Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Inanamayacaksiniz !!!!!!

onur1907
30/06/2008, 11:27
arkadaşlar merhaba ;

sizinle dün basımdan geçen cok onemli bir konuyu paylasmak istiyorum ve bu konuyu bütün active sahibi olan arkadasların okumasını istiyorum çünkü belki bu işin sonu fiat'a dava acmaya kadar gidicek...

gectiğimiz cumartesi günü arkadaşlarla dikiliye yazlıga gittik güzel bir cumartesi gecirdik ardından harika bir pazar ve artık dönüş yoluna hazırlanmaya geldi..arabanın bagajından almam gereken bişey vardı ve (s.... ben) aldıktan sonra anahtarı bagajın içinde unuttum...tahmin edin ne oldu her yeri aradık telefonla saatte cok gecti bi arkadaşım çilingir onerdi oda 50 ytl istemiş bende bu arada arabanın sağını solunu acaba diyerek kontrol etmeye calıstım girebilirmiyim diye...(kendime olan sinirden camı kırıcaktım nerdeyse.) bilirsiniz activlerin arka camları manuel oluyor bende cama dokundugumda onceden farketmediğim bi şekilde hafiften oynadıgını gördüm ve aşşagı yukarı oynattım..sonuca inanamayacaksınız ama cam açıldı diger camada yaptım oda acıldı...sonra arka koltukları one yatırıp anahtarı bagajdan aldım..olay gectikten sonra BASKA BİR ARKADAŞIN GP'SİNDE DENEDİK ODA ACILDI VE İNANAMADIK..aklıma su soru takıldı bu sadece bizim gp lere ozel bir sorunmu yoksa her aracta olurmu..ben şahinlerde ve fiesta'da denedim sabah ama acılmadı...insan korkuyor eger boyle bişey sadece bizim gp lerde varsa bu buyuk bir sorun...benim yaptıgım bir hatayı bu şekilde cözmem sevindirici ve sanş ama madalyonun öteki tarafı hiçte oyle degil...sizden ricam araclarınızda denermisiniz eger sizdede varsa bu sorun kronik...küçük gibi görünen büyük bir sorun bence...

umarım cozulecek bir sorundur
Tşk
Saygılar

Nafiz
30/06/2008, 11:55
Böyle birşey gerçekten olabilirmi.İnanılıcak gibi değil.Arkadaşlar sonuçları merakla bekliyorum.
Bu arada ben yırttım:D

kara kız
30/06/2008, 11:58
benim araçta açılıyor olur seydeğil..temizlerler oynadığımı farketmiştim ama aşşağı yukarı sanki dişlisi bolmuş gibi hareket ediceğini duşunmemiştimm..

onur1907
30/06/2008, 12:01
arkadaşlar braz önce haber aldım davayı acicam...

bilginize...

ekorkut
30/06/2008, 12:09
Arka cam belli bir miktar açık değilken nasıl elinizi sokuyorsunuz da aşağı bastırabiliyorsunuz? Yani sanırsam el girecek kadar belli bir açıklığı olması lazım aşağı bastırabilmek için. Neticesinde benim de hoşuma gitmedi açılabiliyor olması ama arka cam kapalı ve indiremiyorum diye hırsız "ben girmem" demez asla. İçeride birşey bırakırsanız cam çerçeve kapı kol bırakmaz dağıtır girer içeri.

onur1907
30/06/2008, 12:22
Arka cam belli bir miktar açık değilken nasıl elinizi sokuyorsunuz da aşağı bastırabiliyorsunuz? Yani sanırsam el girecek kadar belli bir açıklığı olması lazım aşağı bastırabilmek için. Neticesinde benim de hoşuma gitmedi açılabiliyor olması ama arka cam kapalı ve indiremiyorum diye hırsız "ben girmem" demez asla. İçeride birşey bırakırsanız cam çerçeve kapı kol bırakmaz dağıtır girer içeri.

emre abi arka camım komple kapalı...sende kapat dene aynısını yasarsan anlarsın abi..

hem senın dediğin gibi bişey olsa ben asla bole bişeyi burda paylaşmam o cam acıkken olmuş bişey olur ve benim hatan olur...tekrar soyluyorum komple kapalı cam..

saygılar...

femoli
30/06/2008, 12:23
Al benden de o kadar şimdi üşenmedim gittim avuç içlerimi vakum gibi tutup tam kapalı olan cama aşşağı doğru sert bir şekilde aşşağı yukarı bastırdım hoop indi cam bu kesinlikle büyük bir sorun kesinlikle araştırılmalı ve müşteri hizmetlerine başvurulmalı bu konuda tam destek...

onur1907
30/06/2008, 12:38
arkadaslar ben 3 farklı aracta test ettım olmadı bunlar (fiesta,şahin ve focus) eger fırsat bulursanız sizde birkaç model bakabilirmisiniz...çünkü iş ciddileşti ben müşteri hizmetleriyle konusup dava açıcam...

femoli
30/06/2008, 12:41
onur direk bunun için dava olmaz zannedersem pek bir şey tutturamayız yada o hak belki doğmaz gibime geliyor önce müşteri hizmetleri ile bir görüşelim ondan sonra ne yapabileceğimize karar verelim..

dmRy
30/06/2008, 12:58
Müşteri hizmetlerini ara Onur ve durumu bildir. Tüm active daha doğrusu elle açılan camlarda olduğunu söyle, kontrol etsinler. Sonrasında FIAT'ın yapması gereken tek şey, tüm Grande Punto'ları servise geri çağırmak olacaktır. Bunu kesinlikle yapması gerekiyor. ufak birşey gibi duruyor ancak aslında büyük bir olay bu :) hırsız için miss gibi :) ne cam kır ne kapı ile uğraş. indir camı gir içeri, götür arabayı. temiz iş :D olmaz böyle birşey.

Fiat geri dönmezse davayı aç zaten. %100 haklısın :)

bu arada Emotion'larda bu sıkıntı yoktur sanırım. Arka camlarda otomatik bizde.

tolgaank88
30/06/2008, 13:02
alla alla çok garip bi durum,birde mehmet abi senin arabadada olduguna gore dynamiclerdede oluyo sanırım bu durum...

CesSpOoL
30/06/2008, 13:09
hemen gidip bakmak lazım.. abi çok trajikomik olay yaw.. ciddi dava sebebi..

k_adiir
30/06/2008, 13:14
gercekten inanılmas bişey şahinlerde bile olmayan bu saçmalık bu model arabalarda nasıl oluo..
aracım emotion olmasına rağmen fiat aldığıma pişman olmaya basladım yoq direksiyon simidinin derisi kalkar yoq ses açma tuşunun rengi atar şimdide bu cam olayları..
fiat kendini geliştirdi sandım ama hiçbişi olmamışş..
bu arabalar elimizde patlıcak benden söylemesi..

ugurozer
30/06/2008, 13:39
aracın bu yuzden soyulmuş çalınmış vs birsey olsaydı davadan birsey tutturudun ancak bu konumda sadece ugrastiginla kalırsın araclar belirli bir sure sonra servise cagrilir sorun cozulur. Bizim civiclerdede on jantların ortasındaki H harflerinin takılı oldugu kucuk kapak balatalardaki ısınmadan dolayı belirli bir sure sonra gevsiyordu bunu bircok arabada test ettik servise ilettik sorun kapakların klipsinin plastik olmasından ve ısınan balataların bunun esnekligini deforme etmesinden kaynaklandığını bizzat maille ben ilettim cok kısa sure sonra bu sorunu ucretsiz cozduler butun araclarda.

Dava acmak yerine insiyatifinizi kullanark durumu bildirseniz sizin icinde bize hizmet veren servisler ve marka icinde daha olumlu sonuclar alabilirsiniz.

Riddle
30/06/2008, 13:43
bu konu forum dışına çıkmasa iyi olur ... düşünsenize hırsıza açık kapı

kara kız
30/06/2008, 13:44
alla alla çok garip bi durum ya,hemen bakıcam bugun...gerçekten olur iş değil ama ! ! ! yani bi nedeni olmalı,mutlaka bu saçmalıgın bi nedeni olmalı...birde mehmet abi senin arabadada olduguna gore dynamiclerdede oluyo sanırım bu durum...

evet benim aracımda dynamic ve aynı sekilde oluyor

ekorkut
30/06/2008, 14:19
Arkadaşlar bu arada enterasan bir durum var. Geçen gün arabayı tertemiz yıkattırdığım akşamı birisi benim arka camlara elinin izini çıkarmıştı. Alla alla dedim kendi kendime neden böyle birşey yapsın birisi diye. Acaba camı mı indirmeye çalıştı bilemiyorum ki? Ama inen eden birşey yoktu. İşten çıkınca bir de ben deneyecem. Uff canım sıkıldı şimdi ya. Nedir ki böyle şey olur mu hiç. Alarm mı taktıracaz yani??

femoli
30/06/2008, 14:30
Arkadaşlar haklı iken haksız duruma düşmemek istiyorsak lütfen yorumları ona göre yapalım Araçlarda problem olup olmadığını servisler karar verecek lütfen bu gibi şikayeti olanlar en kısa zamanda servise giderek durumun gerçekliliğini onaylatsınlar daha sonra getirdikleri çözüm ile uygulamaya geçelim ,Ha eğer geri dönüş olmazsa elimizdeki onaylı belge ile istediğimizi yaparız ama lütfen bu konuyla ilgili sakin olalım yanlış bir şey yapmayalım ...

ugurozer
30/06/2008, 14:40
Arkadaşlar bu arada enterasan bir durum var. Geçen gün arabayı tertemiz yıkattırdığım akşamı birisi benim arka camlara elinin izini çıkarmıştı. Alla alla dedim kendi kendime neden böyle birşey yapsın birisi diye. Acaba camı mı indirmeye çalıştı bilemiyorum ki? Ama inen eden birşey yoktu. İşten çıkınca bir de ben deneyecem. Uff canım sıkıldı şimdi ya. Nedir ki böyle şey olur mu hiç. Alarm mı taktıracaz yani??

abi inen cam cok daha rahat kalkar bence :) aractan herhangi birsey alınmamıştır umarım?

onur1907
30/06/2008, 14:53
evet arkadaşlar sizden bu işi deneyip aynı sonucu alanların listesini isticem bu gerekliymiş pevgeot'a dava acan kişi soledi....basta ben olmak uzere...

1.onur1907

Paranoya
30/06/2008, 15:06
Len ne biçim iştir bu! Şaka gibi! Deneyemedim benimki 3 kapı olmasından ama yaşadıklarınızdan dolayı ben de acayip sinirlendim :realmad:

perduto
30/06/2008, 15:07
Arkadaşlar konu çok ciddi birşey yazmak istemiyordum ama bu olayın sonu ciddi boyutlara ulasabilir..sakin olup daha dogru kararlar alabilirsiniz..öncelikle bu dediğiniz problem fabrika çıkış kaynakla bir sorun değil ise burda bir marka karalaması söz konusu oldugundan bir bakarsınız dava acılan taraf siz olmuşsunuz..Burda markaya bir itham söz konusu ve haliyle hiç bir marka adını lekeletmek istemez..bu olayın sonu sizin haksız duruma düşmenizle sonuclanmaması acısından arkadasında dediği gibi servislerden bir onay alın gidip baktırın neden kaynaklandıgını tespit ettirin.Müşteri hizmetleri ile görüşün.Ama sakın sakın burda elinizde belge olmadan markayı karalamayın ki dava acacağınız zaman üzülen taraf olmayın..

ugurozer
30/06/2008, 15:18
aracım dynamic 2007 model şimdi üşenmedim gidip denedim iki arka camıda.
Sonuç ellerim acıdı cam az br miktar hareket etsede bosluk dahi olusacak kadar asagıya inmiyor disli ve malzemenin esneme payı kadar esniyor yani kesinlikle bir problem yok cam kırılmadan hırsızlık yapılamaz. Camlkarınızı sonuna kadar kapatın ve tekrar deneyin derim.

onur1907
30/06/2008, 15:46
bu arada kendi şirketimde calısan arkadasalarda kendım bizzat denedim ve actım...tekrar soyluyorum dynamic te arka camlar otomatikmi bilmiyorum ama activlerde degil o arkadaslar otomatik camı acmaya calısmasın bos yere masraf acar kendine....braz once acmaya calıstıgım aractaki kolu gormeniz lazım catır catır donuyor..tamamen kronik bir problem..arabamı cok seviyorum ama bu sorun cok ciddi bir sorun...tek ricam konuyu baska yerlere cekmeyin insan kendi altındaki arabasını karalamaz aksine yuceltir....ben arabamı seviyorum ama sorun yasamak istemiyorum...

saygılar..

mustafaf
30/06/2008, 15:49
bende merak ettım sımdı ve gıdıp denedım.aracım 2008 model daha alalı 5 ay olmadı.ama benım camda acıldı.hemde ıkısı bırden.nası bı cozum uretecez sımdık bu olaya :(

Korhan
30/06/2008, 16:04
Ben denedim açılmadı. Baya da bir zorladım. Bi tarafına bişey olmasın diye bıraktım.

ekorkut
30/06/2008, 16:09
abi inen cam cok daha rahat kalkar bence :) aractan herhangi birsey alınmamıştır umarım?

Uğur birşey çalmak için camı indirmiş adam heralde oturup da kaldırmak için orada zaman harcamaz.:busted_b:
Abi ne biçim konu açtınız yaa şimdi...Kafama soktunuz konuyu işyerinde...

mustafaf
30/06/2008, 16:18
Uğur birşey çalmak için camı indirmiş adam heralde oturup da kaldırmak için orada zaman harcamaz.:busted_b:
Abi ne biçim konu açtınız yaa şimdi...Kafama soktunuz konuyu işyerinde...

emre abı kesın senın arabanın camını ındırıyorlar sımdı otoparkta :)

CesSpOoL
30/06/2008, 16:27
ben denedim sorun yok sağ arka cam yerinden oynamıyor. sol arka ise bir cm kadar inse de aşağı çekilmiyor. hatta sol arkayı biraz aşağı indirim elimle biraz zorladım yine inmedi.. çok yüklenmedim kırılır diye..

ekorkut
30/06/2008, 16:29
emre abı kesın senın arabanın camını ındırıyorlar sımdı otoparkta :)

Valla indirse de anca o ön gözlerden 3-5 YTL bir bozuk para alır:thumbdown:

kara kız
30/06/2008, 16:32
bi araçta var biraraçta yok..
acaba kullanılan malzemelerdemi bir problem var farklı partılerde gelen malzemeler arasında bi farklılıkmı gosteriyor..bunun başka nasıl bir açıklaması olabilirki mutlaka bi yerde bi problem vardır bukadar uzun zaman bu durmu nasıl çozemedik ben bunu dusunuyorum..bu araçlar başımıza daka neler çıkartcak bakalım..merak ediyorum valla

ugurozer
30/06/2008, 17:46
dizellerde olmayıp benzinlilerde problem olabilir benzinlilerde itayladan mı geliyor yoksa bazı parcaları burada mı takılıyor?

şekerlioğlu
30/06/2008, 17:48
şimdi denedim.hafif bir esneme var,ama herhangibir açılma olmadı.uyarıyı yapan arkadaşa teşekkürler.bence herkes bir an önce servislerle konuşsun.gerekirse bireysel olarak değil,forum olarak tofaşa ve fiata mail atarak gerekli çözüme ulaşmalarında üzerlerinde bir baskı oluşturmakda fayda var.foruma üye olmıyan konudan habersiz binlerce kullanıcı içinde bir faydası olur.

extanbul
30/06/2008, 17:56
bende de active 90 bg lik var arkadaşlar indim aşağı denedim. bir sorun olmadı. camların 2 side açılmadı. en yakın servise gidip bence durumu bildirin ve ona göre çözüm önerilerini uygulasınlar. yok eğer bir şözüm sunamıyorlarsa fiat a ayıplı mal satmaktan dava açılabilir...

onur1907
30/06/2008, 18:21
arkadaşlar konu cok ciddi bu sorunu yaşayanlar hemen servise gitsin cunku benim denedigim tum gp lerin camı indi..baziları indiremediği için inmiyor yazıo ama her cam inio..bu işin taktiği femolininde dediği gibi elinizi vakum gibi kullanarak camı assagı yukarı hareket ettirmek sonra gorun bakın içerdeki kol nasıl hareket edio..neyse ben servise gidicem hem göstericem hemde çözüm isticem...sizinle gelişmeleri paylaşırım..

NOT ; YÖNETİCİLERİMİZDEN Bİ RİCAM OLUCAK GUVENLİĞİMİZ ACISIDNAN KONUNUN ACİLEN KİLİTLENMESİNİ RİCA EDİYORUM...

saygılar..

kara kız
30/06/2008, 18:27
hatta silinsin bile ozelden msjla uyarı yapılsın..

jagar
30/06/2008, 18:42
şimdi denedim.hafif bir esneme var,ama herhangibir açılma olmadı.uyarıyı yapan arkadaşa teşekkürler.bence herkes bir an önce servislerle konuşsun.gerekirse bireysel olarak değil,forum olarak tofaşa ve fiata mail atarak gerekli çözüme ulaşmalarında üzerlerinde bir baskı oluşturmakda fayda var.foruma üye olmıyan konudan habersiz binlerce kullanıcı içinde bir faydası olur.

+aynen bi kaç santimlik yukarı aşşa oynama var hemde yüklenmeden ama baya yukarı aşşa bastırarak denememe rağmen inmedi aşşa

FoR_ReaL
30/06/2008, 19:32
arabam şirketin 3 sokak aşağısında acil işlerim bitsin hemen deneyeceğim içime korku düştü resmen

coolsnake
30/06/2008, 20:52
aksamı zor ettım ya ıcım ıcımı yedı arabam ewın onunde ben ıste .. geldım baktım hıc bı ınme yok solcam az oynuo ama acılması ımkansız .. ohhh dedım aracım 2006 actıve

EnginBERK
30/06/2008, 22:58
skandaL :)

ugurozer
30/06/2008, 23:03
neyi beceremedik yaa agirligimi verdim resmen cama araba asagı indi cam inmedi abicim :)

onur1907
30/06/2008, 23:29
haha ugur :) ugur senin civic'tede denesene belki puntodan onada sıcramıstır yan yana ya :) hocam ıkısıde super duruyo allah nazardan saklasın ısın sakası tabı...ole bastırmayla kaktırmayla olmuo :) hocam son kez soyluorum elınızı vakum gıbı kullanıcaksınız assagı yukarı yapıcaksınız o sıze sureklı yenı bir bosluk acıcak yada bana getirin acamazsam essegim :) suan 5 aracı actım acamadıgım olmadı...ayrıyetten emotıon'larda yada dynamıc'lerde arka camlar manuelmı ??? manuel olmayan cam acılmazzzzz......elektrık aksamını kırdınızmı ulen onur yaktın benı demeyin :)

bu arada servisle konustum yarın d*****n kuyrugu kopucak...dahada onemlisi hala yorum yapıoruz bu topıc'e kapatalım artık lutfen birimizin canı yancak sonunda....kapatmayıp bir bildiginiz vardır dicem ama acıklamada yok...

saygılar..

zaferkaplan
30/06/2008, 23:32
ben gpmi 4000 km de ikinci el aldım camları silerken fark etmiştim ama sanırım aldığım kişi hırpalamış olabilir diye düşünmüştüm demekki böyle bir sorun genelde olabiliyo

İbrahimKC
01/07/2008, 00:24
Konuyu kilitlemekle - açık kalması arasında güvenlik açısından bir fark yok açıkcası.

Güvenlik açısında silinmesi gerekiyor konunun ama ozamanda üyelerimiz bilgilenemiyecek, bende ortada kaldım valla.

İznizle bu konuyu daha sonra geri getirilmek üzere siliyorum arkadaslar. Sorun çözülene kadar zaten burada konuşmamızın bir anlamı yok. İlgili arkadaslardan gelişmelerden özel mesajla beni bilgilendirmelerini rica ediyorum ayrıca fiat müşteri hizmetleri ilede irtibata geçeceğiz.

Not: Onur, normal dinamiklerin arka camları manuel'dir. Emolarında otomatik.

saat 00.00'da konuyu sileceğim..

onur1907
01/07/2008, 00:42
Konuyu kilitlemekle - açık kalması arasında güvenlik açısından bir fark yok açıkcası.

Güvenlik açısında silinmesi gerekiyor konunun ama ozamanda üyelerimiz bilgilenemiyecek, bende ortada kaldım valla.

İznizle bu konuyu daha sonra geri getirilmek üzere siliyorum arkadaslar. Sorun çözülene kadar zaten burada konuşmamızın bir anlamı yok. İlgili arkadaslardan gelişmelerden özel mesajla beni bilgilendirmelerini rica ediyorum ayrıca fiat müşteri hizmetleri ilede irtibata geçeceğiz.

Not: Onur, normal dinamiklerin arka camları manuel'dir. Emolarında otomatik.

saat 00.00'da konuyu sileceğim..

teşekkurler ibrahim abi bende kilitten kastım silinmesiydi artık zamanı geldi herkez soylucegını soyledi şimdi yapmamız gereken beklemek..bence kımsenın gormesıne gerek yok ben solemeseydım kımse bunu denemezdi bendekide şans eseri oldu zaten..neyse tekrar tesekkurler...