Orijinalini görmek için tıklayınız : Lpg'yi ruhsata işletmesek ne olur?
gp min ikinci el değerinin komik rakamlarda olmasından dolayı ( sıfır almıştım,elimde patladı)mecburen en az 3 sene daha binme kararı aldım.bari bineceksem benzin fiyatlarından dolayı sıralı sistem LPG ye geçmeye karar verdim.1550ytl ye brc marka sıralı sistem taktırmayı düşünüyorum.lpg ye geçtikten sonra ruhsata işletmesem benim için ne gibi dezavantajları olur,yakalanırsam cezası nedir.bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
makineman
14/06/2008, 23:58
Ruhsata işletmemenin ezası ne kadar bilmiyorum ama araç muayene istasyonlarında aracınızı muayene yaptıramazsınız. Muayenesi yapılmayan bir aracı trafik polisleri rutin kontrollerde fark ederse en düşük tarifeden yani 50 YTL civarı ceza yazar ve 1 ceza puanı düşerler.
Aracınıza cezai işlem uygulamalarından ziyade bağlama yetkileri mevcut bence riske girmeye değmez ruhsata işletiniz..
ugurozer
15/06/2008, 00:32
hiç bir polisin hicbir cevirmede aracta lpg varmıdır yokmudur diye kontrol ettigini gormedim suana kadar 8 senedir ehliyetli olarak trafikte aktif surucuyum. Arkadasiminda dedigi gibi muayene esnasında bi sekilde onay alamazsanız kotu olur.
06kaymak
15/06/2008, 00:52
Bana soyle oldu: polıs cevırır ceza yazacak bırsey bulamaz sonuda aracın kaputunun actırır ve lpg sıstemını gorur ve hem ceza yazar aracı hem parka gonderır.hem ceza hem park hem de zamanında ısletmedıgınız ıcın ona da ceza oder ve 2 gununuzun gıtmesıne sebep olur...
blackpunto35
15/06/2008, 17:52
15 yılıdır araba kullanırım trafikte son 7-8 yıldır lpg bu kadar arttı (tüm türkiye de ) daha bir defa 1 trafik polisi gidipte bana lpg takılımı bu araca yada dur bakayım lpg varmı demedi muyenede sorun yaşarsın muayenesi geldiğinde ver bir takipçiye aracı göstermeden hallet de bir şekilde hallediyorlardı ben 4-5 yıl kadar önce bir takipçiye söylemiştim halletmişti camda film vardı hiççççç götürmedik arabayı :)
zaten muayeneyi yaptırdıktan sonra lpg taktırmayı düşünüyorum.sanırım ticari olmayan araçlarda muayeneler 2 yılda bir.öbür muayene zamanı geldiğinde gerekirse lpg sistemini söküp muayeneye girerim,daha sonra tekrar takarım.
zaten muayeneyi yaptırdıktan sonra lpg taktırmayı düşünüyorum.sanırım ticari olmayan araçlarda muayeneler 2 yılda bir.öbür muayene zamanı geldiğinde gerekirse lpg sistemini söküp muayeneye girerim,daha sonra tekrar takarım.
Bir sorun yaratırlar mı bilmem ama sıralı sistem takılan araçların manifoldunda delik olduğundan aca daha önce lpg montajı yapıldığı anlaşılıyor..Bu dediğim brc sequent24 için geçerli...
Tempesty'nin taktırdığı gibi daha modern ve daha pahalı sistemlerde bu montaj sıkıntısı olmayabilir..
Ama ruhsata işletme masrafı her halukarda söktürüp tekrar taktırma masrafını geçer diye düşünüyorum..
ugurozer
16/06/2008, 02:09
Emir haklı
makineman
16/06/2008, 13:14
Peki ruhsata işletmek için yapılan masraf ne kadar şu anda.
tempesty
16/06/2008, 13:54
Peki ruhsata işletmek için yapılan masraf ne şu anda.
Sanırım 220 ytl civarı bişey tutmuştu benim öyle hatırlıyorum..