. ama hiç rahatsız etmeyecek sewiyeye indiriyor.
buarada skydome ı açınca diğer sunrooflardan farklı olarak içeri gömülerek açılmıyor, yukarı kalkıp arkaya uzuyor, görüntü de gayet güzel oluyor.ayrıca yüksek hızlarda içeri girecek rüzgarı kesmek için ön tarafta spoiler kalkıyor we giren hawayı bi miktar kesiyor

darqclown
03/07/2008, 09:55
Çok teşekkürler. Yani 2000 ytl fazladan ödemeye değer gibi gözüküyor :)

CesSpOoL
03/07/2008, 10:00
Mehmet kesinlikle değer Skydom için 2000 ytl ödemek.. Arabanın havası tamamen değişiyor bir defa.. içine bindiğinde perdeleri geri çektiğinde anlıyosun farkı.. ARka taraf sadece cam ve perde sabit ve yerinden oynamıyor.. sadece ön taraf açılıyor ve dışardanda çok şık bi görüntü oluşturuyor. Yani eğer imkanın var ise seni çok zorda bırakmayacaksa fiyatı mutlaka tavsiye ederim ;)

CesSpOoL
03/07/2008, 10:03
Hatta 0 araç alıcaksan ve Skydom almaya karar verirsen beyaz rengi zorlamanı tavsiye ederim benim içimde kaldı :) ikinci el aldığım için renk seçme şansım çok olmadı temiz olarak kırmızı bulabildim. Ama kırmızınında başka bir havası var : )

femoli
03/07/2008, 10:22
Valla arabadaki en sevdiğim özellik sky dome diyebilirim başka bir gp ye binince insan okadar arıyorki ...

darqclown
03/07/2008, 11:31
Aslında 2000 ytl yükseltebilirdim bütçemi ama 75 lik yerine 90 lık almayı düşünüyordum son zamanlarda (hillholder asr esp msr hba falan için), e bu motor için de 2000 ytl fazladan ödemem gerekeceği için zaten 2000 ytl çıkmış oldum. Acaba 75 e geri dönüp sky dome u mu tercih etsem :unsure00: kararsızlık çok kötü bir şey

unik06
03/07/2008, 12:23
Valla arabadaki en sevdiğim özellik sky dome diyebilirim başka bir gp ye binince insan okadar arıyorki ...

yaa,
ne demezsin :cool0000:

birinci elden tanık oldum ve her zaman da oluyorum diyebilirim :whip0000:

femoli
03/07/2008, 12:55
yaa,
ne demezsin :cool0000:

birinci elden tanık oldum ve her zaman da oluyorum diyebilirim :whip0000:
hehhehhhehhehhehehhe:D:D:D:D yazık sana ama hakkattende hep sana denk geliyor...

kara kız
03/07/2008, 14:00
Aslında 2000 ytl yükseltebilirdim bütçemi ama 75 lik yerine 90 lık almayı düşünüyordum son zamanlarda (hillholder asr esp msr hba falan için), e bu motor için de 2000 ytl fazladan ödemem gerekeceği için zaten 2000 ytl çıkmış oldum. Acaba 75 e geri dönüp sky dome u mu tercih etsem :unsure00: kararsızlık çok kötü bir şey

bence bı sekilde bi 2000 ytl daha bul 90 lık dan vazgeçme derim ileride farkını gercekten gorursun ama zorluyamıyosanda tercihin skydome dan yana olsun

CesSpOoL
03/07/2008, 14:13
90 hp nin gücünü uzun yolda tadarsın elbet ama şehir içinde kullanıcaksan genelde 75 çok yeterli zaten hatta uzun yolda bile sıkıntı yaratmıyor ( 1.3 dizel 75 hp ile 500km yaptım) ama skydomu çok ararsın bir kullanırsan ;)

darqclown
03/07/2008, 15:42
Peki şehir içinde 75 likte olmayan bu özellikler (hillholder asr esp msr hba) çok işe yarar mı, yoksa pek önemli değil mi? Hillholder asıl şehir içinde işe yarar gibi duruyor sanki gerçi ama..?

anvil
03/07/2008, 16:42
çoğu kişi şu an skydomesuz aldığına pişman. o yüzden sen sen ol skydomelu almaya çalış. tabi bir de 90 hp olursa tadından yenmez :)

tolgaank88
03/07/2008, 18:21
skydome tercih edebiliyosan mutlaka tercih et,kesinlikle pişman olmazsın

CesSpOoL
03/07/2008, 18:54
Peki şehir içinde 75 likte olmayan bu özellikler (hillholder asr esp msr hba) çok işe yarar mı, yoksa pek önemli değil mi? Hillholder asıl şehir içinde işe yarar gibi duruyor sanki gerçi ama..?

elbette olması daha iyi olur ama ben arabamı en dik yokuşta dahi kaydırmadan kalkıcağıma eminim, seninde çok kısa bi sürede ayağın alışır. biraz bayan işi yokuş kilidi :) sonuç olarak olması tabiiki iyi olur ama olmazsa olmaz değil yine de.. bu arada skdomuma nazar değdi :( bu gün o yelpazeye benzeyen plastiklerden birini nasıl bişey diye kurcalarken ray gibi bir şey var iki tarafın üstünde sol taraftaki çıktı japonla yapıştırıcam :( ya da servise ucunu kırdığım plastik parçanın yedeği varsa taktırıcam:(

ekorkut
03/07/2008, 19:08
Benzinli araba yokuşta da rahat kalkıyor ama dizeli dik yokuşta ve klima da açıkken kaldırmak ciddi iş. Bu durumda hillholder güzel oluyor. Kaldı ki hillholder dan ziyade ESP var olayı bitiren. Haa ben daha hiç devreye sokmadım ESP yi ama günün birinde bir kazayı bertaraf ederse o zaman parasını anında öder.

CesSpOoL
03/07/2008, 19:16
arkadaşlar biriniz skydom açık halde bi resim çekip buraya ekleyebilir mi? benim skydom en açık hale gedirdiğimde bile 1 karış kadar içerde kalıyo cam.. yani geriye doğru gidiyo ama camın ön kısmı yaklaşık bir karış içeriden görünüyor kafamı yukarı kaldırıp bakınca.. tamamen açılması ve yukarı bakınca görünmemesi gerekmez mi ?

femoli
03/07/2008, 19:43
hayır hepimizinki o kadar gözükür bunun ayarı yok civata tam yerine denk gelmezse üst cam oturmuyor tam kappattığında açıklık yoksa yani sorun yoksa tam açıldığında da sorun yoktur ama geri tuşuna bastığında cam tam olarak geri gitmez ilk kademede durur ikicikez bastığında bir kademe daha geri gider ve bu son kademedir daha fazla geri gitmez...

CesSpOoL
03/07/2008, 19:51
çok teşekkür ederim Mehmet çok canımı sıkmıştı bozuk olması düşüncesi hatta o yüzden kurcalarken kırdım o plastik parçayı.. akşam fotoları eklerim yine de bi göz atarsınız..

CesSpOoL
03/07/2008, 22:27
Biraz önce iyice baktım zaten ray sisteminin bittiği yere kadar dayanıyomuş yani daha ileri gidicek bi yer yok ama skydome daha fazla açılabilse daha hoş olurdu.. Napalım puntomu böylede seviyorum : )

darqclown
16/07/2008, 22:00
Arkadaşlar peki yok mudur skydome'un herhangi bir dezavantajı?

drhilter
20/07/2008, 18:45
çok sıcak havada güneş tepedeyken rahatsız edebiliyor perdeye kapalı olsa bile. delikli perde yeterince koruyamıyabiliyor. bir de güneş altında park ettiğinde siyah cam olduğu için sanırım arabanın içi skydome olmayan arabalara göre daha fazla ısınıyor.

mm_isik
22/07/2008, 16:28
arkadaşlar Peki Yok Mudur Skydome'un Herhangi Bir Dezavantajı?

Butun Dezavantajlari 3-4 Sene Sonra Cikmaya Baslar. Kullanildikca Nazik Olan Parcalar Kirilir Fitilden Su Kacirir. Ama 3-4 Belkide 5 Sene Rahat Binilebilir Dusuncesindeyim.

ufukbzk84
22/07/2008, 17:53
valla gp deki tek pimanlığım skydome dir... imkanınız varsa hiç kaçırmayın arabaya kattığı karizma yeter...

mm_isik
22/07/2008, 17:57
Karizmasina Diyecek Yok Tabikide. Gercektende Goruntusu Cok Hos. Kullanilabilirliginin Uzun Surede Ne Boyutta Oldugu Ve Saglamligi Konusuda Bi Okadar Onemli Ama

makeles
23/07/2008, 23:03
her gün defalarca kez açıp kapatıyorum bir sorun olmadı.. (nazar değmesin) lüleburgaz çok tozlu bir memleket olmasına rağmen şimdiye kadar bir defa temizlik yapıldı.. serviste şu tavana bi bakar mısınız yağlanma sorunu var mı hiç bilmiyorum dedim.. tüm metal ve plastik kısma silikon spray sıkıp güzelce bezle temizlediler sonra tekrar başka bi spray sıktılar ardından yağladılar.. hiç bi problemi yoktu şimdi sıfır gibi temiz duruyor sağolsunlar.. skydome çok şık yalnız bravodaki gibi biraz daha büyük olabilirmiş ama yine de çok kullanışlı, yan pencereleri nerdeyse hiç kullanma ihtiyacı duymuyorum.. :)

hasan13
12/09/2008, 14:02
o ray gibi şeylerden benimki de dokunduğum anda kırıldı....bende servise gidip değiştireceğim...ama çok komik dokunduğum gibi kırılması :)

emresan87
12/09/2008, 15:46
Arkadaşlar saçma bi sorumu bilmiyorum ama peki bu skydome sonradan orjinal fiat servisinde falan taktırılamıyo mu =)

ftwda
12/09/2008, 18:04
ben çoğu arkadaşın tam tersine skydome yerine ESP tercih ederim.. Hillholder çok önemli değil - fena da değil hani:) ama asıl bence ESP ve ASR çok önemli.. Sana tavsiyem youtube'dan ESP ile ilgili videolara bak.. Sana ESP ve ASR'nin ne kadar gerekli olduğu konusunda fikir verecektir..

tolgaank88
12/09/2008, 19:28
Arkadaşlar saçma bi sorumu bilmiyorum ama peki bu skydome sonradan orjinal fiat servisinde falan taktırılamıyo mu =)

hayır sonradan takılmıyor,aracı ilk alırken skydome lu olarak sipariş etmelisiniz...

CesSpOoL
15/09/2008, 08:50
Zaten sonradam takıyorlarsa da 3000 4000 i bulur eminim.. İllede Skydome istersen puntonu satıp aynısının cam tavanlısını almak daha kolay : )

utku952
18/09/2008, 12:42
skydome um var çok memnunum. arabaya daha değişik bir görünüm kazandırıyor.. güneş ve toz acısından bi sorun yaşamassınız zaten camlar siyah renkli ve perdesi de var.. sanırım yanmayan bir kumaştan yapılmış hep korkardım tavan acıkken biri izmarit atarsa fln diye hiç bşy olmadı. ESP konusunda zamanında emotion almadığıma pişmanım kesinlikle ESP şart bu kadar kolay kayabilcek bir arabada...:)

femoli
18/09/2008, 12:58
Valla bende emin olun çok zorlamama rağmen **** çıkarmamak kaydıyla kesinlikle kaydıramadım arka savurmuyor yani esp nin eksikliğini hissetmedim hiç...

mustafaf
18/09/2008, 13:45
Valla bende emin olun çok zorlamama rağmen **** çıkarmamak kaydıyla kesinlikle kaydıramadım arka savurmuyor yani esp nin eksikliğini hissetmedim hiç...

kesınlıkle katılıyorum abı.bnm lastık tabanları 175 olmasına ve o kadar ugrasmama ragmen 7 aydır kaydıramadım arabanın arkasını.ıkı kere alanyaya gıttım geldım.yıne o kadar zorladım o vırajlarda banamısın demedı araba...

utku952
20/09/2008, 01:23
İnsan bi lastikle 60bin km yaparsa :) oluyor... . şehir içinde 40 a gidrken bile kavşakta drift atabliosn

ftwda
20/09/2008, 23:23
İnsan bi lastikle 60bin km yaparsa :) oluyor... . şehir içinde 40 a gidrken bile kavşakta drift atabliosn
:D

fatihhhh
16/02/2009, 20:09
ya arabam yol sesini çok fazla alıyor,
sağ kapı, sol dfizör ve sağ emniyet kemerinin ordan çok zırıltı geliyor.
bi de bu skydome yüzünden zırıltılara bir yenisi eklenirmi?
bi de kullanmayan bilemez, hiç skydome li araca binmedim. içerden çekilmiş fotoları varmı? nasıl bişiidir bu skydome. ektradan 1700 ytl vermeye değermi?
konuyu hortlattım sanırım buna değermi peki?

ABNEW
16/02/2009, 20:16
Fatih, skydome sisteminde fazla bir sorun çıkmadı şimdiye kadar.Ben de 2 sene kadar kullandım bu sistemi.İçeriyi oldukça ferahlatıyor, dışarıdan da oldukça güzel bir görünümü var.Eğer sıfır araç bakarken skydome olsun mu olmasın mı gibi bir belirsizlik varsa kesinlikle bu donanım alınmalı.Aksi halde sonradan pişmanlık duyulur.Bir çok örneği mevcut sitemizde :)

makeles
17/02/2009, 07:08
skydome aracın en sessiz kısmı diyebilirim..

femoli
17/02/2009, 10:26
Kesinliklle al derim ama eğer bir gp almışsan sonradan ekletemiyorsun yani 2000 de versen eklenmez sun roof yaptırabilirsin ..

Benimde aracımın en sessiz yeri sky dome diyebilirim :)

husso
17/02/2009, 11:08
benimde gp de tek pişman olduğum konu 1.dinamik almamış plmam 2.skydome düşünmemiş olmamdır aracımı almadan önce siteden haberim olsaydı kararım çok daha farklı olurdu bu vesileyle tekrar siteyi oluşturan gp ailesine teşekkür etmek isterim...

fatihhhh
18/02/2009, 20:24
puntom pert olmadı, tamir edilecek, yei puntom, cruise controlüm ve ESP'm ve sydome!m olmaycak maalesef.
bu tamir edilen puntoyu allah izin verirse, bi akslilik olmazsa 15 sene felan binecem. :)

erosistanbul
12/04/2009, 17:36
benimde gp de tek pişman olduğum konu 1.dinamik almamış plmam 2.skydome düşünmemiş olmamdır aracımı almadan önce siteden haberim olsaydı kararım çok daha farklı olurdu bu vesileyle tekrar siteyi oluşturan gp ailesine teşekkür etmek isterim...

:hotornot:kesinlikle katılıyorum