Giriþ

Orijinalini görmek için týklayýnýz : Bor power

SerhanOz
11/06/2008, 13:56
merhaba
bor power kullanan arkadaslar yasadiklari deneyimleri paylasabilirler mi?

ilk kez duyanlar icin yag ve yakit katkisi. hem yakit tasarufu hemde motorun omrunu uzattigi soyleniyor.

ugurozer
11/06/2008, 14:00
biraz daha ayrýntýya insen? kucuk bi tank yapýlarak yakýta azar azar verilen sistemden mi bahsediyorsun?

þekerlioðlu
11/06/2008, 15:03
bu konu daha önce konuþuldu.

BOR POWER

Sürtünme, Týkanma ve Korozyon Otomotiv Sanayinin ve Endüstriyel is makinelerinin en önemli sorunlarý arasýnda yer almaktadýr. Bu Faktörler Motor ve Makinelerin Verimini - Ömrünü büyük ölçüde etkileyerek Enerji kaybýný ve yakýt tüketimini artýrmaktadýr.

Olaðanüstü özellikleri bulunan ve NNT Ar-Ge tarafýndan üretilen ileri teknoloji ürünleri, bor elmas tozu (MCDP) ve nanobor, Metal yüzeylerde oluþan sürtünmeyi, aþýnmayý ve korozyonu düzenli olarak azaltýr. Bu özellikleri, hammadde fiyatlarýnýn yüksek olduðu günümüz þartlarýnda maliyet avantajlarý saðladýðý gibi cevre kirlenmesini de azaltarak, doðaya katkýda bulunmaktadýr.

Piyasada sürtünme, aþýnma ve korozyon azaltýcý çeþitli ürünler bulunmaktadýr, örneðin sývý yaðlayýcýlar, kati yaðlayýcýlar yada kombinasyonlu hibrit yaðlayýcýlar. Yaðlayýcýlarýn en önemli görevlerinden birisi, sürtünen parçalarýn temasýný engellemek amacýyla hareketli parçalar arasýnda bir katman oluþturup sürtünme ve aþýnmayý azaltmaktýr. Buna ilaveten soðutma, aþýnmalarý sývama, korozyonlarý engelleme yada çalýþma gürültüsünü azaltmak gibi özellikler sunabilir.

Belirtilen bu özellikleri pratikte birleþtirmek o kadar kolay deðildir. Çok hassas cilalanmýþ yüzeylerde bile yaðlayýcý tabakayý kesen pürüzler vardýr. Motorun çalýþmasýyla kopan bu metal partikülleri nem, kir ve yaðlayýcýnýn kendisiyle etkileþime girerek korozyonel asitlere dönüþebilirler. Bu asitler metal parçalardaki aþýnmayý ve yýpranmayý daha da körüklerler. Bu öncelikle kimyasal yað ve kimyasal yað katkýlarýnýn bir problemdir çünkü bu tür ürünlerdeki aktif maddeler yüksek basýnç ve isinin da etkisiyle özelliklerini kaybederek ortamda negatif bir etki oluþtururlar.

Bu yüzden ideal bir yaðlayýcý, kimyasal etkileþime girmeyen ve büyüklükleri Nanometre boyutunda (1-10nm) olan aktif maddeler içermelidir ki pütürlü yüzeyleri sürekli düzleyebilsin. Bununla birlikte bu nano parçacýklar, kendi aralarýndaki sürtünmenin az olmasý için, yüksek bir sertliðe sahip olmalýdýrlar. BOR POWER ® içerdiði MCDP ile, tam bu istenilen özelliklere sahip bir nano yaðlayýcý katkisidir. BOR POWER ® kullanýmýyla sürtünen parçalarýn yüzeyleri, pahalý iþlemlere gerek kalmadan, tam olarak sývanýr.

Oldukça azalan sürtünmeyi daha da aþaðýlara çekmek mümkündür. Düþünün ki bir dolap itmek istiyorsunuz. Altýna yað sürseniz bile bu dolabý itebilmek için bayaðý bir güç harcamanýz gerekmektedir. Burada tekerlekli bir araç isinizi çok daha kolay görmenizi saðlar. Bu düþünceyi, NNT yine nano parçacýklarý ile gerçekleþtirdi. Yüzey kaplamasýndan arta kalan nano parçacýklar, bilye yataðýnda bulunan bilyeler gibi, sürtünen parçalar arasýnda yuvarlanýrlar. Nanobor kullanýlmasý da bu etkiyi güçlendirerek, ideal bir tribosistemi ortaya çýkarýr. Bundan dolayý hareketli parçalar arasýnda minimum sürtünme.

ekorkut
11/06/2008, 15:35
Bizim 1.3 dizel motorlar, Avrupada her 20.000 km de bir yað deðiþim periyodu ile bile 250.000 km motor açýlmadan kullaným vaadediyorken, Türkiye' de 10.000 kmde yapýlan yað deðiþimleri ile bor power a ihtiyac duyulur mu sizce motor ömrü açýsýndan?
Kullananlar vardý çok uzun zamandan beri. Kullanýyorsun motor sesi ilk anda baya bir azalýyor, çekiþ artýyor deniyordu. Sonra bu iþ psikolojik dendi zira hep bu tip uygulamalar yað deðiþiminden ve bakým döneminden sonra uygulandýðýndan, bakýmla gelen o canlýlýk ataklýk bor power tarzý ürünlere yüklendi. Eninde sonundan döndü dolandý ve herhangi bir artýsýnýn olmadýðý noktasýnda uzlaþýldý. Bunun uzun dönem kullaným yorumlarý dizel olsun benzin olsun modifiyem.com forumunda vardý. Merak edenler orada arama yapabilirler.

femoli
11/06/2008, 17:28
https://forum.grandepuntotr.com/kampanyalar/6090-bor-power-nano-tecnology-ankara-kemal-oto-farki-ile.html

Ben buradada konu açmýþtým ürün hakkýnda fazla yorum yapmak istemiyorum kullanan arkadaþlarýn yorumlarýný okumanýz yeterli...

SerhanOz
12/06/2008, 00:14
bor diye aratinca cikmiyor baska baslik.
link verirseniz daha faydali olur...

OzzY
12/06/2008, 00:50
Femolinin mesajýnýn en baþýnda link var zaten :)

fatihsen67
13/06/2008, 11:57
Ben uzun zamandýr kullanýyorum. Aracýma katkýsý olduðunu düþünüyorum :)

Ziyaretçi047
13/06/2008, 19:56
aaa düþünmezsen olmaz dostum. öncelikle inanmalýsýn :) :P

DAYI
15/06/2008, 00:16
Bor power yað katkýsýnýn herhangi bir zararý olduðuna dair hiç bir olumsuz yazý okumadým.Ben kendi aracýmda yaklaþýk 1 yýldýr kullanýyorum kesinlikle faydasýný gördüm.Fakat servis olarak yað katkýsý kullanýmýný kesinlikle tavsiye etmiyoruz zira bu tür katkýlarýn Fýat tarafýndan test edilip herhengi bir zararýnýn olmadýðýnýn bildirilmesi gerekli.Daha sonra motorda meydana gelebilecek yaðlama sorunlarýnda fýat yað numunesi istemektedir yapýlacak analizde herhangi bir katký maddesine rastlanýrsa malesef motor garantisi iptal edilmekte ve ücretli onarým yapýlmaktadýr.Saygýlarýmla..

þekerlioðlu
15/06/2008, 01:25
BOR, NANOTEKNOLOJÝ ÝLE BULUÞTU
DÜNYA “BOR POWER” KULLANIYOR
1-DÜNYANIN ÝLK NANOTEKNOLOJÝK “BOR” ÝÇERÝKLÝ NANO YAÐLAYICISI
2-DÜNYANIN ÝLK NANO PARTÝKÜLLÜ BOR ÜRÜNÜ
3-DÜNYANIN ÝLK NON TOXÝC-ZEHÝRSÝZ YEÞÝL YAPRAK ÝÞARETLÝ ÜRÜNÜ
4-DÜNYANIN ÝLK SIFIR KM ARAÇLARDA DAHÝ TAVSÝYE EDÝLEN ÜRÜNÜ
5-DÜNYANIN ÝLK EN SERÝ ISI ÝLETKEN ÖZELLÝKLÝ ÜRÜNÜ(1200Wm/K)
6-DÜNYANIN EN SERT KORUYUCU FÝLM TABAKASINI OLUÞTURAN ÜRÜN
7-DÜNYANIN ÝLK TÝMKEN AÞINDIRMA DEÐERLERÝ 0,0001 OLAN ÜRÜNÜ
8-DÜNYANIN ÝLK ASÝT VE KOROZYON ÖNLEYÝCÝ YAÐLAYICISI
EKONOMÝK VE MEKANÝK KAZANIMLAR
“TÜV-NORD (ALMANYA)”, “BAM (ALMANYA STANDARTLAR ENSTÝTÜSÜ)”, “USA. TEXAS SWRI ENSTÝTÜSÜ”, “ASTM-AMERÝKA”, “BOSCH”, “SHELL” ÝTÜ ve diðer kurumlarda yapýlan testler ve alýnan belgeler,NNT AÞ.’nin Nanoteknolojik Bor üretimindeki baþarýsýný baþta Amerika,Almanya,Fransa,Avusturya,Rusya,Belçika,Hol landa,Dubai olmak üzere dünyanýn 14 ülkesine sattýðý ürünlerle kanýtladýðý gibi,aþaðýda belirtilen BOR POWER faydalarýný da dünyada hiçbir yaðlayýcýnýn yapamadýðý þekilde tescil etmeyi baþarmýþtýr. Almanya’nýn dünyaca ünlü akreditasyon kurumu olan TÜV test merkezinde 2007 model,sýfýr km Mercedes S-320 CDI motorunda yapýlan sýralamalý performans,yakýt tüketim,eksoz emisyon,zararlý gaz atýlýmý,yað ýsýsý gibi testler sonucu ortaya çýkan neticeler konunun uzmaný Alman mühendisleri þaþýrtmayý baþarmýþ,bizleri ise gururlandýrmýþtýr.
1-YAKIT TASARRUFU:%5-20 ARASI
2-PERFORMANS (MOTOR GÜCÜ):%5-9 ARASI
3-YAÐ ÖMRÜNÜN %100 ARTMASI
4-PARÇA ÖMRÜNÜN %100 ARTMASI
5-EKSOZ CO2(KARBONDÝOKSÝT) ORANININ %15 AZALMASI
6-RAHATSIZ EDEN SESLERÝN AZALMASI
7-HARARETÝN ÖNLENMESÝ
8-YAÐ EKSÝLTMENÝN AZALMASI
9-KAYIP ENERJÝNÝN KAZANIMA DÖNÜÞMESÝ
BOR POWER MS-250 Motorlarýn ömrünü ve servis kalitesini arttýrmak ,enerji kayýplarýný önleyerek ekonomik ve mekanik kazanýmlar saðlamak amacýyla geliþtirilmiþtir.ENERJÝ BAKANLIÐI ve ULUSAL BOR ARAÞTIRMA ENSTÝTÜSÜ ile teknik iþ birliði devam eden NNT A.Þ. Nanoteknoloji uzmaný profesör ve yardýmcý kadrosuyla bugün itibari ile Türkiye''de kendisine ait Know-How'' lar ile Nanoteknolojik Bor uç ürünleri, Nano ölçekli Bor üretebilen ilk Nanoteknoloji firmasýdýr.BOR POWER markalý ürünler þu anda birçok dünya ülkesine ihraç edilmekte ve pazara girdiði her ülkede büyük beðeni ve takdir kazanmaktadýr.Cumhuriyet tarihinde bir ilki baþaran NNT AÞ, ülkemizi BOR POWER ürünleri ile Dünyanýn geliþmiþ ülkelerine Nanoteknolojik Bor satar hale getirmiþtir.
Yeni deðiþtirilmiþ yaðýn içerisine katýlan BOR POWER, aracýn 20-25 dakika rölantide çalýþmasý ile ,motor içinde eþit þekilde homojenize olur. Ortalama 5 litre karter yað hacimli bir motorun içerisinde ,iç yüzeylerin en ince noktalarýna kadar nüfuz eder. Motor içerisindeki BOR partikülleri 6-7 saatlik bir çalýþma süresinden sonra koruyucu film tabakasý oluþturur. Motor yaðý içerisindeki BOR kristallerinin 60% kadarý koruyucu film tabakasýnýn oluþumuna gider , diðer 40%’lýk oran ise yað deðiþimine kadar yaðýn moleküler yapýsýnda eþit olarak yüzerler. Mekanik ve Ekonomik tüm faydalarýna bilimsel çerçeveden bakýldýðýnda kendi uzman ve kaynaklarýmýzla geliþtirmiþ olduðumuz bu Nanoteknolojik ürün emsallerinden tamamen farklý özelliklere sahiptir.
NNT Nanoteknoloji A.Þ.''nin bulduðu ve dünyada henüz bir benzeri olmayan yöntemle elde edilen Nanotenolojik MCDP Bor kristalleri ile, benzinli, LPG'li ve dizel taþýtlarýn motor aþýnmalarýný sýfýra yakýn bir düzeye indirmektedir. Motorlarýn iç yüzeyini elmasa yakýn sertlikte bir film tabakasý ile fiziksel olarak kaplayarak sürtünme ve aþýnma hasarlarýný önlediði gibi, motorlarýn beygir gücünde %10 düzeyinde artýþ saðlamaktadýr. Sývý karýþým halinde motora uygulanan BOR POWER, motor hararetinin aþýrý yükselmesine engel olarak performansýn düþmesini önlemekte ve motor yaðýnýn ömrünü en az iki kat uzatabilmektedir. Diðer bir özellik de, yakýt tüketimini yüzde 20’ye varan oranlarda düþürmesidir. BOR POWER teknolojisinde yaðýn içine özel Bor atomlarýnýn yerleþmesi ve daðýlmasý saðlanmaktadýr. Bu teknolojinin amacý, sürtünen yüzey çeperinde 6 atom kalýnlýðýnda bir koruma kalkaný oluþturmaktýr. Bor, gerek elmas kadar sert olmasý, gerekse ýsýyý mükemmel yalýtma özelliðiyle þu ana kadar üretilmiþ en yüksek performanslý yaðlayýcý maddelerden birini oluþturmuþtur. Bunun dýþýnda diðer yaðlayýcýlar ve katký maddeleri yaðlarla kimyasal tepkimeye girerken, Bor Power herhangi bir tepkime yaratmadýðý için ömrü diðerlerine göre çok daha uzundur.
KULLANIMI
600 cc kutu ,18 lt yaða kadar kapasiteli motorlara 1 kutu konmasý yeterlidir.
Ürün 30.000 km görevini yapmaktadýr.
Teknolojik her cihaz ve ürünün kullanma talimatýna uyma gereði olduðu gibi, BOR POWER'ýn da kullanýmýnda uyulmasý gereken kurallar tüketici tarafýndan çok iyi incelenmeli ve kullaným talimatlarýna riayet edilmelidir. Bor Power kullanýcýsý,aþaðýdaki ürün kullanma talimatýna uymasý halinde kazanýmlarý maksimum seviyede görür ve Nanoteknolojinin hazzýný yaþar.
" Aracýnýzýn yaðýný ve filtresini deðiþtiriniz.
" Aracýnýzý 10 dakika çalýþtýrýp ,yaðýn ýsýnmasýný saðlayýnýz. (70-80°C)
" Aracýnýzýn motorunu stop ediniz.
" Bir kaç dakika çalkaladýðýnýz BOR POWER'i ,motor kapaðýný açýp yaða boþaltýnýz.
" BOR POWER'ýn motorda eþit daðýlýmýný saðlamak için aracýnýzý 15-20 dakika çalýþtýrýnýz.
ÖNEMLÝ:
a- Mekanik arýzasý olan motorda kullanmayýnýz.
b- Çaptan düþmüþ,Rektefiye süresi yaklaþmýþ,mekanik müdahale gereken motorda daha iyi bir performans yaþamak için motor tamirinden sonra kullanýnýz..
c- Kullanýlmýþ-eski yaða katmayýnýz.
d- Filtre ve yaðý deðiþtirmeden kullanmayýnýz.
e- Motor ýsýsý orta hararete gelmeden uygulamayýnýz.
f- BOR POWER uygulanan motoru en az 20 - 25 dakika mutlaka çalýþtýrýnýz

ugurozer
15/06/2008, 01:32
yazýlanlara bakýnca þimdi en etkili bor katkýsý gibi gorunuyor ancak motorsilk 150bin km motorda kaldýgýný iddia ediyor bu 30 bin km bu nasýl oluyor?? þimdi motorsilk mi daha etkili bu mu kafam karýþtý biraz çeliþki oluþtu gibi.

þekerlioðlu
15/06/2008, 01:39
yazýlanlara bakýnca þimdi en etkili bor katkýsý gibi gorunuyor ancak motorsilk 150bin km motorda kaldýgýný iddia ediyor bu 30 bin km bu nasýl oluyor?? þimdi motorsilk mi daha etkili bu mu kafam karýþtý biraz çeliþki oluþtu gibi.

ntt'nin 60,000 km olanlarýda var(çeþitli km aralýklarýnda kullanýlacak þekilde ürnler var)yani 30,000km'lik deðil,40,000-60,000 km'lik olanlardan alabilirsin.

Yağ ve Yakıt Katkılar - Oto Aksesuar - Ereyon.com.tr Ekonomik Reyonlar! (https://www.ereyon.com.tr/KMDefault.aspx?ctrid=4422&rpg=2)

motor silk,ile ayný ürün.tek fark,motor silk,amerikada üretiliyor.kullaným süreleri ile ilgili,nnt bor power'ýn sitesine girip ,mail atarak,cevabý öðrenebilirsin sanýyorum.

fatihsen67
16/06/2008, 22:45
Ben uzun bir süre nnt yönetim kurulu baþkaný ile görüþtüm. Üstüne basa basa söylediði þey "borpower yað katkýsý" deðil. Bu bir "yaðlayýcý "diyor

ugurozer
16/06/2008, 22:57
yaglayýcý da ne demek hani borik asitle tepkimeye giren metaller elmastan daha sert bi maddeye donusuyordu bu islem yaglamak mý?

plastro
18/06/2008, 03:19
Ben iki ürünüde kullandým motorsilk'ten daha çok memnun kaldým gerçekten arabayý baya rahatlatýyor

Ziyaretçi047
18/06/2008, 05:06
en pahalýsý da o zaten. ben de onu kullanýyorum

SerhanOz
01/07/2008, 20:05
bugun araci 30 bine soktuktan sonra bor power ilave ettim.
daha once 130ytl euro dizelle yaklasik 675 km yol gidiyordu.
bugun 130liralik aldim gene bakalim ne kadar gidicegim..

ugurozer
02/07/2008, 09:33
dada once 130 ytl ye aldýgýn kadar mazot bu zamlardan osnra alamazsýnki, hatalý bir olcme oldu bu :)

SerhanOz
02/07/2008, 11:59
daha once dedigim 1 hafta oldu yaahu

kara kýz
02/07/2008, 14:39
dun persemb pazarýnda bi ilana gozum takýldý bor pawer ilanýydý bi gidim fiyat sorým dedim adam 100 ytl fiyat çekti yuhhh dedþm yaaa bune ...bende 40,000 bakýmýný beklýyorum alýp denicen valla femolýde kaç kuruþ acab bu bor power..???..

45 ytl miþ harbiden fiyat çok uygun

femoli
02/07/2008, 15:44
fiyatý 45 ytl bizdede, isteyen arkadaþlara kargo ile gönderi yapýyoruz kargo ücreti 3,90 yada 4,90 ytl tutuyor gittiði yere göre....

mustafaf
02/07/2008, 16:12
Bizim 1.3 dizel motorlar, Avrupada her 20.000 km de bir yað deðiþim periyodu ile bile 250.000 km motor açýlmadan kullaným vaadediyorken, Türkiye' de 10.000 kmde yapýlan yað deðiþimleri ile bor power a ihtiyac duyulur mu sizce motor ömrü açýsýndan?
Kullananlar vardý çok uzun zamandan beri. Kullanýyorsun motor sesi ilk anda baya bir azalýyor, çekiþ artýyor deniyordu. Sonra bu iþ psikolojik dendi zira hep bu tip uygulamalar yað deðiþiminden ve bakým döneminden sonra uygulandýðýndan, bakýmla gelen o canlýlýk ataklýk bor power tarzý ürünlere yüklendi. Eninde sonundan döndü dolandý ve herhangi bir artýsýnýn olmadýðý noktasýnda uzlaþýldý. Bunun uzun dönem kullaným yorumlarý dizel olsun benzin olsun modifiyem.com forumunda vardý. Merak edenler orada arama yapabilirler.

bu konuda katýlýyorum abý sana.cunku hep bu tarz katký maddelerýný senýnde belýrttýgýn gýbý ya bakýmlardan sonra yada yag degýsýmýnden sonra kullandýklarý ýcýn boyle hýssedýlýyor.mutlaka vardýr faydasý ama abartýlacak býsey oldugunu dusunmuyorum...

þekerlioðlu
02/07/2008, 18:38
arkadaþlar bor power konusunda kafa akrýþtýracak bir durum yok.yapýlan birçok araþtýrma mevcut.ve bunlar belgeli.bor'un bu katký özelliðini bulanda bir türk bilim adamý

Haziran 2006 dan itibaren Ýngiltere Ford ve Almanya BMW araçlarýnda ******* kullanmaya baþlamýþtýr.
Yüzyýlýn en önemli buluþlarýna verilen R&D 100 ödülünü almýþtýr.Bu ödül bilimin Nobel‘i diye adlandýrýlýr.Bu buluþu ile Prof. Dr. Ali Erdemir Triboloji bilimine çað atlatan bilim adamý olarak literatürlere geçmiþtir.
************* metallerde sürtünme katsayýsýný 0.01’e düþüren bu buluþun ürünüdür.
Ham maddesi Bor madenidir.DÜNYA REZERVÝNÝN %70 NÝ ELÝNDEN BULUNDURAN VE BÝR ÇOK MADDEDE KULLANILAN BOR ELEMNETÝ ÝLK DEFA BU ÜRÜNDE KULLANILMIÞTIR. ****** Bor madeni iþleterek üretilen dünyadaki tek üründür.
****** yað katkýsý deðildir.YAÐ DEÐÝÞTÝRMEDEN ETKÝLENMEZ.Metal katký ürünüdür.
Dünyada üretilen tüm yað katký maddelerinden 40 kat daha etkilidir ******* üstün teknolojisi sayesinde motor içinde ilk görevi kalitesiz yakýtlardan oluþan kurum ve karbon atýklarýný temizler.
Sývý olarak Borik Asit halinde bulunan ürün metalle karþýlaþýnca kimyasal reaksiyon geçirir Borik asit halinden katý hale geçerek Boroksit’e dönüþür.Ve metal yüzeylerdeki aþýnma çiziklerine dolgu yaparak metallere nüfuz eder.Boroksit’in özelliði: Dünyada bilinen en sert element elmastýr Boroksit elmastan daha saðlam ve güçlü bir yapýya sahiptir.Bu özelliðinden dolayý metallerde yüzey kalitesini ve mukavemeti çok yüksek oranda arttýrýr.Ürünün içerisinde bulunan 0.2 mikron küçüklükteki bor partikülleri çalýþan iki metal arasýnda bilye görevi görerek raylý bir sistem oluþturur iþte bu sayede metallerde sürtünme katsayýsýný 0.01’e düþürür.
ONAY VE BELGELER
Dünyada alanýnda API belgesine EPA belgesine ABS sertifikasýna sahip tek üründür.NASA’nýn onayladýðý ve kullandýðý teknolojidir.
FAYDALARI
Sürtünmeyi yok ettiði için aþýnmayý %98 daha aza indirir.Sürtünmeye harcadýðý enerjiyi tasarruf dönüþtürür.
% 10 yakýt tasarrufu saðlar.
Kompresyon kaçaklarýný önlediði için yað eksiltmeleri azaltýr.Egsozdan duman salýnýmýný azaltýr.
Beygir gücünü ( 2 ile 6 ) HP arasý arttýrýr.
Tork deðerlerini % 10 civarýnda arttýrýr.
Aþýnan yerlere dolgu yaptýðý için motorunuzu onarýr.Ýlk günkü haline yakýn duruma getirir.Soðuk havalarda kolay ve aþýnmadan çalýþmasýný saðlar.
Bor madeni ýsýyý 10-15 oC kadar kendi bünyesinde absorbe eder ve metallere yansýtmaz. Böylece harareti önler.Aþýnmayý azalttýðý ve ýsýyý dengelediði için madeni yaðýn kirlenmesini engeller ve ömrünü uzatýr.
Ürün sývý halde yaðýn içinde kalmadýðý için yað deðiþimlerinde yaðla birlikte boþalmaz. Metallerde Boroksit olarak kalýr böylece yað deðiþimlerinden etkilenmez.
Sadece bir defa kullandýðýnýzda 150.000 km motorunuzda görevine devam eder. Bu nedenle dünyadaki en ekonomik katký ürünüdür.
Motor ömrünü en az iki kat uzatýr.
KULLANIMI
Yað ve yað filtresi yeni deðiþtirilmelidir.
ÖNEMLÝ NOT: Aracýnýz 8 lt ye kadar yað kapasiteli bir araç ise 475 ml lik ******* i komple yaða dökünüz.Aracýnýz 3 lt dahi olsa yine ayný þekilde kutuyu tam olarak boþaltmanýz gerekmektedir.Her 8 lt ve katlarýna kadar birer kutu katýnýz.
Yeni yað ile motorunuzu çalýþtýrýnýz.Hararet 80 oC’ye gelinceye kadar ýsýtýnýz.****** kutusunu iyice çalkalayýnýz.Dibe çökmüþ olan Bor partiküllerinin karýþýmýný saðlayýnýz.Motoru stop ediniz ve ****** tamamýný motora ilave ediniz.
******* uygulandýktan sonra motorunuzu 15 dakika rolantide çalýþtýrýnýz veya 30 km yol katediniz.
Tüm sentetik ve mineral yaðlarla uyumludur.
Benzin dizel LPG vb. ile çalýþan tüm otomobil otobüs kamyon traktör ve iþ makineleri ile deniz araçlarýnda güvenle kullanýlabilir.
Sýfýr ve yeni rektefiyeli motorlarda 8000 km’den sonra kullanýnýz.
DÜNYADAKÝ REFERANSLARIMIZDAN BAZILARI
Daimler-Chrysler (Nourth America )
Ford
General Motors
Hundai
Toyota
Honda
Nissan
Nascar Racing Teams
Bartell Yachts
Bimba Corporation
Boeing Aerospace & Aircraft
Robert Bosch
Chem Tool
Enron Wind
General Petroleum
Haliburton Corporation
Henkel Chemical
Hitachi Refrigeration E117
Florida Light and Power
Fujikoshi
Husqvarna
Idemetsu
Kaiman Aerospace
Marine Industries
Matsushita
Mitsubishi Heavy Industries
Mitsubishi Metals
Mitsui
Navistar
Neste/Fortum Oil
Nihon Chemical Kogyo
Nihon Victor Oil
Nisseki
Parking America
Raceway Marine AB Sweden
Ryder Trucks
Ryobi
Shandong Provence/China
Southern Marine
Sumitomo Heavy Industries
Sumitomo Lubricants
Tayteks/Turkey
Toei Sagyo
Volvo N. America
Von Weise Gear Co.
Wellstream North Sea
Yasuda Fire and ty
Mabuchi Motors
bizdeki etkiler psikolojik olabilir,neticede 1.4 bir araçta perfonmans anlamýnda saðladýðý etki düþük olacaktýr,bizimde bunu hissetmemiz çok zor.kaldýki asýl etkisi motor içindeki sürtünen parçalarýnýn aþýnmasýný önlemek zaten asýl iþlevide bu,ve tabiiki uzun vadeli bir sonuç ortaya koyuyor,ama kimse ben aracýma bor katký koydum canavar gibi oldu gibi bakmasýn.bu aracýnýzý koyduðun anda canavara dönüþterecek mucizevi bir olay deðil.ama bilimsel bir gerçek.örnek:yüzde beþ tasarruf saðlasa,100km/7 lt yakan bir araçta,bu tasarru olayý 0.35lt farkettirirki,özellikle þehir içi kullanýmda ve kullaným tarzýna baðlý olarakda bunu hissetmek mümkün deðil.uzun yolda yapýlacak bir testte bir depo benzin harcadýðýnýzda (45lt)farkedecek miktar 2 lt civarýdýr.)eðer her iki sürüþ testinde bütün koþullarýn birebir ayný olduðunu varsayarsak.ama birinde ayaðýnýzýn gaza biraz fazla gitmesi bütün sonucu deðiþtirecektir.kýsacasý aracýn hareketli motor parçalarý üzerinde faydalý bir etkisi olduðu kanýtlanmýþ bir olay,ekonomi ve güç ise ,bizim bunu hissetmemiz pek mümkün deðil.bu durumda yapýlacak tek þey,ayný dinama cihazýnda ve araçta hiçbir deðiþiklik yapmadan her iki koþulda ölçüm yapýlmasý olacaktýr.ve sanýyorum ürün etkisini,belirli bir km yaptýktan sonra gösteriyor.

Bilim Oscarý'nýn Türk adayý

Amerika, Argon Devlet Laboratuvarý'nda görevli Türk profesör Ali Erdemir'i konuþuyor. Yaptýðý buluþlarla ABD'de birçok ödül kazanan ve dünyanýn en önemli 100 bilim adamý arasýnda yer alan Prof. Dr. Ali Erdemir son olarak bilimin Oscar'ýna aday gösterildi.

Chicago Üniversitesi ve ABD Enerji Bakanlýðý'na baðlý Argon Ulusal Laborutuarlarý'nda araþtýrmalar yapan Prof. Dr. Ali Erdemir, sürtünme katsayýsýný sýfýra indiren buluþu ile yeni ödüllere layýk görüldü. ABD Enerji Bakanlýðý'ndan 2 milyon 140 bin dolarlýk (yaklaþýk 500 milyar lira) araþtýrma ödülü kazanan Dr. Ali Erdemir, ayrýca, sürtünme ve aþýnma teknolojisi ile ilgili araþtýrmasýyla Mühendisler Birliði'nin her yýl bir kiþiye verdiði ‘‘Edmond E. Bisson Ödülü’’ne layýk görüldü.

EN BÜYÜK ÖDÜL

Yepyeni bir karbon kaplama geliþtirerek dünyanýn en kaygan maddesi olan teflondan 40 kere daha kaygan bir teknoloji ortaya koyan Prof. Dr. Erdemir, ABD'de yayýnlanan ünlü bilim dergisi ve bilim televizyon kanalý Discover tarafýndan ABD'de ‘‘bilim Oscarý’’ sayýlan Discover Ödülü'ne aday gösterildi. Discover organizasyonu tarafýndan yapýlan açýklamada, 4000 bilim adamý arasýndan 10 branþta 40 kiþinin seçildiði ve 14 kiþinin ödül alacaðý kaydedildi. Ali Erdemir, sürtünme ve aþýnma teknolojisi ile ilgili bilim dalýndaki en þanslý aday gösteriliyor.

Dr. Osman Eryýlmaz ve Georgi Dansky ile birlikte bilimsel araþtýrmalarýný sürdüren Prof. Dr. Ali Erdemir'in buluþu, Amerika'da büyük yanký uyandýrdý. Ekibin bulduðu borik asit aðýrlýklý motor katký maddesi, motorlarda en az 70 bin kilometre dayanan koruyucu bir tabaka oluþturarak aþýnmayý azaltýyor. Prof. Erdemir, bulduðu katký maddesi ile ilgili þu bilgileri verdi:

BÜYÜK TASARRUF

‘‘Halen kullanýlan araçlarýn motorlarýnda sürtünme sonucu açýða çýkan enerji boþa gidiyor. Kaybolan bu enerjiyi nasýl en aza indirebileceðimizi 10 yýl boyunca araþtýrdýk. Bulduðumuz katký maddesi ile motorlar, 10-15 kat daha az aþýnýyor, motor gücü artýyor. Motorlarýn sürtünme katsayýsý var. Katký maddesi, sürtünme katsayýsýný 3-4 kat düþürünce sürtünmeyle kaybolan enerjiyi motor gücünün artmasýnda kullanýyoruz. Motorun çalýþma durumuna baðlý olarak gücü yüzde 5-10 oranýnda yükseliyor. Motor yaðý ile bu katký maddesini katýp arabayý kullandýðýnýzda o farký rahatlýkla görüyorsunuz. ABD'de halen motorlardaki aþýnma ve sürtünmeye baðlý kayýplarýn yýllýk maliyeti 100 milyar dolara yakýn. Katký maddesini hazýrladýðýmýz borik asit, Türkiye'de oldukça bol bulunan boraks madeninden elde geliyor. Motor yüzeylerinde kaygan tabaka oluþturan katký maddesi etkisini 50- 70 mil (yaklaþýk 100 bin kilometre) sürdürüyor, kolay aþýnmýyor. Bu nedenle motor yaðý deðiþtirme süresi de çok uzayacak, çevreye zararlý bu atýk maddenin tüketimi azalacaktýr.’’

Ali Erdemir kimdir?

Adana'da dünyaya gelen Prof. Dr. Ali Erdemir, yüksek öðrenimini Ýstanbul Teknik Üniversitesi'nde yaptý. ÝTÜ'den 1977'de mezun olan Erdemir, Ýskenderun Demir Çelik Fabrikasý'nda 2.5 yýl çalýþtýktan sonra, 1979 yýlýnýn ilk aylarýnda master ve yüksek lisans eðitimini yapmak üzere Georgia Üniversitesi'ne gitti. 1986 yýlýnda askerlik için Türkiye'ye dönen Ali Erdemir, 6 ay boyunca iþ aramasýna raðmen, ABD'de edindiði bilgileri deðerlendirecek düzeyde bir iþ bulamayýnca, 1 yýl sonra doktora sonrasý öðretim için ABD'ye döndü ve Argon Laboratuvarý'na girdi. Prof. Dr. Ali Erdemir, ‘‘Geçen 10 yýllýk süre içerisinde Türkiye'de sanayi ve endüstri dallarýnda büyük aþamalar kaydedildi. Bugün olsa belki kendime göre iþ bulurdum’’ diyor. Prof. Erdemir, ‘‘Türk olarak böyle bir buluþun sahibi olmak bana gurur veriyor. Çok mutluyum. Bilim adamý olmaya ilgi duyanlara tavziyem, yolunuza çalýþarak devam edin. Bir þey keþfetmek veya geliþtirmek güç deðil’’ diye konuþuyor.

Dr.Erdemir'in karbon kaplama konusundaki buluþu, ABD'de 30'un üzerinde bilim dergisinin yaný sýra ünlü Populer Science dergisinin Nisan sayýsýnda da yer aldý. Dr.Ali Erdemir'in yeni buluþu ile ilgili olarak daha fazla bilgi almak isteyenler, Argon Laboratuarlarý'nýn Ýnternetteki web sayfasýna þu adresden ulaþabilirler: Argonne National Laboratory ... for a brighter future (https://www.anl.gov/)

ugurozer
02/07/2008, 22:23
civic aracýma 6 sene puntoma da birkac ay once uyguladým motorsilki. Arastýrma yapmadan hicbirsey yapmam. Ben 5.5 L fabrika verisi olan bir aracla 5L yakabiliyorsam ve butun ayný model araclardan daha seri bir aracým varsa ve motora bundan baska en ufak bir mudahelem olmadýgýndan rodajýmdan sonra bu urunun faydalý oldugunu dusunurum. Puntomun sesi dahi degisti bilgisayar tuketim degerlerinde 4.2 L den gidis donuslu daha dusuk bir veri goremiyordum artýk 4.0 lari goruyorum. Arac otomatik oldugu halde performansý bana zevk veriyorsa psikolýjik etki oldugunu kanýtlasalarda bu zevk icin bir sonraki aracýmada alýrým :))

SerhanOz
02/07/2008, 22:41
bostanci sanayi sitesinde 50 ytl. tar oto jeep. kredi karti geciyor.

femoli
03/07/2008, 10:29
Ýstanbuldan yada baþka illerden iseyen arkadaþlar varsa birleþip 45 ytl den gönderebilirim ..

kara kýz
03/07/2008, 14:13
ben istiyorum su 40.000 i bi atlatýmde hberleþiriz.

femoli
03/07/2008, 14:44
Kemal Oto | Bor Power Nano Teknoloji Motor Katký Yaðlarý Nano Yaðlayýcý (https://www.kemaloto.com/borpower.html)

Bu adresten gerekli bilgileri edinebilirsiniz..

pdr42
13/07/2008, 18:45
arkadaslar simdi bu motro yagýna katýlýyo anladýgým kadar ile. fakat birde ufak bir plastik siseye sývý sekilde konulyor ve oradan emme manifolduna uzatýlýyor o þiþedeki sývýya bor diyor usta 3000 km gidiyormus . bunu duydunuzmu 350 ytlye takýlýyor

Ziyaretçi047
13/07/2008, 22:12
ben motorsilk in ürününü öneririm. biraz daha pahalý fakat farký hissetmek çok kolay.

femoli
14/07/2008, 10:13
arkadaslar simdi bu motro yagýna katýlýyo anladýgým kadar ile. fakat birde ufak bir plastik siseye sývý sekilde konulyor ve oradan emme manifolduna uzatýlýyor o þiþedeki sývýya bor diyor usta 3000 km gidiyormus . bunu duydunuzmu 350 ytlye takýlýyor

Evet o olayýda gördüm bir kaç arabada bor madeni vede su ile çalýþýyor bor çözelti oluyormuþ oda yakýt olarak yanma odasýna gönderiliyormuþ hem daha iyi bir yanma hemde ekonomi oluyormuþ þöle küçük bir kutusu var ....Ama þöylede bir durum var taktýran randýman alamayýp ertesi ay söktürüyor nedenini bilmiyorum yaklaþýk 5,6 senedir var gerçekten iyi biþi olsa baya duyulurdu...

pdr42
14/07/2008, 10:39
hmm bunu takan kiþileri tanýyorum. onlar randýman aldýklarýný soyluyorlar Mehmet. ama kafamda karýstýsen böyle diyorsan vardýr bir þey. yalnýz bana bunu soyleyen usta eski sistem gazlý arabalarda kullanýyoruz bor yakýtý bitince hissedilir bir guc kaybý oluyor ddedi. taktýýrp cýkarmasam nasýl olur acaba iþe yaramazsa da oyle dursun. ne dersin

femoli
14/07/2008, 10:47
Valla sen bilirsin geçen hafta bir toyotacý müþterim söktürmüþ onun nedeni belli bir süre sonra çekmedi felan dedi uyumsuzluk oluþmuþ yani aslýnda çokta fazla ilgilenemedim yok didiklerdim konuyuda .Ýstersen taktýr bir dene ama yine de taktýrmadan önce avantaj vede dezavantajlarýný bir araþtýr ...Ben biþiler öðrenirsem yazarým buraya...

zaferkaplan
14/07/2008, 11:58
www.bor-kar.com (https://www.bor-kar.com) adresinden gererkli bilgileri edinebilirsiniz arkadaþlar geçenlerde baþçavuþ bi tanýdýk geldi o uzun süredir kullandýðýný ve memnun olduðunu hatta daha sonra askeriyeden bir çok arkadaþýnada taktýrýp onlarýnda memnun olduklarý hem yakýt hem performans olarak söyledi

Ziyaretçi047
14/07/2008, 13:16
bence de az da olsa yararý olacaktýr. zararý olacaðýný sanmam.

zaferkaplan
14/07/2008, 15:42
350 fiyat yüksek yalnýz bu iþlemi izmirde 170-200 ytl arasý yapýyorlar ki zaten merkez izmir patenti alan usta izmirde ankarada 300-350 ytl diyorlar ancak iyi pazarlýk yaparsan ankarada 200-250 ytlden fazla vermezsin bu fiyatýn içinde zaten 5 lt de bor veriyolar oda yaklaþýk 2000-4000 km arasý götürüyormuþ bittiði zamanda 5 lt bidonu 29 ytl diye biliyorum

plastro
15/07/2008, 01:40
Benim bacanaðým taktýrdý opel vectra 2000 motor'a hiç bir faydasýný görmedi ne performansta nede yakýtta daha sonra aracýný sattý

aykuting
15/07/2008, 04:26
Sesi azaltýyorsa olabilir ben þikayetim ses performand güsel ama ses istemiyorum seste ne kadar etkili bilen var mý

plastro
15/07/2008, 17:56
Ben motora ve þanzýmana motorsilk boron cls + chiptuning + eko66 yakýt tasarruf cihazý taktýrdým aracýmýn performansý süper oldu hemde daha ekonomik gidiyor hemde çevreci oldu duman + zehir 0

nyesilyurt
16/07/2008, 00:32
Ben motora ve þanzýmana motorsilk boron cls + chiptuning + eko66 yakýt tasarruf cihazý taktýrdým aracýmýn performansý süper oldu hemde daha ekonomik gidiyor hemde çevreci oldu duman + zehir 0

biraz daha ayrýntý verebilirsen seviniriz..

plastro
16/07/2008, 01:00
Motora linkteki motorsilk bor on cls ürünü Hepsiburada.com | Akıllı AlışveriÅŸ Burada | Oto Aksesuar | MOTOR SILK BOR ON CLS BOND YÜZYILIN BULUÅžU 092020 (https://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=26005&productid=otm092020) þanzýmana linkteki motorsilk bor on cls bond ürünü kullandým Hepsiburada.com | Akıllı AlışveriÅŸ Burada | Oto Aksesuar | MOTOR SILK BOR ON CLS BOND DÜZ VİTES ÅžANZIMAN KATKISI 092048 (https://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=26005&productId=otm092048) speedkit chiptuning taktým Chiptuning: Speedkit! | Deutschlands beliebtes Tuningkit | (https://www.speedkit.de/) eko66 yakýt tasarruf cihazý taktým EKO66 - Yakýt Tasarruf Cihazý (https://www.eko66.com/eko66/index.asp?7A) hepsinden çok memnunum

ugurozer
17/07/2008, 22:35
Baþka bir forum sitesinde bu tur urunleri araþtýran bir arkadaþýmýz gittigidiyorda 50 kiþiye motorsilk için mesaj atmýþ ilk gun ona donenlerin cevaplarýný bizlerle paylaþmýþ bende aynen buraya kopyalýyorum:

1. sözünde duran bir ürün. yazýlanlar doðru

2. VALLAHÝ AÇIKÇASI DAHA DENEME FIRSATIM OLMADI.ANCAK SESTE AZALMA VAR.ANCAK MOTORDA DEVÝRDE NE OLUR BÝLMÝYORUM.ANCAK BOÞTA GAZA BASINCA DAHA BÝR ÝVMELENME VAR O BARÝZ.ÞÖYLE DÝYEYÝM SÝZE.NETTE ARAÞTIRIN GERÇEKTEN OLUMLU BÝR ÜRÜN OLDUÐU KESÝN.

3. Faruk Bey, Motorsilk'i kullandýktan sonra motor sesinde belirgin bir azalma olduðunu söyleyebilirim. Motor çekisinde de biraz deðiþiklik oldu. Yakýt tüketimini ise henüz ölçme fýrsatým olmadý. Bunun yanýnda bir tanýdýðým'da motorsilk'i kullanmýþtý ve aracýn çekiþinde ve motor sesinde belirgin bir deðiþiklik olduðunu söylemiþti bana. Umarým size de bir faydasý olur.

Saygýlar.

4. Hocam, Düþüncelerimi sorma nezaketinde bulunduðunuz için teþekkür ederim.

Bu ürün her motorda ayný sonucu vermemekle birlikte bende sadece motorun sessizleþmesine katkýda bulundu ve ilk yað deðiþiminden sonra (3000km) motor sesi eski haline döndü.
Eðer bu tip bir ürünü mutlaka kullanmak niyetindeyseniz (ki ben artýk yeni baþka bir jenerasyon çýkmadan kesinlikle kullanmayacaðým) bence % 100 Türm Malý olan NNT firmasýnýn bor ürününü alýn. Bu iki ürün de ayný olup bence Türk malý olan daha üstün gibi görünüyor.

Genel konuþmak gerekirse bu ürünlerin mantýðý sürtünme yataklarýnda kaygan bir kaplama oluþturup bu zararlarý azaltmak, sürtünme kayýplarýný düþürüp bu sayede kayýp gücü düþürüp motor gücünde artýþ (ya da yakýt tüketiminde azalma- ikisi de ayný þey) þeklinde kullanýcýya sunmak.
Diðer yandan yuvarlak olarak konuþulan konu bu kaplamanýn üstüste binip zamanla kalýnlýðýnýn artýp artmayacaðý konusu. Bilirmisiniz bilmem motor krank yataklarý gibi yataklarda mikron seviyesinde aralýklar bulunur ve motor yaðý bu aralýklardan geçerken hem yataðý soðutur hem de kayganlýk saðlayarak aþýnmayý azaltýr. Eðer bu kaplama bu aralýðý daraltýrsa mutlaka ve mutlaka zararý olur. Bu kesin belirtilmediði veya satýcýlar ürünü satmak için hayýr böyle birþey yapmaz dedikleri için kendilerine güvenmem. Sonuç olarak böyle bir durum uzun vadede motora zarar verebilirken bor ürünleri kýsa vadede iþe yarar gibi görünüyor.
Ben bu nedenle motora casaron isimli maddeden uyguladým ve baþka bir maddeyi kullanmamaya karar verdim.

Uyguladýðým madde

1- motor sesini azalttý
2- ayný yakýtla menzili arttýrdý
3- gücü arttýrdý
4- motor sesini (iyi anlamda) deðiþtirdi.

Eðer alacaksanýz NNT firmasýnýn bor ürününü almanýzý tavsiye ederim. Bunun dýþýnda AutoClubTR- powered by BIG! (https://www.autoclubturkey.com/forum) kýsmýnda yakýt tasarruf cihazlarý baþlýðý altýnda çeþitli yorumlara da ulaþabilirsiniz.
Ayrýca casaron ürünü için Site Builder (https://www.casaron.8m.com) sayfasýný da ziyaret etmenizi öneririm.

Sýralama gerekirse

1)Casaron
2)NNT Bor POWER
3)Motor Silk
olurdu.

Dediðim gibi her motor da ayný sonucu vermez ve %10-20 yakýt tasarrufu pek gerçeði yansýtmýyor.

Umarým yardýmcý olabilmiþimdir.

5. Araban eskiyse süper gerçekten iþe yarýyor. Ama yeni araç için kullanmayý düþünüyorsan gerek yok.

6. Slm, yaklaþýk 7 bin km dir kullanýyorum.
Aracým 67000 km de þu ana kadar pozitif bir katkýsýný göremedim açýkçasý zararýnýda göremedim. aracýnýz km si yüksek deðilse bence kaliteli yað kullanýlýnca pek gereksiz bir ürün, bir dahaki aracýmda kullanmayý düþünmüyorum.

7. slm ben ilk bu ürünü 93 model peugeot minibüsümde kullandým. sesinde herhangibir deðiþiklik olmadý ama az da olsa sesi azalmýþtýr. çekiþ arttý kompresör sýkýþtýrmasý arttý motor buhar atýyordu buhar kesildi arabayý sattým sattýðým kiþi arabayý servise gösterdi servis motor süper dedi. sonra 2001 model peugeot boxer minibüsüme kullandým onda çok aþýrý deðiþiklik farkedemedim acaba eski motorlarda daha mý etkili diye düþünüyorum. ve enson 2001 model fiat marea marka 1,6 aracýma kullandým aracýn çekiþi biraz arttý ancak ürün tam olarak 3000km sonra kendini göstermeye baþlýyor. umarým yardýmcý olabilmiþimdir. ancak araçlarýmda yakýta dair bir düþme farkedemedim ki sürekli depo fullerim ve hesaplarým yakýtý bir deðiþiklik farketmedim.

8. merhaba cekýsinde artma biraz oldu ben memnun kaldým

9. Mýotor yaðýný deðiþtirdikten sonra kontrol ettim.Konulduðu gibi duruyor.Bozulma olmamýþ.Motor sesi azalýyorÇekiþte artýþ azda olsa var.Ama motor çok rahat çalýþýyor.tavsiye ederim

10. Merhaba ben uzun zamandýr kullanýyorum yani sýk araç deðiþtiren biriyim ve bütün araçlarda kullandým dolayýsýyla memnunum özellikle rampalarda araç sollamak hoþ oluyor! Hayýrlý akþamlar.

11. evet biz 5-6 araçta denedik çok memmun olduk tavsiye ederim

12. Emin olabilirsiniz. Ben satýcýnýn güvenirliði hakkýnda yorum yapamam ama bana gönderdiði ürün benim aracýmda iþe yaradý. Aracým 97 model kia sephia ve motoru çelik motor olmasýndanmýdýr bilemiyorum sorunsuz çalýþýyordu. Sedece aþýnmalarý varsa giderildin diye bu ürünü aldým ve sorun olmayan aracýmýn motor sesinin azaldýðýný çekiþinde farkedilir bir artýþ olduðunu söyleyebilirim. Kýsaca ürünün açýklamasý gerçekten doðru çýktý.

SerhanOz
19/07/2008, 19:31
30 bin bakimda bor power koydum
araba ile yaklasik bin km yaptim ama ne cekisinde fayda gordum nede yakit tuketiminde.
hatta yakit tuketimi 5.6 civarinda iken 6.0/ 6.3 arasinda gidip gelmeye basladi.

makeles
23/07/2008, 23:08
ona verilecek parayla yað deðiþim aralýklarýný azaltabilirsiniz.. 10000km yerine 7500km mesela.. nerdeyse yað deðiþim ücretiyle ayný..

alicanveliy
13/08/2008, 17:06
Arkadaþlar bu manyetik yakýt tasarruf aparatlarý bazý kiþiler "hiçbir iþe yaramýyor" dese kesinlikle yarýyor. Ama bu eko66 denilen alet "500 ytl" den baþlayan fiyatlarla satýlýyor, kesinlikle bu alet 40ytl yi geçmeyecek maliyette çok basit bir þey. sadece elektriksel manyetik alan oluþturuyor. o yüzden bu alete bu kadar para vermek yerine 100 yýl boyunca kullanýlabilecek ayný etkiyi saðlayan "neodmiyum bor demir" alaþýmlý mýknatýslar var; 12000 gauss. "ekoyak" ýn sattýðý mýknatýslar bunlardýr ve diðer bir sürü firmanýn. ama ne yazýk ki onlar da çok yüksek fiyata satýyorlar. ben bu aletlerden bazý arkadaþlarla birlikte 21 tane aldým. tanesi 25 ytl. bi sürü arabada denedik. sonuç: iþe yarýyor. özellikle kartal doðan serisi karbüratorlu araçlarda yüzde 30 a yakýn tasarruf saðlýyor. benim grande punto dizelim de yüzde 10 tasarruf saðladý. performansý da etkiliyor. benzinli ve lpg li araçlarda süper iþe yarýyor diyebilirim. mondeo 2.0 benzinli de yüzde 18, mutfak tüplerinde yüzde 12.5 tasarruf ediyor. bir de benzinli ve lpg li araçlara "ultrasonik buji" yi tavsiye ederim. bu bujilerle neodmiyum mýknatýslarý kullanmayla grande punto benzinli ve lpglirinizde minumum yüzde 15 tasarruf saðlarsýnýz, üstelik performans da cabasý.
daha da tasarruf yapan sistemler var ama çok çok pahalý en mantýklýsý bu mýknatýslar ve bujilerdir.
ben de dizel gp a 60000km de "motor silk" koydum. çok belirgin olmasa da iþe yaradýðýný söyleyebilirm.
bugün ayrýca yapmýþ olduðum son 3500km'nin hesabýna göre; yüzde 70 uzun yol yüzde 30 þehir içi ortlamasý: 3.9L/100km.

Ziyaretçi047
13/08/2008, 18:40
Dostum yararlý bilgiler ve paylaþým için teþekkürler. Ben de bu tür konularla yakýndan ilgilenmekteyim. Söylediðin her iki ürünü de biliyorum. Ekoyak ve eko66. Ekoyak normal mýknatýs eko-66 da elektrik desteði var ve elektromýknatýs. Eko-66 daha meþhur ve daha iddiali. Ayrýca elektrik desteði olmasý bence gücünü artýrýr diye düþünüyor ve daha verimli olabileceðini düþünüyorum. Fakat dediðin gibi fiyatý çok pahalý. Ekoyak daha ucuz. Fakat hiç deneme þansým olmadý. 21 tane aldým demiþsin. Almayý düþünene ne tavsiye edersin. Veya elinde kullanmadýðýn var ise satmayý düþünür müsün. Benim araçta yüksek modifikasyondan ötürü zorlayýnca yakýt çok gidiyor ayrýca çok zorlarsam siyah duman kaçýnýlmaz. Bu tür durumlar siyah dumaný da önlüyor karýþýmý düzenliyor diye biliyorum.

alicanveliy
13/08/2008, 19:57
" eko66" nýn hiçbir artýsý yok hatta eksi yönleri var. manyetik alan etkisi ayný, 12000 gauss. ha mýknatýsla bunu saðlamýþsýn ha elektrik tüketerek (-) saðlamýþsýn. Millet bu olaya inanmak istemiyor ama gerçekten iþe yarýyor. Önemli olan bu aparatý doðru yere takmak. ve takýlan yakýt borusunun da kesinlikle mýknatýsýn çektiði bir maddeden yapýlmýþ bir olmamamasý gerekiyor. mesela demir, çelik... tasarrufu veya performansý yakalayamamýþ arkadaslar ya ölcüm yapmayý bilmiyor ya da yanlýs montaj yapýyor. bu aparatlar iþe yarýyor, zaten bilimsel bi gerçek. ama çok yüksek fiyatlara satýlýyor dediðim gibi... özellikle eko66 hakkýnda bi kaç sey biliyorum ama sadece su kadarýný soyleyeyim "o alete deðil 500ytl, 80ytl bile vermem".
isteyen varsa göndereyim bu mýknatýslardan. fiyatý 25 ytl. diðer satýlan ürünlerle ayný, fazla para vermeyin. ama benzinli ve lpg li puntolarýnýz için de "ultrasonik buji"leri öneririm.

Ziyaretçi047
13/08/2008, 20:00
Ben almayý düþünüyorum dostum. 25 çok bir para deðil iþe yarayacaksa. Bizim araçlarda montaj yeri neresi tam gösterirsen alim hemen.

alicanveliy
13/08/2008, 23:02
Ha iþte ben de arabamýn hangi borusunun üstüne takýlacaðýný bilemediðim için 2 tane olan yakýt borusunun ikisine de taktým. bilen bi arkadaþ varsa bana da söylesin de bir mýknatýsým boþa çýksýn.

plastro
14/08/2008, 01:47
Ben eko66'yý taktýrmadan önce aþaðýdaki linkteki yakýt tasarruf cihazýný denedim 11.000 gauss diye yazýyor fayda görmezseniz 60 gün içinde iade edebilirsiniz diyor ben üç depo bitirdim hiçbir fark yok iade edecem dedim kutusuyla faturasýyla gönderin dediler gönderdim bir ay sonra kdv'sini düþüp parapuan olarak hesaba geçtiler tabi alýrken kargo gönderirken kargo ücreti elde birþey kalmadý þuan eko66 kullanýyorum gayet memnunum
Argonit Yakýt Tasarruf Cihazý (https://www.binbirmarka.com/pinfo.asp?pid=14769)

Ziyaretçi047
14/08/2008, 03:11
Ben arkadaþtan ürünü istedim. Maliyeti fazla olmadýðý için deneyeceðim. Sonuçlarý bildiririm. Kemal eko-66 nýn denemesi malesef pek ucuz deðil :) Onu da denemek istiyorum fakat malum. Keþke daha ucuz olsaydý. En azýndan 1300 motor için daha ucuz bir seçeneði olsaydý çok iyi olurdu.

ince5757
14/08/2008, 10:19
Ben eski arabamda(renault clio sedan 2000 model 1.4 benzinli) ekoyak kullanmýþtým ve memnun kalmýþtým aslýnda.Ancak daha sonra bir sürü yorum okuyunca kafam karýþtý gerçekten bendede psikolojik olarakmý etkisi oldu diye.Aslýnda her zaman yakýtý ayný tutarda alýrým ve kesinlikle düzgün ölçerim yakýt tüketimini, arabama yazýn takmýþtým aleti ve arabam yazýn ne yaktý ise kýþýnda ayný oranda benzin yakmýþtý.normalde kýþýn yakýt tüketimi arttýðý halde.kýþýnda yazýnda arabanýn gidiþ güzergahý aynýdýr çok az deðiþir bende.Sunra clio yu satarken alan arkadaþ alet bende kalsýn diye tuttutdu bede býraktým sonrada kafam karýþtýðý için yenisini almadým.Tekrar alsammý yenisini acaba.

Ziyaretçi047
14/08/2008, 12:25
Valla dostum ben de kimi dinleyeceðimi kime güveneceðimi þaþýrdým doðrusu. Baksana forumumuzda bile ekoyak iþe yaramaz eko-66 kullanýn ya da eko-66 iþe yaramaz ekoyak kullanýn diyen arkadaþlar var. Hepsi sahtekarlýk diyen internette bir sürü yorum var. Süper iþe yaradý diyen bir sürü yorum da var. Bu yorumlarýn firma sahipleri tarafýndan yazýldýðýný ileri süren de var. Yani nasýl bir dünyada yaþýyoruz anlamýyorum iþte. Fakat ben yeni buluþlarý yeni teorileri felan çok seviyorum. Aracýmýn motoruna sürekli bir þeyler takmak kurcalamak felan hoþuma gidiyor. Yani eðer iþe yarayan bir þey ise neden mahrum kalalým. Fakat denemesi her zaman ucuz olmuyor malesef. Ekoyak tarzý düz mýknatýsý sipariþ ettim öncelikle onu deneyeceðim. Ama elektro manyetik olan eko-66 yý da denemeyi isterdim doðrusu çok övülüyor. Reklamlarý felan. Özellikle mucidin türk olmasý beni daha da gururlandýrýyor. Ýnþallah doðrudur da bir buluþumuz daha duyulur.

alicanveliy
14/08/2008, 12:38
Ben de bu manyetik tasarruf aparatlarýna pek güvenmiyordum, olsa olsa yüzde 5 tasarruf ettirir diyodum. bu aparatlardan aldýðýmýzda denemek icin bi sürü araç, motorsiklet, traktor, kamyonet, mutfak tüpünde denedik. Bunlardan motorsikletteki etkiyi yazayým. dedik ki eðer bu tasarruf saglýyosa performansý da etkiler. arkadaþa sordum "var mý motorunun zorlandýðý bi yer". bi tane rampa var ordan 2 kiþi çýkamýyoruz dedi. biz de madem öyle bi de mýknatýsla deneyelim dedik. mýknatýsý taktýk karbüratordeki benzini yaktýk sonra arkasýna ben bindim sardýk dedikleri rampaya, çýktýk. o da þaþýrdý. "dur" dedim "belki ben hafif çekmiþimdir, kimle çýkamýyodun sen bu rampayý" ? -þu kiþiyle. sonra o kimse ile denediler 2 kez yine çýktýlar. sonra sökelim dedik mýknatýsý bakalým motorsiklet belki iyi olmuþtur hesabýna. söktük yine karbüratordeki benzini yaktýk sardýlar rampaya bu sefer çýkamadýlar. bi daha denedik yine çýkamadýlar. sonra bi daha taktýk yine denedik yine çýktý. bu þekilde 5 kez denedik. mýknatýs varken motor çýkýyor mýknatýs yokken çýkamýyor. çok ilginç deðil mi?
sonra bi tane kahvecinin büyük tüpüne taktýk. adamýn tüpü 8 gün gidiyormuþ. 9 günün altýna hiç düþmedi mýknatýsý taktýktan sonra.
cihan, ürünü aldýðýnda çok dikkatli ölçüm yap arkadaþlara bildir her aþamada. ama sana þunu söyleyeyim doðru montaj yapmalýsýn. bu mýknatsýsýn etkisi gerçekten dedikleri gibi 2-3 depodan sonra daha iyi anlayýþýlýyo. ama takmaya baþladýktan sonra bile etkisi hissediliyor. bir de eðer tasarruf saðlayýp saðlamadýðýný yol bilgisayarýnda görmek istiyorsan akünün eksi kutbunu söküp 5 dakika bekle yol bilgisayarý tamamen sýfýrlansýn, sonra tak keyfine bak. sana dumansýz günler...

Ziyaretçi047
14/08/2008, 12:48
Saðol dostum paylaþým için. Gerçekten motorsiklet testi çok güzel olmuþ. Bu kadar gözle görülür etki yaratmasý þaþýrtýcý doðrusu. Ama motor tek silindir olduðundan giden yakýt da belli mýknatýsýn etkilemesi daha kolay görünüyor. Arabada ne etki doðuracak bakalým. Güzelce deneyeceðimden ve kullanacaðýmdan þüphen olmasýn. Aküyü sökmeye gerek yok yaw sýfýrlamak için. :) Normal sýfýrlama da yeterli. Gelsin de bakalým.

alicanveliy
14/08/2008, 12:54
bu aparatlardan satan bi firmanýn kullaným klavuzunda öyle yazýyodu. eksi kutbunu sökün diyodu. bi de nereye taktýðýný fotografla siteye koyarsan tam süper olacak. ben de diðer mýknatýsý boþa çýkarýp kombiye takayým.

Ziyaretçi047
14/08/2008, 13:43
evet okudum þimdi ilgili yazýyý doðru mu bilmiyorum. ECU sýfýrdan yakýt debisini ayarlýyormuþ. Tamam sökeriz sorun deðil. Tamam takýnca fotoyu yollarým.

alicanveliy
17/08/2008, 14:59
Cihan fotoðrafý ve ilk izlenimlerini bekliyoruz. Gerçi ben kendi aracýmda hemen hissedememiþtim etkisini çünkü bayaðý uzak bi yere takmýþým aparatý:D . sonra etkiyi hissedemeyince diðer hortuma taktým ama yine uzaða:D sonra bi abiyle motora bakýyoduk motor kapagýnýn altýndan geçen bu iki hortumu gösterdi, ha dedim burasý olsa gerek. pompayý gördük kapak altýnda. iþte o zaman ikisine birden taktým aparatý. ilk baþlarda pek anlayamadým etkisini, daha görmeye baþladým. 1-2 depo harcayýnca daha iyi anlaþýlýyor. yol bilgisayarý da yardýmcý oluyor.

Ziyaretçi047
17/08/2008, 22:35
Henüz müsayit olup takamadým. Yarýn hallederim sanýrým.

ugurozer
18/08/2008, 09:31
cihan bu arkadaþtan cihaz mý aldýn? helal olsun adama yaa yoneticileri bile kafalýyor para kazanýyorsa gercekten takdire deger bir calisma..

Ziyaretçi047
18/08/2008, 10:49
Ehehehe yanlýþ anladýn galiba dostum. Benim kafalanacak bir tipim mi var sence :). Ben kendim kaþýndým kendim istedim kendim rica ettim aldým. Anlatabildim umarým. Bunun yöneticilikle bir alakasý yok. Hatta benim yöneticilik görevlerimden birisi de bu.

alicanveliy
18/08/2008, 15:15
arkadaþlar öyle biþey yok. Cihan, isterse hemen parasýný geri yatýrabilirim. 25 ytl ye kim ne olur ki? üstelik bu alet zaten 25 ytl dir. ama yönetici meselesine gelince, ben yöneticilerin yorumlarýna daha çok güveniyorum onlar daha çok bu iþin içindeler ve olaylarý biliyorlar. Eðer baþka bir arkadaþ benden bi ürün almýþsa çýksýn söylesin. Þatýþ falan yapmýyorum arkadaþlar. isteyen varsa bu aparatlarýn satýldýðý yer perpa da bi mýknatýsçýdýr. B blok 9. katta ama numarasýný hataýrlayamadým. bi de A blok 8. katta bi yerde daha var.
Cihan ben bu üründen memnun kaldým. Ama sen memnun kalmazsan bana söyle kesinlikle paraný yatýrýrým.

ugurozer
18/08/2008, 15:37
peki denedinmi bu alet kac kg demiri kaldýrabiliyor diye? etki etmesi icin en az 6 kg demiri hareket ettirecek bir manyetik guc gerekiyor benim bildigim.

alicanveliy
18/08/2008, 17:01
bu zýmbýrtýlarý mýknatsýcýlardan aldýðým için bana aldýðým adam çok bilgi verdi. kendim de denedim. bu mýknatýslarý birbirine yapýþtýðýnýzda çevirmeden, yani direkt dikey kuvvet uygulayarak ayýramýyorsunuz. çok güçlü mýknatýslar. ordaki adam bana dediki ekoyak ta çalýþan birisinin orayý býraktýðýný buralardan toptan mýknatýs alýp kendi iþini kurduðunu da söyledi. hatta 2. partiyi almaya gittiðim de bi adam daha vardý biraz sohbet ettik bana yakýtsýz motordan bahsetti. o nasýl oluyor diye sordum. perendev motorundan bahsetti. internnetten araþtýrýrsanýz bulursunuz; "perendev motoru" . bu motoru da araþtýrdým. patent almýþ. mýknatýslarýn itme gücünden faydalanýlarak yakýtsýz sürekli güç veren bi motor. bi ara "erke dönergeci" olayý ile çalkalanýyrdu piyasa duymuþsunuzdur. bu konularda ben de meraktan araþtýrma yapýyorum. satýcýlýk yönüm yok. ama bu iþlerin nasýl döndüðünü iyice anladým ve çok ucuza mal etmek mümkün, bu iþlere girmeyi düþünmedim bile deðil ama imkaným yok. size bildiðim en uygun olanlarýný söylüyorum. size de bi katkým olursa ne ala...
hatta bu suyun elektrolizinden hidrojen elde ederek onu yakma olayýndan yakýt tasarrufu olayýný da araþtýrdým. bunlarý da oldukça ucuza mal etmek mümkün. ama yine kullanýcýya sunulan fiyatlar yüksek.

ABNEW
18/08/2008, 17:15
Bu arada, yüksek güçlü mýknatýslar motor elektroniðine zarar vermez mi?

alicanveliy
18/08/2008, 18:01
zarar verdiðini hiç duymadým. bi sürü firma da bu manyetik ürünleri satýyor. zararý olsa herhalde duyardýk. ama kullanýlan motorlarýn hepsinde motor verimini arttýrmak için manyetizmadan yararlanýlýyor. bunlardan çok daha güçlüleri kullanýlýyor. en basitinden bilgisayar elektronik bir alet ama harddisk, cd-rom gibi diski döndüren motorlarda bile kullanýyor bu mýknatýslar. hatta bozuk hdd niz varsa içinden çýkarýp bu mýknatýslarý tasarruf niyetine kullanabilirsiniz. ama bi kaç tane mýknatýs elde etmeniz gerekir.

ABNEW
18/08/2008, 18:30
zarar verdiðini hiç duymadým. bi sürü firma da bu manyetik ürünleri satýyor. zararý olsa herhalde duyardýk. ama kullanýlan motorlarýn hepsinde motor verimini arttýrmak için manyetizmadan yararlanýlýyor. bunlardan çok daha güçlüleri kullanýlýyor. en basitinden bilgisayar elektronik bir alet ama harddisk, cd-rom gibi diski döndüren motorlarda bile kullanýyor bu mýknatýslar. hatta bozuk hdd niz varsa içinden çýkarýp bu mýknatýslarý tasarruf niyetine kullanabilirsiniz. ama bi kaç tane mýknatýs elde etmeniz gerekir.

Yalnýz diski döndüren motorun mýknatýsýyla bahsi geçen mýknatýs arasýnda çok çok fazla güç farký var...

alicanveliy
18/08/2008, 18:45
harddisk motorundaki mýknatýslar yaklaþýk 8000 gauss. bu aparatlarýn ki 12000 gauss. arada çok da bi fark yok. elektronik açýdan bi zararý olmasa gerek. çünkü laptoplarda parçalar birbirne çok yakýn, en basitinden bi cep telefonu hoparloru de telefonun içindedir ve mýknatýsla ses veriyor.
Þu "Türk Borunun Gücü"nü deneyip de yorumlarýný yazacak yok mu?

Ziyaretçi047
18/08/2008, 19:11
Dostum merak etme. Benim senle olan alýþ-veriþim senle benim aramdaki bir þey. Baþka insanlarýn yorumlarýndan bu kadar etkilenme. Benim bir problemim olursa direk gelir senle hallederim zaten. Aleti aldým taktým kullanýyorum. Etkisini yakýnda anlarýz. Þu an 1. gün ve hiçbir deðiþiklik yok.

ugurozer
18/08/2008, 21:09
mýgnatýslar elektronik devrelere zarar verebilir Arda evet haklýsýn, en basit ornegi bir tuplu monitorun yanýna yaklastýrýn goruntu tamamen bozulacak bir manyetik banta yaklastýrýn manyetik bant tamamen silinecek ve bozulacaktýr, araclarýn bilgisayar sistemine yakýn kullanýldýgýnda zarar verme olasýlýðý var tabiki ileri teknoloji araclarda, hatta ecu ya zarar verirse bakýn o zaman siz ekonomiye. Tahminim burada kullanýlan mýgnatýslrýn magnetik kýsmý tamamen ice bakýyor ve dýþarý etki etmioyr, eger oyle diðilse gercekten sakýncalý olabilir. Yakýta etki edebilmeleri icin 6 kg lik bir demiri kaldýrabilmeleri gerekir diye biliyorum, yani harddisklerin icindeki 10 gr demir tutan mýgnatýslarla uzaktan yakýndan ilgisi yoktur. Ayrýca H2 enerjisi ap ayrý birsey bu guc h2 ile calisan yakýt pillerine dolduruluyor ve bu yakýt pillerinde kimyasal reaksiyon sonucu elektrige donuserek elektrik motorlarý ile mekanik enerjiye donusturuluyor. Ýlk seri H2 aracý uretimi bkz. Honda clarity. Araclarýmýzda H2 ni elektrik enerjisine donusturecek yuksek teknoloji ve bu elektrigi mekanik enerjiye donusturecek yine yuksek teknolojili verimli elektrik motorlarý olmadýðý surece suan icin Hidrojeni kullanabilmemiz soz konusu deðil. Zaten bu cihazlar o kadar pahalýki seri uretimde olmasýna ragmen sadece kiralama usulu ile kullanýlýyorlar.

alicanveliy
18/08/2008, 23:49
tüplü yani crt monitörlerde ve tvlerde tüpten geçen elekton demetleri manyetizma ile saptýrýlýr. o yüzden mýknatýslar bunlara yaklaþtýrýldýðýnda ters etki yapar ve görüntü karýþýklýðý verir. fakat lcd monitorde ve lcd tv de bu ters etki olmaz deneyebilirsiniz.
hdd den çýkan mýknatýslar da neodmiyum mýknatýslarýdýr, oldukça güçlüdür, araþtýrýr veya çýkarýp denerseniz görebilirsiniz. bu mýknatýslar max. verim almak için kullanýlýr.
ugurozerin söylediði hibrid teknolojili motorlarý bekliyoruz.

Ziyaretçi047
19/08/2008, 00:14
beklemene gerek yok piyasada ve satýlýyorlar.

alicanveliy
19/08/2008, 00:17
piyasada satýlanlar sadece frene bastýðýnýzda elektik üreterek depolayan sonra motora yardýmcý olarak kullanýlan versiyonlar deðil mi? uðurun bahsettiði yakýt pili çalýþan hibridden bahsediyoruz. Satýlýyor mu bunlar, piyasaya girdi mi? yurt dýþýnda var ama...

ugurozer
19/08/2008, 00:35
benim soyledigim motorlar hybrid degil safkan elektrkik motorlarýdýr.

alicanveliy
19/08/2008, 00:37
evet haklýsýn yazýný biraz yanlýþ anlamýþým. yakýt pilli araçlardan bahsediyoruz. vestel in de üzerinde çalýþtýðý hidrojen bazlý elektrik üreteci. bir de þu efsane "perendev motoru" var bu motoru yapabilen yok mu ki? ne güzel yakýtsýz motor:D

ugurozer
19/08/2008, 00:40
enerji yoktan var olmaz vardan yok olmaz o mýgnatýslarla surtunmeyi en aza indirgemöek mumkundur ancak yoktan var etmek asla mumkun olmayacaktýr, elektrkikli motorlarda magnetik enerji bir asýrdýr zaten kullanýlýyor surtunmeyi azaltmak icin.

alicanveliy
19/08/2008, 14:23
Sürtünme kuvvetini deðiþtirmek deðil de en verimli þekilde kullanabilmelmek adýna denebilir. Sürtünmeyi "bor power" la, sürtünme katsayýsýný düþürerek elde edebiliriz, bu da bir alternatif ve güzel bi olay. yalnýz perendev motoru patent almýþ, herhalde durduk yere vermemiþlerdir. patent no: WO2006045333 , saðlam ingilizce bilen arkadaþlar göz atabilir. esp@cenet description view (https://v3.espacenet.com/textdes?DB=EPODOC&IDX=WO2006045333&F=0&QPN=WO2006045333)