Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi Grande Punto, Neden?
EGER İMKANINIZ OLSA
SİMDİ ALACAK OLSANIZ
HANGİ PUNTOYU
HANGİ ÖZELLİKLERİNDEN DOLAYI ALIRSINIZ??
Yeni almayı dusunen arkadaslara yol gostermis olursunuz
SORU:Arkadaslar,italyada ve ispanyada 15 gun kadar kiralık kullandıktan sonra GP almaya karar verdim,acaba yurtdisi ile turkiyedeki GP'ler arasinda ne gibi farklar vardır?
tempesty
24/06/2008, 19:27
(Tekrar Punto almazdım ama eğer alacak olsaydım) Yine benzinli alır ve eğer param yetiyorsa garantisini uzattırıp skydome ekletirdim..
esp dizel skydomeli olsun kardesim 4 cam otomatik olsun alarmı olsun uzaktan kumandadan camlar acılıp kapansın
t-jet 120hp spot alırdım:)
bora abi neden punto almazdın eski bir puntocusun
tjet alırdım tek kapı alırdım, full alırdım ve mutlaka skydome alırdım. renk olarak ta siyah olurdu sanırım:)
Kesinlikle t-jet 120 benzinli ama esp skydome da olsun isterdim..
Beni En Cok Etkileyen Tasarimi Ve Uzun Yolda Keyfiydi....
Almak Istediginiz Araclarda Fiyat/performans Ve Hangi Ozelliginden Dolayi Almak Istediginiz Yazarsaniz Sevinirim.
tempesty
24/06/2008, 20:09
t-jet 120hp spot alırdım:)
bora abi neden punto almazdın eski bir puntocusun
Ahmet öyle haklısın aslında çok fazla şikayetim yok ama yinede bu araba başımı çok ağrıttı hakkaten kahrını çekenlerden biri de ben oldum biraz da şans işi işte bir daha 4-5 yıl sonra belki arabayı değiştiricek olursam eğer Alman markalardan birini tercih edicem..
yine dynamic alırdım.otomatik klimasından dolayı kesinlikle.
FoR_ReaL
24/06/2008, 21:52
Kesinlikle Dynamic ama 90 Beygir olsun Asr ve hillholder gibi ekstralar var. Olmazsa olmaz Skydome :)
tolgaank88
24/06/2008, 23:31
1.3 multijet dynamic 90 bg veya 1.3 multijet emotion ve mutlaka skydome opsiyonunu eklerdim...
dizeli kesinlikle tavsiye etmiyorum artık.malum mazot fiyatları benzini yakaladı. eee dizelin bakım masrafları benznlinin en az 2-3 katı hatta 4 . eee perf. da yarı yarıya nerdeyse. bn kesnlikle benznli ve hatta mümkünse tjet 120hp tavsiye ederim şiddetle.
makineman
25/06/2008, 07:29
Ben şu anki aracımın skydome ve otomatik viteslisini alırdım. kesinlikle. Yani 1.3 Mj 90BG Emotion+Sp+16"Jant+Skydome+Dualogic Vites+Diz H.Y.
uLTRa GP
25/06/2008, 08:18
1.9 türkiyede olsaydı onu alırdım ama yine 90hp m-jet emotion FULL+FULL skydomelu filan onu alırdım
T-Jet 5k dynamic + skydome alırdım. Ben aldığım zaman T-jet'in adı bile yoktu tabi :)
Alacam da inşallah. Bravo'ya param yetmiyor. Makyajı bekliyorum.
Kesinlikle DİZEL alırdım. 75 veya 90 hp çok farketmez hemen arkasından da chip yaptırır Benzinlilere dumanımı yuttururdum. :)
mustafaf
25/06/2008, 10:39
bende 1.9cc 130HP multıjet Sport modelını 3ay 5 ay ugrasırdım bı sekılde onu getırtır alırdım.(skydome felan full :))
(bu arada bende GP almaya karar verdıgımde kıralık bı GP kullanmıs ve onun etkısınde kalmıstım:))
120 hp t-jet sport alırdım spor deri döşemeli skydome lu beyaz renk bide nfs body kitlerinden takar binerdim walla :D
Dün yine T-JET elimdeydi. Tüketimi sıfırladım ve çevre yollarında çok hafif dur kalklı etaplarda yaklaşık bir 50 km kullandım 3500 devri de geçmeden. Tüketim değeri 7,5 l/100 km idi. Benim dizel bu etapta bu şekilde en fazla 5,5 yakardı eminim. Yani 100 km de 2 litre fark var. Umarım bu fark T-JET km yaptıkça azalır zira araba şu anda 600 km de. Başka kullanıcılar daha başka tüketimler de yakalayabilir elbette. Ama bu bizim elimizdeki 2 aracın tüketim değerleridir tekrar üstüne basarak söylüyorum. Tamam T-JET in keyfi var derseniz ve basarsanız bu sefer de 10 yakacak hatta daha fazla.
Şu dizelin 2-3 hatta 4 katı bakım masrafı nedir acaba? Yani gerçekten çok merak ettim. 2 araba sıfır alındı diyelim ki bizim durum böyle sayılır. Biri şimdi biri 6 ay önce alındı. Benzinli 20 binde bakıma girdiğinde 100 YTL versin, dizel bu zamana kadar 2 yağ + 1 mazot filtresi ile 270 YTL verecek. 20.000 km de ise benzinli 2 litre tüketim farkıyla 20.000 km de 400 litre fazladan benzin tüketecek. Hadi benzin dizelden pahalı değil ve aynı fiyattan satılıyor diyelim ve farkı bu şekilde değerlendirip ortaya koyalım. 400 x 3,6 = 1440 YTL fark yapıyor 20.000 km lik etapta. Ne oldu bakım masrafı daha ucuzdu değil mi benzinlinin 170 ytl kadar?? Başkasının T-JET i daha az yaksın bu fark 1200 YTL olsun 1100 YTL olsun...Benim arabam 5 sene garantili ve bu süre zarfında cebimden sarf malzeme ve bakım gideri dışında 5 kuruş da ekstra bir para çıkmayacak. En son olarak da dizelin senelik vergisinin de elle tutulur bir fark oluşturduğunu söyleyebilirim.
Devir ekonomi devri arkadaşlar. Benim için en azından öyle. Sizin için performans ve zevk daha önemliyse bu farkı paranızla satın alır, benzinli arabanın keyfini sürersiniz. Tamamen kişisel tercih bu. Arada satın alırken elbette bir fiyat farkı var ama satarken de bu fark var. Ben de çok düşündüm kendi adıma daha ucuza t-JEt mi alırdım yoksa 90 HP dizel mi diye. Valla yine bu noktada dizel alırdım diyebiliyorum. Günde 50 km civarı yolum var.
Herkese kendi tercihi hayırlı uğurlu olsun.
kesinlikle skydome olmalı....
kara kız
25/06/2008, 13:50
bence en aşşah 95 hp starjet yada 120 hp t-jet olmalı..kasınlıkle rengi beyaz olmalı iç dosemesi deri vede tabiki emotıon olmalı ama bi ihtımal emotıon da beyaz olmayabilir ..17 orjınal jant nfs body kıt ve skywindow olmassa olmaz..
Biz alırken satıcı TR ye sadece siyah ve kırmızı T-JET getirdiklerini söylemişti. Belki bu da bombadır. Beyaz bence de güzel olur. Hatta ciddi güzel olur.
kara kız
25/06/2008, 15:22
ozaman t-jet almıcan 95 hp le yetınceksin ben gayet memnunum bastımı zımba gibi fırlıyo yakıttada oldukça ekonomik..benzinli bi araca gore tabi..
Hernekadar şuan kullandığım Stjet den memnun olsamda daha güçlü ve Turbolu olduğu ve gerektiğinde motor üzerinde chip vb.uygulamalara izin verdiği için kesinlikle kırmızı Tjet alırdım, konfor pakeli, skydome (olmazsa olmaz), spor paketli ayrıca sonradan almaya kalktığımda pahalıya geldiği için 17 jant opsiyonunuda ekletirdim (daha önce sütten ağzımız yandığı için :) alırken ufak tefek aksesuarlarıda fiyat pazarlığı esnasında daha uygun fiyata almaya çalışırdım.
Şu anki fiyatlarla bu donanımdaki bir Tjet Koç indirimiyle yaklaşık 30-31000 civarı tutarki bu konfor ve sürüş zevkini bu fiyata hiç bir araba veremez.
puntomda tek eksiğim skydome :(
Hernekadar şuan kullandığım Stjet den memnun olsamda daha güçlü ve Turbolu olduğu ve gerektiğinde motor üzerinde chip vb.uygulamalara izin verdiği için kesinlikle kırmızı Tjet alırdım, konfor pakeli, skydome (olmazsa olmaz), spor paketli ayrıca sonradan almaya kalktığımda pahalıya geldiği için 17 jant opsiyonunuda ekletirdim (daha önce sütten ağzımız yandığı için :) alırken ufak tefek aksesuarlarıda fiyat pazarlığı esnasında daha uygun fiyata almaya çalışırdım.
Şu anki fiyatlarla bu donanımdaki bir Tjet Koç indirimiyle yaklaşık 30-31000 civarı tutarki bu konfor ve sürüş zevkini bu fiyata hiç bir araba veremez.
Arkadaşım koç indirimi falan olmadan 28 peşine aldık T-JET sport u.
Arkadaşım koç indirimi falan olmadan 28 peşine aldık T-JET sport u.
Eğer yukarıda yazdığım bütün opsiyonlar dahil o fiyata aldınızsa benim arabayı satar hemen alırım.
Pazarlık ettiğimiz arabalar bayilerin halen ellerinde olan arabalardı. İkisinde de skydome yoktu. Biliyorsun Sport paketin içinde bahsini ettiğin 17" jantlar zaten dahil. Halen almak istersen 28500 civarına en son da Ankara Birmot elinde daha mumu çözülmemiş bir arabadan bahsediyordu. Belki bu da 28 e biter. Diğer taraftan 28 e bitirdikten sonra Birmot aman yapabileceğimiz birşey var mı acaba diye tekrar aramıştı beni ama çok geç demiştim. Şu anda GP satışlarının %1 i bile değil TJET. Bana söylenen bu. Bundan ötürü de cidden çok güzel fiyatlara pazarlık edilebiliyor. Hele de şimdi 2009 modeller çıkmak üzereyken 2008 modeller güzel fiyatlara satın alınabilir.
Dün yine T-JET elimdeydi. Tüketimi sıfırladım ve çevre yollarında çok hafif dur kalklı etaplarda yaklaşık bir 50 km kullandım 3500 devri de geçmeden. Tüketim değeri 7,5 l/100 km idi. Benim dizel bu etapta bu şekilde en fazla 5,5 yakardı eminim. Yani 100 km de 2 litre fark var. Umarım bu fark T-JET km yaptıkça azalır zira araba şu anda 600 km de. Başka kullanıcılar daha başka tüketimler de yakalayabilir elbette. Ama bu bizim elimizdeki 2 aracın tüketim değerleridir tekrar üstüne basarak söylüyorum.
Emre, 5.5lt/100km demişsin.İşte bu değer benim bir önceki Puntom ile (mjtd 90bg) yakaladığım değer.20000km lik tüketim değerim 5.5lt/100km idi.Şimdi bu rakam önceden de belirttiğim gibi 6.5-7lt/100km lere çıktı.Yani ikisi arasında 1-1.5lt/100km lik bir fark var.Ben almadan önce fark daha fazla olur demiştim açıkçası.Ancak hep söylediğim gibi benzinlinin fabrika verisini tutturmak dizelden çok daha kolay...
avatarımda olan beyaz punto emotion tabiki skydome ve17 jant
emre abi yazdıkların doğru bu zaman maalesef ekonomi zamanı gönül isterdi 2 litre 200-250 beygirlik arabalar kullanalım ama en pahalı benzini kullandığımız için ekonomi de şart oluyor o yüzden yine gp alacak olsam 90 hp alırdım bi de active yerine dynamic tabiiki
Dün yine T-JET elimdeydi. Tüketimi sıfırladım ve çevre yollarında çok hafif dur kalklı etaplarda yaklaşık bir 50 km kullandım 3500 devri de geçmeden. Tüketim değeri 7,5 l/100 km idi. Benim dizel bu etapta bu şekilde en fazla 5,5 yakardı eminim. Yani 100 km de 2 litre fark var. Umarım bu fark T-JET km yaptıkça azalır zira araba şu anda 600 km de. Başka kullanıcılar daha başka tüketimler de yakalayabilir elbette. Ama bu bizim elimizdeki 2 aracın tüketim değerleridir tekrar üstüne basarak söylüyorum. Tamam T-JET in keyfi var derseniz ve basarsanız bu sefer de 10 yakacak hatta daha fazla.
Şu dizelin 2-3 hatta 4 katı bakım masrafı nedir acaba? Yani gerçekten çok merak ettim. 2 araba sıfır alındı diyelim ki bizim durum böyle sayılır. Biri şimdi biri 6 ay önce alındı. Benzinli 20 binde bakıma girdiğinde 100 YTL versin, dizel bu zamana kadar 2 yağ + 1 mazot filtresi ile 270 YTL verecek. 20.000 km de ise benzinli 2 litre tüketim farkıyla 20.000 km de 400 litre fazladan benzin tüketecek. Hadi benzin dizelden pahalı değil ve aynı fiyattan satılıyor diyelim ve farkı bu şekilde değerlendirip ortaya koyalım. 400 x 3,6 = 1440 YTL fark yapıyor 20.000 km lik etapta. Ne oldu bakım masrafı daha ucuzdu değil mi benzinlinin 170 ytl kadar?? Başkasının T-JET i daha az yaksın bu fark 1200 YTL olsun 1100 YTL olsun...Benim arabam 5 sene garantili ve bu süre zarfında cebimden sarf malzeme ve bakım gideri dışında 5 kuruş da ekstra bir para çıkmayacak. En son olarak da dizelin senelik vergisinin de elle tutulur bir fark oluşturduğunu söyleyebilirim.
Devir ekonomi devri arkadaşlar. Benim için en azından öyle. Sizin için performans ve zevk daha önemliyse bu farkı paranızla satın alır, benzinli arabanın keyfini sürersiniz. Tamamen kişisel tercih bu. Arada satın alırken elbette bir fiyat farkı var ama satarken de bu fark var. Ben de çok düşündüm kendi adıma daha ucuza t-JEt mi alırdım yoksa 90 HP dizel mi diye. Valla yine bu noktada dizel alırdım diyebiliyorum. Günde 50 km civarı yolum var.
Herkese kendi tercihi hayırlı uğurlu olsun.
kesinlikle katılıyorum.. ben şuan ankara kızılay şehir içinde 6 lt civarı yakıyorum uzun yolda 4,5 lt hafif basarak çok rahat tutturuyorum. hatta geçen 3,7 litre yaptım hemde motor sağlığıyla oynamadan 2000 devirde.. ben dieselin hiç bir zaman bitmediğinin kanısındayım. konu gp olunca ve diesel ve benzinli motorların yıllık vergileri düşünülünce ve yakıtlarıda düşünülünce her zaman dieselin hep avantajlı olduğunu biliyorum.
hangi grande punto sorusuna ise;
bence paket dynamik olurdu. active bence para dumunu çak sıkışırsan olabilir. ama tek tercih dynamik tir emo tercih meselesi ama dynamik ve emo arasında öğle ciddi bir fark yok. ama tercih işte.. neyse motorlar ya 90 lık diesel yada 120 t-jet olurdu.
skoydam yada paketler tercih meselsi ama cam y-tavan hakkaten hoş duruyor araçlarda.
benim tercihim kesinlikle dynamik 90 hp diesel cam tavanlı olurdu.. ona bir de komplo marşpiyel takımı. jant lastik (17 inç) takımı ve yaylar. başkada dokunmazdım.. orjinalliğini bozmadan...
mustafaf
27/06/2008, 19:56
bende 1.9cc 130HP multıjet Sport modelını 3ay 5 ay ugrasırdım bı sekılde onu getırtır alırdım.(skydome felan full :))
(bu arada bende GP almaya karar verdıgımde kıralık bı GP kullanmıs ve onun etkısınde kalmıstım:))
duzeltıyorum 1.9lt. 160HP olanından alırdım :) her ne kadar yıllık vergısı 1.550YTL olsada bu gucu hıssetmeye degerdı...
fatihhhh
27/06/2008, 22:30
****avrupadaki punto ile bizdeki arasında en önemli ve en affedilmez olanı: bizlerde cruise control(hız sabitleyici) yok!!!!!! :(
****Dynamic modelindeki donanımlat gayet tatmin edici
(arka camlar elektirkli olan konfor paketini tercih et. (kumandadan camları açatıp kapatabilmek bence gayet keyifli ve kullanışlı bir özellik.)
****kolçak ve park sensörünü sonradan taktır mutlaka(bunlar için konfor pakete para verme, sen dışardan taktır)
***en önemlisi 90 beygirlik punto al. (75 beygirlilerde ESP yok)
***dizel alıp almamak sana kalmış ama dizelin vergisi en düşük vergi diliminde. ve dizel daha az yakıyo benzine göre
kp yi sonradan taktırmak en mantıklısı.ben 100 ytl ye park sensörü 40 ytl ye de kolçak taktırdım.araca fazla binmiyorsanız 1.4 tjet en mantıklısı.kırmızı ışıkta diğer araçları geride bırakmanın tadı hiçbir şeyde yok.fakat yılda 15000 km den fazla yol yapıyorsanız dizel en mantıklısı.ayrıca ilave donanım paketleri ikinci elde ne yazık ki para etmiyor.
wintermute
01/07/2008, 01:41
BeN Yeni BravO ALırdım
ranet3000
01/07/2008, 21:10
Emre, 5.5lt/100km demişsin.İşte bu değer benim bir önceki Puntom ile (mjtd 90bg) yakaladığım değer.20000km lik tüketim değerim 5.5lt/100km idi.Şimdi bu rakam önceden de belirttiğim gibi 6.5-7lt/100km lere çıktı.Yani ikisi arasında 1-1.5lt/100km lik bir fark var.Ben almadan önce fark daha fazla olur demiştim açıkçası.Ancak hep söylediğim gibi benzinlinin fabrika verisini tutturmak dizelden çok daha kolay...
arda abi benim araba 10 000 oldu 1 ay içinde baya bi şehir gezdim ama yakıt gerçekten düşüyor ilk başta 8,7 lt. yakıodu şimdi 6,9 litre ancak bastığında 10 lt. yi buluyor ve araba baya baya yürüyo 2 de 1500 devirde dip gaz yapınca çıldırıyo 3 ün başında sarıyo valla anlamadım var bi gariplik :)
arda abi benim araba 10 000 oldu 1 ay içinde baya bi şehir gezdim ama yakıt gerçekten düşüyor ilk başta 8,7 lt. yakıodu şimdi 6,9 litre ancak bastığında 10 lt. yi buluyor ve araba baya baya yürüyo 2 de 1500 devirde dip gaz yapınca çıldırıyo 3 ün başında sarıyo valla anlamadım var bi gariplik :)
Ben aldığımdan beri yaklaşık 7lt/100km yakıyor:)6000km ye yaklaştım...
bayiye dizel almaya gitmiştim.
beyaz, skydome, dynamic, aj bir araba vardı, ama dizel değildi
yinede aldım
performansı dışında hiç sıkıntım olmadı, çok memnunum
ama motorunun t-jet olmasını isterdim
kartalli2001
02/07/2008, 15:24
1,3 Multijet dynamic 90 HP, spor paketi, konfor paketi,otomatik vites gene aynısını alırdım ama skydome bu sefer kesin olurdu.
dizele devam derim neden dersiniz, benzinli ortalama km'de 310 kuruş yakıyor dizeller 180 kuruş az fark değil bence. performans derseniz formulaya katılmayacam alt tarafı istanbul trafiği.(yokuşta klima açıkken ölebilir ama benzinlininde farklı olduğunu zannetmiyorum) bakım pahalı değil bence;benzinliden fazla olarak yaptırdığımız 10.000 bakımı 90 ytl tutttu. dizel alırken ödediğimiz fazla tutarda zaten satarken fazlaya satacağımızdan önemsiz.
MethyLen
03/07/2008, 17:16
Orleans mavi T-jet + skydome. Bir ömür bin..
Bana bayiden söylenen sadece beyaz ve kırmızı T-JET getirildiği. Ama sadece SPORT model 3 kapı için de geçerli olabilir bu durum.
Bana bayiden söylenen sadece beyaz ve kırmızı T-JET getirildiği. Ama sadece SPORT model 3 kapı için de geçerli olabilir bu durum.
Ama 3k Sport olarak siyah getirdikleri kesin Emre:)
Dediğim gibi Sport olarak sadece kırmızı ve siyah gördüm.Dynamic lere dikkat etmedim...
benzinli starjet 4 kapı emo sp alırdım. renk tabi ki titanyum olurdu.
****avrupadaki punto ile bizdeki arasında en önemli ve en affedilmez olanı: bizlerde cruise control(hız sabitleyici) yok!!!!!! :(
****Dynamic modelindeki donanımlat gayet tatmin edici
(arka camlar elektirkli olan konfor paketini tercih et. (kumandadan camları açatıp kapatabilmek bence gayet keyifli ve kullanışlı bir özellik.)
****kolçak ve park sensörünü sonradan taktır mutlaka(bunlar için konfor pakete para verme, sen dışardan taktır)
***en önemlisi 90 beygirlik punto al. (75 beygirlilerde ESP yok)
***dizel alıp almamak sana kalmış ama dizelin vergisi en düşük vergi diliminde. ve dizel daha az yakıyo benzine göre
blue me de yok bizde ayıp değil mi?