Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande Punto aldığına pişman mısın?
MethyLen
18/05/2008, 03:01
Son zamanlarda forumda araç satım ilanları bi hayli arttı. Merak ettiğim şey ise şu ;
Araçtan sıkıldınız mı , aldığınızamı pişmansınız ?
Satmayı düşünmeyen arkadaşlarda satın aldıkları fiyatın 1 milyar altında teklif gelse bırakırlarmı aracı ?
sarpines
18/05/2008, 03:29
evet 1milyar altına satarım ama 1.4 benzinli turbo grande punto alırım :) evet haklısın piyasada grande punto ikinci el olarak satışlar arttı
Valla ben Koç indirimim olmasa almazdım. 207 falan alırdım. İçi dışı daha oyuncaklı daha güzel ve kaliteli. Ortalamada 1 litre civarı falan da daha az yakıyor.
kesinlikle hic pismandegilim iyikide almısım arabamı 1 milyar altına ise satmam daha hevesim gecmedi ayrıcada arabanın ustunde cok emegim var kesinlikle su anda boyle bir ayrılıga hazır degilim daha cok erken:D:D:D
ugurozer
18/05/2008, 11:17
3 milyar altına bile satarım :) jazz ve punto arasında gidip gelmiştim cok diesel olsun eco olsun dedik jazza gore 5 bin ytl fazla verdik şimdi bu zamlardan sonra ikiside neredeyse aynı yakıyor ve ondaki sanzuman bizimkinin yanında f1 sanzımanı gibi kalıyor gecen gun kullandım aracı o an çok pişman oldum işte.
tolgaank88
18/05/2008, 11:29
ben kesinlikle pişman değilim,belki bunda gptr nin de etkisi vardır :),ancak sunu soyleyebilirim,bir daha araba alsam 1.3 multijet dynamic 90 bg veya 1.3 multijet emotion alırdım,yani yine gp hep gp :)
makineman
18/05/2008, 12:32
Ben de pişmanın. Ama skydome'suz aldığıma:)
pişmanım
daha önce,
ilk çıktığında alabilirdim nie almadım çok pişmanım..
kartalli2001
18/05/2008, 12:58
pişmanım keşke eski arabamı daha erken satıp gp'mi çok önceleri alsaydım.
satışların sebebi şu aralar 2.ele olan rağbettendir.
35 milyar verseler yine satmam :)
Pişman değilim koç indirimi olmadan 23.5 a almıştım...Hala da bu fiyata bu donanımı veren arabanın az olduğunu,marka yaygınlığının fazla olduğunu düşünüyorum...
80-90 arası sakin bir kullanımla Erdek-Bursa arası 5.1 lt harcayan her kahrımı çeken,3 yetişkin ve 1 bebekle rahat kullanılan bir araba...
Aracımın görünümü hoşuma gidiyor..Mükemmel değil ama benim ona verdiğimin fazlasını o bana veriyor...
mustafaf
18/05/2008, 17:01
arada bır ufak tefek sorunları oluyor ve can sıkıyor halıyle ama kesınlıkle bende aldıgıma pısman degılım...
Hiç pişman değilim...
aldığım fiyatın 1 milyar altına satarım ama yine gider GP alırım...
3. Puntomu kullanıyorum. Bugün satsam 4. sünü alırım:)
ben şahsen gp aldığım için değil fakat sıfır bir gp aldığım için pişmanım.2008 mayıs fiyatı 28590 olan ve daha 10000 km de olan hatasız bir aracı 19 a bile satamıyorsam bu beni biraz düşündürüyor.keşke biraz daha bekleyip temiz bir ikinci el gp alsaydım diye düşünüyorum.
sıfır alsaydım pişman olurdum ama ikinci el aldığım için pişman deilim..
ben değil ama benim aracımı gören başka araç sahibi arkadaşlar çok pişman oluyorlar:):)
red shark
18/05/2008, 19:20
Ben pişmanım keşke bekleseydimde t-jet 120 hp liğini alsaydım.Ama o zaman öyle bi motordan haber bile yoktu.
Neocaesarea
18/05/2008, 22:08
Hiç pişman değilim... Ancak aldığım fiyatın 1 milyar altına satar yerine 1.3 16V 90 Bg. Multijet Emotion + SP GP alırım.
KaMiKaZe
18/05/2008, 22:16
valla 1 milyar aşağı verirsem 2 milyar karlı oluyorum :D niye satmıyım.
lifeforsea59
18/05/2008, 22:34
Bende satmazdım çünkü bu fiyata diesel ve tiptironic viteste bir arac alıyorsun hemde sıfırçGönül mercedes veya bmw binmek isterdi ama ne diyelim kader utansın...
karacocuk
18/05/2008, 23:55
pişmanım. böyle bir arabaya daha önce binmediğim için.
ama satarım. sky dome li gp alırım......:serenade:
Bence de çok iyi bir araç...daha 15 gün oldu ve biraz fazla yakıyor aracım ama o da düzene girerse harika yani diyecek birşey yok...ben çok memnunum
grande26
19/05/2008, 01:32
Aynı fiyata 2007 model olarak kalmış emotion vardı,onu almadığım için çok pişmanım..
kesinlikle pişman değilim. arada bir seslere isyan etsemde ben arabamı seviyoum. ilk arabamın punto olmasınıda benim için bi şans olduğunuda düşünüyorum. satsam ne alırdım sorusunun cevabı ise. skydome ilave ederdim.
fatihsen67
19/05/2008, 13:56
Koç indirimi olduğu için cazip geldi ve aldım. Aracı aldığıma PİŞMANIM. Bir çok yönü ile gerçekten kötü araç..
luckfortune
19/05/2008, 14:16
pişman degilim zaten 1 ay once 0 km aracı 23000 ytl ye aldım ( park sensoru hedıyelı) ayrıca aracımdan cokta memnunum cok şükur bı hata vermedi insan daha ne isterki lütfen grande puntonuza ihanet etmeyin...
haaa ayrıca arabadan fazlasını bekleyen arkadas hem ucuz olsun hem iyi olsun hemgüvenli olsun hemde fazla para vermeyeyyim böyle bişey yok kıy parana al o zaman memnun olmadıgın gibi başkalarınıda pişman etme.moderatör arkadaşlarda lütfen bu tür konu acılmasına müsade etmeyin.
aldığımdan ber hiç sorun yaşamadım, aynı fiyata aynı özelliklerde bir araba alamayaağım için hiç pişman değilim
MethyLen
19/05/2008, 20:29
pişman degilim zaten 1 ay once 0 km aracı 23000 ytl ye aldım ( park sensoru hedıyelı) ayrıca aracımdan cokta memnunum cok şükur bı hata vermedi insan daha ne isterki lütfen grande puntonuza ihanet etmeyin...
haaa ayrıca arabadan fazlasını bekleyen arkadas hem ucuz olsun hem iyi olsun hemgüvenli olsun hemde fazla para vermeyeyyim böyle bişey yok kıy parana al o zaman memnun olmadıgın gibi başkalarınıda pişman etme.moderatör arkadaşlarda lütfen bu tür konu acılmasına müsade etmeyin.
Neyin peşindesin anlamıyorum ama lafını bilde konuş. Yada hiç konuşma.
sorumsuzzz
19/05/2008, 20:58
valla bende ocak 2008 de 23.000 YTL ye aldım. Bu donanımda, bu tasarımda, bu kadar az yakan ve bu fiyata başka araba tanımıyorum hemde sıfır km. daha önceki aracımda servisten çıkamıyordum bununla sadece benzin alıp yola devam ettiğim için bana çok keyif veriyor, hiç pişman değilim iiki almışım.
valla bende ocak 2008 de 23.000 YTL ye aldım. Bu donanımda, bu tasarımda, bu kadar az yakan ve bu fiyata başka araba tanımıyorum hemde sıfır km. daha önceki aracımda servisten çıkamıyordum bununla sadece benzin alıp yola devam ettiğim için bana çok keyif veriyor, hiç pişman değilim iiki almışım.
nasıl oluyor yahu ben de aracımı 2007 sonuna dogru aldım 22 500 hemde dynamic de degil 5 kapı da degil nasıl oluyor bu koc indirimi falan mı yaptırdın acaba?
EAGLE SAİM
19/05/2008, 21:24
Asla
sıfır km hemde 2008 model dynamic puntou 23000 ytl ye mi aldın? valla arkadaşım çok iyi almışşsın. Nasıl oldu bu iş?
sorumsuzzz
19/05/2008, 21:36
sıfır km hemde 2008 model dynamic puntou 23000 ytl ye mi aldın? valla arkadaşım çok iyi almışşsın. Nasıl oldu bu iş?
ewet arkadaşlar yanlış okumadınız 23.000 YTL, 2008 model, 5 kapı, dynamic, hemde 0 km. benim koçla bi bağlantım yok ama fiata parça ürtiyoruz o yüzden tedarikçi indirimi oluyor. birde birmotta bi o kadar indirimde saolsun satış müdürü tanıdıktı o yaptı :)
ben bu fiyatın fiyat politikasını çözemedim bu fiyatlar nası değişiyo böyle...
shenka61
19/05/2008, 21:48
pişmanım abi pişmanım aracı 26 000 ytl ye aldım şimdi satmaya kalksan araca 16 000 ytl fiat servisi veriyor araç 2008 ve daha 11 000 km de belki benzinli ama bu kadar fiyat farkı olurmu ....
bu gidişle bende pişman olcam
satmayı mı düşünüyorsun aracını?
arabayı alırken 2001 model 40000 km de sıfır hata klimalı bir palioyu verip üzerine peşin 12 000 ytl vermiş o km 2006 gp almıştım.şu anda aynı palio nun üzerine 6 000 ytl koysam aynı model gp yi alabiliyorum.bindiğin kar demeyin lütfen bu araba baba parasıyla değil tamamında kendi alın terim var.canım yandı ,o yüzden bir daha asla o km araç satın almam.buna rağmen gp den memnunum.
tempesty
19/05/2008, 23:34
Aldığıma değil fakat lpg gibi güzel bir harcama yerine modifiye yapmaya yöneldiğim için ve özellikle de bizim araçların 2.eli olmadığı için (zira kendi arabamı pek değerinde satamadım)ve zırt pırt arıza çıkardığı için (son olarak city motoru bozuldu garanti olmasa 1500 ytl !!) pişman sayılırım evet...
gp tecrübemden sonra şunu öğrendim ki ; bir daha asla yeni çıkmış bir modeli hemen almamak lazımmış.en az 2 sene bekleyip kronik problemler çözüldğkten sonra almalıymış.az daha sabredin evin garajında kronik problemsiz gp leri seri üretime gecicem.forumdaki herkez oto ustası oldu gp sayesinde.uzaktan bir gp geçse arızasını anlıyoruz.
pişmanım abi pişmanım aracı 26 000 ytl ye aldım şimdi satmaya kalksan araca 16 000 ytl fiat servisi veriyor araç 2008 ve daha 11 000 km de belki benzinli ama bu kadar fiyat farkı olurmu ....
nedendir bilmem ama yetkili bayiler,servisler falan arabanın degerinden cok dusuk degerler onerirler arabaya...
tolgaank88
20/05/2008, 00:17
arkadaşlar genç yaşıma ragmen gp 3. arabam...bir onceki arabamda balata sorunu vardı,aracın garantisi devam ediyordu,inanırmısınız sırf balata sesi için servise 5 defa gittim.adamlar tamam diyorlar arabayı alıyorum 2 gün sonra ise gene başlıyor,çıldırıcaktım artık.5. seferde gittikten sonra,bu sefer ses hiç kesilmemiş,sanki sabah bıraktıgım arabayı yıkayıp vermişler gibi,girdim servise yetkiliyle gorusmek istedim,servis muduruyle gorustum.bana bu sorunun butun arabalarında oldugunu soyledi,ee napıcaz dediğimde yapıcak bişey yok dedi bana...balatayı değiştirin dedim,değiştirmemiz farketmez 1 ay sonra tekrardan gelir ses dedi.neyse kavga dövüş değiştirdiler balataları,3 hafta sonra aynı ses başladı :D...sıfır araba alan bir çok akrabam oldu opel,audi,hyundai vs. ve baktıgımda hemen hemen hepsinin sorunları var,bu artık bu araçları uretenlerin sorunu...şu noktaya gelicem allahtan fiat bu sorunlara çözüm buluyor(en azından benim su ana kadarki yaşadıklarımda bu boyle oldu),ya bi önceki aracımdaki gibi olsa ne yapardık arkadaşlar,mesela kronik city sorunu,gidiyorsunuz hiç birşey demeden değiştiriliyor,zaten olması gereken bu,ama bunu bile yapmayan markalar var
ufukbzk84
20/05/2008, 14:02
valla ben sadece dizel aldığıma pişmanım arada fiyat olarak bi fark kalmadı... birde şu kabin içi tıkırtıları olmasa çok daha sevicem ama çokda önemsemiyorum çünkü her bindiğim arabada bu tarz sesleri alıyorum...
fatihsen67
20/05/2008, 14:15
Müsade ettiğinde gücüne mi gidiyor dostum. Forumlarda bu tip konular konuşulur fikir paylaşımı yapılır.
şahsen ben çok fazla pişman değilim ama keşke şu iç mekan biraz daha kaliteli ensturumanlar olmuş olasydı ama bence piyasadaki bir çok arabadan kaliteli ve daha ucuz mesela bir polo aynı donanımları (bendeki gp dynamic) çok daha fazla yüksek fiyatlı bu misali ve yedek parça servis sıkıntısı hiç yaşamadım tabiyiki gp den çok daha fazla kaliteli araçlar olabilir ama gp kötü bir araç değil çünki fiyat/kalitesi çok çok normal ve bence üstünde bile....
ugurozer
20/05/2008, 16:38
Arkadaşlar burası fiat in web sitesi ve onları pohpohlama sitesi değil burası grande punto kullanıcılarının web forumu, birbirleri ile gorus paylasma ve birbirine yardımcı olma yeri. Fiat hicbirimizin babasının fabrikası değil burada olmamızın ortak noktası punto sahibi olmamız ve/veya punto sever olmamız. Bilgi paylaşımında nesnel olmazsak birbirimize sansur koyarsak kendi kendimize at gozlugu takarız başka birşey değil.
ranet3000
21/05/2008, 00:22
Valla ben Koç indirimim olmasa almazdım. 207 falan alırdım. İçi dışı daha oyuncaklı daha güzel ve kaliteli. Ortalamada 1 litre civarı falan da daha az yakıyor.
bizde 1.4 preminium hdi 207 de vardı pert oldu şuanda da 1.6 hdi preminium var o bakımdan biliorum 1.4 6.9 litre yakıodu 1.6 ise 7.2 litre yakıyor. ha bu arada arabadan gelen abuk sabuk seslerde cabası şekline aldanıp fransıza yöneliyor insanlar ama büyük hata!!! bu arada peugeot un 207 gt 1.6 150 likleri ise 1.4 t-jet yanında baya bi sönük kalıyor 3-4 boy arkada kalıyor... sanırım gp her alanda üstün anlıyacağınız...
Biraz yavaş arkada kalsın 207 GT diyorum...
PEUGEOT 207 GT
Motor Tipi Sıralı 4 silindir DOHC 16 Valve Turarged
Motor Hacmi 1598 cc
Max Güç 150 PS @ 5800 rpm
Max Tork 240 Nm @ 1400 rpm
Ağırlık 1281 kg
0-100 kmh 8,1 saniye
0-400 metre 15,9 saniye
0-1000 metre 29,4 saniye
Max Sürat 210 kmh
T-JET' i bırak 155 HP lik Abarth' ın bile 0-100 hızlanması 8,2 sn iken neden bahsediyoruz?? 180 HP SS versiyonu bile anca 7,7 de çıkıyor. O da standart bir araç değil. Abarth alıp kendin kit yaptırman gerekiyor. Hani arabalarımızı seviyoruz ediyoruz iyi hoş da göz var nizam var.
MethyLen
21/05/2008, 15:09
PEUGEOT 207 GT
Motor Hacmi 1598 cc
Ağırlık 1281 kg
0-100 kmh 8,1 saniye
0-400 metre 15,9 saniye
0-1000 metre 29,4 saniye
Max Sürat 210 kmh
T-JET' i bırak 155 HP lik Abarth' ın bile 0-100 hızlanması 8,2 sn iken neden bahsediyoruz?? 180 HP SS versiyonu bile anca 7,7 de çıkıyor. O da standart bir araç değil. Abarth alıp kendin kit yaptırman gerekiyor. Hani arabalarımızı seviyoruz ediyoruz iyi hoş da göz var nizam var.
Kırık jant kapaklarımla takas edermisin 207 GT yi ? :)))
ShowNoMercy
24/05/2008, 02:47
Ben 207 almadığıma çok pişmanım.GP almamın sebebi 207 göre fiyatının uygun olması,servisinin yaygın olması,daha az yakmasıydı.Şu an itibariyle baktığımda gp nin 2. el fiyatları yerlerde(207'ye göre) ve uzun yolda ortalama 7,5 lt. yakmam beni çok pişman ediyor.En azından -bana göre- 207'nin tipi çok daha hoş.
PredatoR
24/05/2008, 02:51
2009'da kasa değiştiriyormuş Grande Punto'lar. İstediğim fiyata satamazsam aldığıma pişman olacağım.
MethyLen
24/05/2008, 04:21
İnanmayın be abi öyle bişe olsa fiat sitesinde reklamını çoktan yapardı bravo'da yaptığı gibi.
ugurozer
24/05/2008, 07:51
207 ile bircok konuda kıyaslama yaptım ancak araca verilen para ve bu paranın karsılıgı ne kadar saglandıgı konusunda kıyaslamam en onemli sebebimdir her urun alışımızda. Bu konuda Puntonun çok daha one çıktığını düşünüyorum. O yüzden Punto sahibiyiz :)
Kesinlikle pişman değilim. İlk puntom 1,3 75bg dizeldi. kaza yaptım pert oldu tekrar 90bg dalogic aldım. Hele hele Koç Çalışanı indirimiyle bu araba bana bedavaya geldi. Bu paraya bu kadar düzgün bir araba ben bilmiyorum.
Ben 207 almadığıma çok pişmanım.GP almamın sebebi 207 göre fiyatının uygun olması,servisinin yaygın olması,daha az yakmasıydı.Şu an itibariyle baktığımda gp nin 2. el fiyatları yerlerde(207'ye göre) ve uzun yolda ortalama 7,5 lt. yakmam beni çok pişman ediyor.En azından -bana göre- 207'nin tipi çok daha hoş.
tabiki gp nunikinci el fiyatı 207 ye gore daha düşük olur.Çünkü sende demissin fiyatı daha uygundu gp aldım.İkinci eldede daha düşük olcak.Ayrıca gp nun ikinci el fiyatlarıın düşük olmasının bir sebebide fiatın koç çalışanlarına indirim yapması.Keşke bizde koç çalışanı olsaydık :)
ranet3000
24/05/2008, 19:10
PEUGEOT 207 GT
Motor Hacmi 1598 cc
Ağırlık 1281 kg
0-100 kmh 8,1 saniye
0-400 metre 15,9 saniye
0-1000 metre 29,4 saniye
Max Sürat 210 kmh
burada öncelikle aracın geçmesi kalması değil önemli olan takındığınız tavırdır... yalan söyleyen insanlara gibi bu şekilde vermiş olduğunuz cevaba karşılık yaşınıza hürmeten bişi diyEmiyorum ABİ... birgün olurda denk getirebilirsek bi 207 gt bulun bende ankarada olursam 0-170 km kaldıralım... ben öyle yaptım 3 kere ard arda hani 1 pilotaj 2 pilotaj 3 de mi pilotaj olur??? yürümüyor beğendiğiniz ve değerlerini copy paste yaptığınız 207 gt... bu arada bi yöne dikkati çekmek istiyorum punto 1.4 t-jet sport un 0-400 metre kalkış süresi asr yani çekiş kontrol ünitesi açıkken 16,20 saniye... kapatınca neler olur bilemem ama bu verdiğiniz bilgiye göre bişiler yapar gt ye kağıt üzerinde... bu arada kimi arabalar vardır (ör: corsa ops) patinaja kalır 0-100 de etkisizdir ama patinaj süresi geçtikten sonra yürümeye başlar buda o misal... saygılar
KaMiKaZe
24/05/2008, 21:57
3 milyar altına bile satarım :) jazz ve punto arasında gidip gelmiştim cok diesel olsun eco olsun dedik jazza gore 5 bin ytl fazla verdik şimdi bu zamlardan sonra ikiside neredeyse aynı yakıyor ve ondaki sanzuman bizimkinin yanında f1 sanzımanı gibi kalıyor gecen gun kullandım aracı o an çok pişman oldum işte.
uğur ben alıyım senin arabayı piyasa fiyatının 3 milyar altına :D bende uzun süre honda jazz kullandım halende eniştem kullanıyor düşük motorlu araçlarda otomatik vites almaya kesinlikle karşıyım jazzdaki direksiyondan vites sistemi ilk bakışta cazip gelsede çok yavaş çalıştığı gibi çok kompleks yapısından dolayı oldukçada arıza veriyor. 7mi 8mide vitesi var oyuncak gibi habire atıyorsun.
Koç indirimi olduğu için cazip geldi ve aldım. Aracı aldığıma PİŞMANIM. Bir çok yönü ile gerçekten kötü araç..
zaten aracı sevdiğinizden dolayı değil indirimden dolayı almışsınız o zaman indirimin hayrına binmeye devam ediceksiniz :D çünkü seçiminizi baştan yapmışsınız.
bilmiyorum siz 0 araç alırken neyi düşündünüz ama ben alırken en az 5 sene binmeyi düşünüyorum. Olaya bu taraftan bakarsanız bu sadece gp için değil tüm ürünler için geçerli bugün 5 liyara aldığın bilgisayarı yarın 3 lira satamazsın.
2009'da kasa değiştiriyormuş Grande Punto'lar. İstediğim fiyata satamazsam aldığıma pişman olacağım.
bravoyu yeni piyasaya çıkarttılar bir süre bravo satıcak 2009 çok erken puntonun kasa değiştirmesi için.
3 senede araba kasamı değiştirir?Eminmisin bundan?
Grande Punto 2009 modelleri değişik gelemez bence.Belki 2009 yılında kasa değişimi yapabilirler.Bu da 2010 modellere yansır...
ugurozer
25/05/2008, 00:32
kamikaze satayım 3 milyar altına gel buyur aracı gor. 36 ya aldık 33e veriyorum buyur :) arac 22bin civarında. cizik biraz var on tamponda kopek dis izleri ve dis izlerinin oldugu yerlerde boya kalkması. Motorda motorsilk var. Dualogic sanzıman park sensor 15'' alaşım jant. Sp başkada bir farkı yok yeniden. Bu arada jazzı sen kullandınmı manuellde nasıl işliyor bilmiyorum ama kademesiz disli sistemsiz muhendislik harikası bir sanzıman var aracta gecisler kesinlikle hissedilmiyor zaten gecis yok. Dusunun gaza bastıgınızda motor devri max. tork hangi devirdeyse orda kalıyor arac motor devri sabitken surekli hızlanıyor. Surekli bir yarım debriyaj durumu hakim gibi. Kasnak sistemi kullanmışlar sanırım.
kaaneroglu_15
25/05/2008, 00:41
keske 1.4 170 hp olsa.ömür boyu kullanırdım :)
kasım/2007 kampanyası ile 24.250 ytl'ye aldım. şu ana kadar bir problem yaşamadım. yakıt tüketimi umduğumdan fazla çıktı. bir tek pişmanlığım var, biraz daha güçlü bir motor almalıydım. benimki 1.4 8v 77ps. pişman değilim. "keşke" dediğim durumlar oluyor ama hangi arabayı alsam yine bu olacaktı. her aracın +'ları -'leri var.
PredatoR
26/05/2008, 02:49
3 senede araba kasamı değiştirir?Eminmisin bundan?
fiat kartaş satış müdürü, 2009'da değişecek dedi. bravo'ya benzeyecekmiş. elden çıkartmayı düşünüyosan hiç bekleme dedi.
fiat kartaş satış müdürü, 2009'da değişecek dedi. bravo'ya benzeyecekmiş. elden çıkartmayı düşünüyosan hiç bekleme dedi.
Bence Bravo bizim araca benziyor:)İlk operasyonda zaten farlar(Mercekli) ve gösterge grubu değişir...
serhatartun41
26/05/2008, 18:16
Walla ben aracımdan hiç pişman değilim.Zaten personel indirimli aldım.ve bol bol aksesuar taktım.Xenonlar park sensörleri falan filan sadece aradabir keşke T-jet alsaydım diyorum ama yine de aracımdan SON DERECE MEMNUNUM ve pişman olan arkadaşlar için de üzülüyorum tekrar gözden geçirin gp ile geçirdiğiniz özel anları:))
ugurozer
26/05/2008, 20:07
bu personel insdirimi dediginiz ne kadar bir indirim mesela emotion araba ve dualogic sp paketli bir arac icin ne kadar ndirime geliyor, bunu bi koc calisani arkadasımıza aldırsak sonra kendi ustumuze alsak degermi ve mumkun mu?
@Uğur
zaman zaman ve araçtan araca(model bazında) değişebiliyo genelde %10 civarı oluyo.
1. derece akrabalar yararlanabiliyo. (koça bağlı tüm firmaların personeli faydalanabiliyo)
luckfortune
26/05/2008, 21:04
lütfen insanları demoralize etmeyin ne pişmanlığı beklentiniz nedir bilmiyorum ama bu fiyata bu dizayn ve donanım bence mukemmel ayrıca euro ncap ta 5 yıldız ben son derece memnunum lutfen moderatorler bu konuyu kaldırsınlar cunku gp alamak ısteyen ınsanlarıda etkılıyor ve boylelıkle 2. el ve o km satısklarınıda dolaylı olarak etkılıyorsunuz...
ugurozer
26/05/2008, 22:06
lütfen insanları demoralize etmeyin ne pişmanlığı beklentiniz nedir bilmiyorum ama bu fiyata bu dizayn ve donanım bence mukemmel ayrıca euro ncap ta 5 yıldız ben son derece memnunum lutfen moderatorler bu konuyu kaldırsınlar cunku gp alamak ısteyen ınsanlarıda etkılıyor ve boylelıkle 2. el ve o km satısklarınıda dolaylı olarak etkılıyorsunuz...
burası fiat web sitesi değil, grande punto sevenler, kullananlar ve birbiriyle yardımlaşanların sitesi.
ranet3000
26/05/2008, 23:12
ya birçok forum gördüm ne böyle kırıcı tartışma ortamı nede bu kadar çok müdahaleye rasladım... hepimiz almışız arabalarımızı allah kaza bela vermesin demoralize olmak yada olmamak okumakla değil kullanırken ortaya çıkar!!! eğer kullanırken mutluysanız olmanızada gerek yok ayrıca ben bu yazıya ikinci kez tanık oluyorum burası fiat web sitesi yada punto&bravo sevenlerin sitesi olunca ne fark oluyor anlayamıyorum??? isteyen istediğini yazar diye düşünüyorum... herkeste bi birbirini iğneleme çabası falan yakışmıyor diye düşünüyorum. ben yeni katıldım aranıza ama gerçekten güzel bi olay değil bu insanın canını sıkan esas moralini bozan konu bu oluyor... bunu benimde başıma geldiği için söylüyorum... burada belkide birbirini tanımadan yorum yapılıyor söyledikleri hakkında hemde yorum yaptığı o kişiyi tanımadan... saygılar....
erdiyilmaz
26/05/2008, 23:20
...birçok forum gördüm ne böyle kırıcı tartışma ortamı nede bu kadar çok müdahaleye rasladım...
hocam kimsenin kimseyi kırdığı yok, herkes özgür şekiLde düşünceLerini diLe getiriyor. seviye bozuLmadan tartışmaLar tabii ki oLacak, zaten amacımız da biLgi payLaşımı, konuşmak, yanLışLarımızı düzeLtmek degiL mi?
Lütfen size ters geLen bir iki mesajı, tüm forumda kırıcı ortam varmışcasına Lanse etmeyeLim. mesajLarın aLtlarında şikayet et butonu var, onun yardımıyLa kırıcı oLduğunu düşündüğünüz mesajları bizLere biLdirebiLirsiniz.
gptr hiçbir firmanın güdümünde yada tekeLinde degiLdir bunu unutmayaLım.
saygıLarımızLa.
Dizelciler niye pişman?
1 Eylül 2007 -> 1 lt Eurodizel=2,42YTL
26 Mayıs 2008 -> 1 lt Eurodizel=3,34 YTL
Tablo böyle olmasaydı şu an burada herkes benim punto şu kadar yakıyor diye göğüsleri kabarırdı.
Düz Motorlu Benzinlilerde T-Jet pişmanlığı var. o da olacak o kadar tabi....
:)
tangozcan
27/05/2008, 01:51
Arabam 20bine yaklaştı 24.750 ye almıştık tek sorunu arka kapıların açılma sorunuydu onuda hallettik kesinlikle memnunum yaşadğım yer küçük bi ilçe herkesin görüntüsne içi geçio daha ne olsun :P
ugurozer
27/05/2008, 02:15
Dizelciler niye pişman?
Tablo böyle olmasaydı şu an burada herkes benim punto şu kadar yakıyor diye göğüsleri kabarırdı.
doğru soze ne hacet :))
doğru soze ne hacet :))
Ahahah doğru valla...Ben dizelci olarak baya bir sinirlendim ve moral bozukluğu oldu. Ben de daha 5-6 önce arabayı alırken 2,6 civarlarındaydı şimdi ne durumda hepimizin malumu. Ama yine de günde yaklaşık 60-65 km yol yapıyorum. Bunu hesap edince yine de dizel daha ucuz bana göre.
ne münasebet iyiki almışım diyorum.yeniden araba alcak olsam gider yine punto alırım.
tempesty
27/05/2008, 15:29
Dizelciler niye pişman?
Yuh !! diyorum artık yaw :ohmy0000:
MethyLen
28/05/2008, 03:05
Mod arkadaşlar silin abi konuyu. Zaten şurda her dediğimize her yaptığımıza bi isim kondu , bi laf sokuldu. Başlığı okuyan ilk mesajı okumadan kim ne yazmış bakmadan ''haydaa böle konu mu olur silinsin konu'' diyor. Silinde herkes rahatlasın artık ya.
Bi daha da başlık falan açarsam iki olsun , insanı sorduğuna sormuşuna pişman eden insanlar açsınlar.
Mod arkadaşlar silin abi konuyu. Zaten şurda her dediğimize her yaptığımıza bi isim kondu , bi laf sokuldu. Başlığı okuyan ilk mesajı okumadan kim ne yazmış bakmadan ''haydaa böle konu mu olur silinsin konu'' diyor. Silinde herkes rahatlasın artık ya.
Bi daha da başlık falan açarsam iki olsun , insanı sorduğuna sormuşuna pişman eden insanlar açsınlar.
arkadasım ne oldu ya ne guzel bir konu actın iste neden silin diyorsun iyikide acmıssın eline saglık;)ne bu gerginlik
erdiyilmaz
28/05/2008, 03:45
arkadaşLar herkes sakin oLsun. konu içerisinde Laf atışmaLarı oLduğunun farkındayız. iLgiLi kişiLere de özeLden uyarı bizzat tarafımdan gönderiLmiştir. Lütfen herkes aLttan aLmaya çaLışsın biraz. kimsenin kimseyi incitmeye kırmaya hakkı yoktur. mesaj ya da konunun siLinmemesinden yanayız.
burada her zaman grande punto gökLere çıkartıLacak diye bir durum yok tabi ki, farkLı renkLeri de görebiLmek gerekiyor bazen. Lütfen biraz geniş açıyLa bakaLım.. tartışmaLar karşıLıkLı atışmaLara dönüşmesin, konuyu amacından saptırmasın kimse, konu dışı mesajLar için temizLik yapıLabiLir. sonradan mesajımız siLindi şu bu oLdu, ne biçim forum burası habersiz mesaj siLiniyor vs. denmesin. iki düşünüp bir yazaLım.
uyarım bir iki kişiye degiL tüm üyeLerimizedir. anLayışınız için teşekkür ederim.
fatihhhh
03/06/2008, 15:37
piişman değilim :)
memnun olmadığım bir iki küçük yönü var(yol sesini içeri fazlaca alıyo, arka kapıları açılmıyo, müzik sitemi takılyıo, kapıları zor kapanıyo....vs). memnun olduğum bi sürü yönü var(dizel olması, az yakmas,ı vergisisin en düşük dilimde olması, dijital kliması olması, CİTY fonksiyonu, elektrikli camları, uzaktan kumadası .....vs benim bir önceki arabam broadwal RL idi. bu onunla kıyaslanınca bana süper bir arabaymış gibi geliyoda :D :D :D ). allah nasip kısmet ederse, uzuuun süreler binmeyi düşünüyorum.evlenirsemde daha büyük bi araba almak yerine eşime A segment bir araba almayı tercih ederim sanırım.
şekerlioğlu
03/06/2008, 17:49
evet.pişmanım.ama,gp aldığıma değil.araba aldığıma.
vergi bir taraftan,benzin zamları bir taraftan,araba aldığına pişman ediyorlar insanı.
evet.pişmanım.ama,gp aldığıma değil.araba aldığıma.
vergi bir taraftan,benzin zamları bir taraftan,araba aldığına pişman ediyorlar insanı.
cok dogru bir konu...:whip0000:
gogigogi
03/06/2008, 23:06
gp yi her ne kadar kullanırken sevemesemde şimdi bazen özlüyorum pratik araçtı vesselam
+ları şirinliği,az yakması,pratiklği,güvenlik,donanımının üst sınıflara yakın olması,tasarımı,ucuzluğu ve de sınıfının en iyisi olması
-leri küçük olması, motorunun yetersizliği (75 hp mjet) yol sesini içeri alması, malzeme kalitesizliği vb.
ugurozer
04/06/2008, 01:13
gp yi her ne kadar kullanırken sevemesemde şimdi bazen özlüyorum pratik araçtı vesselam
+ları şirinliği,az yakması,pratiklği,güvenlik,donanımının üst sınıflara yakın olması,tasarımı,ucuzluğu ve de sınıfının en iyisi olması
-leri küçük olması, motorunun yetersizliği (75 hp mjet) yol sesini içeri alması, malzeme kalitesizliği vb.
abi imzana baktımda aldıgın araclar cok hızlı yukselen bir grafik ciziyor ne iş yapıosun sen sorması ayıp :)))))
gp yi kullanırken neden sevemiyorsunuz aracla almadan once test surusu yapmadınız mı acaba ayrıca motorunun yeterli olmasını istiyorsanız neden 120hp almadınız ayrıca kendi hacmine gore cok guzel bir unite bence yalıtımı cok iyi isterseniz clio ve 207 ye binin ayrıca hem ucuzlugu demissiniz hemde malzeme kalistesizligi demissiniz ben bunu anlamadım...acıklarmısınız
Ziyaretçi047
04/06/2008, 03:08
75 hp yetersiz mi. pehh kim demiş :D:D:D Önce femoliyi geçin. Sonra gelip benle kapışın :D
ikinci el değerinin olmaması beni düşündürüyor.elimizde patladı galiba.ayrıca bu arabayı 5 yaşına kadar kullanabileceğimden emin değilim.çok hassas bir araç.5 yaşını göremeden dağılır gibi geliyor.ne yazık.
ikinci el değerinin olmaması beni düşündürüyor.elimizde patladı galiba.ayrıca bu arabayı 5 yaşına kadar kullanabileceğimden emin değilim.çok hassas bir araç.5 yaşını göremeden dağılır gibi geliyor.ne yazık.
yok artık dagılır mı daha neler...
gogigogi
04/06/2008, 18:10
İşim öğretmenlik/müdür yardımcılığı önceki arabanın borcu bittimi aracı yeniliyorum ayrıca gp yi yol yapmak için aldım ve 43000 km yol yaptım 2 senede şimdi taşınıyorum yıllık km azalacak ve ondan bravoyu geçtim ama 90 hp lik gp emo almış olsaydım belki bravo ya geçmezdim
abi imzana baktımda aldıgın araclar cok hızlı yukselen bir grafik ciziyor ne iş yapıosun sen sorması ayıp :)))))
Little F.K
04/06/2008, 22:47
gp yi kullanırken neden sevemiyorsunuz aracla almadan once test surusu yapmadınız mı acaba ayrıca motorunun yeterli olmasını istiyorsanız neden 120hp almadınız ayrıca kendi hacmine gore cok guzel bir unite bence yalıtımı cok iyi isterseniz clio ve 207 ye binin ayrıca hem ucuzlugu demissiniz hemde malzeme kalistesizligi demissiniz ben bunu anlamadım...acıklarmısınız
Ben cevaplıyım alıp 6 ayda satmış birisi olarak çünkü hemen hemen aynı sebeplerden dolayı sattım.
Evet deneyerek aldım,fakat denediğim arabada 2000 kmdeydi.Sağından solundan olur olmaz sesler gelmiyordu.Zaten benimkindede 5000 km den sonra başlamıştı.
Yalıtım gerçekten kötü özellikle active lerde yalıtım fena halde zayıf.207 de motor sesi var ama yol sesi yok.Clio bilmiyorum.
Malzemesi çok sert dolayısıyla belli bir süre sonra tıkırtısı çoğalıyor.Malzeme kalitesinden kasıt bu olsa gerek.
Olumlu yönleride vardı tabiki.
3.5 cm yay ile yol tutuşu gayet güzeldi.
Yumuşak bi sürüş keyfi vardı.Özellikle direksiyonu yormuyordu.
Az yakıyordu bence 1.3 75 bg araca fazlasıyla yetiyordu.
aldığımdan beri garanti kapsamında yapılan müdahaleler;
arka kapılara müdahale edildi ( dışarıdan açılmıyordu )
ön takımda gelen seslere müdahale yapıldı ( hala çözülemedi )
pedallar ve pedalların tablası değişti
tavandaki lekeler yüzünden iç tavan döşemesi değişti
sağ cam motoru değişti
ayrıca göstergeler bazen çıldırıyor.abs airbag gibi bazı uyarı ışıkları yanık kalıyor 1 gün sonra araba normale dönüyor
2 sene dolmadan yapılan müdahaleler bunlar.garanti bitince ne yapacağım onu düşünüyorum.
sizce memnuniyetsizlik için yeterli mi
Pişman olanlar paraya kıyarlarsa pişman olmayacakları bir arabaya belki sahip olabilirler.
ugurozer
05/06/2008, 10:20
Arkadaşla araclarımızın aynısına sahip arkadaşlarımız elbette karsımıza cıkacaktır bu arac turkiyede cok buyuk satış rakamları yakalamış bir araç yuzbinlerce arac sahibinin içerisinde elbette memnun kalmayanda çıkacak memnun kalanda, memnun kalmayanların sebeplerini yazdığı zaman burda okumak hakketten moral bozucu oluyor ancak bu makineler allah yapısı degil, bir demir cubugun bir ucu ile diger ucunun mukavemeti bile bazen bir olmuyor, her markada her modelde muhakkak sorunlu araclar oluyor zaten fabrikaların satış sonrası hizmetide bu sorunun ustesinden gelebilmek icin var. Kimse aracında çıkan problemleri tüm puntolarda olduğunu sanmasın (bazı kornik problemler olabilir her markada oldugu gibi) okuyan arkadaşlarımızda kendi arabasında veya alacağı arabada bu tür bir sorunla karşılaşacam diye korkmasın moral bozmasın. Ha bide yorum yapan arkadaşlarımız nolur daha fazla para verseydin daha iyisini alsaydın gibi bir yarum yapmasın yaa sanki bu sorunlar bu aracta var ben bilerek aldım hepimiz bilerek aldık der gibi yok boyle birsey Her alınan paranın muhakkak karsılıgı vardır ancak karsılığı sorunlu olacak sekilde asla dusunulmez. Saygılarımla..
tolgaank88
05/06/2008, 11:43
evt fazla parayla bi ilgisi yok,hatta hiç bi alakası yok
ablamın 4 ay önce aldıgı 0 opel vectrasını 3 gun once servise goturdum.çünkü araca kim binerse binsin arabayı 100 m ileri goturup,durdurup vitesi geriye takarken "gaaaarrrrrrrrrttttttttt" diye bir ses geliyor.(bu ses debriyaj a tam basmadıgınız zaman gelir.)ankaradaki iki servisede goturdum,konya yolu ile iskitlerdekine.ikiside bu sesin normal oldugunu soyledi,bilmemne dişlisi varmış bunlarda o yuzden oluyormus.yani bu arabaya paşa paşa boyle binmek zorunda oldugumuzu soylediler,üstüne basarak belirtiyorum özellikle 2 farklı servise gittim,çünkü baştan savma cevap verebilirler diye ama iki serviste aynı şeyi soyledi...kısacası bu arabaya boyle binecekmişiz...fiyatı konusuna gelince ablam benim gp ye verdiğim paranın yaklaşık 2.5 katını verdi arabasına...yanlış anlaşılmasın amacım başka arabaları kotuleyip,gp leri övmek değil.sadece bu işin parayla ilgisi olmadıgını,butun arabalarda belli sorunlar oldugunu gostermektir...
ugurozer
05/06/2008, 15:27
ablamın 4 ay önce aldıgı 0 opel vectrasını 3 gun once servise goturdum.çünkü araca kim binerse binsin arabayı 100 m ileri goturup,durdurup vitesi geriye takarken "gaaaarrrrrrrrrttttttttt" diye bir ses geliyor.(bu ses debriyaj a tam basmadıgınız zaman gelir.)ankaradaki iki servisede goturdum,konya yolu ile iskitlerdekine.ikiside bu sesin normal oldugunu soyledi,bilmemne dişlisi varmış bunlarda o yuzden oluyormus.yani bu arabaya paşa paşa boyle binmek zorunda oldugumuzu soylediler,üstüne basarak belirtiyorum özellikle 2 farklı servise gittim,çünkü baştan savma cevap verebilirler diye ama iki serviste aynı şeyi soyledi...kısacası bu arabaya boyle binecekmişiz...fiyatı konusuna gelince ablam benim gp ye verdiğim paranın yaklaşık 2.5 katını verdi arabasına...yanlış anlaşılmasın amacım başka arabaları kotuleyip,gp leri övmek değil.sadece bu işin parayla ilgisi olmadıgını,butun arabalarda belli sorunlar oldugunu gostermektir...
haklısın dişliler kendi kendine donmeye başlıyor bazı araclarda, geriye takmadan hemen once vitesi ayagınız debriyaja basılı iken baska bir vitese takıp
(3-2 gibi) hemen ardından geriye alırsanız buyuk ihtimalle o sesi duymazsınız.
aldığımdan beri garanti kapsamında yapılan müdahaleler;
arka kapılara müdahale edildi ( dışarıdan açılmıyordu )
ön takımda gelen seslere müdahale yapıldı ( hala çözülemedi )
pedallar ve pedalların tablası değişti
tavandaki lekeler yüzünden iç tavan döşemesi değişti
sağ cam motoru değişti
ayrıca göstergeler bazen çıldırıyor.abs airbag gibi bazı uyarı ışıkları yanık kalıyor 1 gün sonra araba normale dönüyor
2 sene dolmadan yapılan müdahaleler bunlar.garanti bitince ne yapacağım onu düşünüyorum.
sizce memnuniyetsizlik için yeterli mi
Bence garanti bitimini fazla düşünmenize gerek yok.Çünkü sorunlu ve ayarsız parçalar değiştirilmiş:)2. seneden sonra pek sorun çıkartacağını sanmıyorum...
tolgaank88
05/06/2008, 17:38
haklısın dişliler kendi kendine donmeye başlıyor bazı araclarda, geriye takmadan hemen once vitesi ayagınız debriyaja basılı iken baska bir vitese takıp
(3-2 gibi) hemen ardından geriye alırsanız buyuk ihtimalle o sesi duymazsınız.
evt aynen dediğiniz gibi yapınca,vitesi 2 e yada 3 ye alıp yapınca ses gelmiyor...düşünün arabayı park edeceksiniz arkanızda arabalar bekliyor,ya habire vites değiştirceksin yada artık "gart ına gurt una bakmadan" direk o sesle binmeye devam...yani burda amacım vectra nın sorununa çözüm bulmak değil yada kötülemek değil yanlış anlaşılmasın,sadece bazı şeyler parayla endeksli olmayabilir...
ranet3000
10/06/2008, 20:05
%100 katılıyorum bu bir tercih meselesi çok sevdiğim bi tanıdığımda yaklaşık 650 hp lık bi sti vardı ve ben neden buna biniosun nie m6 falan almıosun dediğimde çoğu sanıyor ki ben onu alacak güce sahip değilim veya maddi nedenler die düşünüyor dedi ve ekledi benim hobim tuning ben tuning de subarudan başkasına binmem dedi... bizlerde küçük araba almışız şirinliğine yakıtına ergonomisine bakarak... sonra gidip daha iisini alsaydın dememeli kimse... saygılarımla
KaMiKaZe
11/06/2008, 00:53
m6 subaru arasındaki fark sadece tuning olmasa gerek :D
doritoch
11/06/2008, 09:59
Valla ben 2. el konusunda muzdaribim.Bravo düşünüyordum ama şu piyasa koşullarında hiç anlamı yok.Bu yönden çok şaşırmış durumdayım.Bir de biraz daha az mazot yakıyor zannediyordum,son mazot zamları da işin içine girince böyle bir dizel almak manasız kaldı açıkçası.Ancak inanılmaz güzel bir servis desteği var.Bugüne kadar sanayide ve diğer markaların servislerinde çooook başım ağrıdı,ilk defa bu konuda içim rahat.Sırf bu yüzden tekrar fiat düşünebilirim.
ugurozer
11/06/2008, 10:23
fiat servislerinden memnun kalan birisi :)) servislerde ahbabınız falanmı var abi bizide tanıştırsanız?? :)
evet bende fiat servislerinden çok menunum kocaeli YILMAZ OTO fiat servisine teşekkür ederim ve sanırım bütün servisler böyledir
bence bir sorun yok ben servisimden çok memnunum kocaeli tafaş fiat yetkili özel servisi YILMAZ OTO ya teşekkür ederim
ranet3000
11/06/2008, 19:53
m6 subaru arasındaki fark sadece tuning olmasa gerek :D
:) sen baya ii biliosun sanırım bravoo...
doritoch
11/06/2008, 20:45
fiat servislerinden memnun kalan birisi :)) servislerde ahbabınız falanmı var abi bizide tanıştırsanız?? :)
Valla biz Müslüm Bey saolsun her problemimizle ilgileniyo, Ankara'da servis sorunumuz yok.
Uğur, senin diğer mesajlarına da bakınca, seni memnun edebilecek bir servis yoktur sanırım dünya üzerinde! :)
ugurozer
11/06/2008, 21:02
fiatin sadece beylikduzu servisine gittim bu servis haric hicbi serviste devlet dairesinde vatandaşa yapılan mudahele gibi bir mudahele gormedim abicim ben ama yaa nasıl yazmamki bunu :) ya murat neden oyle dedinki şimdi sen ama??
tolgaank88
11/06/2008, 21:08
Valla biz Müslüm Bey saolsun her problemimizle ilgileniyo, Ankara'da servis sorunumuz yok.
+2416 :):)
geçen gun arabamın altını vurdum kaldırıma,hemen aklıma muslum abi geldi,artık kendisini servisim olarak değil bi abim olarak goruyorum,ilk onu aradım...servisteymiş kendisi,gittim yanına hemen arabayı lift e aldılar incelediler(ve bu işlemi birlikte yaptık :)),ve bi sorun olmadıgını,içim rahat bi şekilde binmemi söylediler...bu işlem için hiç bir ücret talep etmedi benden...yani servis konusunda zor durumda olanlar var ama gerçekten işini düzgün ve insanların korkularını en aza indirecek servislerde var...
ugurozer
11/06/2008, 21:14
abi nerde burda boyle yaaa gozunu seveyim oper başıma koyarım oyle insanları, ben başıma gelenleri yazsam oturur aglarsınız yeminle yaa, arabayı getiriyorum arabanın anahtarını verecek biri yok, arabayı zar zor birine emanet ediyorum beni buyur eden yok aracı kontrol eden yok, işlemler ne zmn bitecek arıyorum cevap vern yok, aracı almaya cagiriolar 15 dakka icinde gelmezsen kapatıyoruz gelemessen yarın alırsın diyorlar neyseki yakında oldugum icin tesadufen gidiyorum koca serviste arac arıyoruz araba yok oturdum guluyorum :) neyseki arac yıkama bolumundeymiş gittik ordan alcam adam soylene soylene arabayı kuruluyo servisim kactı ... gooayım yaa dio aldım acıdım ben siliyorum sen git dedim :) adam aracı bıraktı gitti arabayı aldım diger binaya gectim evraklarımı istiyorum cikmak icin bide fis veriolar onu alcam adam arıyorum :) orda olanlara kızmıyorum onlarında sucu yok ancak yetmiyor iste bizm burda bu servis talebe yetisemiyor birseyler yapın abicim. Ben soylenmeyimde kim soylensin simdi muratcım :)
grande26
11/06/2008, 21:17
Servis demişken,ticari araçlarla binek araçların servisleri ayrı olsa çok iyi olacak; doblalardan falan bizim araçlara fırsat kalmıyor..
pişman değilim... yine yaparım...
Onu çok seviyorum ve gerçekten özlüyorum. Yine gp hep gp diyorum.
uLTRa GP
11/06/2008, 21:43
ben de sport almadığım için ve sunroof suz olduğu için pişmanım ama bnm arabamı değişmem hiçbir arabayla ama ben alırken sportu yoktu:D bu zaten performanslı güçlü:D
kültigin
12/06/2008, 11:24
Değerli GPciler!
Bu konu başlığında yazılanların tümünü okudum ve gördüm ki gpler bizim hayatımızın bir parçası olmuş. Her türlü detaya kafa yoruyoruz.:cool0000:
Ben Türkiye'ye gelen ilk 500 Gpden birisinin sahibiyim. O nedenle yaşanan sorunlar konusunda deneyim sahibiyim. Ama hepsi aşılıyor. Servisler konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlara üzüldüm. 10bin nüfuslu bir ilçede yaşıyorum. Burada dahi Fiat servisi var. Üstelik Zeki Türkot adında şeker gibi bir abimiz. İki buçuk yıllık süre içinde kendi arabasıymış gibi ilgilendi sağolsun.
Bu arada konu başlığındaki sorunun yanıtına gelince; Çevremde 2 kişiye daha aldırdığım düşünülürse yanıt ortada... :serenade:
Herkese hayırlı sürüşler...
uLTRa GP
12/06/2008, 11:26
değerli Gpciler!
Ben Türkiye'ye Gelen Ilk 500 Gpden Birisinin Sahibiyim.
Herkese Hayırlı Sürüşler...
Aynen Geldiği An Aldim:d
kara kız
17/06/2008, 14:52
2006 mart sonunda aracımı aldım teslim edilen ilk dynemiclerden birisi..tek sıkıntım on takım sesleri ..kım ne derse desin aracımı seviyorum gonlumde yeri bambaşka..hayatımda olan 2 seyden 1 arabam daha nediyim ..işte grande puntomuzu sevin emin olunki bu araçlar özel araçlar ben boyle dusunuyorumm ve herlezi puntosunu evladı eşi dostu gibi sevmesini oneriyorumm saygılarımla..
iyi ki almışım daha 4 gün oldu. :) herkese de tavsiye ediyorum
aracımdan çok memnynum performans ve yakıt konusunda amaaaa
yol bilgisayarının verdiği zırt pırt hatalar bıktırdı iyicene. yol bilgisayarını iptal ettirsem ne yapsam bilemedim
araba alacak olsa idim şu anda bravo alırdım. hakkaten nefis bi araç yapmışlar
ama puntoya devam
maddeeen
aracımdan çok memnynum performans ve yakıt konusunda amaaaa
yol bilgisayarının verdiği zırt pırt hatalar bıktırdı iyicene. yol bilgisayarını iptal ettirsem ne yapsam bilemedim
Serviste güncelleme yapıldı mı bilgisayara?
sinan1907
17/06/2008, 20:28
açıkçası ben iyice soğudum arabamdan hiç gitmiyo tamam ekonomik güzel duruyo ama motor çok canımı sıkmaya başladı çok zayıf madem gitmiyo bari güzel dursun die 2 günde bi yıkatıyorum artık arabayı :D
Serviste güncelleme yapıldı mı bilgisayara?
manisadaki serviste böle bi uygulama yok sanırım.izmirde bu hizmeti veren servis var mı?
KaMiKaZe
17/06/2008, 21:55
cagatay izmir birmot yazılım güncellemesi yapıyor. İzmirde görevli iken 2.el linea bulmuştum bir tane onun için sormuştum yazılım güncelleyebileceklerini sölemişlerdi.
valla alanların geneli memnun gorunuyo,acaba yeni alıcılara ne gibi tavsiyeler olur....?
KaMiKaZe
24/06/2008, 22:43
dizel kullanıcısı olarak mazota gelen son zamlardan sonra t-jet seçeneğinide gözden geçirmeleri :D
CesSpOoL
25/06/2008, 00:12
İnşallah pişman olmam.. motoru zayıf kalıcak diyolar, zaten çok fazla performans beklentim yok 1,2 8V paliom paşalar gibi yetiodu.. inşallah puntom daha da zayıf çıkmaz.. ağırlık farkı pek yok
walla puntomdan diil ama dizel aldığımdan zamlar itibariyle pişmanım. keşke tjet olsaydı aldııım zaman ve 120hp tjet alsaydım.
rational
26/06/2008, 16:17
pişman değilim.mazota zam geldiği halde şu anda 0,176 ytl/km yakıyor.performans dersek t-jet derim...
T jet ,T jet ,T jet derim kesinlikle alacak olsam 120 lik alırdım dizel ekonomisi gitti sadece gürültüsü kaldı :D
CesSpOoL
07/07/2008, 10:01
T jet ,T jet ,T jet derim kesinlikle alacak olsam 120 lik alırdım dizel ekonomisi gitti sadece gürültüsü kaldı :D
+1 :)
onur1907
07/07/2008, 11:13
gez gez bitmio valla bunu satsam gene multijet alırdım...kalkışlarda turbonunda keyfi cabası hem ekonomi hemde performans daha ne isterim...hee mazota indirim isterim dahada cok gezmek için :) 50,000 devirdim dün :D
Fiyat, performans ( 120 bg ), donanım, 2.el, yedek parça, servis, karizma !!!...
Hepsini alt alta sıraladığımızda kesinlikle pişman değilim.
Herkese t-jet' i tavsiye ederim.
MethyLen
07/07/2008, 15:42
gez gez bitmio valla bunu satsam gene multijet alırdım...kalkışlarda turbonunda keyfi cabası hem ekonomi hemde performans daha ne isterim...hee mazota indirim isterim dahada cok gezmek için :) 50,000 devirdim dün :D
Turbo'nun farkını kalkışta anlayamazsın belirli devirden sonra ?(punto'da 3500 rpm die biliorm) açar turbo.
onur1907
07/07/2008, 15:56
Turbo'nun farkını kalkışta anlayamazsın belirli devirden sonra ?(punto'da 3500 rpm die biliorm) açar turbo.
valla hocam aracla 50,000 yaptım şirket aracım turbo yani turbonun ne zaman devreye girdiğini ii biliorum..ayrıca yanlış biliosun 2500 civarı devreye giriyo benim puntomda...kalkışlarda turbonun keyfini kullanan anlar yazdığın mesajdan kullanmadığın anlaşılıyor dicem ama aracını bilmiyorum...kesin konuşmadan önce bi araştırmanı tavsiye ederim...tşk..
28.240YTLye düşmüş 5 K Dynamic T-Jet. Bedava bence.
tolgaank88
07/07/2008, 20:01
arkadaşlar turbo 1750 devirden itibaren devreye girmiyomu,yani kalkışlarda çok rahat belli oluyor...
doblo 1.3 lerde 2000 devirde giriyor turbo devreye. aynı motor olduğuna göre 2000 de girmesi gerekmez mi?
arkadaşlar tjet tjet diyorsunuz da bu motorun yakışı nasıl? fabrika verisini biliyorum da acaba kullanan arkadaşların ölçümleri ne alemde.
acaba tjet mi alsam offf ne zormuş karar vermek.
tolgaank88
07/07/2008, 21:02
bu başlıkta turboyla ilgili bilgiler mevcut...
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/7516-turbo-kullanimi.html
onur1907
07/07/2008, 21:05
valla ben tam dikkat etmedim ama 2000 ıle 2500 devır arasında girio diye biliyorum ama sunu soleyım ben kalkarken turbomu fazlasıyla hissediyorum 90 a kadar her arabayla kapısırım :) 90 dan sonra kapısanları ızlerim :)
tolgaank88
07/07/2008, 21:10
aynen onur,bende kalkış performansından çok memnunum,turbo başladıgı anda araba kendini one atıyor...dediğim gibi 1750 devirde giriyomuş turbo devreye,çogu benzinli arabadan onde kalkıyor bizim araçlar ama tabi uzun mesafede mesafe kapanabiliyor :)
onur1907
07/07/2008, 21:22
olsun tolga hepsını basta gecmek guzel oluo sonrada ben en saga atıyorum caktırmadan cool takılıo havası verıorum :) bide benim turbodan cır cır sesi var demeyin keyfime belki duymuş olanınız vardır sankim nos :) eee napalım dizellerde egzos sesi olmayınca boyle şeylerle idare edioz..ama memnunum sesi anıl (punto35) duydu manyak bi ses yaa bastıkca basasım gelio :)
tolgaank88
07/07/2008, 21:50
onur bu kadar mı olur,aynı hareketleri yapıyoruz :)...ilk once bi tozu yutturuyorum bu neymiş diyolar,ardımdan yanımdan geçip gidiyolar...ayrıca izmirde geçsin ne olcak,zaten 500 m. bir tarfik ışıgı var :),ışıkta yan yana gelir,bidaha geçersin,ii ce kıl olur :D:D
onur1907
07/07/2008, 22:08
onur bu kadar mı olur,aynı hareketleri yapıyoruz :)...ilk once bi tozu yutturuyorum bu neymiş diyolar,ardımdan yanımdan geçip gidiyolar...ayrıca izmirde geçsin ne olcak,zaten 500 m. bir tarfik ışıgı var :),ışıkta yan yana gelir,bidaha geçersin,ii ce kıl olur :D:D
sorma ısık muhabbetı bi ayrı keyif zaten bide tıstak tıstak müziğide actımmı bas seside tok gelioo kıl olmak ne demek yakalasalar ibret olsun diye dövecekler :)
arkadaşlar turbo 1750 devirden itibaren devreye girmiyomu,yani kalkışlarda çok rahat belli oluyor...
doblo 1.3 lerde 2000 devirde giriyor turbo devreye. aynı motor olduğuna göre 2000 de girmesi gerekmez mi?
1.3 Mjtd lerin hepsinde max. tork 1750d/d da üretiliyor.Turbo ise hep çalışıyor...
arkadaşlar tjet tjet diyorsunuz da bu motorun yakışı nasıl? fabrika verisini biliyorum da acaba kullanan arkadaşların ölçümleri ne alemde.
acaba tjet mi alsam offf ne zormuş karar vermek.
Oldukça ekonomik.Benim 6000km lik ortalamam 6.7lt/100km.Mjtd 90bg deki tüketimim ise 5.5lt/100km idi.Normal trafik koşullarında elde edildi...
MethyLen
07/07/2008, 23:02
valla hocam aracla 50,000 yaptım şirket aracım turbo yani turbonun ne zaman devreye girdiğini ii biliorum..ayrıca yanlış biliosun 2500 civarı devreye giriyo benim puntomda...kalkışlarda turbonun keyfini kullanan anlar yazdığın mesajdan kullanmadığın anlaşılıyor dicem ama aracını bilmiyorum...kesin konuşmadan önce bi araştırmanı tavsiye ederim...tşk..
yazdığım mesajdan turbo kullanmadığımı nasıl anlıosun tebrik etmek istiyorum açıkcası :) DAF 95 XF kullanıorm aslanlar gibi kapıda yatıo 430 hp. Turbo dediğin o arabada var işte , gaza basınca araç ıslık çalıo. Sende kalkmış çok bilmiş tavrınla gp deki turboyu öve öve bitiremiosun. Kafana göre ;)
Amaç mjtd de iyi bir hızlanma değeri yakalamaksa 4000d/d larda bir üst vitese geçilmeli bence.Turbonun verimini de motor düşünsün:)
yazdığım mesajdan turbo kullanmadığımı nasıl anlıosun tebrik etmek istiyorum açıkcası :) DAF 95 XF kullanıorm aslanlar gibi kapıda yatıo 430 hp. Turbo dediğin o arabada var işte , gaza basınca araç ıslık çalıo. Sende kalkmış çok bilmiş tavrınla gp deki turboyu öve öve bitiremiosun. Kafana göre ;)
Serkan, benden alıntı yapmışsın, yazdıklarında beni mi kastettin?
aykuting
07/07/2008, 23:26
Valla arkadaşlar Fıat model bı araçda Gp bence bravo'dan sonra 2. ve değerini bilin evet daha iyisi var ama Fıat bu kadar yapmış ve değerinide ona göre koymuş aracımdan her konuda memnunum kalkış duruş vuruş(1kere vurdumda) gidiş kontrol manevra Vb. herşey fıata göre mukemmel bire birde etkili dikkat edin yeter bas gazaaaaaaa
onur1907
08/07/2008, 01:51
serkancım burası gp sitesi ferrariyle anadolu karşılastırcaksan tunıng sitelerine uye olucaksın...mesajları iyi oku bence yazdıgın mesajlar konu dışı kime neyi övüosun ???yazdıklarımdan benim cok bilmişliğimi anlıosan yasındanda supe ederim bakarsın turbo kullanmadıgını bıldıgım gıbı onuda bılırım ne dersın ??? cok bilmişlik ole sallama 3500 devir demekle olmuo senşnde bilmediğin seyler vardır bunu unutma...kapıda yatan baska arabalarlada konuyu kendine cevirmeye calısma cunku buna sadece gulerler....
saygılar.....
Little F.K
08/07/2008, 03:28
75 bg de 3500 rpm de yanılmıyorsam turbo kesiliyor.90 bg de ise motor özellikleri farklı olduğu için 4000 devir son diye biliyorum.(Değişken zamanlı geometrik motor farkı)
Teknik açıklamasını Arda abi detaylı şekilde yapabilir.
Oldukça ekonomik.Benim 6000km lik ortalamam 6.7lt/100km.Mjtd 90bg deki tüketimim ise 5.5lt/100km idi.Normal trafik koşullarında elde edildi...
arda senin verdiğin verilere göre hesaplıyorum: tjet km de 0,237 ytl yakıyor mjet 0,185 ytl yakıyor. her iki aracıda 50.000 km kullandığımda mjet 2600 ytl kar ediyor 5 yıl kullanımda da 1000 ytl de vergi karı oluyor 3600 ytl.
tjet mjet fiyat farkı 2600 ytl. yani aracı 5 yıl 50000 km kullandığım zaman 1000 ytl kar etmiş oluyorum. tabi bu söylediklerim tamamen farazi çünkü yarın motorin benzini geçer 1,3 ün vergisi artar yani hiçbirşeyin garantisi yok. yarın meçhul yani.
siz ne dersiniz arkadaşlar. bugünkü hesap ortada siz ne yapardınız.
bu arada kıyasladım araçlar tjet (+esp var) mjet 75 dynamic (- esp yok)
bu arada bu bahsettiklerim konu dışı olduğu için konuyu açan arkadaştan özür dilerim.
tolgaank88
08/07/2008, 14:13
valla ben çok hesap yapıyodum aracı alırken,su fiyata alsam,su jantı alsam,su ayda lastik alsam,okula şu kadar gitsem felan diye ancak olayların akıbeti tamamen tahminlerimin dışında gerçekleşti,mesele arabayı ilk aldıgım ocak ayında litresini 2.700 ytl den (yanlış hatırlamıyorsam) aldıgım euordiesel in 6 ay sonra lt fiyatı 3.350 olacagın aklımın ucundan geçmemişti...dediğiniz gibi yarın oburgun ne olacagı hiç belli olmuyor...valla 2009 ocakta belki lt sini 4.000 ytl dende alabiriz...o yuzden hesaplara pek guvenmemek gerek :)...
onur1907
08/07/2008, 16:27
arda senin verdiğin verilere göre hesaplıyorum: tjet km de 0,237 ytl yakıyor mjet 0,185 ytl yakıyor. her iki aracıda 50.000 km kullandığımda mjet 2600 ytl kar ediyor 5 yıl kullanımda da 1000 ytl de vergi karı oluyor 3600 ytl.
tjet mjet fiyat farkı 2600 ytl. yani aracı 5 yıl 50000 km kullandığım zaman 1000 ytl kar etmiş oluyorum. tabi bu söylediklerim tamamen farazi çünkü yarın motorin benzini geçer 1,3 ün vergisi artar yani hiçbirşeyin garantisi yok. yarın meçhul yani.
siz ne dersiniz arkadaşlar. bugünkü hesap ortada siz ne yapardınız.
bu arada kıyasladım araçlar tjet (+esp var) mjet 75 dynamic (- esp yok)
bu arada bu bahsettiklerim konu dışı olduğu için konuyu açan arkadaştan özür dilerim.
erkan abi ben mjet al derim..kendim kullandığım için demiyorum ama mjet en az yakan motorlardan bitanesi..ama benzinli motor düşünürsen al bi dynamic taktır lpg derim..şu yeni gelecek ötv vergisini ii araştır abi ben tam olarak bilmiyorum ama sıfır araçların satışında çok etkili olucağı söylenio..yasa cıktımı cıkmadımı bilmiyorum ama cıkmadan önce bi karar al derim abi...konuya daha vakıf arkadaşlar sana yardımcı olucaklardır..
kurtuluş
08/07/2008, 16:29
Ben punto aldığıma pişman değilim ama yeni alsam t-jet motor alırdım. G.Puntonun donanım olarak eş değer başka marka araçlara göre fiyatı hala ucuz. Yakıt fiyatları arttığından ve benzinli motorların performansı artırıldığından dizel araçların albenisi kalmadı artık. Ben şimdi yeni araba alsam T-Jet motor alırdım arkadaşlar...
tusunami
08/07/2008, 16:59
Sadece benim bi sıkıntım var altı sürtüyor durmadan kasısden geçerken:(77 fıre activ olduğundan motordan bi beklentim yok zaten ama yinede idare eder diyorum.
erkan abi ben mjet al derim..kendim kullandığım için demiyorum ama mjet en az yakan motorlardan bitanesi..ama benzinli motor düşünürsen al bi dynamic taktır lpg derim..şu yeni gelecek ötv vergisini ii araştır abi ben tam olarak bilmiyorum ama sıfır araçların satışında çok etkili olucağı söylenio..yasa cıktımı cıkmadımı bilmiyorum ama cıkmadan önce bi karar al derim abi...konuya daha vakıf arkadaşlar sana yardımcı olucaklardır..
benimde gönlüm mjetten yana ama fiyatı biraz zorluyor. lpg bana uygun değil çünkü ben kısa mesafe kullanıyorum aracı gaza geçene kadar benzin de gidiyor o zaman ekonomi olmuyor.
ötv artışı belli değil var mı yok mu o bile bellideğil yarın bir bakmışız ötv artmış garantisi yokki hele bu yönetimle hiç garantisi yok. ötv haberi Maliye Bakanlığı: Otomotivde ÖTV artışı yok - Oto Yaşam (https://www.hurriyetoto.com/oto/otoyasam/haberdetay.php?cid=5615) burada amma sözüm meclisten dışarı eşeğin aklına karpuz kabuğunu sokmuşlar :)
sağol verdiğin bilgiler için. ben en kısa zamanda bayiye gitsem iyi olacak.
şu hediye kaskoyu almasam da bana 1000 lira daha indirim yapsalar süper olacak :)
onur1907
08/07/2008, 21:24
benimde gönlüm mjetten yana ama fiyatı biraz zorluyor. lpg bana uygun değil çünkü ben kısa mesafe kullanıyorum aracı gaza geçene kadar benzin de gidiyor o zaman ekonomi olmuyor.
ötv artışı belli değil var mı yok mu o bile bellideğil yarın bir bakmışız ötv artmış garantisi yokki hele bu yönetimle hiç garantisi yok. ötv haberi Maliye Bakanlığı: Otomotivde ÖTV artışı yok - Oto Yaşam (https://www.hurriyetoto.com/oto/otoyasam/haberdetay.php?cid=5615) burada amma sözüm meclisten dışarı eşeğin aklına karpuz kabuğunu sokmuşlar :)
sağol verdiğin bilgiler için. ben en kısa zamanda bayiye gitsem iyi olacak.
şu hediye kaskoyu almasam da bana 1000 lira daha indirim yapsalar süper olacak :)
iyide erkan abi kasko zaten yaptırmıcanmı :) bız alırken kaskoyu 850 bulduk dedık aldıgımız yerde o fıyata ındırmıstı...150 150 dir :)
iyide erkan abi kasko zaten yaptırmıcanmı :) bız alırken kaskoyu 850 bulduk dedık aldıgımız yerde o fıyata ındırmıstı...150 150 dir :)
bu sorunun geleceğini tahmin etmiştim :)
benim şu anda mevcut arabamda kaskom var ve parası da ödendi kaskom sadece yeni arabanın üzerine zeyil olacak o kadar fark da çıkmayacağına eminim. yani kasko hediyesi benim için geçeli değil ,kasko parasını indirime yansıtsalar çok güzel olur.
75 bg de 3500 rpm de yanılmıyorsam turbo kesiliyor.90 bg de ise motor özellikleri farklı olduğu için 4000 devir son diye biliyorum.(Değişken zamanlı geometrik motor farkı)
Teknik açıklamasını Arda abi detaylı şekilde yapabilir.
Fırat, motor çalışmaya başladığı andan itibaren (Egsoz gazı oluşmasıyla birlikte) turbo palleri de dönmeye başlar.Motor çalıştığı sürece hatta motoru stop ettikten sonra dahi turbo devrededir yani paller hala dönmeye devam eder.
Turbo açma ifadesini insanlar, turbonun motora maksimum verimi verdiği deviri belirtmek için kullanıyorlar sanırım.Bu da turbo nun açılıp kapanan bir mekanizma olarak anlaşılmasına neden oluyor.1.3 Mjtd lerin hepsinde tork 1750d/d da tavan yapıyor, sonrasında ise 90 lıkta biraz daha az bir eğimle, 75 likte ise daha dik olarak tork miktarı düşmeye başlıyor.Bu arada her iki motor seçeneğinde de bg 4000d/d ya kadar artmaya devam ediyor sonrasında ise düşüyor
CesSpOoL
05/08/2008, 11:41
Bende şu direksyonun 3 4 defa kontak açtığımda 'power steering checked' uyarısı verip kitli kalmasından sonra bi kere daha düşünmeye başladım ? Acaba 207 mi alsaydım diye.. Pazrtesi günü servise götürücem aracı servo motorundansa ücretsiz değişip yapılıcak yüzde 99 ( araç garanti dışı. bölge müdürlüğünden onay alınacak) hadi bakalım hayırlısı..
ReNoVaTio
05/08/2008, 12:37
gp aldığıma pişman değilim ama dizel aldığıma şuan için pişmanım.biliyorsunuzki dizelle benzin arasında artık fiyat açısından bri fark kalmadı.ve ben aracımı hergün kullanan birisi değilim.o yüzden tekrar bir gp alıcak olsam t-jet 120 bg alırdım.belkşi daha çok yakıcaktı ama,hergün binmediğim için pekde etkilemicekti beni.birde kesinlkle skydome olmasını isterdim.
bir arabaya beyaz ancak bu kadar yakışır..
tolgaank88
05/08/2008, 18:52
gp aldıgıma hala pişman değilim ve olucakta gibi gorunmuyorum :)
ancak başlarda ısrarla belirttiğim skydome dan,dualogic 2005 panda kullanırken yaşadıgım rahatlık,ardından sıfırladıgım yol bilgisayarını incelerken 5.0/100 km (izmir şehir içi) yazısını gorunce vazgeçmiş bulunmaktayım :)...şuan itibariyle onceliğim dualogic vites opsiyonu...
bir arabaya beyaz ancak bu kadar yakışır..
Kesinlikle katılıyorum Mehmet... ;)
maalesef tr'de siyah ve kırmızı dışında renk yok stoklarda gp t-jet icin... olanlar da 5 kapı. oysa ben 3 kapı beyaz istiyorum :(
maalesef tr'de siyah ve kırmızı dışında renk yok stoklarda gp t-jet icin... olanlar da 5 kapı. oysa ben 3 kapı beyaz istiyorum :(
siparişle kaç günde gelirmiş sordunuz mu? beyaz 3 kapı beni de cezbetti.. :)
itlalyadan 3 aydan önce gelmez bence biz daha gümrükteki aracı alamadık neredeyse 20 gün geçti. ama italyadan yüklenecek araçlar vardır belki bayiye sormak lazım.
her renk ve modelden birer tane alıp koyacaksın garaja her gün bir renk seçiceksin.. :)
pazartesi - titanium gri
salı - bolero kırmızısı
çarşamba - vals mavisi
perşembe - granit gri
cuma - rock siyahı
cumartesi - egzotik kırmızı
pazar - beyaz
:P
onun yerine bir düğmeyle renk değiştiren gp yapsalar daha ucuza çıkar sanırım :)
bukalemun grande punto. güzel olurdu :)
her renk ve modelden birer tane alıp koyacaksın garaja her gün bir renk seçiceksin.. :)
pazartesi - titanium gri
salı - bolero kırmızısı
çarşamba - vals mavisi
perşembe - granit gri
cuma - rock siyahı
cumartesi - egzotik kırmızı
pazar - beyaz
:P
Sonra her birinin direksiyon arızasıyla, klima sorunuyla, açılmayan kapılarıyla, tıkırdayan dandik plastik aksamıyla ayrı ayrı uğraş :agri:
CesSpOoL
08/08/2008, 11:03
Direksyon konusunda evet.. neyseki benim sorunum çözüldü city değişti.. inşallah nüks etmez
ikinci elin düşük olmasının sebebi koç indirimiyle araç alan arkadaşların koç indirimini satarkende uygulamaları gibi geliyor bana 2-3 bin indirimli alıyolar 20 bine aldıklarını 3 bin eksiğine satıyorlar17 bine araç satılıyor ben 24 bine alıyorum 17 bin verilince 7 bin lira düşüşçok geliyor.
Belki düşünceme karşı çıkan olabilr ama böyle düşünüyorum pişmenlık konusuna gelince bagajı küçük geliyor artık,
ikinci elin düşük olmasının sebebi koç indirimiyle araç alan arkadaşların koç indirimini satarkende uygulamaları gibi geliyor bana 2-3 bin indirimli alıyolar 20 bine aldıklarını 3 bin eksiğine satıyorlar17 bine araç satılıyor ben 24 bine alıyorum 17 bin verilince 7 bin lira düşüşçok geliyor.
Belki düşünceme karşı çıkan olabilr ama böyle düşünüyorum pişmenlık konusuna gelince bagajı küçük geliyor artık,
Erkan, Fiat Marka araçların 2.elinin düşük olmasının en önemli nedeni insanlarımızın bu markaya bakış açısı.Hala o para Fiat a verilmez denirken tabiki diğer markalar aynı sınıf ve donanımda bizim araçlarımızdan biraz daha yüksek fiyata satılacaktır.Otomobilleri objektif olarak eleştirebildiğimiz zaman Fiat Markası da hakettiği konuma gelecektir.Tabi bunda Tofaşa da fazlaca iş düşüyor.Orijinal Fiatları Tr de fazla ön plana çıkaramıyorlar ya da çıkarmıyorlar.
Koç İndiriminin fazla bir etkisi olduğunu sanmıyorum.Çünkü büyük oranda bir fark olmuyor.Ayrıca çok az kişi ben aracımı ucuz aldım ucuz satarım der...