Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : www.dealextreme.com

OzzY
29/05/2008, 21:09
Merhaba,
belki duymuşsunuzdur ama duymayanlar varsa eminimki mumnun olacaklardır...

siteyi epey zaman önce sık kullanlarıma eklemiştim ancak ilk defa bugun inceleyip sipariş verme fırsatı buldum.

herşey 1 ytl tarzı bir site ama ne ararsanız bulmanız mümkün kesinlikle bakmanızı tavsiye ederim. ancak Çin malı olduğunu unutmayın.

En önemli özelliği ise 2 dolarlık bişey alsanız bile kargo ücretsiz(yalnız ucuz alışverişlerde 1.7 dolar tutarındaki izleme servisini eklemenizi tavsiye ederim)

www.dealextreme.com (https://www.dealextreme.com)

ben;
USB For iPod Style Power Adapter(ipod vs için şarj aleti) $5.35 USD
Battery for iPod Mini FORBY(ipod pili) $5.33 USD
Laptop/PC Security Cable Key STENEBY (laptop kilidi) $4.33 USD
High-Performance 3-Fan Laptop Cooling Pad 4-Port USB Hub (laptop soğutucu) $18.32 USD
Red Laser Keychain (AAA) (laser)$4.80 USD
Red Laser Point Pen (2xAAA) (laser) $2.72 USD
Electronic Bicycle Speedometer (bisiklet için hız göstergesi) $5.64 USD
USB RF Presenter Laser Pointer Black (usb sunum yönetici) $16.75 USD

aldım sanırım 2 hafta içinde gelicek geldiğinde görüşlerimi tekrar yazarım.

İbrahimKC
29/05/2008, 22:21
Şirketteki arkadasların alışveriş yaptığı bir site. En son uzaktan kumandalı apache'i helikpter aldık... Siparişler 15 gün içinde sorunsuz geldi her seferinde.

Ama bir öneri, paketin içine çok fazla şey koyduymayın, yükte agır parada hafif şeyler olmasına rağmen gümrükte sorun çıkarabilir..

OzzY
29/05/2008, 22:29
İbrahim abi fatura koyuyolarmı bilgin varmı?

eğer koyuyolarsa 100 usd altı olduktan sonra sorun çıkmaz diye düşünerek aldım. ama laptop soğutucu korkutuyo...

bide helikopter alıcaktım ama durduk yere bi ton şey aldım zaten :D:D

İbrahimKC
29/05/2008, 22:34
Faturayı hatırlamıyorum Ozan. Yarın bakarım nasıl gelmiş diye..

Paketlemeyi iyi yapıyorlar ama. Helikopter kutusunu başka bir kutunun içine koyup iyice paketlemişlerdi...

Ah-MeT
29/05/2008, 22:40
Şirketteki arkadasların alışveriş yaptığı bir site. En son uzaktan kumandalı apache'i helikpter aldık... Siparişler 15 gün içinde sorunsuz geldi her seferinde.

Ama bir öneri, paketin içine çok fazla şey koyduymayın, yükte agır parada hafif şeyler olmasına rağmen gümrükte sorun çıkarabilir..

ibrahim abi hangi helikopterden aldılar, onuda yazabilirmisin yarın:)

eğer koyuyolarsa 100 usd altı olduktan sonra sorun çıkmaz diye düşünerek aldım. ama laptop soğutucu korkutuyo...

ozan hakim ol kendine yaw:) bir tır ürün aldın:)

İbrahimKC
29/05/2008, 23:00
Ahmetcim, bunu aldık..

https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3432

ama yerden havalandırmayı başaramadık... Ve onunda pervaneleri kırdık.. Şimdi yatıyor zavallıcık..

Bu arada aklıma geldi, elektronik bir şeyler alırken çok dikkatlı olun. Adaptörlerin hemen hepsi 110 V ile çalışıyor. 220 V olanlar özel olarak belirtiliyor.. Yani şarj edilmesi gereken bir şey aldıgınızda birde Türkiyeden adaptör almanız gerekebilir...

iongun
29/05/2008, 23:04
arkadaşlar o helikopterler çok hassas ben ılk aldıgım gun bozmusdum sonra bıdaha aldım oda 15 gun dayandı evın ıcınde kesınlıkle oynamayın yoksa hemen bozuluyo.....

Ah-MeT
29/05/2008, 23:30
Ahmetcim, bunu aldık..

DealExtreme: $44.72 Realistic Apache AH-64 Large R/C Helicopter (https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3432)

ama yerden havalandırmayı başaramadık... Ve onunda pervaneleri kırdık.. Şimdi yatıyor zavallıcık..

Bu arada aklıma geldi, elektronik bir şeyler alırken çok dikkatlı olun. Adaptörlerin hemen hepsi 110 V ile çalışıyor. 220 V olanlar özel olarak belirtiliyor.. Yani şarj edilmesi gereken bir şey aldıgınızda birde Türkiyeden adaptör almanız gerekebilir...
bu helikopterlere merak sarmaya basladım saolsun ozanda iyice coşturdu beni:)
yerden havalanmıyorsa zor bu iş ya...
ucuz bişi alıp ilk basta kullanmayı ogrenip ilerde kaliteli birşey almayı dusunuyorum...

OzzY
30/05/2008, 01:05
İbrahim abi adaptör olayı hiç aklımın ucundan bile geçmemişti sağol kontrol ettim sorun yok ama bildiğim kadarıyla adaptörler 100-240 V aralığında çalışır zaten.

KaMiKaZe
30/05/2008, 01:20

ödemeyi ne şekilde yapıyorsunuz paypal mı ?

bu arada ozanım gümrükden geçebilecek ticari amaçlı olmayan postanın üst limiti kargo ve ürün ücreti dahil 100 euro 100 euronun altındaki ürünlerde ticari amaç güdülmemişse tabi. örn; 50 tane saat 30 tane usb disk falan gibi.

OzzY
30/05/2008, 02:22
Orhan abi, 3kere hatta 4 kere ebay tecrübem var az çok biliyorum gümrük olayını. biliyorum seninde ebayla aran iyi. sende biliyosunki gümrük işi sans işi(Türkiyedeki toplam değeri 2000 ytl civarı olan 2 saat açılmadan geldi mesela) bunu her fırsatta söyledim. bence bunlar takılmaz ama belli olmaz tabii...
birde adreste ismin başındaki ünvanı görünce ona biraz daha insaflı olabilirler sanırım...

edit: unutmuşum yazmayı evet paypal

unik06
30/05/2008, 10:40
abi burası nasıl bir siteymiş ööle yaw,

daha sadece psp aksesuarlarına bakabildim...bak bak bitmiyor.. herşey var :)

KaMiKaZe
30/05/2008, 11:20
Orhan abi, 3kere hatta 4 kere ebay tecrübem var az çok biliyorum gümrük olayını. biliyorum seninde ebayla aran iyi. sende biliyosunki gümrük işi sans işi(Türkiyedeki toplam değeri 2000 ytl civarı olan 2 saat açılmadan geldi mesela) bunu her fırsatta söyledim. bence bunlar takılmaz ama belli olmaz tabii...
birde adreste ismin başındaki ünvanı görünce ona biraz daha insaflı olabilirler sanırım...

edit: unutmuşum yazmayı evet paypal

ozan işler aynen sölediğin gibi dönüyor ama garantisi yok insan güvenemiyor. bu arada ödeminin paypalle yapılması çok iyi çinden birşey alırken en büyük problem ücretini ödemek :D

OzzY
30/05/2008, 11:21
Evet abi paypal olmadan 2 dolarlık adaptör bile almam.

civcivx
30/05/2008, 15:30
Ozan link için sağol, severim böyle ıvır-zıvır satan dükkanları :D

Gümrükte bildiğim kadarıyla tüm paketler x-ray cihazından geçiyormuş. UPS'in bir yetkilisi ile bir ara konuşmuştum. Sanırım cihazda garip görünen bir şey görünce ayırıp paketi açıyorlar. 100 Euro olayı da yasada var ama sanırım pek uygulanmıyor. Geçen hafta ABD'den 2 ayrı şekilde fotoğraf makinesi malzemesi aldım. İkisi de ayrı ayrı 250 dolardan fazlaydı. Birini açıp bakmışlar, faturayı da kolide yapışık olduğu yerinden çıkarıp kontrol etmişler. Diğeri ise mağazadan çıktığı şekilde geldi. Sorunsuz adrese teslim oldu her ikisi de. Ama yine de fazla uçmamak lazım tabi.

Ayrıca yine Hong Kong'tan birkaç gün önce metalden yapılmış bir tür ayarlı fokuslama aparatı aldım, ağırca birşeydi. Hong Kong'lular sen istemesen bile "gift" diye işaretliyor zaten, anlayışlı adamlar :D Bunu gümrükte açıp bakmışlar incelemişler, içinde ne fatura, ne bir şema falan yoktu. Ne olduğunu "büyük ihtimalle" çözemeyince kapatmışlar, o da adrese teslim oldu.

KaMiKaZe
30/05/2008, 15:45
valla cem abi gerçekten çok şanslısın 2 euro için paypal ödemesinin çıktısını gönderttiler bana. Ürün bedelini ölçen bilir kişi var gümrüklerde ona göre bu ürün 150 euro imiş bense 102 euro ya kargo dahil almıştım. biraz badireli oldu ama geldi sonunda.

tempesty
30/05/2008, 23:08
abi burası nasıl bir siteymiş ööle yaw,

daha sadece psp aksesuarlarına bakabildim...bak bak bitmiyor.. herşey var :)

Hah tam senlik kardeş buldun walla :)