Orijinalini görmek için tıklayınız : Hillholder Sorunsalı..
yokuş kayma önleyici sistem benim arabamda varmı yok mu nasıl anlayacağım arkadaşlar? anlamak için rampada masus kaydırdım araç kaydı. acaba bir yerden filan açılma durumumu var? fiat ın sitesinden baktım activelerde standart diyor? nedir durum? bir de yağmur sensörü sorunu var. o da standart görünüyor ancak o da çalışmıyor?
erdiyilmaz
23/06/2008, 11:52
autohiLL'den kastınız sanırım hiLLhoLder sistemi.
şuraya tıkLayıp biLgi aLabiLirsiniz: https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/2992-hillholder-calismiyor.html
makineman
23/06/2008, 13:29
Sizin aracınızda yokuşta kaymayı önleyici sistem olan Hillholder ve bu sistemin beraberinde bulunan ESP,ASR,MSR, HBA maalesef mevcut değil.
Aşağıdaki yazı Fiat'ın sitesinden alıntıdır.
" ***Bu özellikler 1.4 starjet 16V 95 hp, 1.4 Turbo T-Jet 120 hp ve 1.3 Multijet 16v 90 hp motorlarındaki versiyonlarda standart sunulmaktadır"
Aracınız active modeli sizin araçlarda hillholder ,esp gibi özellikler yok malesef..
KaMiKaZe
23/06/2008, 14:24
Aracınız active modeli sizin araçlarda hillholder ,esp gibi özellikler yok malesef..
kahretsin herkeze vermiyorlar bu özellikleri emotion aracı olupta olmayan arkadaşlar bile var aramızda ;)
CesSpOoL
29/06/2008, 15:24
bu özeelik araç donanım paketi ile ilgili değil motorla ilgili.. 1.4 77bg fire motorlarda ve 1.3 mj 75 bg lerde yok malesef
Evet donanımsal bir durum değil bu güvenlik paketinin olup olmaması. Active Dynamic farketmez. Motorun TJET, Starjet veya 1.3 90 HP olunca var bu donanımların hepsi.
Ziyaretçi047
29/06/2008, 19:19
eskiden o motorlarda da yoktu. ilk çıktığında güvenlik paketi almanız gerekiyordu. sonradan standart hale geldi.
bir araçta elektronik donanım ne kadar fazla ise onların arıza riski de o kadar fazladır.elektronik donanımların fazla olması bizi yetkili servislere kazıklanmaya mahkum ediyor.o yüzden aracında öiğ qws xtğ gibi 3 harfli donanım ne kadar az ise aracının bakım masrafı o kadar az olacaktır ve aracın sorunsuz yıllarca sana hizmet edecektir.o yüzden kafana takma böyle şeyleri,olmaması daha iyi.şöförlüğün temelinde direksiyon hakimiyetinden önce debriyaj hakimiyeti gelir. hill holder gibi sistemler bana cazip gelmiyor,acemilere yoğun trafiğe çıkma cesareti verip kazaların artmasına neden oluyor.boş ver hill holder gibi sistemleri,bırak aracının debriyaj senin kontrolünde olsun.
kara kız
29/06/2008, 23:27
eskiden o motorlarda da yoktu. ilk çıktığında güvenlik paketi almanız gerekiyordu. sonradan standart hale geldi.
aracım starjet olmasına ve dynemik olmasına rağmen malesef bu ozelliklerin hiç biri yok.bu fiat adamı resmen keriz yerine koyuyor.
ilk çıkan ( 2006 ) dynamic 95 bg lerde yok bildiğim kadarıyla. o zamanlar 1500 ytl gibi bir fiyata güvenlik donanımı satın alınca geliyordu.herhalde 2007 ortasından sonra starjetlerde standart oldu.
teşekkürler arkadaşlar ilginiz için..
G_punto_turco
09/07/2009, 18:03
0 aracımı 1 aydır kullanıyorum. holder neredeyse hiç yokmuş gibi geldi bana. yani aracı geri kaçırmamak için varmı yokmu belli değil. görev yapmasını nasıl sağlayabilirim, benim bilmediğim birşey mi var?
Ziyaretçi047
09/07/2009, 18:26
Arabanda hillholder olduğuna emin misin?
0 aracımı 1 aydır kullanıyorum. holder neredeyse hiç yokmuş gibi geldi bana. yani aracı geri kaçırmamak için varmı yokmu belli değil. görev yapmasını nasıl sağlayabilirim, benim bilmediğim birşey mi var?
aracını hafıf yokus yukarı vıtes de iken frene bas bırak fren sertlesıorsa holder vardır . bugun kadar hıssetmedıysen zaten yoktur :D:D hıssedılmıcek bısı deıl cunku
imdesign
09/07/2009, 18:37
aracını hafıf yokus yukarı vıtes de iken frene bas bırak fren sertlesıorsa holder vardır . bugun kadar hıssetmedıysen zaten yoktur :D:D hıssedılmıcek bısı deıl cunku
freni basıp bıraktıktan sonra frenin sertLeştiğini nasıL anLıcaz? tekrar basmak gerekmiyormu? frene ne kadar basıLacak bırakıLacak yavaşLayana kadarmı, durana kadarmı? biraz daha açıkLayıcı oLabiLirsek sevinirim :)
freni basıp bıraktıktan sonra frenin sertLeştiğini nasıL anLıcaz? tekrar basmak gerekmiyormu? frene ne kadar basıLacak bırakıLacak yavaşLayana kadarmı, durana kadarmı? biraz daha açıkLayıcı oLabiLirsek sevinirim :)
frene bastıkdan sonra cekıp hemen dokundugunda fren kas katı olur basamazsın ondan sonra zaten kas katı kesılır . bu olay zaten 3 yada 2 saniyelik bir olaydır. yanlız yokus yukarı ve aracın vıtesde olması gerekıo. yokuş yukarı oldugunu anlıo frene basp sertlestıgınde kolayca kalkabılırsınız . yanı bır 3uncu ayagının oldugunu dusun yokusta o frene basıo :D
imdesign
09/07/2009, 18:47
frene bastıkdan sonra cekıp hemen dokundugunda fren kas katı olur basamazsın ondan sonra zaten kas katı kesılır . bu olay zaten 3 yada 2 saniyelik bir olaydır. yanlız yokus yukarı ve aracın vıtesde olması gerekıo
teşekkür ederiz ayrıntıLı biLginiz için :) şimdi daha açıkLayıcı oLmuş ;)
teşekkür ederiz ayrıntıLı biLginiz için :) şimdi daha açıkLayıcı oLmuş ;)
ne demek :) cok iyi bir olay bu egerkı cok dık yokuslarda gezıosanız aracı yıpratmadan cok rahat kaldırıosunuz. heleki bayanlara cok buyuk bı rahatlık
ne demek :) cok iyi bir olay bu egerkı cok dık yokuslarda gezıosanız aracı yıpratmadan cok rahat kaldırıosunuz. heleki bayanlara cok buyuk bı rahatlık
Bende holder mıs ne o bayan işi deyip küçümsüyordum ama olduk güzel bir şey. Çünkü holder yokuş eğimini algılayıp yokuşu ta kaklış yapabileceğiniz devire gelince salıyor. Yani hafif yokuşta az gaz verdiğinizde hemen bırakıyor oldukca yüksek yokuşlarda ise bayağı gaz vermeniz gerekiyor. Benim evimde tepede yokuşu cok yuksek 1.2 arabalar yağışta bayağı zorlanıyor mesela. Geçende dağa doğru gitmiştik bir yerde yokuş vardı çok yüksek orda bir kaç araç zorlandı hatta bazıları geri salıp hızlanarak almaya çalıştılar. Ben ise o yokuşta dur kalk yaptım artislik olsun diye. :) Ama holder 4200 devirlerde saldı arabayı bayağı yokuş muş.
hillholder %5 eğimden daha fazla eğimi olan okuşlarda devreye girer. belki böyle bi yokuşa denk gelmemişsinizdir :)
bir araçta elektronik donanım ne kadar fazla ise onların arıza riski de o kadar fazladır.elektronik donanımların fazla olması bizi yetkili servislere kazıklanmaya mahkum ediyor.o yüzden aracında öiğ qws xtğ gibi 3 harfli donanım ne kadar az ise aracının bakım masrafı o kadar az olacaktır ve aracın sorunsuz yıllarca sana hizmet edecektir.o yüzden kafana takma böyle şeyleri,olmaması daha iyi.şöförlüğün temelinde direksiyon hakimiyetinden önce debriyaj hakimiyeti gelir. hill holder gibi sistemler bana cazip gelmiyor,acemilere yoğun trafiğe çıkma cesareti verip kazaların artmasına neden oluyor.boş ver hill holder gibi sistemleri,bırak aracının debriyaj senin kontrolünde olsun.
bence gayet guzel bir sistem kaza artma sebebi falan ne alaka ya :D anlayama calısıorum :D o